Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Σε δύο δόσεις η «λυπητερή» της έκτακτης εισφοράς

Σε δύο δόσεις η «λυπητερή» της έκτακτης εισφοράς
Από τον μισθό του Ιουλίου (τον οποίο πολλοί μισθοσυντήρητοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμα λόγω της τραπεζικής αργίας και των capital controls) θα αρχίσει να παρακρατείται η αυξημένη έκτακτη εισφορά. Οι μισθωτοί θα την πληρώσουν σε δύο δόσεις: η κράτηση θα γίνεται κάθε μήνα από τα λογιστήρια έως τον Δεκέμβριο. Δεν θα διενεργείται όμως αναδρομικά από 1.1.2015, οπότε οι φορολογούμενοι που θα την πληρώσουν, θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά την τσέπη και το 2016, όταν θα τους έρθει το εκκαθαριστικό της εφορίας με την εισφορά που δεν πλήρωσαν στο α΄εξάμηνο του 2015.

Όπως ορίζεται σε απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων-ΓΓΔΕ....

63+1 δικαιολογίες για το ό,τι η θερμοκρασία του πλανήτη αρνείται ν' ανεβεί όσο θέλει η κλιματολαγνεία.


Μια έκδηλη αμηχανία διακατέχει την καταστροφολογική φιλολογία περί "παγκόσμιας υπερθέρμανσης" εξαιτίας των ανθρωπογενών εκπομπών CO2, οι οποίες είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό του συνολικού CO2 της ατμόσφαιρας, το οποίο με τη σειρά του είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών "αερίων του θερμοκηπίου": οι εκπομπές CO2 συνεχίζουν ν' αυξάνονται, αλλά ο πλανήτης συνεχίζει ν' αρνείται να "υπερθερμανθεί". Και πολύ καλά κάνει βέβαια, καθώς όπως είχαμε δει πριν λίγες μέρες, οι πάγοι έλιωναν σε προηγούμενες θερμές περιόδους της Γης με πολύ μικρότερες, εντυπωσιακά μικρότερες συγκεντρώσεις CO2 στην ατμόσφαιρα, επομένως η συγκέντρωση CO2 δεν φαίνεται καταρχήν να έχει ιδιαίτερη σχέση με το λιώσιμο των πάγων.

Ενώ λοιπόν οι συγκεντρώσεις "αερίων του θερμοκηπίου" εξακολουθούν να αυξάνονται, η θερμοκρασία από το 1998 δεν ανεβαίνει όσο πρόβλεπαν τα καταστροφολογικά κλιματικά μοντέλα του IPCC του ΟΗΕ. Αυτή η ανακοπή του ρυθμού "υπερθέρμανσης" διατηρείται εδώ και 18 χρόνια και 10 μήνες, όπως φαίνεται στο πάνω γράφημα και κανείς δεν μπορεί να προσφέρει μια πειστική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, οπότε οι κλιματολόγοι έχουν επιδοθεί σ' ένα αγώνα να βρουν εξήγηση. Πρόκειται ωστόσο για ένα αγώνα που έχει εξελιχθεί σε συλλογή ευτράπελων καταστάσεων, καθώς μέχρι πέρυσι τέτοιο καιρό οι δικαιολογίες είχαν φθάσει τις 52 (!) και τις είχαμε παρουσιάσει, σε μια συλλογή που καταγράφει το γερμανικό ιστολόγιο hockeyschtick.blogspot.de.

Από πέρυσι η συλλογή εξακολουθεί ν' αυξάνεται, έχουμε φθάσει αισίως στον αριθμό 63, οπότε είπαμε να προσθέσουμε και μια πρόσφατη, που μας έδωσε ομάδα ερευνητών του Σουηδικού Πανεπιστήμιου Λουντ (δίπλα στο Μάλμοε), σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο της ΝΑΣΑ στο Λάνγκλεϋ (μην το μπερδεύετε με το εκεί αρχηγείο της CΙΑ), το Πολυτεχνείο της Καρλσρούης και το Βασιλικό Ολλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. Η συγκεκριμένη ομάδα δημοσίευσε ...

Πτώση κοντά στα $45 για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πρόσκαιρη ήταν η στήριξη στο πετρέλαιο που προσέφεραν τα στοιχεία για μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τις επενδυτικές ανησυχίες για παγκόσμια υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 59 σεντς ή 1,4% στα 45,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 18 Μαρτίου. 
Αμέσως μετά τα...