Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ακόμα και η πετρελαιοβιομηχανία ζητά συμφωνία για το κλίμα

Ακόμα και η πετρελαιοβιομηχανία ζητά συμφωνία για το κλίμα
Παρίσι
Λίγες μόλις μέρες πριν από τη Σύνοδο του Παρισιού, δέκα μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες προχώρησαν από κοινού στην ασυνήθιστη δήλωση ότι στηρίζουν τη διεθνή προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής. Όμως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απαντούν με τον αφορισμό «οι εμπρηστές δεν γίνονται καλοί πυροσβέστες».

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δέκα εταιρείες που συμμετέχουν στην ομάδα Oil and Gas Climate Initiative ζητούν μια «αποτελεσματική» λύση στη σύνοδο του ΟΗΕ, η οποία ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου, με στόχο την υπογραφή συμφωνίας που θα περιορίζει στους 2 βαθμούς Κελσίου την άνοδο της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα.

Οι δέκα πετρελαϊκές εταιρείες, στις οποίες αντιστοιχεί το 20% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και αερίου, επισημαίνουν ότι έχουν ήδη καταφέρει να μειώσουν κατά 20% τις δικές τους εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. 

Δεσμεύονται τώρα να περιορίσουν την....

Άθικτοι, περήφανοι άνθρωποι

Άθικτοι, περήφανοι άνθρωποι
Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα απ όσα μπορείς. Περηφάνεια είναι να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι…

Είναι κάποιοι άνθρωποι που χαράζουν μια πορεία στην ζωή τους, επιμένοντας να ακολουθούν αξίες που μπορεί να μην εκτιμούνται πια. Κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν «μικρούς», μα μέσα τους να ζηλεύουν την δύναμή που αυτοί δείχνουν. Σαν έναν Δον Κιχώτη που τολμά να τα βάζει με ανεμόμυλους ενώ αυτοί φοβούνται.

Άλλοι όμως, κρυφά τους...

Τσίπρα, Κοτζιά... κάτω τα ξερά σας από τη Μακεδονία!


Ακούμε κάθε ημέρα ότι εφαρμόζετε μνημόνιο κάτω από εκβιασμό9... και δεν ντρέπεστε να το λέτε...
Αν πουλήσετε τη Μακεδονία, με ή χωρίς εκβιασμό... η τήρηση αυτού του κωλο-Συντάγματος που κάνατε σκουπίδια, ανήκει στον κάθε Έλληνα κι Ελληνίδα!

Όσο για του ΠΑΣΟΚογενείς του νεοφιλελεύθερου ΣΥΡΙΖΑ και τους νεοφιλελεύθερους του νεο-δεξιού ΠΑΣΟΚ... η παρακαταθήκη του Ανδρέα είναι ιερό χρέος, ας το κατανοήσετε!
Κοτζιά, Τσίπρα... ελήφθη; 
Με τους νεοναζί της χα και την παραδοσιακή δεξιά δεν ασχολούμαστε... πάντα στην υπηρεσία του ξένου παράγοντα!

Με τη νέα και παραδοσιακή δεξιά και μάλιστα με μανδύα "αριστεράς"... θα κάνουμε τους λογαριασμούς!


ΠΗΓΗ;sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Οι κολοσσοί θέλουν επειγόντως «τεμάχια» στην κυπριακή ΑΟΖ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Έντονο είναι το ενδιαφέρον και οι πιέσεις των μεγάλων εταιρειών υδρογονανθράκων για να αποκτήσουν δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης των ελεύθερων τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ. 

Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανακάλυψης του «Ζορ» από την ΕΝΙ στα όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Και κυρίως της επιβεβαίωσης της νέας γεωλογικής ερμηνείας των σεισμογραφικών και γεωλογικών δεδομένων, στη βάση των οποίων τόλμησε και πέτυχε διάνα, με γεώτρηση σε ανθρακικά πετρώματα σε αρχέγονους υφάλους -που σχηματίστηκαν χρονικά μεταξύ 2 δισ. και 40 εκατομμυρίων ετών, αντί σε αμμώδη, στα οποία επικεντρωνόταν μέχρι τώρα η προσοχή.

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, εταιρείες-κολοσσοί που ήδη έχουν τα δεδομένα της περιοχής της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά ιδιαίτερα έχουν και στοιχεία γεωτρήσεων, μελετώντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, επιδεικνύουν ζωηρό ενδιαφέρον για να αποκτήσουν σύντομα δικαιώματα σε ελεύθερα τεμάχια της Κύπρου και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες έρευνες και ερευνητικές γεωτρήσεις.

Τέτοιες εταιρείες στην περιοχή μας είναι ...

Εκλογές Οικοδομικού συνεταιρ, ΕΛΔΑ 2015 ( Υποψήφιοι )


Όλοι τη Κυριακή 25 Οκτώβρη 2015 στην εκλογική διαδικασία του συνεταιρισμού.
Έγινε σήμερα Κυριακή 18/10/15 και η δεύτερη προσπάθεια Γ/Σ χωρίς να επιτευχθεί η νόμιμη απαρτία.
Σύμφωνα με το καταστατικό μας η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση για ανάδειξη ΝΈΟΥ Διοικητικού και Εποπτικού συμβουλίου θα γίνει ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων , την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 .
Η εκλογές θα γίνουν...

Ανεργία και απασχόληση: Αλχημείες και η σκληρή πραγματικότητα

apognosi
Πάει και ο Θοδωρής. Στα 48 του έμεινε ξαφνικά χωρίς δουλειά, μετά από 26 χρόνια ‘’ευδόκιμης υπηρεσίας’’ στον ίδιο εργοδότη. Πριν δύο χρόνια απολύθηκε και η γυναίκα του. Δύο παιδιά στην εφηβεία τους, κάτι υπόλοιπα δόσεων για το αυτοκίνητο, οι φόροι που τρέχουν, ο ΕΝΦΙΑ που έρχεται…

Ένας ακόμη ανάμεσα στους 1.196.736 ανέργους. Μια μονάδα πάνω, μια μονάδα κάτω, τίποτε το σπουδαίο για τους στατιστικολόγους. Ένα ακόμη ανθρώπινο δράμα για τους εκάστοτε αντιπολιτευόμενους πολιτικούς και δημοσιογράφους. Το απόλυτο δράμα για τον Θοδωρή και την οικογένειά του.

Στα 48 του ο Θοδωρής. Τι πιθανότητα έχει να αποσπαστεί από τη μεγάλη στρατιά των ανέργων και να γυρίσει και πάλι στο γνώριμο εργασιακό του περιβάλλον; Τα ευρήματα της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού που διεξάγει ανά τρίμηνο η ΕΛΣΤΑΤ, δίνουν σαφείς απαντήσεις στο ερώτημα. Ο Θοδωρής πρέπει να συνηθίσει στη νέα κατάσταση που βρέθηκε ξαφνικά. Να δείξει πολλή υπομονή, και… βλέπουμε. Και άντε, να συνηθίσει ο Θοδωρής, οι οικογενειακές ανάγκες γίνεται να συνηθίσουν;

Από την πιο πρόσφατη Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι...