Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ !...

Ιδού τα 30 δικαιολογητικά που μειώνουν τον φόρο

Ιδού τα 30 δικαιολογητικά που μειώνουν τον φόρο
Μέχρι και 30 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία) μπορεί να χρειασθούν να μαζέψουν φέτος οι φορολογούμενοι για να αποδείξουν τα στοιχεία τα οποία θα αναγραφούν στις φορολογικές δηλώσεις.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος είναι και φέτος υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο. Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα αναγράφονται στη δήλωση πρέπει να συγκεντρώνονται και να φυλάσσονται από τον φορολογούμενο στο σπίτι του. Πρέπει δε να προσκομίζονται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε κάθε περίπτωση που ο φορολογούμενος θα κληθεί για έλεγχο της ειλικρίνειας των στοιχείων που συμπεριέλαβε στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, τα 30 διαφορετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της ειλικρίνειας των στοιχείων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και που δίνουν φοροαπαλλαγές είναι τα εξής:

Δικαιολογητικά για φορολογικές απαλλαγές

Γιατί έγινε μπλακ άουτ στη Ρόδο στις 9 Μαρτίου 2016;



Στις 16:07 της 9ης Μαρτίου 2016 διακόπηκε για περίπου δυόμισι ώρες (έως 18:40) η ηλεκτροδότηση της Ρόδου και της Χάλκης. Ευτυχώς οι αρχές Μαρτίου είναι μακριά απ’ την κορύφωση της τουριστικής περιόδου και η Ρόδος δεν έγινε διεθνές θέμα, που θα έβλαπτε την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος όπως το μπάχαλο της περιόδου 13-26 Αυγούστου 2013 στη Σαντορίνη. Ωστόσο αυτό ουδόλως σημαίνει πως η ασφάλεια ηλεκτροδότησης των ντόπιων κατοίκων πρέπει να εξαρτάται απ’ το αν υπάρχουν τουρίστες ή όχι. Όσο κι αν διαφωνούσε ο αλήστου μνήμης Ταμήλος, ο ηλεκτρισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η καθημερινότητα του πολίτη υποφέρει όταν κοπεί το ρεύμα, έστω για δυόμισι ώρες.

Οι πρώτες ειδήσεις ανέφεραν πως το μπλακ άουτ οφειλόταν σε βλάβη του ΑΗΣ Σορωνής, του πετρελαϊκού σταθμού της ΔΕΗ στο νησί. Ο νέος ΑΗΣ της Νότιας Ρόδου ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως δεν μπορεί να εμπλακεί στο συμβάν. Ωστόσο ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η ΔΕΗ λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, που θα πρέπει να μας προβληματίσουν για τα αίτια του μπλακ άουτ: "Το φορτίο (ζήτηση) του συστήματος ήταν 57MW περίπου και εξυπηρετείτο από τη ...