Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

BP: Αποζημίωση $18,7 δισ. για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού


Στην επίτευξη ενός καταρχήν συμβιβασμού με τη δικαιοσύνη και την καταβολή αποζημιώσεων 18,7 δισ. δολαρίων, με στόχο να διευθετηθούν οι αγωγές που είχαν υποβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και 5 ακόμη πολιτείες που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού και επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα του 2010, προέβη η βρετανική πετρελαϊκή BP.

Με τα νέα αυτά ποσά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η αποζημίωση για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα το 2010 ανέρχεται στα 54 δισ. δολ. (48,7 δισ. ευρώ) για τη BP.

Το συνολικό ποσό που ανακοινώθηκε σήμερα περιλαμβάνει ...

Το σκίτσο της ημέρας

 Το σκίτσο της ημέρας - 02/07/16

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Παραιτήθηκε από εκτελεστικός Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ ο Στάθης Τσοτσορός


Παραιτήθηκε από την άσκηση των καθηκόντων του εκτελεστικού Προέδρου των ΕΛΠΕ ο Στάθης Τσοτσορός, ωστόσο παραμένει στο ΔΣ του Ομίλου ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος.

Η παραίτηση του κ. Τσοτσορού έγινε μετά από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπου και αναφέρουν ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου στις 25 Ιουνίου αποφασίστηκε η αύξηση της αποζημίωσή του από τα 170 χιλ. ευρώ στα 280 χιλ. ετησίως.

Η αύξηση οφειλόταν, σύμφωνα με τις εκ των υστέρων διευκρινίσεις που δόθηκαν, στο γεγονός ότι ...

ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ειδική άδεια
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ότι δικαιούνται σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ Αρ.Φύλλου 1320, 1/07/2015,  ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την συμμετοχή στην ψηφοφορία κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Πιο συγκεκριμένα ισχύουν τα εξής...

ΠΟΕ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΑ

Π.Ο.Ε.
Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος βρήκε τη χώρα σε δεινή θέση και αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους δανειστές. Εξαρχής ένας από τους πολιτικούς στόχους τους ήταν να ακυρώσουν το κυβερνητικό επιχείρημα περί «νωπής λαϊκής εντολής» και ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου, αλλά και να εξασθενίσουν στον μέγιστο βαθμό τη λαϊκή στήριξη που εξακολουθούσε να έχει η κυβέρνηση.

Με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος αποφάσισαν ότι η..

Gazprom: Ξεκινούν οι Εργασίες Κατασκευής του Υποθαλάσσιου Τμήματος του Turkish Stream


Το ειδικό σκάφος πόντισης «Castoro 6» της ιταλικής εταιρείας Saipem απέπλευσε από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς για τα ρωσικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να ξεκινήσει τις προετοιμασίες τοποθέτησης του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, όπως μετέδωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο πληροφορίες από το γραφείο ενημέρωσης της Gazprom.

Το γεγονός ότι το σκάφος βγήκε στη...

Γαλλικά συνδικάτα διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γαλλικά συνδικάτα διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας
Στη διοργάνωση διαδήλωσης υπέρ της προσπάθειας των Ελλήνων να απεμπλακούν από τις πολιτικές της λιτότητας, προχώρησαν τα τέσσερα μεγαλύτερα συνδικάτα στη Γαλλία, με κεντρικά συνθήματα τη "στήριξη στον ελληνικό λαό" και τον "σεβασμό στην κυριαρχία του".

Η διαδήλωση θα λάβει χώρα το..

Σε βαρύ πολιτικό και ηθικό ατόπημα περιέπεσε ο νεοδιορισθείς από την κυβέρνηση Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.

ligo-prin-ti-xreokopia-auksise-to-mistho-tou-stis-280000-
Σε βαρύ πολιτικό και ηθικό ατόπημα περιέπεσε ο νεοδιορισθείς από την κυβέρνηση Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.

Με μια προσωπική απόφαση-πρόκληση αποφάσισε την αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ. Και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία με τη χώρα στον κατήφορο της χρεοκοπίας και την ελληνική κοινωνία βυθισμένη στην ανασφάλεια.


Ο νέος Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ αποτελεί κορυφαία επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη,ο οποίος επαγγέλλεται ένα διαφορετικό υποτίθεται πρότυπο κοινωνίας και λειτουργίας των θεσμών

Πως ο νέος “εκλεκτός” της -”πρώτη φορά αριστερά”- κυβέρνησης διέπραξε αυτό το ανοσιούργημα; Μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ στις 25 Ιουνίου,στην οποία βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο,που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο-δηλαδή από τον ίδιο!

Η Γ.Σ. λοιπόν αποφάσισε...

