Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έχασαν καταθέσεις 1,6 δισ. ευρώ τα Ταμεία σε επτά μήνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Έχασαν καταθέσεις 1,6 δισ. ευρώ τα Ταμεία σε επτά μήνες
Το δικό τους… "bank run” έκαναν οι διοικήσεις των ασφαλιστικών φορέων κατά τους τελευταίους επτά μήνες για να σώσουν τις συντάξεις και τις άλλες παροχές των ασφαλισμένων.

 Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), οι καταθέσεις των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν στα 2 δισ. ευρώ από τα …3,6 δισ. ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2014.

Μ΄άλλα λόγια ....

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου φέρνει αμηχανία στο ΑΠΕτζήδικο λόμπυ


Στην κορύφωση της 3ης πετρελαϊκής κρίσης το 2008 το πετρέλαιο έφθασε σχεδόν στα 150 δολάρια/βαρέλι, δίνοντας μια καλή δικαιολογία για την αναζήτηση της απεξάρτησης απ' το ακριβό πετρέλαιο στην προώθηση των πανάκριβων και περιορισμένης αποτελεσματικότητας αιολικών & Φ/Β. Οι καιροί όμως στις τιμές των εμπορευμάτων αλλάζουν ("κυκλικότητα" είναι ο όρος) και από πέρυσι η τιμή του πετρελαίου σημειώνει μια διαρκή καθοδική πορεία, ήδη έχει χάσει τα 2/3 της τιμής του 2008.

Η μείωση της τιμής του πετρελαίου έχει προκαλέσει τουλάχιστον αμηχανία στη μαθημένη στις επιδοτήσεις βιομηχανία των ΑΠΕτζήδων, καθώς συμπαρασύρει πτωτικά την τιμή του φυσικού αερίου, που μέχρι τώρα ήταν το πρώτο "θύμα" της ανάπτυξης αιολικών & Φ/Β.

Σε μια ανάλυση που είδα στους Financial Times, για την πιθανή ανάπτυξη της αγοράς των ΑΠΕ υπό το πρίσμα των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, η πραγματικότητα αποκαλύπτεται ζοφερή: "The greater threat to the sector’s prospects could come from ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με το τραγικό συμβάν της 8ης Μάιου, είχαμε αναφέρει ότι η θέση μας για το δυστύχημα θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί μετά την ενδελεχή διερεύνηση και τον καταλογισμό ευθυνών. Θεωρήσαμε τότε ότι αυτή η στάση ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής για τους συναδέλφους μας που εκείνη τη στιγμή νοσηλεύονταν και έδιναν την άνιση μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι..

Παγκόσμια πτώση στις τιμές της βενζίνης λόγω της πετρελαϊκής κρίσης

Παγκόσμια πτώση στις τιμές της βενζίνης λόγω της πετρελαϊκής κρίσης
Πολλοί έχουν βγει χαμένοι από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το προηγούμενο έτος: οι εργαζόμενοι στις πετρελαϊκές πηγές, οι μέτοχοι των πετρελαϊκών εταιριών, τα ταμεία των χωρών του ΟΠΕΚ. Ένα τεράστιο μέγεθος του πληθυσμού, όμως, φαίνεται πως βγαίνει κερδισμένο: οι οδηγοί.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την αλλαγή στις...

Συνεργασία Eni - Total στον τομέα της διύλισης


Σε συμφωνία συνεργασίας με την Total για την ανάπτυξη μία πρωτοπόρου τεχνολογίας διύλισης, την πρώτη στο είδος της και την οποία δημιουργήσει η ιταλική πετρελαϊκή, προχώρησε η ιταλική Eni.

Πρόκειται για την Eni Slurry Technology (EST – Τεχνολογία Τσιμεντολάσπης της Eni), η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη εξέλιξη στην διυλιστική διαδικασία για τη μετατροπή βαριάς πρώτης ύλης σε πιο ελαφρά συστατικά, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της ιταλικής εταιρείας.

Οι δύο πετρελαϊκές προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας για την...