Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

«Κλείδωσαν» οι μειώσεις στις επικουρικές - Πού θα φτάσει το «κούρεμα»

«Κλείδωσαν» οι μειώσεις στις επικουρικές - Πού θα φτάσει το «κούρεμα»
«Κλείδωσαν» οι μειώσεις στις επικουρικές για 1,1 εκατ. συνταξιούχους με δύο να είναι τα επικρατέστερα σενάρια που θα καθορίσουν και τα τελικά ποσοστά των περικοπών. Εν όψει μάλιστα του νέου κουρέματος, αλλά και λόγω της έλλειψης πόρων, το ΕΤΕΑ κρατάει πίσω και τα αναδρομικά που χρωστάει σε όσους συνταξιοδοτούνται για πρώτη φορά. Οταν θα δοθούν, θα έχουν και αυτά τις νέες περικοπές που ετοιμάζονται από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες...

Κασπία: Μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου - Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Κασπία: Μεγάλη πυρκαγιά σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου - Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς [βίντεο]
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά στην Κασπία, σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Οι πρώτες πληροφορίες που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται, κάνουν λόγο για νεκρούς.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, η πυρκαγιά στην πλατφόρμα εξόρρυξης πετρελαίου μαίνεται από το βράδυ της Παρασκευής. Όπως ενημέρωσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν που διαχειρίζεται την πλατφόρμα, αυτή τη στιγμή οι λόγοι της πυρκαγιάς δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του προσωπικού. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο...

Νέο ρεκόρ κερδοφορίας για τα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο ρεκόρ κερδοφορίας για τα ΕΛΠΕ
Δεύτερο ρεκόρ μέσα στον ίδιο χρόνο επιδιώκει να σπάσει η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Στο τρίτο τρίμηνο, για 7η συνεχόμενη φορά βελτιώθηκαν τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, με τα EBITDA των 746 εκατ. ευρώ να συνιστούν ιστορική υψηλή επίδοση λειτουργικής κερδοφορίας. Το περιβάλλον της αγοράς πετρελαίου σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες για βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας, ωστόσο, προδιαθέτουν για συνέχιση του θετικού σερί.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία ότι το 2015 θα κλείσει με ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας; Κατ’ αρχάς, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της προμήθειας. Τα ΕΛΠΕ στο γ’ τρίμηνο προμηθεύτηκαν πετρέλαιο σε ποσοστό 65% αργό από τα Ουράλια (Ρωσία) και από το Ιράκ, έχοντας, μάλιστα, αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, έχει περιοριστεί το καζακικό αργό από τον αγωγό CPC, καθώς και οι ποσότητες που αγοράζονται από τρίτους προμηθευτές.
Συμφέρουσες συμφωνίες

Η προσδοκία της διοίκησης του ομίλου είναι ότι θα ενισχυθούν οι προμήθειες από τρεις προμηθευτές, τη Λιβύη, το Ιράν και το Ιράκ, με καλύτερους όρους, που θα ενισχύσουν τα περιθώρια διύλισης. Σε πρώτη φάση αναμένεται να καταγραφεί αύξηση των προμηθειών από το Ιράκ, το οποίο έχει ενισχύσει την παραγωγή του, σε βάρος του ακριβότερου ρω¬σικού αργού των Ουραλίων.

Η βελτίωση, ωστόσο, αναμένεται να έχει και ...

Μοναδικό ντοκουμέντο από τα αρχεία της NASA! Τι κρύβεται στη Σελήνη... (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοναδικό ντοκουμέντο από τα αρχεία της NASA! Τι κρύβεται στη Σελήνη... (Βίντεο)
Η Σελήνη είναι ένας τόπος χωρίς ατμόσφαιρα, χωρίς άνεμους και διαβρωτικές δυνάμεις.   Ωστόσο,  ικανότατοι παρατηρητές διαπίστωσαν σημαντικές αλλαγές πάνω στην επιφάνεια της. Παρατηρήθηκαν παράξενα αντικείμενα, (άνω των 700), παράξενες συσκευές σε σχήμα πυραμίδας η κώνου αλλά και ένας μυστηριώδης τετραγωνισμένος μονόλιθος.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1972, η διαστημική αποστολή Apollo 17 άφηνε την επιφάνεια της Σελήνης ξεκινώντας το ταξίδι της πίσω στη Γη. Ο αστροναύτης Γιουτζίν Σέρναν, μπαίνοντας στη σεληνάκατο και κλείνοντας την πόρτα, έγινε ο τελευταίος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του σε άλλον πλανήτη.   

Το βίντεο είναι πέρα για πέρα αληθινό απο τα αρχεία της NASA. Στη Σελήνη  υπάρχουν...

ΕΜΕΙΣ...


Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με... χιλιόμετρα και κατανάλωση βενζίνης!

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με... χιλιόμετρα και κατανάλωση βενζίνης!
Αύξηση του φόρου στα καύσιμα, για να μεταφέρει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στη χρήση με βάση τα χιλιόμετρα, με παράλληλη μείωση (αλλά όχι κατάργηση) του ετήσιου ποσού που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες για τα τέλη, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κύριος Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας το Σάββατο σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, στις αλλαγές που το υπουργείο σχεδιάζει στη φορολογία αυτοκινήτων για το 2016:

- Θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη...

Η Απειλή μιας Χαμένης Γενιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Απειλή μιας Χαμένης Γενιάς
Η Ελλάδα καταγράφει, όπως και το προηγούμενο έτος, τις χειρότερες επιδόσεις σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα  με το Δείκτη Κοινωνικής Δικαιοσύνης, ο οποίος προέκυψε από έρευνα του ιδρύματος Bertelsmann. Για την κατάταξη μιας χώρας στο Δείκτη, λαμβάνονται υπόψη οι επιδόσεις της σε 6 πεδία κοινωνικής δικαιοσύνης (αποτροπή φτώχειας, ισότιμη εκπαίδευση, πρόσβαση στην αγορά εργασίας, κοινωνική συνοχή και αντιμετώπιση των διακρίσεων, υγεία καθώς και δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών). Από αυτούς τους έξι δείκτες, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στην πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική συνοχή, στην απαγόρευση των διακρίσεων και στην ισότητα των γενεών. Αναφορικά με την υγεία κατατάσσετε στην 24η θέση ενώ σχετικά με την πρόληψη της φτώχειας κατατάσσεται στην 25η θέση μεταξύ της ΕΕ-28.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία γενιά Ελλήνων, αυτή δηλαδή που γεννήθηκε..

Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα..


 ''Και τώρα μπροστά απ' την Βουλή παρελαύνουν τα πεζοπόρα τμήματα του συνδικαλισμού'',
     ..θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η περιγραφή απ' την χθεσινή πορεία-συλλαλητήριο.

     Κι επίσης η φωτογραφία δίπλα δείχνει ανάγλυφα σε
όσους δεν έχουν παρωπίδες, για ποιόν ακριβώς λόγο οι πολίτες δεν συμμετέχουν σε κάτι τέτοιες εκδηλώσεις καπελωμένες από κόμματα και ''υπαρκτό συνδικαλισμό'', και εν πολλοίς άχρηστες, για να μην πούμε επιζήμιες για το όποιο αυθεντικό λαϊκό κίνημα.

     Γιατί δεν πιστεύουμε να...

Βαριές απώλειες για το αργό μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Με εκτεταμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) να διατηρήσει αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής του, παρά το διεθνές πλεόνασμα προσφοράς.

Οι τιμές του αργού δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις και από την άνοδο του δολαρίου έναντι ανταγωνιστικών νομισμάτων, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων στοιχείων από τα αναμενόμενα, για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το αμερικανικό συμβόλαιο αργού WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, υποχώρησε κατά 1,11 δολ. ή 2,7% για να διαμορφωθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40 δολ., στα 39,97 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη άκρη του ...