Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ελβετία: Μονάδα δέσμευσης CO2 για την ενίσχυση της φυτικής ανάπτυξης


Η πρώτη μονάδα εμπορικής κλίμακας για τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα θα κατασκευαστεί στην Ελβετία, με το αέριο του θερμοκηπίου να χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανάπτυξης λαχανικών.

Το εργοστάσιο θα λειτουργεί από την ελβετική Climeworks, μια εταιρεία του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (ETH Zurich), και θα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη τεχνολογία Απευθείας Αέριας Σύλληψης (DAC), η οποία βασίζεται σε ένα καινοτόμο φίλτρο για την εξαγωγή διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα του περιβάλλοντος.

Το αέριο δεσμεύεται στην...

Ταμείο "αρπαγής" υδρογονανθράκων και ελληνικών περιουσιακών στοιχείων δημιουργούν οι δανειστές!

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
"Χέρι" στον ελληνικό ενεργειακό και ορυκτό πλούτο βάζουν οι δανειστές, ενώ ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας δανεισμός αφού την ανακαιφαλιοποίση των τραπεζών αλλά και τα χρήματα για τις επενδύσεις θα τα δώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες από τα έσοδα του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.  

 Οι δανειστές ζητούν να περάσουν οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και των εσόδων των υδρογονανθράκων (μελλοντικών) στο νέο Ταμείο.  

 Ομοίως και για το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σχεδιάζεται να λειτουργεί αυτόνομα, και οι αποκρατικοποιήσεις του 2016 να γίνουν άμεσα.  

 Το ταμείο οι δανειστές με την...