Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τσοτσορός: Στα 750 Εκατ. Ευρώ τα Κέρδη των ΕΛΠΕ το 2015


Στα 750 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκτιναχθούν φέτος τα κέρδη των ΕΛΠΕ, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Στάθης Τσοτσορός, μιλώντας στο 20ο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2015» του ΙΕΝΕ. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα ΕΛΠΕ είχαν εμφανίσει ζημία ύψους 365 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα μεγέθη επιτεύχθηκαν, όπως τόνισε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, παρά την πίεση των άμεσων συνεπειών της κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα την σημαντικότατη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης πετρελαιοειδών (-39 % η δασμολογημένη και -34 % η αδασμολόγητη αγορά). Κι αυτό γιατί ο Όμιλος ΕΛΠΕ αναζήτησε διεξόδους στην διεθνή αγορά αυξάνοντας τον όγκο των εξαγωγών κατά 99,85 % μεταξύ των ετών 2008 και 2015, με συνέπεια την αύξηση της συμμετοχής των εξαγωγών στις συνολικές ετήσιες πωλήσεις από 20,82 % το 2008 σε 50,28 % το 2015.

Επίσης, ο κ. Τσοτσορός, τόνισε ότι ...

ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ...


ΕΛΠΕ: Διπλασιάστηκαν οι εξαγωγές το διάστημα 2008-2015


Η διασφάλιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των διυλιστηρίων του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και η επέκταση του επενδυτικού προγράμματος σε νέους τομείς περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης σύμφωνα με τις επισημάνσεις του προέδρου των ΕΛΠΕ, Στάθη Τσοτσορού στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

"Η διατήρηση των δεικτών ανταγωνιστικότητας των ΕΛΠΕ στο 25% των πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων, αποτελεί για την εταιρεία πρωταρχικό στόχο και βασική υποχρέωση προς τους μετόχους της", τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Ο κ. Τσοτσορός μίλησε ακόμη για ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων και εντατικοποίηση των δράσεων στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων (upstream), στην εκμετάλλευση και ανάπτυξη παραγωγικών μονάδων και δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού καθώς και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση και τα δίκτυα.

Σύμφωνα με το...

ΑΠΕΡΓΙΑ

Η μόνιμη ανεργία... σκοτώνει την ασφάλιση

Πανό απεργιακής κινητοποίησης
Χωρίς ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με ταυτόχρονη άνοδο των κατώτερων μισθών δεν λύνεται το συνταξιοδοτικό ζήτημα. Τελεία και παύλα.

Αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα μένουν ως έχουν στο (παρεμπιπτόντως χρεοκοπημένο) ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα και έστω ότι οι παλιοί συνταξιούχοι δεν θα υποστούν καμιά νέα μείωση (που είναι δίκαιο), οι νέοι συνταξιούχοι που θα αρχίσουν να βγαίνουν στη σύνταξη από τώρα πόση σύνταξη θα πάρουν;

Το έχουν σκεφτεί αυτό οι σοφοί, οι ειδικοί και τα συνδικάτα;

Πολλοί θα απαντήσουν, λογικά, ότι οι επόμενες γενιές συνταξιούχων θα πάρουν τις συντάξεις τους με τον ίδιο τρόπο που απονεμήθηκαν και στους παλιούς (προ 5 - 10 χρόνων, λ.χ.).

Αυτό είναι κατ’ αρχάς σωστό. Ακόμη όμως κι αν ...

Energean: Η εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου προϋπόθεση για την ασφάλεια στη Δ. Ελλάδα


Η τήρηση των όρων που με σαφήνεια προβλέπονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση προς έρευνα και εκμετάλλευση τριών χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτονόητη, αλλά και απαραίτητη, προκειμένου να αναπτυχθεί ο τομέας των υδρογονανθράκων με ασφάλεια, προστασία για το περιβάλλον και με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Στην συγκεκριμένη επισήμανση προέβη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου «Ενέργεια και Ανάπτυξη» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Ρήγας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι...

Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

13.SEPTEMBRIOS - OKTOBRIOS
Η εμμονή της κυρίαρχης αντίληψης στην προτεραιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας έναντι των κοινωνικών πολιτικών και της πολιτικής απασχόλησης, η οποία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με τι πρόγραμμα του μνημονίου, οδήγησε στην δραματική επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, την μεγάλη μείωση της απασχόλησης, την υποβάθμιση του εργασιακού πλαισίου και των συνθηκών εργασίας. 
Συνεπώς υπάρχει άμεση ανάγκη παρέμβασης ώστε να αντιστραφεί μια τέτοια πορεία οι συνέπειες της οποίας μπορεί να αποδειχθούν μια βραδυφλεγή βόμβα για την κοινωνική συνοχή.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σε αυτό το τεύχος δημοσιεύει το μέρος της Έκθεσης για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση που παρουσιάζει την κατάσταση στην αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις. Τέλος παρουσιάζει τις δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια, για να περιγράψει κανείς την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, Ηθικές αξίες, Δημοκρατία, Σύνταγμα, Κοινωνικό κράτος, Εργασία, Ασφαλιστικό, Προστασία πρώτης κατοικίας, Υγεία, Παιδεία, Εθνική
κυριαρχία…

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ των Βρυξελλών και της ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ Ε.Ε.

Αυτή την κατάσταση δεν θα την ανεχθούμε άλλο.. Είμαστε ο λαός, που έχει δώσει ανά τους αιώνες το παράδειγμα της αντίστασης!Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ούτε άλλος δρόμος. Πρέπει να αναλάβουμε οι έλληνες πολίτες να σώσουμε τη την χώρα, τα παιδιά μας, τα σπίτια μας.

Συμμετέχουμε και Αγωνιζόμαστε ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 12/11/2015.

                                   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ                                            ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η παγωνιά σκοτώνει περισσότερους απ' το smog είτε στην Ελλάδα είτε στην Κίνα. Κυβέρνηση και τρόικα, ακούει κανείς;


Βούιξε το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες για το smog, την αιθαλομίχλη, που καλύπτει πόλεις της ΒΑ Κίνας, εκτοξεύοντας τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων διαμέτρου 2,5 μικρών (PM2,5-Particulate Μatter) σε επίπεδα άνω των 800μg/m3, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ως ασφαλές όριο σε επίπεδο 24ώρου τα 25μg/m3. Αναφέρθηκαν ακόμα και τοπικές συγκεντρώσεις άνω των 1400μg/m3 και η αιτία δεν είναι άλλη απ' την έλευση των χαμηλών θερμοκρασιών, που ανάγκασε τους Κινέζους να ανάψουν τις θερμάνσεις τους, θερμάνσεις που βασίζονται στην καύση κάρβουνου και βιομάζας, όπως π.χ. άχυρου. Όταν οι άνθρωποι παγώνουν θα κάψουν ό,τι μπορούν κι ό,τι βρουν μπροστά τους, η παγωνιά σκοτώνει πολύ περισσότερους απ' το smog και ...

ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
                    
                    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

                                     ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ



H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που συνεχίζει η κυβέρνηση, πραγματοποιεί αύριο 12 Νοεμβρίου 24ωρη Γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, που μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό, που καθιστούν τους εργαζόμενους μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων.

Αντιδρούμε σε κάθε μνημονιακό μέτρο που υποτιμά τη ζωή μας.

Είμαστε απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση για κατάργηση κάθε παροχής και κοινωνικής ασφάλειας.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα είναι η απάντησή μας στην κυβερνητική δογματική εμμονή, σε αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, που έχουν οδηγήσει τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας να χάσουν κάθε ελπίδα και κάθε προοπτική, που έχουν καταστήσει τους απόμαχους της εργασίας, απόμαχους της ζωής.





                          ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 11ΠΜ

                                                    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 



ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πότε η λήξη συμβάσεως εργασίας συνιστά απόλυση

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Πότε η λήξη συμβάσεως εργασίας συνιστά απόλυση
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που κλήθηκε να τοποθετηθεί επί μιας ισπανικής υποθέσεως, επισημαίνει ότι αν γινόταν δεκτό ότι η μη αποδοχή από τον εργαζόμενο μειώσεως αποδοχών δεν εμπίπτει στην έννοια της απολύσεως, τούτο θα περιόριζε την πλήρη αποτελεσματικότητα της οδηγίας και θα υπονόμευε την προστασία των εργαζομένων.

Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή τον Σεπτέμβριο του 2013, η εταιρία Gestora Clubs Dir, που απασχολούσε 126 εργαζόμενους, προέβη σε 10 ατομικές απολύσεις. Μεταξύ των λήξεων αυτών περιλαμβανόταν η λήξη της συμβάσεως μιας εργαζομένης η οποία συμφώνησε σε λύση της, αφού ενημερώθηκε για τη μεταβολή των όρων εργασίας της (συνιστάμενη σε μείωση των τακτικών αποδοχών της κατά 25 %, για τους ίδιους αντικειμενικούς λόγους με αυτούς που προβλήθηκαν για τις λοιπές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν).

Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι...