Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΝΕΑ ΟΡΜΗ !...

Ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 3 εκατ. ευρώ στους στους υπαλλήλους του

Ο Έλληνας εργοδότης που μοίρασε 3 εκατ. ευρώ στους στους υπαλλήλους του
«Μποναμά» τριών εκατομμυρίων ευρώ έδωσε Έλληνας εργοδότης στους υπαλλήλους του.
Οι παροχές αυτές (οι υψηλότερες στην ιστορία της εταιρείας) έρχονται να επισφραγίσουν μια επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία η «Καρέλια Α.Ε.» σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%, «μέσα σ' έναν έντονο ανταγωνισμό και σ' αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον, με φόντο τις φήμες περί Grexit, capital controls κ.λπ.» ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Καρέλιας.  

Οι παροχές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής...

Έσοδα 1 Τρισ. Ρουβλίων Από Αποκρατικοποιήσεις το 2016 Υπολογίζει η Ρωσία - Η Αρχή θα Γίνει με τη Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για Rosneft
Έσοδα ύψους 1 τρισ. ρουβλίων (12,457 δισ. ευρώ) σκοπεύει να αντλήσει από ιδιωτικοποιήσεις την νέα χρονιά η Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την παραμονή  της Πρωτοχρονιάς, σηματοδοτώντας σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα σχέδια αυτά, φιλόδοξα στη θεωρία, έχουν ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω αδύναμων συνθηκών στη χρηματιστηριακή αγορά, που επιδεινώθηκαν από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τις κυρώσεις της Δύσης που συνδέονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι ίδιες αρνητικές οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν...

BP: Στα χαμηλά για δύο χρόνια θα παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Δυσάρεστες ειδήσεις επιφύλαξε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bob Dudley για τους πετρελαιοπαραγωγούς, προειδοποιώντας τους πως οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται, σύμφωνα με εκτίμησή του, να παραμείνουν στα χαμηλά για άλλα δύο χρόνια.
"Ένα χαμηλό σημείο θα μπορούσε να είναι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016" είπε ο Dudley στο ραδιόφωνο του BBC, υπενθυμίζοντας ότι οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 34% το 2015, εξαιτίας της παρατεταμένης παγκόσμιας υπερπροσφοράς καθώς και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Ο Dudley, επίσης, προέβλεψε ότι...

Ιδού οι πέντε χώρες που «υποφέρουν» από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τα μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα μετατρέπονται σε ελλείμματα, και τα πολυέξοδα κοινωνικά προγράμματα αντικαθίστανται με περικοπές και λιτότητα Η κατάρευση της τιμής του πετρελαίου κάτω από τα 37 δολάρια το βαρέλι, σε σύγκριση με πάνω από 100 δολάρι στα μέσα του 2014, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε μία σειρά από χώρες που οι οικονομίες τους βασίζονταν στο πετρέλαιο.

Η υπερπροσφορά σε αργό σε όλο τον κόσμο, η απόφαση του ΟΠΕΚ να συνεχίσει την υπεράντληση (αντί να μειώσει τους ρυθμούς ώστε να κρατήσει την τιμή) αλλά και η μείωση της ζήτησης από την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες πιέζουν το πετρέλαιο σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα.

Κάτι που φέρνει πέντε κυρίως χώρες στα πρόθυρα της κατάρευσης, καθώς όλα τους τα οικονομικά μεγέθη βασίζονται στο πετρέλαιο. Οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι...