Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Μισές αλήθειες και... γκρίζες ζώνες από τα ΕΛΠΕ

elpe1
Διευκρινίσεις για τη λειτουργία του συμπλέγματος εταιρειών, που έχουν αναλάβει για λογαριασμό των ΕΛΠΕ τη διαχείριση των αποθεμάτων ασφαλείας, δίνει με ανακοίνωσή του ο ενεργειακός όμιλος, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και του “M”. Όμως, η ανακοίνωση δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από αυτά στα οποία απαντά!


Ειδικότερα...

Σπάει ρεκόρ η φορολογία της βενζίνης στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Ανάμεσα στις «πλούσιες» χώρες της ΕΕ συγκαταλέγεται η Ελλάδα, αν την αξιολογήσουμε με βάση το ύψος του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη. Με 0,68 λεπτά στο λίτρο, η Ελλάδα είναι τέταρτη στη σχετική κατάταξη κάτω από Αγγλία, Ολλανδία και Ιταλία, ενώ έχει υψηλότερο φόρο από χώρες με πολλαπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα όπως η Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, και πολύ υψηλότερο από το Λουξεμβούργο, την Αυστρία και άλλες.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τους επίσημους πίνακες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στους οποίους η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη στο ύψος φορολόγησης της αμόλυβδης βενζίνης, που είναι το πιο διαδεδομένο καύσιμο κίνησης στην Ελλάδα. Στο πετρέλαιο κίνησης η εικόνα είναι καλύτερη, και απλώς το ύψος του φόρου, δείχνει να συμβαδίζει με την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή. Να σημειωθεί εδώ ότι η Επιτροπή υπολογίζει στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και όσες άλλες επιβαρύνσεις επιβάλλει το Δημόσιο με αποφάσεις του, όπως ειδικά τέλη κλπ.

Έτσι ενώ στην αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων ο ΕΦΚ είναι 67 λεπτά, τον αυξάνει σε 68 λεπτά το λίτρο. Επάνω δε σε αυτή την τιμή, επιβάλλεται και ο ΦΠΑ 23%. Ας σημειωθεί εδώ ότι ...

Ο Ομιλος Λάτση δεν σχεδιάζει αποεπένδυση από τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Η Paneuropean Oil & Industrial Holdings, εταιρία του ομίλου Λάτση και μέτοχος του 42,6% των Ελληνικών Πετρελαίων, δεν έχει καμία πρόθεση αποχώρησης από το μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ υπογραμμίζει η εταιρία σε σχετική ανάρτηση στην Καθημερινή. 

Οπως επισημαίνεται, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της POIH, του ελληνικού δημοσίου και του Ιράν, με αντικείμενο την αποπληρωμή οφειλής προς το Ιράν μέσω της μεταφοράς μετοχών του ομίλου Λάτση κατά το ποσοστό που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του στα EΛΠΕ. 


Επίσης, δεν έχει γίνει ουδεμία συζήτηση με εκπροσώπους της POIH για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των EΛΠΕ. 


Το Reuters, επικαλούμενο πηγές στις

No Comments....


Βρέθηκαν τεράστιες καταπακτές στον Άρη που οδηγούν στο εσωτερικό του; [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρέθηκαν τεράστιες καταπακτές στον Άρη που οδηγούν στο εσωτερικό του; [βίντεο]
Οι ενδείξεις -για πολλούς αποδείξεις- ότι ο πλανήτης Άρης στον παρελθόν είχε έναν ανεπτυγμένο πολιτισμό, σαν και τον δικό μας είναι πολλές. Δομές και πυραμίδες είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό. Τι απέγινε αυτός ο πολιτισμός; Ίσως, χάθηκε ή καταστράφηκε. Ίσως, όμως, κρύφτηκε στο εσωτερικό του πλανήτη τους, εκεί που οδηγούν μεγάλα, τετράγωνα ανοίγματα... 

 Κάθε φορά που μια καταπληκτική ανακάλυψη γίνεται στον Άρη, γίνεται και μία εσκεμμένη προσπάθεια να πείσουν την πλειοψηφία ότι πρόκειται για μία σκιά, για έναν βράχο, για μία παρειδωλία, για μία ψευδαίσθηση. Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και διασπορά δικαιολογιών που οι περισσότερες δεν συμφωνούν μεταξύ τους, ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι αυτό που φαίνεται. 

 Αυτό συμβαίνει με όλες τις ανακαλύψεις ή τα ευρήματα που υποδηλώνουν, αν όχι αποδεικνύουν, ότι κάποτε υπήρξε προηγμένος τεχνολογικός πολιτισμός στον Άρη -ή υπάρχει ακόμα κάπου κρυμμένος από τα μάτια μας, ίσως, κάτω από την επιφάνειά του...   Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και αυτή την φορά. Μόνο που τώρα δεν χωρούν αμφιβολίες. 

 Ο ερευνητής Marcelo Irazusta έχει εντοπίσει ...