Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Προστασία των καταναλωτών...

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Μπορεί να έχει περάσει στα ψιλά και κανείς να μην ασχολείται ιδιαίτερα, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που περνά η ελληνική οικονομία, αλλά οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν καταγράψει το τελευταίο εικοσαήμερο εντυπωσιακή πτώση, που ξεπερνά τα 10 δολάρια το βαρέλι ή περίπου 16%, αλλά -όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας- οι μειώσεις αυτές δεν περνούν και τόσο γρήγορα στην κατανάλωση.
Προφανώς, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να δώσουν τη χαρά στους καταναλωτές να δουν χαμηλές τιμές και αυτό διότι μπορεί σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες να ανέβουν εκ νέου, οπότε η όποια χαρά να μετριαστεί. Είναι και αυτή μια άποψη...


ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Επαιρναν 15 μισθούς από 7.000 το μήνα και επίδομα κυλικείου! (ασκήθηκε δίωξη)

File written by Adobe Photoshop¨ 5.2
Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης, δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέχιζαν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα οπως το επίδομα κυλικείου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον...

Come-back των Αζέρων για ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Τα πάντα θα κριθούν στην τιμή, αλλά όπως έχει φανεί από τις επαφές που έγιναν το τελευταίο διάστημα μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των Aζέρων της Socar, ο ενεργειακός όμιλος του Αζερμπαϊτζάν, που έχει πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό πώλησης του ΔΕΣΦΑ, είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο αντί για 66% του μετοχικού κεφαλαίου, τελικώς να αποκτήσει το 49% της ελληνικής εταιρείας.

Η συζήτηση για τη μείωση του ποσοστού που θα αποκτηθεί από τους Αζέρους, μάλιστα, δεν προέκυψε μόνο εξαιτίας της θέσης της κυβέρνησης για τη μη παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου των δικτύων σε ιδιώτες επενδυτές. Έρχεται και ως αποτέλεσμα της ανάγκης να...

Νέα συνεργασία της Epsilon Net με την Motor Oil


Την υλοποίηση του έργου μισθοδοσίας όλων των εταιριών του ομίλου της Motor Oil Hellas,  ανακοίνωσε Epsilon Net.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου χρησιμοποιώντας την εξελιγμένη τεχνολογικά εφαρμογή μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων για μεγάλες επιχειρήσεις και Ομίλους Εταιριών, PYLON HRM. Ο όμιλος Motor Oil Hellas είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους στην Ελλάδα στον κλάδο της ενέργειας.

Η κάλυψη των...

Aλλιώς... βάρα παλαμάκια!



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.g

Σύνταξη στα 72 θέλουν τώρα οι δανειστές!

Σύνταξη στα 72 θέλουν τώρα οι δανειστές!
Οι δανειστές επιμένουν στο θέμα της περαιτέρω αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επαναφέροντας πιεστικά το θέμα στο πλαίσιο των νέων προαπαιτουμένων που φέρονται να απαιτούν από την κυβέρνησης.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή τους είναι το όριο να τεθεί στα 72 έτη.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 0,5 έτος και μέχρι να φτάσει τα 70 έτη. Μάλιστα, σε βάθος χρόνου, ο στόχος τους είναι να διαμορφωθεί στα 72 έτη, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Αγορά».

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλεπόταν ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να καθορίζονται και με βάση το προσδόκιμο ηλικίας των κατοίκων μιας χώρας. Αυτή την παράμετρο επικαλούνται και τώρα για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το προσδόκιμο ζωής είναι αρκετά υψηλό...


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η δραχμή, τα γίδια και ο συνδικαλιστής των 17 μισθών

Η δραχμή, τα γίδια και ο συνδικαλιστής των 17 μισθών
Θυμηδία προκάλεσαν οι δηλώσεις από τον βουλευτή Σύριζα κ. Θ. Κώτσια – πρώην συνδικαλιστή των ΕΛ.ΠΕ- για μια συνομιλία που είχε μ' ένα βοσκό με γίδια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο βουλευτής, ανέφερε στον βοσκό «τι φοβάσαι εσύ την δραχμή με τα γίδια;» και ο κτηνοτρόφος του αντέτεινε ότι ακούει από τα κανάλια «Ότι εσείς θέλετε να μας πάτε στην δραχμή».

Για την ιστορία, ο βουλευτής ήταν από τους συνδικαλιστές που όχι μόνο ελάμβαναν τους 17 μισθούς στα ΕΛ.ΠΕ, αλλά είχε φροντίσει να διορίσει στην εταιρεία αρκετούς στενούς συγγενείς του.

ΔΗ.ΠΑΦ


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Θουριγγία: το πείραμα της Energiewende φέρνει ένα μπλακ άουτ όλο και πιο κοντά.


Η Θουριγγία είναι ένα μικρό κρατίδιο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, με 2,2 εκατ. κατοίκους και σημαντικότερες πόλεις το Έρφουρτ και την Ιένα, ενώ εκεί ανάμεσα βρίσκεται και η Βαϊμάρη. Υπάρχει ωστόσο και μια πιο μικρή πόλη, το Ιλμενάου, λίγο νότια του Έρφουρτ, όπου εδρεύει ένα παράρτημα, , του Ινστιτούτου Fraunhofer, (Instituts für Optronik, Systemtechnik und Bildauswertung, Institutsteil Angewandte Systemtechnik, IOSB-AST), του αρμόδιου για την παρακολούθηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο Γερμανικό ηλεκτρικό σύστημα στα πλαίσια της Energiewende, της ενεργειακής μετάβασης σε σύστημα βασισμένο σε ΑΠΕ. 

Όπως λοιπόν μετέδωσε πρόσφατα η τοπική Ostthüringer Zeitung, ερευνητές από το Ινστιτούτο Fraunhofer του Ιλμενάου διερεύνησαν για λογαριασμό της Thega (Thüringer Energie- und GreenTech-Agentur), τον κίνδυνο της υπερφόρτωσης των δημοτικών δικτύων διανομής από τα συνεχώς επεκτεινόμενα αιολικά και Φ/Β και διαπίστωσαν πως, σε λίγα χρόνια, το ρεύμα πρέπει αναγκαστικά να αποθηκεύεται τοπικά - π.χ. ως θερμότητα σε δίκτυα τηλεθέρμανσης των πόλεων. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για να στραφεί η προσοχή μακριά απ' τα πράγματι ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας, που βάζουν "σημαντικές προκλήσεις" στους μηχανικούς των δικτύων τα επόμενα χρόνια. 

Η μισή Γερμανία έχει....

Αγρογλυφικά (Crop Circles), 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το φαινόμενο

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγρογλυφικά (Crop Circles), 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το φαινόμενο
1)Τι είναι τα αγρογλυφικά; 

Τα αγρογλυφικά είναι ανεξήγητα σχήματα που έχουν εντυπωθεί μέσα σε μια μόνο νύχτα σε χωράφια σπαρμένα με σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, γρασίδι, ακόμα και δέντρα ή και χιόνι. 

Με άλλα λόγια, σε κάθε...