Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Έρχεται ο "εφιάλτης" του περιουσιολογίου - Με κατασχέσεις απειλούνται 6.500.000 φορολογούμενοι!

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται ο "εφιάλτης" του περιουσιολογίου - Με κατασχέσεις απειλούνται 6.500.000 φορολογούμενοι!
Σοκ για 6.500.000 φορολογούμενους που θα πρέπει να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο (κινητό ή ακίνητο) καθώς και τα κρυμμένα χρήματά τους σε στρώματα και θυρίδες.

Αν δεν το κάνουν, στην περίπτωση που εντοπιστούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στη δήλωση περιουσιολογίου, θα κατάσχονται. Φυσικά κινδυνεύουν να βρεθούν σε πολύ άσχημη κατάσταση άπαντες καθώς αυθαίρετα θα ζητούνται αποδείξεις για εισοδήματα προ δεκαετίας για τα οποία δεν κράτησε κανείς δικαιολογητικά καθώς μετά από την παρέλευση δεκαετίας βάση νόμου το Δημόσιο δεν μπορεί να κοινοποιήσει ουδεμία απαίτηση για παρελθόντα πέραν αυτού του ορίου εισοδήματα.

Μόνο εάν υπάρχει αποδεδειγμένα προέλευση εκ παρανόμου πράξεως (όπως εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, και άλλες παρανομίες) αλλά τότε το ζήτημα είναι ποινικό.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε απόφαση δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε σε....

Θήβα: Έκλεβαν καύσιμα από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας - Εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Θήβα: Έκλεβαν καύσιμα από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας - Εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, συνολικά πέντε...
περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι...

Νέα στοιχεία για "μίνι εποχή παγετώνων" την περίοδο 2030-2040: καλά νέα για τους γουναράδες της Καστοριάς.

                                                                                                                            
Σήμερα έχουμε μια ανάρτηση-έκπληξη και με βαρύνουσα σημασία: είδαμε προχθές μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που έγινε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Αστρονομικής Εταιρείας και προβλέπει μια μίνι εποχή παγετώνων για την περίοδο 2030-2040. Η ανακοίνωση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς, μόλις πέντε μήνες πριν τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι, "χαλάει τη σούπα" της θεωρίας της "ανθρωπογενούς παγκόσμιας υπερθέρμανσης": πώς να πείσουν για την ανάγκη να διατηρηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας έως 2οC σε σχέση με την περίοδο πριν τη βιομηχανική επανάσταση, όταν στην πραγματικότητα, λόγω της μείωσης της ηλιακής ακτινοβολίας, το 2030 θα θέλουμε να ανεβεί η θερμοκρασία για να μην ξεπαγιάσουμε; Και θα τρέχουμε όλοι στα γουναράδικα της Δυτικής Μακεδονίας ή στους κατά τόπους αντιπροσώπους, για να προμηθευθούμε γούνες, τα μόνα κατάλληλα ρούχα για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες; Ρωτήστε και τους Ρώσους, που όλο και κάτι ξέρουν από κρύο και είναι πολύ καλοί πελάτες της Καστοριάς.

Ψάξαμε λοιπόν λίγο το θέμα και βρήκαμε ένα δελτίο τύπου των ερευνητών, που παρουσίασαν τη δημοσίευση, που θα το δείτε πιο κάτω στο αγγλικό κείμενο μαζί με πολλά σχήματα. Δίνεται επίσης μια απλοποιημένη μετάφραση, που να βοηθά κάπως...

Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Ανάληψη €60 τη μέρα ή €420 τη βδομάδα - Δείτε όλη την απόφαση

Αποτέλεσμα εικόνας για Τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες - Ανάληψη €60 τη μέρα ή €420 τη βδομάδα - Δείτε όλη την απόφαση
Επειτα από τρεις εβδομάδες, επίσημα πλέον οι τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα (20/7), καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σχετική απόφαση.

Η τραπεζική αργία, που είχε κηρυχθεί στις 28 Ιουνίου, λήγει, αλλά παραμένουν οι περιορισμοί στις αναλήψεις. Κάθε ημέρα θα επιτρέπεται η εκταμίευση έως 60 ευρώ, μόνο που πλέον οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν και σωρευτικά τα χρήματα, μέχρι το όριο των 420 ευρώ.

Ακόμη, επιτρέπεται η μεταφορά έως...

ΑΝΙΚΑΝΟΣ...


Όταν προσπαθείς να εκμεταλλευτείς κάτι που όλοι γνωρίζουν καλά ότι δεν το πέτυχες εσύ αλλά κάποιος άλλος γίνεσαι απλά γραφικός και οι πάντες γελάνε μαζί σου. Έτσι και αλλιώς δεν είναι τυχαίο που σε λένε Πινόκιο . 

Όταν όμως δεν μπορείς  να το οργανώσεις σωστά ώστε:

1. να το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι ( βλέπεις τα sms είναι για άλλα πράγματα ), 

2. να μην εξαιρεί μια ολόκληρη βάρδια

 ( βλέπεις αυτοί δουλεύουν και δεν μπορούν να απομακρυνθουν από το χώρο τους )

3. να  έχουν προτεραιότητα αυτοί που ήταν νυκτερινό δωδεκαωρο  ,


Για άλλη μια φορά δυστυχώς φαίνεται η ανικανότητά σου να εξυπηρετήσεις τα απλά  συμφέροντα των εργαζομένων.



Νέο Μεταπτυχιακό για «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» Από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο Μεταπτυχιακό για «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» Από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
To Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τοΚρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (πόλη Μπακού), ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του εγκεκριμένου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ-MOGMAT ΦEK-1171τ.β./18 Ιουνίου 2015) με τίτλο: «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» («Petroleum oil and gas management and transportation») για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Τα Μαθήματα του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου» (Π.Μ.Σ-MOGMAT) θα διεξάγονται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και τα τεχνολογικά μαθήματα στην Κοζάνη.
Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. είναι ...

Π. Χαϊκάλης: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…

Αποτέλεσμα εικόνας για Π. Χαϊκάλης: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…
Επιτέλους με την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη ωε υφυπουργού Εργασίας με αρμοδιότητα στα θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την αναδιαμόρφωση δηλαδή του ασφαλιστικού συστήματος  αναγνωρίστηκε τόσο ο ρόλος του στο ...