Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σαν σήμερα, πριν 97 χρόνια γεννήθηκε ο ηγέτης που άλλαξε την Ελλάδα και την ιστορία...


Toν Aνδρέα δεν μπορεί κανείς να τον ξεριζώσει από τις καρδιές των απλών Ελλήνων πολιτών! Δεν μπόρεσε ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας, δεν μπόρεσαν τα μαθήματα ορθοφωνίας του Τσίπρα, ούτε τα dvd του Κωστάκη Καραμανλή! Δεν ανήκει σε κανέναν... ανήκει στον Λαό που τον αγάπησε, τον λάτρεψε, στους λαούς των Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων, που τον αγάπησαν!
Ζει στις καρδιές των απλών Ελλήνων και θα ζει αιώνια!

Όταν μπροστά στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό της υποκλινόταν η παγκόσμια κοινότητα… Όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον!
Το ΠΑΚ και ο αρχηγός του Ανδρέας Παπανδρέου, τις μέρες της Λαϊκής Εξέγερσης ήταν ο εφιάλτης της χούντας και των αμερικανών πατρώνων της...
►Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Μόνον αυτός μπορούσε ν' αντισταθεί στο 4ο Ράιχ!
► ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!"
Αυτός ήταν ο Ανδρέας... "αριστεροί" και δεξιοί μνημονιακοί Μερκελιστές!
Η Ελλάδα φτωχότερη και σήμερα κατανούμε πόσο μας λείπει!

Υ.Γ. Σ' αυτούς που σήμερα διαγωνίζονται για το ποιος είναι περισσότερο "σοσιαλδημοκράτης", "εκσυγχρονιστής" και δήθεν εκφραστής των πολιτικών θέσεων του Ηγέτη... στον πατροκτόνο εθνικό ολετήρα, τον Βενιζέλο, τη Γεννηματά και σια, στους "σοσιαλδημοκράτες" που θα επιλέξουν τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα, αφιερώνουμε -για να μην τους "θυμίσουμε τις θέσεις του Ηγέτη για τη Μακεδονία μας, για την Κύπρο...- τη θέση του για τη "σοσιαλδημοκρατία":

Ανδρέας Παπανδρέου: «Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο... Με την σοσιαλδημοκρατία δεν έχουμε πραγματικά τίποτε άλλο παρά σύνορα…»

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Η "αρχή της αλληλεγγύης" της ΕΕ ανοίγει τα σύνορα των χωρών στο αιολικό ρεύμα. Καταρχήν το Γερμανικό, αλλά όχι μόνο.


Το πάντα καλά πληροφορημένο για τα θέματα της ΕΕ Euractiv είναι σαφέστατο απ' τον τίτλο του άρθρου: "EU countries must power neighbours during shortages, under new rules". Με νέα νομοθεσία, που προωθείται την ερχόμενη εβδομάδα στη Σύνοδο των Επιτρόπων της 10ης Φεβρουαρίου 2016, οι χώρες της ΕΕ θα υποχρεωθούν "να βοηθούν τις γειτονικές χώρες στη ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών και των κοινωνικών υπηρεσιών, πχ των υπηρεσιών υγείας, σε περιπτώσεις ελλείψεων".

Προκειμένου να μπορούν οι χώρες να βοηθήσουν τους γείτονες ασφαλώς θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες καλωδιακές διασυνδέσεις, το ρεύμα δεν μεταφέρεται με αεροπλάνα και βαπόρια. Κι από τη στιγμή που θα υπάρχουν οι καλωδιακές διασυνδέσεις, αμέσως και πολύ εύλογα θα τεθεί το θέμα της διαρκούς αξιοποίησης των υποδομών, της ανεμπόδιστης ροής του τυχαίου αιολικού ρεύματος στο υπό διαμόρφωση Πανευρωπαϊκό Super Grid. Ποιος είπε πως ο δρόμος για την κόλαση δεν είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, με τη "βοήθεια σε περιπτώσεις ανάγκης";

Όλες οι χώρες έχουν από πολύ παλιά καλωδιακές διασυνδέσεις, για να βοηθούν η μια την άλλη σε περιπτώσεις ανάγκης, ιδίως μετά από κάποιο μπλακ άουτ, συνεπώς δεν περίμεναν να θυμηθεί η Κομισιόν την "αρχή της αλληλεγγύης". Αλλά και όλες οι χώρες μέχρι τώρα περίπου "σφυρίζουν αδιάφορα" στο στόχο επέκτασης της δυναμικότητας των διασυνδέσεων στο 10%, στόχος που είχε τεθεί το ...2002. Κι όχι μόνο "σφυρίζουν αδιάφορα", αλλά όταν ...

CNN: Γιατί η γεμάτη πετρέλαιο Βενεζουέλα εισάγει αμερικανικό αργό


Μισό εκατομμύριο βαρέλια αμερικανικού αργού προμηθεύτηκε πριν από μια εβδομάδα η Βενεζουέλα, μια χώρα πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Σύμφωνα με το CNN, φορτηγό πλοίο μετέφερε μισό εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από τις ΗΠΑ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Σε περίπτωση που κάποιος διερωτάται το λόγο της εισαγωγής αμερικάνικου πετρελαίου, η απάντηση είναι απλή: το πετρέλαιο που βγαίνει από τα δικά της εδάφη είναι βαρύ και δύσκολο να διυλιστεί.

Το πετρέλαιο της Βενεζουέλας χρειάζεται πρώτα..

Ερωτήματα από ΝΔ για τη συμμετοχή ταμείων-ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση των μη-συστημικών τραπεζών


Ερώτηση για τη συμμετοχή ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών εταιρειών - ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση των μη - συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων κατέθεσαν στη Βουλή ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν, όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των μη-συστημικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων η Τράπεζα Αττικής και οι συνεταιριστικές τράπεζες, εγείρονται επιπλέον, πρόσθετα ερωτήματα και υφίστανται, ακόμη, εκκρεμότητες.

Ενδεικτικά, στην Τράπεζα Αττικής, τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν, εξακολουθούν να υπολείπονται του κεφαλαιακού ελλείμματος που υπολόγισε η Τράπεζα της Ελλάδος υπό το δυσμενές σενάριο στην άσκηση που διεξήγαγε.

Κεφάλαια τα οποία, μέχρι σήμερα, αντλήθηκαν, κυρίως, από..

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

δημοσιογράφος
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, στο δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 Δημήτρη Πέρρο κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές, δεν έχουν άλλο στόχο από το να πλήξουν την ενημέρωση και να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους και εργαζόμενους.

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο χτυπήθηκε ο δημοσιογράφος φανερώνει την εγκληματική πρόθεση της ομάδας που του επιτέθηκε.

Για τη Συνομοσπονδία, η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται είναι δεδομένη, όπως αδιαμφισβήτητη είναι η θέση της ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτυγχάνουν το στόχο τους.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ συναντήθηκε ο Σκουρλέτης


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σωματείου  Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, η οποία κατέθεσε τις απόψεις της για τις ανάγκες της επιχείρησης σε προσωπικό, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ΕΛΠΕ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ζητήματα όπως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας και η επάρκεια του προσωπικού, έχουν μεγάλη σημασία και πρέπει να αντιμετωπίζονται  με την ανάλογη προσοχή.

Στη βάση αυτής της λογικής, ο υπουργός ΠΕΝ θα εξετάσει τις θέσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων και θα δρομολογήσει τριμερή συνάντηση, με την συμμετοχή εκπροσώπων του  υπουργείου, του σωματείου εργαζομένων  και της εταιρείας, προκειμένου να προωθηθούν τα επίμαχα θέματα.


ΠΗΓΗ: energypress.gr

Τσοτσορός: «Αμοιβαία επωφελής» η συνεργασία των ΕΛΠΕ με την ιρανική NIOC


Την έναρξη των προμηθειών αργού πετρελαίου από το Ιράν ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο του 2016 με προοπτική αυτές σταδιακά να καλύπτουν το 1/4 των αναγκών των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), αναγγέλλει ο Πρόεδρος του ομίλου Στάθης Τσοτσορός, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη.

Ο κ. Τσοτσορός περιγράφει το πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την ιρανική πετρελαϊκή εταιρεία NIOC αμέσως μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα, και τα οφέλη που απορρέουν από αυτήν, ενώ τονίζει ότι ουδέποτε υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ως προς το ύψος της οφειλής, που είχε δημιουργηθεί λόγω του εμπάργκο.

"Η συμφωνία αυτή είναι αμοιβαία επωφελής" και με αυτή "ισχυροποιείται η ΕΛΠΕ, καθώς διευρύνονται οι επιλογές μας στη προμήθεια αργού", σημειώνει.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Τσοτσορού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΕΙ !...

Προς σύμπραξη ΔΕΗ και Elpedison;

Προς σύμπραξη ΔΕΗ και Elpedison;
Στο τραπέζι των επίσημων συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Εdison βρίσκεται η δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα εναλλακτικό σχέδιο τόσο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά, που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση, όσο και για το σπάσιμο του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη, που αποτελεί εκκρεμότητα της χώρας έναντι της Ε.Ε., γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό που φαίνεται να έχει συμφωνηθεί και αποτελεί τη βάση της συζήτησης μεταξύ ΔΕΗ-ΕΛΠΕ και Εdison, είναι η δημιουργία κοινοπραξίας στην οποία η Elpedison θα συνεισφέρει τις δύο μονάδες φυσικού αερίου σε Θίσβη και Θεσσαλονίκη συνολικής ισχύος 820 MW και η ΔΕΗ τη λιγνιτική μονάδα της Φλώρινας Μελίτη 1 και τον σταθμό Αμυνταίου. Επίσης, έχουν συμφωνηθεί τα ποσοστά..

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Προκηρύξεις για τις θέσεις:

·         Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας (ΧΛΝ4)

-          Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη

-          Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έντυπο

·         Χειριστών Λειτουργίας για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΧΛΒ3)

-          Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη

-          Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έντυπο

·         Δοκιμαστών Χημείου για τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας (ΔΧΗΝ1)

-          Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη

-          Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έντυπο

·         Τεχνιτών Συντήρησης για την Επιθεώρηση Εξοπλισμού Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Ασπροπύργου και Ελευσίνας (ΤΣΕΕΝ)

-          Πατήστε εδώ για να δείτε την προκήρυξη

-          Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έντυπο



ΠΗΓΗ:helpe.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...


Επικυρώνεται την Κυριακή η συμφωνία ΕΛ.ΠΕ. - NIOC

Επικυρώνεται την Κυριακή η συμφωνία ΕΛ.ΠΕ. - NIOC
Σε πέντε άξονες βασίζεται η συμφωνία ΕΛ.ΠΕ. και ιρανικής NIOC, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί μεθαύριο, Κυριακή, κατά το επίσημο ταξίδι που πραγματοποιεί στο Ιράν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πλαισιωμένος από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, και το διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής εταιρείας Γρηγόρη Στεργιούλη.

Το deal

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και NIOC είχαν δώσει τα χέρια, καταρχήν, στην Αθήνα, στις 22 Ιανουαρίου, ωστόσο οι όροι της προσυμφωνίας τελούσαν υπό την αίρεση της διοίκησης της κρατικής ιρανικής εταιρείας πετρελαίου και η υπογραφή της τελικής συμφωνίας αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του liberal.gr, η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει:

-Την προμήθεια στην ΕΛ.ΠΕ. 2.000.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ως τα τέλη Μαρτίου του 2019.

-Η διάρκεια των πιστώσεων για τις παραδόσεις αργού θα είναι πάνω από 30 ημέρες.

-Η έκδοση εγγυητικών επιστολών να προέρχεται από ελληνικές τράπεζες, γεγονός που επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την άρση της απομόνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

-Τη δυνατότητα σε ελληνικές εταιρείες, όπως η Ασπροφώς, θυγατρική της ΕΛ.ΠΕ., να αναπτύξουν δραστηριότητα στην ιρανική αγορά.

