Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ο Σύριζα ως «καταστρόϊκα»

mak267-thumb-large
Εν τέλει, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλώνει πως, σύμφωνα με εντολή του τελευταίου, από τον περασμένο Δεκέμβριο, προετοίμαζε μυστικό σχέδιο για το πώς θα ελέγξει κρυφά τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων έτσι ώστε να μπορεί, μέσα σε μία μέρα, να μετατρέψει το νομισματικό σύστημα της χώρας και να περάσει από το ευρώ στη δραχμή, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας. Παρότι ο Βαρουφάκης διαθέτει πλούσια φαντασία, είναι μυθομανής και διακρίνεται για τις μπαρούφες του (εξ ου και το τόσο ταιριαστό γι’ αυτόν όνομά του, που φαίνεται πως κρατάει από κάποια μακρά οικογενειακή παράδοση), είμαι πεισμένος πως αυτό το σχέδιο ήταν πραγματικό, στο πλαίσιο βέβαια  πάντα της συριζαίικης “πραγματικότητας”!

Το ότι είναι πραγματικό και όχι αποκύημα της φαντασίας του Βαρουφάκη  καταδεικνύεται από μία πληθώρα στοιχείων. Πρώτα και κύρια, από το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν τολμούν να τον διαψεύσουν, ενώ συναρτάται άμεσα με την κήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών, ως το προοίμιο για τη μετάβαση στη δραχμή. Μόνο που, την τελευταία στιγμή, ο Τσίπρας, κάτω από ποικίλες πιέσεις τις οποίες έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα, έκανε πίσω. Αυτό, εξάλλου, υποδηλώνει ο τρόπος που για έξι μήνες δήθεν διαπραγματευόταν η κυβέρνηση, οδηγώντας τα πράγματα στο τελικό αδιέξοδο, στα τέλη Ιουνίου.

Επιπλέον ενδείξεις ή και αποδείξεις για την ύπαρξη αυτού του σχεδίου μας δίνει η μερική του αποκάλυψη από τον πρόεδρο των εφοριακών υπαλλήλων και νυν ανταμειφθέντα με υπουργείο, Τρύφωνα Αλεξιάδη,  ο οποίος είχε δηλώσει, σε ανύποπτο χρόνο, την Άνοιξη, πως....

Μονάδα ανακύκλωσης μετατρέπει διοξείδιο του άνθρακα σε καύσιμο


Μια καναδική εταιρεία αναπτύσσει μια βιομηχανική μονάδα ανακύκλωσης που θα μπορεί να μετατρέπει διοξείδιο του άνθρακα σε φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο.
Χρηματοδοτούμενη εν μέρει από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε σχέδια επενδύσεων ύψους 2 δις δολαρίων σε καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες στα επόμενα πέντε χρόνια, η νέα τεχνολογία θα αναμειγνύει το διοξείδιο του άνθρακα με υδρογόνο που προέρχεται από διάσπαση του νερού για να δημιουργήσει καύσιμο υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, είναι ευρέως γνωστό ότι το ...

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα ΕΛΠΕ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα ΕΛΠΕ
Με αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε σήμερα η επιχειρησιακή δράση του νέου μεικτού κλιμακίου, που δημιουργήθηκε εκεί για τον τελωνειακό έλεγχο και την δίωξη οικονομικού εγκλήματος, αναφέρει σχετική ανακοίνωση των ΑΝΕΛ προσθέτοντας ότι "και σήμερα μαζί με τα μέλη του μεικτού κλιμακίου Θεσσαλονίκης και τους χειριστές του X-RAY αυτοκινούμενου συστήματος, έδωσε το "παρών" ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ".

Η έρευνα με τη βοήθεια και του X-Ray έγινε τόσο σε άδεια και γεμάτα βυτιοφόρα, (ελληνικά αλλά και από όμορες χώρες), όσο και στις δεξαμενικές εγκαταστάσεις ευθύνης του ΣΤ' Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

"Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και ...

Το λυσσαλέο λόμπυινγκ του WWF ενάντια στον Ελληνικό λιγνίτη δεν θα περάσει.


Το WWF έχει ένα εντελώς αμαρτωλό παρελθόν σε σχέση με τον ηλεκτρισμό στη χρεοκοπημένη χώρα και φαίνεται πως του είναι αδύνατο ν' απεμπλακεί απ' αυτό.

Το 2013 είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα "κείμενο πολιτικής", όπως έλεγε στο εξώφυλλο, βαφτίζοντάς το "οικονομετρική μελέτη", με την οποία διατυμπάνιζαν ότι η Πτολεμαΐδα 5 & η Μελίτη 2 δεν θα είναι βιώσιμες οικονομικά. Τον Απρίλιο 2014 είχαμε ασχοληθεί μ' αυτή τη "μελέτη" και είχαμε διαπιστώσει από "μαργαριτάρια" άγνοιας τεχνολογιών ηλεκτροπαραγωγής μέχρι εσκεμμένα λαθεμένες παραδοχές. Καθόλου περίεργο βέβαια, αφού ψάχνοντας τότε στο δικτυακό τους τόπο τα ακαδημαϊκά προσόντα της "επιστημονικής ομάδας" είχαμε δει διάφορες άσχετες ειδικότητες, αλλά πουθενά δεν εντοπίσαμε κάποιο μηχανικό γνώστη θεμάτων της ενέργειας.

Πέρυσι μάζευαν υπογραφές για να μη γίνει η ...

Η Chevron απολύει 1.500 εργαζόμενους


Η Chevron, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απολύσει 1.500 εργαζομένους, περίπου 2% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, καθώς περικόπτει δαπάνες για να αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Σχεδόν όλες οι απολύσεις θα γίνουν στο Τέξας, όπου η εταιρία επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια, και στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία.

Οι τιμές του πετρελαίου πέρυσι υποχώρησαν κατά 55% λόγω ανησυχιών για πλεονάζουσα προσφορά στις ΗΠΑ και τις διεθνείς αγορές.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έξυπνο παγκάκι στη Λάρισα φορτίζει συσκευές με το φως του ήλιου


Ο βιομηχανικός σχεδιαστής κ. Δημήτρης Χαϊδάς (www.dhaidas.com), εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Καρδίτσα) σχεδίασε και υλοποίησε το πρώτο ηλιακό ξύλινο παγκάκι. Σε αυτό, ο χρήστης μπορεί να φορτίζει smartphones, tablets, ή και άλλα gadgets καθώς διαθέτει δύο USB θύρες. Στην οροφή του έχει ένα μικρό αλλά ισχυρό φωτοβολταϊκό σύστημα όπου με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας φορτίζονται οι συσκευές.

Ο σχεδιαστής αναφέρει...

Πρόστιμα σε πρατήρια με «πειραγμένα» συστήματα εισορών-εκροών

Αποτέλεσμα εικόνας για πρατηρια βενζινης
Πρόστιμα σε πρατήρια μετά από στοχευμένους ελέγχους, άρχισε να «μοιράζει» η αρμόδια διεύθυνση του ΤΥΠΑΠΕΝ, για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων. Παρότι οι προθεσμίες για την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών έχουν παρέλθει, ενώ ακόμη και το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης καυσίμων δεν λειτουργεί, το υπουργείο αναγκάζεται να παρέμβει σε εξόφθαλμες όπως φαίνεται περιπτώσεις ύποπτης λειτουργίας πρατηρίων.

Από το σκεπτικό επιβολής των προστίμων προκύπτει ότι ακόμη και σε πρατήρια που έχουν εγκαταστήσει συστήματα εισροών εκροών, όσοι θέλουν να παρανομήσουν βρίσκουν τρόπους να παρεμβαίνουν στο λογισμικό των συστημάτων αυτών, κάτι που φαίνεται μόνο από επιτόπιους ελέγχους, ενώ θα μπορούσε να διαπιστώνεται κεντρικά, εφόσον εφαρμόζονταν ο σχεδιασμός του συστήματος.

Συγκεκριμένα, πρόστιμα...

Με καπέλο οι τιμές στα καύσιμα

Με καπέλο οι τιμές στα καύσιμα
Ερευνα του «Εθνους» αποκαλύπτει άγρια κερδοσκοπία στις τιμές των υγρών καυσίμων. Παρά τη «βουτιά» κατά 20% του αργού πετρελαίου μέσα σε έναν μήνα, οι μειώσεις δεν έχουν περάσει στις αντλίες των πρατηρίων. Οι Ελληνες συνεχίζουν να πληρώνουν πανάκριβα την αμόλυβδη βενζίνη σε όλη τη χώρα. Θύματα όμως μεγαλύτερης κερδοσκοπίας πέφτουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές των νησιών και των άλλων τουριστικών περιοχών, καθώς οι τιμές ξεπερνούν ακόμη και τα 1,70 ευρώ το λίτρο.
Με καπέλο οι τιμές στα καύσιμα 
Ούτε καν ένα λεπτό του ευρώ δεν υποχώρησαν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της χώρας, παρά την εδώ κι έναν μήνα μεγάλη βουτιά... του αργού πετρελαίου. Επεσε κατά 21% και για την ακρίβεια από τα 60,5 στα 47,5 δολάρια το βαρέλι.
Eρευνα του «Εθνους», βασισμένη στα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας, αποκαλύπτει ότι οι μειώσεις του αργού όχι μόνο δεν φτάνουν στην κατανάλωση, αλλά αντίθετα διαπιστώνονται και αυξήσεις.


ΠΗΓΗ:ethnos.gr