Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το λεπτό των 61 δευτερολέπτων: Γιατί το τελευταίο λεπτό του Ιουνίου θα διαρκέσει 61 δευτερόλεπτα

Αποτέλεσμα εικόνας για Το λεπτό των 61 δευτερολέπτων: Γιατί το τελευταίο λεπτό του Ιουνίου θα διαρκέσει 61 δευτερόλεπτα
Το τελευταίο λεπτό του μήνα Ιούνιο του 2015 θα διαρκέσει 61 δευτερόλεπτα! Ο χρόνος θα κάνει ένα άλμα και το τελευταίο λεπτό του δεν θα διαρκέσει 60, αλλά 61 δευτερόλεπτα.

Αυτό το πρόσθετο δευτερόλεπτο κατά καιρούς προστίθεται στον επίσημο χρόνο για να αποκαταστήσει τη χρονική τάξη που διασαλεύεται εξαιτίας της ακανόνιστης κίνησης της Γης περί τον άξονά της.

Σε θεωρητικό επίπεδο ο πλανήτης μας χρειάζεται...

Δώρο-άδωρο η απαλλαγή από τον ΕΦΚ για το Φυσικό Αέριο

Δώρο-άδωρο η απαλλαγή από τον ΕΦΚ για το Φυσικό Αέριο
Την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το Φυσικού Αέριο προτείνει η κυβέρνηση σε νομοθετική διάταξη που έφερε στη Βουλή και περιλαμβάνεται στο μίνι φορολογικό, ωστόσο η πρόβλεψή της αφορά μόλις 2-3 βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και φέρει και την υπογραφή του ΥΠΑΠΕΝ απαλλάσσονται από τον ΕΦΚ μόνο οι βιομηχανίες ή βιοτεχνίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη φυσικό αέριο για την παραγωγή των προϊόντων τους. Με δύο λόγια η ρύθμιση αφορά μόνο σε διυλιστήρια και στη βιομηχανία λιπασμάτων (ΒΦΛ).

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα...

Πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια: Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας (vid)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανεπιστήμιο στην Καλιφόρνια: Οι εξωγήινοι ζουν ανάμεσά μας (vid)
Πρόεδροι, κυβερνήτες, Υπουργοί Άμυνας, στρατηγοί, κρατικοί φορείς, από παλιά ως σήμερα, δηλώνουν την ύπαρξη των Εξωγήινων και των UFO τους. Ακόμα και ο Πάπας. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την ύπαρξή τους, σας αναφέρουμε και το πόρισμα ενός πανεπιστημίου.

Όλοι αυτοί που προαναφέραμε δεν είναι απλά τυχαίοι -αν θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό π.χ...

Η "διεθνής τάση εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων" και άλλα παραμύθια!


Είδαμε τις προηγούμενες μέρες να προβάλλεται πολύ και επιλεκτικά το τμήμα της διακήρυξης της συνόδου των G7 στη Γερμανία, που αναφέρεται στο ευχολόγιό τους να μειωθούν το 2050 οι εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" κατά 40% έως 70% σε σχέση με το 2010 και να προχωρήσει σε απανθρακοποίηση μέχρι το τέλος του αιώνα. Το είδαμε μάλιστα να προβάλλεται ως "Διεθνής (αλλά όχι και Ελληνική) τάση εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων". Δεν είδαμε φυσικά πουθενά ούτε ένα σχόλιο που να ρωτά πόση είναι η διαφορά απ' το 40% μέχρι το  70% κι αν στο τέλος θα φθάσουμε να παίζουμε την κολοκυθιά για να μαντέψουμε το ποσοστό μείωσης, αλλά είπαμε, πρόκειται για ευχολόγιο των Δυτικών, όχι για σοβαρή πολιτική. Το πρόβλημα ωστόσο βρίσκεται στο ότι οι 4 απ' τους G7 είναι χώρες της ΕΕ, οπότε οι πολιτικές τους αργά ή γρήγορα επιβάλλονται σε επίπεδο ΕΕ και επηρεάζουν τις μικρότερες χώρες, μαζί και την Ελλάδα.

Αυτό που δεν είδαμε να προβάλλεται πουθενά είναι πως στις 10/6, δυο μέρες μετά τη G7, η μεγάλη πετρελαϊκή ΒΡ έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια "Statistical Review of World Energy", μια έκθεση που έχει γίνει περίπου θεσμός, καθώς ....

Η Φωτιά στον Ασπρόπυργο Ξεκίνησε Από τη... Βουλγαρία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Φωτιά στον Ασπρόπυργο Ξεκίνησε Από τη... Βουλγαρία
Την πιθανή «σχέση» του παράνομου φορτίου απορριμμάτων, που δεσμεύτηκε στη Βουλγαρία και επεστράφη πριν από έναν μήνα στη χώρα μας, και της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, που έπνιξε την Αθήνα με τοξικό νέφος, διερευνούν οι αρχές. Φορτίο και Κέντρο Διαλογής ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια εταιρεία, η οποία πριν από τρία χρόνια είχε βρεθεί στην ίδια θέση με άλλο φορτίο προς τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί τότε υψηλό πρόστιμο. Πολλά ερωτήματα γεννώνται στις αρχές σχετικά και με τη δραστηριότητα του Κέντρου Διαλογής στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πριν από έναν μήνα οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις βουλγαρικές ότι εντοπίστηκε στη γείτονα παράνομο φορτίο 40 τόνων.Το φορτίο υποτίθεται ότι ήταν ανακυκλώσιμα υλικά, ωστόσο κατά....

ΕΛΠΕ: Συμμετοχή, με ξένο συνεταίρο, για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα


Το παρών στο διαγωνισμό για έρευνα υδρογονανθράκων για κάποια από τα 20 θαλάσσια οικόπεδα του Ιονίου και της περιοχής Νότια της Κρήτης, εμφανίζονται αποφασισμένα να δώσουν τα ΕΛΠΕ, και, σύμφωνα με στελέχη τους, έχουν υπάρξει ήδη οι επαφές για την εξασφάλιση ισχυρού ξένου partner.

Τα ΕΛΠΕ άλλωστε είναι ένας από τους τρείς παίκτες, (οι άλλοι δύο είναι η Exxon Mobil και η Total) που έχουν αγοράσει από τη Νορβηγική PGS τα σεισμικά δεδομένα για τις περιοχές αυτές.

Κατά τα λοιπά, όπως είπε ο διευθυντής Ερευνών του Ομίλου κ. Γιάννης Γρηγορίου κατά την πρόσφατη εκδήλωση του ΙΕΝΕ, μέσα στο 2015 ξεκινούν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο, με τις πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις να προγραμματίζονται για το 2017.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΠΡΟΦΟΣ
Διαβάστε την ανακοίνωση του συνδέσμου των εργαζόμενων στην Ασπροφος ΑΕ

Η Energean ξεκινά 3D σεισμικές έρευνες στην Καβάλα

Η Energean ξεκινά 3D σεισμικές έρευνες στην Καβάλα
Έρευνες για την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας ξεκινά η Energean Oil που εκμεταλλεύεται τα υφιστάμενα αποθέματα.

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαθιός Ρήγας, ενημέρωσε ότι από την μεθαύριο Τετάρτη ξεκινούν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ Θάσου και Καβάλας, όπου βρίσκεται ήδη το πλοίο της Νορβηγικής εταιρίας Dolphin που θα κάνει τις έρευνες. 

Με τα δεδομένα που θα προκύψουν θα υπάρξει αφενός καλύτερη εικόνα για τα κοιτάσματα που έχουν ήδη ανακαλυφθεί και αφετέρου θα επιδιωχθεί να εντοπιστούν νέα. 

Οι νέες σεισμικές έρευνες θα δώσουν εικόνα του υπεδάφους σε βάθος μέχρι και 6 χλμ. ενώ μέχρι τώρα η εικόνα από παλιότερες έρευνες φθάνει μέχρι 4 χλμ. Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουλίου αλλά η ερμηνεία των δεδομένων θα ολοκληρωθεί το 2016.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΔΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Στο άρθρο αναφερόμαστε μόνο στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και Ασπροπύργου (πρώην ΕΛΔΑ). Αφορμή για το άρθρο ήταν τόσο το εργατικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου στις 8/5/2015, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 4 εργαζομένων, όσο και η την εικόνα που προσπαθούν να περάσουν ορισμένοι ότι η επιχείρηση είναι καλή και πως υπεύθυνος για το δυστύχημα είναι ο «ανθρώπινος παράγοντας».

Ιστορικό ΠΕΤΡΟΛΑ & ΕΛΔΑ – πριν τη συγχώνευση σε ΕΛΠΕ...

Βράβευση των ΕΛΠΕ στην κατηγορία Platinum του CR Index

Βράβευση των ΕΛΠΕ στην κατηγορία Platinum του CR Index
Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 10 Ιουνίου 2015, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βραβεύτηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM, για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, μέσω του Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CR Index).

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν περισσότεροι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχει περάσει ένας μήνας από το εργοδοτικό έγκλημα στις ΒΕΑ, με αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων συναδέλφων μας. Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής γι’ αυτούς, είναι ο αγώνας για την προάσπιση της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, ο αγώνας για να καταργηθούν οι αιτίες που προκαλούν αυτά τα συμβάντα.

                                           Τι έχουμε ζήσει από τότε ως σήμερα;

Η εργοδοσία με την ανοχή του σωματείου προχώρησαν στη...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

·         Επιτέλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με 2σέλιδη Ανακοίνωσή της, που κυκλοφορεί μόλις προχθές, την 9/6/15 (έχει αναρτηθεί στο intranet / Συνδικαλιστικοί Φορείς / ΠΣΕΕΠ), επιχειρεί να ασχοληθεί ουσιαστικά με κάποια από τα σημαντικά θέματα για διεκδίκηση που απασχολούν άμεσα ή έμμεσα και τους εργαζόμενους στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ (κι όχι μόνο).

·         Θέτει το θέμα των εργολαβικών και ζητά την πλήρη απασχόληση και μονιμοποίησή του, όπου αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

·         Θέτει το θέμα της «εναρμόνισης των δύο συμβάσεων στην Εμπορία του Ομίλου ΕΛΠΕ» το οποίο και στηρίζει, αρκεί να εννοεί αυτό που και ο ΠΣΕΕΚ ανακοινώνει μετά τη Γενική Συνέλευσή του, δηλαδή πως θα διεκδικήσει (ΠΣΕΕΚ) τη Σύμβαση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ (ΠΕΠ.ΕΚΟ).

·         Θέτει το θέμα του ΤΕΑΠΕΠ και δηλώνει πως επιμένει στην «αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης που είχε προταθεί από τον ΣΕΕΠΕ, για λόγους βιωσιμότητας του Ταμείου.».

Σχετικά με τα πιο πάνω, επισημαίνουμε...