"Capital controls" στις ΗΠΑ; Μπα, δεν γίνονται αυτά. Αλλά τότε γιατί "Surviving the Coming Currency Collapse";

http://files.stansberryresearch.com/images/Chart1.png
Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, είπατε; Δείτε λοιπόν μια διαφορετική ανάρτηση σήμερα, μια διαφημιστική καταχώρηση εταιρείας επενδυτικών συμβουλών απ' τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, ξεκινώντας απ' το "υπέροχο" διάγραμμα που μας προσφέρει, για τη νομισματική "φούσκα" των ΗΠΑ. Τι θα συνέβαινε αν ένα Grexit κατέληγε να βοηθήσει στο "σκάσιμο" της "φούσκας" του δολαρίου; Αληθινός παγκόσμιος Αρμαγεδώνας! Η καταχώρηση είναι αρκετά μακροσκελής και παρατίθεται αμετάφραστη, με σχόλια στο τέλος...

Νέα εμπόδια για την Shell στην Αρκτική

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα εμπόδια για την Shell στην Αρκτική
Νέο πισωγύρισμα αντιμετωπίζει το σχέδιο εξόρυξης της Shell στην Αρκτική, καθώς η αμερικανική υπηρεσία προστασίας της άγριας ζωής εξέδωσε άδεια στην οποία τονίζεται ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση 24χμ ανάμεσα στις πλατφόρμες γεώτρησης.

Στόχος είναι η προστασία της άγριας ζωής από τον θόρυβο και τις δραστηριότητες εξόρυξης. Η Shell έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 7 δις. δολάρια στην προσπάθειά της και δήλωσε ότι θα συνεχίσει με στόχο την παραγωγή πετρελαίου μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Όμως, δύο από τις γεωτρήσεις που σχεδιάζονται έχουν απόσταση μόλις 14χμ, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία θα πρέπει να ανασχεδιάσει το πρόγραμμά της.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέα υπηρεσία νομικής υποστήριξης προς τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ

ΤΕΕ | Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Την έναρξη μίας νέας υπηρεσίας που θα παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στους μηχανικούς μέλη του, σε εβδομαδιαία βάση, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Πρόκειται για την υπηρεσία νομικής υποστήριξης των μηχανικών από δικηγόρους του ΤΕΕ με σκοπό την επίλυση θεμάτων  που ανακύπτουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αντιμετώπιση θεμάτων νομικής φύσης, τα οποία ενδέχεται να κωλύουν την αποτελεσματική άσκηση του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με το Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ θέλει να παρέχει ...

Κύπρος: Η ολλανδική Vitol επικράτησε στο διαγωνισμό για την «ενδιάμεση λύση»


Με την Vitol προχωρά τελικά η Κύπρος στο θέμα της "ενδιάμεσης λύσης", καθώς η ολλανδική εταιρεία αξιολογήθηκε ότι κατέθεσε τη βέλτιστη οικονομική προσφορά (Best and Final Offer), στο πλαίσιο του διαγωνισμού της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), με τίτλο «Πρόσκληση για Προμήθεια ΦΑ στη ΔΕΦΑ για Σκοπούς Ηλεκτροπαραγωγής».

Η είδηση μεταδίδεται από το in-cyprus.com του διαδικτυακού ιστοτόπου της Cyprus Weekly, και αναφέρει ότι η ΔΕΦΑ την περασμένη βδομάδα διαβίβασε στην κυβέρνηση την εισήγησή της για αποδοχή της προσφοράς της Vitol.

Οι συνομιλίες τώρα θα ξεκινήσουν με...

ΓΣΕΕ: «Ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων από την επόμενη εβδομάδα» - Η Γερμανία προκαλεί ανθρωπιστική κρίση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ: «Ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων από την επόμενη εβδομάδα» - Η Γερμανία προκαλεί ανθρωπιστική κρίση
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η ΓΣΕΕ για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν σε βασικά αγαθά στην αγορά τις επόμενες ημέρες, καθώς η ΕΚΤ, με εντολή φυσικά από το Βερολίνο, δεν επιτρέπει την εκταμίευση χρημάτων για αγορές ούτε καν τροφίμων από το εξωτερικό.

Ήδη σε πολλά ράφια των σούπερ μάρκετ της χώρας υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια προιόντα, παρόλο που οι εργαζόμενοι φροντίζουν για την άμεση τροφοδότησή τους.

Η αγορά έχει «παγώσει» ενώ τελειώνουν και τα αποθέματα των προϊόντων που φυλάσσονται στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, επειδή δεν...

Σε πτώση χθες το πετρέλαιο


Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το πετρέλαιο.Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,51 δολάρια ή 4,2% στα 56,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 22 Απριλίου.

Το brent Αυγούστου έχασε 1,58 δολάρια ή 2,5% στα 62,01 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Νωρίτερα η υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) ανακοίνωσε απροσδόκητη αύξηση αποθεμάτων αργού κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr