Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ καλεί  το ΠΣΕΕΠ να επανεξετάσει την στάση του 

Με Ελληνική υπογραφή το πρώτο υβριδικό πλοίο στον πλανήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Με Ελληνική υπογραφή το πρώτο υβριδικό πλοίο στον πλανήτη
Το πρώτο υβριδικό πλοίο στον κόσμο που κινείται από πετρελαιομηχανή και ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες έκανε την εμφάνισή του στη Βόρεια Θάλασσα.   Πρόκειται για το πλοίο Viking Lady της νορβηγικής εταιρείας Eidesvik Offshore, που ναυπηγήθηκε το 2009 και το οποίο μεταφέρει προσωπικό και προμήθειες υπεράκτιες εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου.   

Το πλοίο φέρει ελληνική σφραγίδα καθώς σχεδιάστηκε από το τμήμα “Έρευνας και Καινοτομίας” του νορβηγικού νηογνώμονα (DNV) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα στη Νορβηγία και την εταιρεία Wartsila.  

 «Η καινοτομία μας μπορεί να εφαρμοσθεί είτε σε καινούργια είτε σε ήδη υπάρχοντα σκάφη, τα οποία βασίζονται σε ηλεκτρική πρόωση. Κεντρικό ρόλο έχει μία ...

Έκτακτη επικαιρότητα: 155 σελίδες του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου κλείνουν το δρόμο στις διεκδικήσεις των Φ/Β.



Σε μια απ’ τις πρώτες αναρτήσεις σ’ αυτό το ιστολόγιο είχαμε δει την Ισπανική "φούσκα" των Φ/Β, "φούσκα" που έσκασε μάλιστα πριν εμφανιστούν σε μας ο ΓΑΠ και η Μπιρμπίλη και δημιουργήσουν την αντίστοιχη Ελληνική, που την χρυσοπληρώνουμε σήμερα μέσα απ’ το ΕΤΜΕΑΡ. Δυο χρόνια μετά η ανάρτηση για τα μαθήματα από την Ισπανία παραμένει ψηλά στις πιο δημοφιλείς αυτού του ιστολόγιου.

Φυσικά οι πρώτοι που έσπευσαν να επωφεληθούν απ’ την Ελληνική "φούσκα" ήταν οι συνήθεις έχοντες προνομιακή πληροφόρηση, οι μετέχοντες στο κυβερνών καθεστώς και οι παρατρεχάμενοί τους. Προφανώς γι’ αυτό το λόγο, όταν το 2014 με το Ν.4254 επιχειρήθηκε και στην Ελλάδα το "κούρεμα" των αποδόσεων των Φ/Β, έσπευσαν να συσπειρωθούν εναντίον του 57 κυβερνητικοί βουλευτές (55 ΝΔ + 2 Πασοκ), κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά στα κοινοβουλευτικά χρονικά.


Στην Ισπανία το "κούρεμα" είχε γίνει πολύ νωρίτερα, στο τέλος του 2010, (με τους Ν. RD 1565/19.11.2010, RD 1614/23.12.2010 και RDL 14/23.12.2010), που περιόρισαν τόσο τις αποζημιώσεις όσο και τις ώρες για τις οποίες θα υπολογίζονται αυτές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των ισπανών να τιθασεύσουν το τεράστιο έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ που είχε συσσωρευθεί τα προηγούμενα χρόνια κι έφθασε αθροιστικά τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Βεβαίως κανείς "επενδυτής" δεν θέλει να χάνει τα "κεκτημένα", μόνο μισθοί και συντάξεις επιτρέπεται να κόβονται, οπότε μια Ολλανδική (Charanne B.V.) και μια Λουξεμβουργιανή (Construction Investments S.A.R.L.) εταιρεία, που ήταν μέτοχοι στην Ισπανική T-Solar Global SA, προσέφυγαν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά ..

Ημερομηνίες Αιμοδοσίας σε ΒΕΑ & ΒΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε

Σε προσκαλούµε στην τακτική αιµοδοσία που θα πραγµατοποιηθεί στα Ιατρεία των ΒΕΑ και ΒΕΕ τις κάτωθι ηµεροµηνίες και ώρες:

ΒΕΑ: Τετάρτη 03/02/2016 από 09:00 έως 13:00
Πέµπτη 11/02/2016 από 09:00 έως 13:00

ΒΕΕ: Παρασκευή 12/02/2016 από 09:00 έως 13:00
∆ευτέρα 22/02/2016 από 09:00 έως 13:00

Η Αιµοδοσία του Θριασίου παρακαλεί οι συνάδελφοι αιµοδότες να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.

Η αιµοδοσία είναι µια ευγενική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Προσφέροντας εθελοντικά αίµα θα βοηθήσεις να νιώσει ανακούφιση ένας συνάδελφος που κινδυνεύει η υγεία του, ή ακόµη και η ίδια η ζωή του. Γιατί το αίµα που θα προσφέρεις, µέχρι να σου χρειαστεί προσφέρεται ως δώρο ζωής σε πολλούς ανθρώπους καθηµερινά.

Είναι αλήθεια ότι χάρη στην δική σου ευαισθησία, η Τράπεζα Αίµατος του ΠΣΕΕΠ κρατάει σταθερά τα αποθέµατά της, δίνοντας την..

Η Κατάρρευση του Πετρελαίου Οδηγείται από τον Πανικό, Το CAD σε Πιθανό Σταυροδρόμι Πολιτικής

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Κατάρρευση του Πετρελαίου
Από τους Christopher Vecchio, Currency Strategist και James Stanley, Currency Analyst

-Η αποτελεσματικότητα της αγοράς βρίσκεται σε αμφισβήτηση καθώς οι επενδυτές τιμωρούν τις αγορές ενέργειας.
-Η κατάρρευση του πετρελαίου έχει ‘χτυπήσει’ την μέση Ανατολή και περισσότερο το καναδικό Δολάριο.

Η Ψυχολογία της Κατάρρευσης της Αγοράς

Όταν μία αγορά καταρρέει, η ερώτηση που όλοι θέλουν να κάνουν είναι αυτή που δεν μπορεί να απαντηθεί - ‘Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει;’

Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει. Όλοι έχουν κάποια γνώμη ως προς το γιατί καταρρέει η αγορά, ή πόσο μπορεί να διαρκέσει. Η ψυχολογία τον κραχ όμως υπαγορεύει διαφορετική αφήγηση: Οι καταρρεύσεις εγκλωβίζονται σε ένα φαύλο κύκλο αρνητικής πληροφόρησης. Η θεωρία της αποτελεσματικής αγοράς αναφέρει πως..

Έτοιμη η Ρωσία να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ - Interfax

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του συντονισμού στην παραγωγή πετρελαίου με άλλες εξαγωγικές χώρες εν μέσω των χαμηλών διεθνών τιμών, μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας Alexander Novak, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να συγκαλέσει για το Φεβρουάριο μια συνάντηση των μελών του στην οποία θα συμμετέχουν και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού, δήλωσε ο Novak σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο. Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Novak πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των ρωσικών πετρελαϊκών την Τετάρτη με αντικείμενο τα επίπεδα παραγωγής και την τιμολόγηση και την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ.

Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι..

Τα δεξαμενόπλοια κόβουν ταχύτητα λόγω της υπερπροσφοράς πετρελαίου

Τα δεξαμενόπλοια κόβουν ταχύτητα λόγω της υπερπροσφοράς πετρελαίου
Η μεγάλη υπερπροσφορά πετρελαίου έχει οδηγήσει μερικές από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο να ζητούν από τα δεξαμενόπλοιά τους να κόψουν ταχύτητα ώστε να καθυστερήσουν την παράδοση, όπως αποκάλυψε ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες δεξαμενόπλοιων στην Ευρώπη στο Bloomberg.

Τα δεξαμενόπλοια μεταφέρουν δύο εκατομμύρια βαρέλια και κινούνται με ταχύτητες περίπου 13 κόμβων, την ώρα που η μέγιστη ταχύτητα είναι 15, επισήμανε ο Paddy Rodgers, διευθύνων σύμβουλος της Euronav στο Βέλγιο.

Οι χαμηλότερες ταχύτητες ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα το ταξίδι από 40 ημέρες που ήταν να διαρκέσει αρχικά, τώρα να παραταθεί για άλλες οκτώ ημέρες.
«Δεν έχω δει να ..

Ασφαλιστές: "Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Κράτος"

Αποτέλεσμα εικόνας για ιδιωτικη ασφαλιση
Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά της κοινωνικής και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές παροχές του κράτους, δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου.   

Με  αφορμή το διάλογο για το ασφαλιστικό, όπου  συζητείται δημόσια ο ρόλος της ιδιωτικής Ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα και η σχέση της με την Κοινωνική Ασφάλιση ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ ξεκαθαρίζει η ..

250.000 άνεργοι στις ΗΠΑ από την πτώση στη τιμή του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των 12 τελευταίων ετών και μία από τις επιπτώσεις είναι η αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με τη Deutsche Welle οι εργαζόμενοι στην αμερικανική πετρελαιοβιομηχανία που έχασαν τη δουλειά τους το διάστημα των τελευταίων 18 μηνών φτάνουν στους 250.000.  

Στις αρχές του 2016 η τιμή του πετρελαίου άγγιξε το ιστορικό χαμηλό των 27 δολαρίων ανά βαρέλι. Από τότε η τιμή άρχισε να αυξάνεται με πολύ αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς.    

Ο έμπορος πετρελαίου Τζέφρι Γκρόσμαν εργάζεται 30 χρόνια στη βιομηχανία, όμως αυτές οι τιμές είναι και για τον ίδιο πρωτόγνωρες. «Πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική κατάσταση. Έχουμε δει σκαμπανεβάσματα αλλά αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με μια υπερπροσφορά, όπως δεν την ξαναείχαμε στην αγορά. Πάντα είχαμε λίγο πετρέλαιο και βλέπαμε την τιμή να ανεβαίνει. Η πτώση της τιμής που βλέπουμε τώρα αποτελεί από πολλές απόψεις εξαίρεση».  

 Οι αιτίες της πτώσης είναι πολλές. Καταρχήν δεν..

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ



Όλοι αύριο δίνουμε το παρών στις πύλες των διυλιστηρίων για το δίκαιο αγώνα μας για ασφαλή οργανογράμματα .
Το οφείλουμε στους νεκρούς συναδέρφους μας αλλά και  στους ευατούς μας για να γυρίζουµε ασφαλείς και υγιείς στα σπίτια µας. 

ΕΛΠΕ : Με έργα engineering της Ασπροφός στο Ιράν θα αποπληρώσουν το 10% του χρέους τους


Εκτός από την πώληση έτοιμων δυλισμένων προιόντων από τα ΕΛΠΕ στους Ιρανούς για την αποπληρωμή του 50% των οφειλών του ελληνικού ομίλου, όπως αποκάλυψε προ ημερων το "Energypress", μια άλλη πτυχή της συμφωνίας με τη NIOC, εμπλέκει την Ασπροφος.

Και αυτό καθώς οι Ιρανοί δέχτηκαν ένα 10% του συνολικού χρέους των ΕΛΠΕ, δηλαδή 60 από τα συνολικά 600 εκατ. ευρώ, να ξεχρεωθούν μέσω της παροχής υπηρεσιών engineering από τη θυγατρική τους Ασπροφός σε υφιστάμενα ή καινούργια έργα στη χώρα τους.

Δεδομένου του μεγέθους της, το ντιλ είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ασπροφός. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ...

Πρόστιμο «φωτιά» 5 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία που σκόρπισε το τοξικό νέφος στον Ασπρόπυργο

Πρόστιμο «φωτιά» 5 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία που σκόρπισε το τοξικό νέφος στον Ασπρόπυργο
To μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για περιβαλλοντική ζημιά καταλογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος στην «Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ», την εταιρεία που λειτουργούσε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στην Διαύγεια και υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην εταιρεία και τον επιχειρηματία Δημήτρη Λαζόπουλο επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την δαπάνη που θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο για...