-Το 50% της παλαιότερης οφειλής της ΕΛ.ΠΕ. ύψους περί τα 600 εκατ. ευρώ, να εξοφληθεί μέσα από πώληση τελικών προϊόντων (βενζίνες), όχι άμεσα, αλλά μέσω traders, με τους οποίους θα συμπράξει για το σκοπό αυτό η ΕΛ.ΠΕ. Καθώς, η απευθείας παράδοση στο Ιράν των προϊόντων αυτών από την ΕΛ.ΠΕ. κρίνεται κοστοβόρα, λόγω απόστασης, επιλέχθηκε το μοντέλο να πωλεί η εταιρεία σε traders κι αυτοί, σε αντάλλαγμα, να παραδίδουν ανάλογα προϊόντα στο Ιράν.

Η διοίκηση της ΕΛ.ΠΕ. χρειάσθηκε να..

Διοίκηση ΕΛΠΕ: Καλούμε το ΠΣΕΕΠ να επανεξετάσει την στάση του .

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε

Η διοίκηση του ομίλου των ΕΛΠΕ δυσκολεύεται να κατανοήσει τους πραγματικούς λογούς που οδηγούν το ΠΣΕΕΠ σε συγκρουσιακες λογικές και πρακτικές. Πολύ  περισσότερο που ...

Η Shell επεκτείνει την παρουσία της στην Αλβανία και «ακουμπάει» τις ελληνικές πετρελαιοπιθανές περιοχές


Την ημέρα που ανακοινώθηκαν στη χώρα μας οι αναθέσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη βάση του διαγωνισμού για τις τρείς χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, από τη γειτονική Αλβανία ήρθε μια σημαντική είδηση: Η καναδική Petromanas συμφώνησε να πουλήσει στη Shell τα περιουσιακά της στοιχεία στην Αλβανία κι έτσι ο πολυεθνικός κολοσσός απέκτησε το 100% των μετοχών και την επιχειρησιακή ευθύνη στο πεδίο Shpiragu στη νότια Αλβανία.

Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας, καθώς με την απόκτηση του οικοπέδου η Shell έρχεται νοτιότερα και σχεδόν «ακουμπά» τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η πιο ενδιαφέρουσα διάσταση ωστόσο, είναι ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπως βεβαιώνουν ειδικοί του χώρου, υπάρχουν γεωλογικά ανάλογα, δηλαδή περιοχές με ίδια δομή, ηλικία πετρωμάτων καθώς και ίδια γεωλογική ιστορία με τις περιοχές εκείνες στην Αλβανία που περιέχουν πετρέλαιο. Αυτό δημιουργεί προσδοκίες και για τη χώρα μας, καθώς ειδικά..

Στεργιούλης (ΕΛΠΕ): Προσβλέπουμε σε συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων



 Σε επιχειρηματικές συνεργασίες για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων προσβλέπουν τα ΕΛΠΕ σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Γρηγόρη Στεργιούλη, με αφορμή την επιλογή των ΕΛΠΕ για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας – Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Επιδιώκουμε την δημιουργία επιχειρηματικών σχημάτων με πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες θα συνεισφέρουν ιδέες, γνώσεις και οικονομική επιφάνεια. Ξεκινάμε αυτοδύναμα, αλλά είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και προτάσεις που θα βασίζονται και θα πληρούν τους επιχειρηματικούς κανόνες της διεθνούς βιομηχανίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο καθήκον μας να εφαρμόσουμε όλες εκείνες τις...

Πρόταση Ομπάμα για φόρο 10 δολαρίων ανά βαρέλι πετρελαίου

Πρόταση Ομπάμα για φόρο 10 δολαρίων ανά βαρέλι πετρελαίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει φόρο 10 δολαριων ανά βαρέλι πετρελαίου για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ώστε από τα έσοδα να χρηματοδοτηθεί η καθαρή ενέργεια.

Στόχος του προέδρου Ομπάμα είναι να ελαττωθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από το πετρέλαιο και να γίνουν επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που "θα τροφοδοτούν το μέλλον μας", σημειώνει με ανακοίνωσή του το Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr