Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΗΠΑ: Προβληματισμός από την εξαγγελία της Κλίντον για περιορισμό χημικών στην εξόρυξη πετρελαίου και αερίου


Σκεπτικισμό προκαλεί στην πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ, αλλά και στις οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, η εξαγγελία της Χίλαρι Κλίντον για την επιβολή ρυθμίσεων και περιορισμών στη μέθοδο εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη χρήση χημικών ουσιών (fracking). Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα φαίνεται ότι αποτυγχάνει να πείσει τόσο τους ανθρώπους της αμερικανικής ενεργειακής βιομηχανίας, όσο και τους εκπροσώπους των περιβαλλοντολογικών οργάνωσεων, για τις πραγματικές της προθέσεις, αλλά και για την ομοσπονδιακή δικαιοδοσία της ως προέδρου των ΗΠΑ να τερματίσει τη χρήση της αμφιλεγόμενης πρακτικής.

Όπως μεταδίδει το..

Ο Στρουθοκαμηλισμός και η απάθεια της Διοίκησης της ΔΕΗ πρέπει επιτέλους να λάβουν ένα τέλος.

Spartakos_logo

                                           ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ Η ΜΑΣΚΕΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ                                          ΤΟ  ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ                                                                               ΖΩΗ».

Προμετωπίδα μας.

Μακάρι να αποτελούσε προμετωπίδα και για τη Διοίκηση της ΔΕΗ γιατί, άλλο είναι να διατείνεσαι ότι έχεις την πρόθεση να βελτιώσεις συνθήκες και να προστατεύσεις ανθρώπινες ζωές και άλλο είναι ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει, καταρχάς, την..

ΠΣΕΕΠ:8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

        ΠΣΕΕΠ
           Τόσο στα χρόνια που πέρασαν όσο και στα χρόνια που θα έρθουν, η θέση, η στάση και η σπουδαιότητα της γυναίκας στην κοινωνία µας παραµένει αναλλοίωτη και εξέχουσα.

           Ποιος είναι αυτός που δεν θα αναγνωρίσει τη συνεισφορά της γυναίκας µητέρας, της γυναίκας εργάτριας, της γυναίκας πρωτοπόρου στις τέχνες, στα γράµµατα και στις επιστήµες; Ποιος είναι αυτός που δεν θα υποκλιθεί µε σεβασµό στο ρόλο που µια γυναίκα καλείται να διαδραµατίσει υπηρετώντας ένα θεσµό σαν την οικογένεια ως συνδετικός κρίκος ανάµεσα στα µέλη της;

           Σε µια κοινωνία που έχει..

Παρέμβαση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

ΕΕ: Αυστηρότερη νομοθεσία για την απόσπαση εργαζομένων

ΕΕ: Αυστηρότερη νομοθεσία για την απόσπαση εργαζομένων
Οι κατασκευαστικές εταιρίες και άλλοι εργοδότες θα υποχρεωθούν να πληρώνουν υψηλότερους μισθούς σε συμβασιούχους εργαζόμενους που προσλαμβάνουν από άλλες χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο των σχεδίων για ενίσχυση του ενός εργασιακού νόμου που εδώ και καιρό έχει αποδειχθεί επίμαχος.

Η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Απόσπαση Εργαζομένων (posting of workers directive), η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί αύριο, πρόκειται να εκπληρώσει μια δέσμευση στην οποία προχώρησε πέρυσι ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Κομισιόν, για διασφάλιση του «ίδιου μισθού για την ίδια δουλειά στο ίδιο μέρος».

Για τη μεταρρύθμιση του κανονισμού έχουν πιέσει χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο, οι οποίες επιχειρηματολογούν πως δίνεται η ευκαιρία στους εργοδότες να κάνουν κατάχρηση των υπάρχοντων κανονισμών για την απόσπαση εργαζομένων, υπονομεύοντας τους τοπικούς εργασιακούς νόμους.

Ωστόσο, κυβερνήσεις της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης εκφράζουν..

Σε ελβετική τράπεζα κατατέθηκε η δόση των ΕΛΠΕ προς τη NIOC

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Σε ελβετική τράπεζα έχουν καταθέσει τα ΕΛΠΕ την πρώτη δόση ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ προς την ιρανική NIOC. Ελα όμως που απ' ότι μαθαίνω οι Ιρανοί δυσκολεύονται και πάλι να εισπράξουν τα χρήματα. Το γιατί σχετίζεται με τη πολιτική της ίδιας της τράπεζας. Επειδή τόσο αυτή, όσο και οι περισσότερες από τις ελβετικές τράπεζες έχουν παραρτήματα στις ΗΠΑ, φοβούνται να κάνουν συναλλαγές με ιρανικές εταιρείες. Βλέπετε, οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη άρει τις κυρώσεις τους προς πληθώρα φυσικών και νομικών προσώπων του Ιράν. Ετσι, τα λεφτά είναι εκεί και περιμένουν...


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έλληνας ερευνητής του MIT μετέτρεψε καυσαέρια σε βιοκαύσιμα


Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή Γρηγόρη Στεφανόπουλο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ανακάλυψαν μια νέα σχετικά φθηνή διαδικασία με την οποία τα καυσαέρια από εργοστάσια (χαλυβουργεία, παραγωγής ηλεκτρισμού κ.α.), καθώς και άλλες πηγές (π.χ. απόβλητα), μπορούν να μετατραπούν σε υγρά βιοκαύσιμα.

Η μετατροπή σε βιοντίζελ των αερίων που προκύπτουν από την καύση άνθρακα, φυσικού αερίου ή βιομάζας, γίνεται με τη βοήθεια μικροοργανισμών (βακτηρίων και μυκήτων).

Καθώς τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται και το διοξείδιο του άνθρακα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, αναζητούνται νέα και πιο «καθαρά» καύσιμα επειγόντως. Το επίτευγμα των ερευνητών μπορεί να βοηθήσει, ώστε να ..

Η προφητεία του «μουστάκια» και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πετρέλαιο


Ο χαρισματικός πρώην διευθύνων σύμβουλος της Total, Κριστόφ ντε Μαργκερί, έχασε τη ζωή του το 2014 σε αεροπορικό ατύχημα στη Μόσχα. Είχε πει, όμως, παλαιότερα μια ατάκα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη σήμερα και αξίζει να μνημονεύσουμε: Ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει στο μέλλον τα 100 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Η δήλωση αυτή είχε γίνει το 2007, μετά την δημοσίευση έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) που προέβλεπε αύξηση της παραγωγής στα 120 εκατ. βαρέλια ως το έτος 2030. Εκείνη τη στιγμή, η άποψη που υιοθέτησε ο «μουστάκιας» έγινε δεκτή ως επιχείρημα υπέρ του λεγόμενου «peak oil», αλλά τα γεγονότα από τότε μέχρι σήμερα δείχνουν ότι έχει μια βαθύτερη λογική τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά.

Το 2015, με τις τιμές του αργού να..

Πολιτικός «πόλεμος» για τους «παράνομους» διορισμούς στη ΡΑΕ

Πολιτικός «πόλεμος» για τους «παράνομους» διορισμούς στη ΡΑΕ
H τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με έγγραφό της είχε επισημάνει την απόρριψη των συγκεκριμένων υποψηφίων από την επιτροπή της Βουλής, ωστόσο τόσο ο πρόεδρος Νίκος Μπουλαξής, όσο και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μανωλκίδης παραμένουν στις θέσεις

Σε πολιτικό ζήτημα έχει αναβαθμιστεί η «παράνομη» τοποθέτηση εδώ και οκτώ μήνες των επικεφαλής της θεωρητικά ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) από την κυβέρνηση, καθώς, αν και έχει αμφισβητηθεί με επίσημα έγγραφα η νομιμότητά των διορισμών τους, παραμένουν στις θέσεις τους με τις ευχές του νυν πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Και αυτό διότι δεν συγκέντρωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (θετική ψήφο από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων ορίζει ο σχετικός νόμος). Παρ' ότι η τότε πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με έγγραφό της είχε επισημάνει την απόρριψη των συγκεκριμένων υποψηφίων από την επιτροπή της Βουλής, τόσο ο πρόεδρος Νίκος Μπουλαξής, όσο και ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μανωλκίδης είναι στις θέσεις αυτές εντελώς παράνομα.

Το ζήτημα επαναφέρει ο βουλευτής της..

Οι τελευταίοι των μοϊκανών..


 Μέσα στα έξι αυτά χρόνια των μνημονίων απομυθοποιήθηκε και απαξιώθηκε εντελώς -και πολύ σωστά- ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα.
     Όσοι απ' τους έλληνες έχουν IQ κάτι παραπάνω απ' της ακρίδας έχουν σταματήσει να ελπίζουν σε ηγέτη μέσα απ' τα κόμματα της πολιτικής
σκηνής.
     Οι υπόλοιποι πηδάνε από κόμμα σε κόμμα κι από απόκομμα σε απόκομμα ελπίζοντας ακόμη να βρούνε στην χαβούζα μαργαριτάρια.

     Δεν είναι κακό να ψάχνεις για ηγέτη. Δεν είναι κακό να έχεις αρχηγό.
     Όλες οι ομάδες ανθρώπων, από τον αθλητισμό μέχρι τις παρέες και τους λαούς, έχουν αρχηγούς.
     Είναι εκείνα τα άτομα που αν και νοούνται ίσοι μεταξύ ίσων,
     ..η διαύγεια της αντίληψής τους, η σβελτάδα των αντιδράσεών τους, η προσήλωση στην επίτευξη του στόχου και η ευαίσθητη διαίσθησή τους, τους κάνει να βλέπουν το καλό της ομάδας και να την οδηγούν προς τα 'κει.

     Στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, αλλά και ..

ΗΠΑ: Η παραγωγή σχιστολιθικού αργού αναμένεται να υποχωρήσει τον Απρίλιο - EIA

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η παραγωγή πετρελαίου από επτά μεγάλα σχιστολιθικά κοιτάσματα στις ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσει κατά 106.000 βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο από το Μάρτιο στα 4,871 εκατ. βαρέλια την ημέρα συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (EIA).

Η παραγωγή πετρελαίου στο σχιστολιθικό κοίτασμα του Eagle Ford στο νότιο Τέξας αναμένεται να γνωρίσει τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 58.000 βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας.

Η παραγωγή στο κοίτασμα Bakken, το οποίο εκτείνεται από τον Καναδά μέχρι τη Βόρεια Ντακότα και τη Μοντάνα, αναμένεται να υποχωρήσει κατά 28.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την έκθεση.

ΠΗΓΗ:capital.gr