Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Κόντρα Αλεξόπουλου-Μανιάτη για υδρογονάνθρακες και αγωγούς


Κρατική συμμετοχή στις κοινοπραξίες για τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου ανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Απόστολος Αλεξόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αλεξόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στην ενεργειακή...

Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε 1 εκατ. συντάξεις


Μία άνευ προηγουμένου βόμβα πυροδότησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία με τέσσερις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις της κρίνει, κατά πλειοψηφία, αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με μνημονιακούς νόμους από το 2012.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 25%, όσο δηλαδή συρρικνώθηκαν κατά την τελευταία τριετίαOι αποφάσεις των ανώτατων δικαστών, που ελήφθησαν υπό ...

ΟΜΟΘΥΜΙΑ




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Οι πρώτες μετρήσεις της ρύπανσης από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Οι πρώτες μετρήσεις της ρύπανσης από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από συνεννόηση τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς

Οι πρώτες μετρήσεις της ρύπανσης από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια...

Συμμετοχή ΑΔΕΔΥ στην συγκέντρωση της Πέμπτης στα Προπύλαια


Σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνεται την Πέμτπη στις 18.30 στα Προπύλαια καλεί τους εργαζόμενους η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη γιατί «οι λύσεις των προβλημάτων των εργαζομένων μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον».
Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σημειώνει ότι «τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης. Η επίθεση των μεγάλων μονοπωλιακών συγκροτημάτων, του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου κατά του λαού μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται επικίνδυνα».
Σχολιάζει δε ότι...

Σαουδική Αραβία: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αργού το Μάιο


Η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάιο, σε μια προσπάθεια να καλύψει μέρος της ζήτησης.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η παραγωγή ανήλθε στα 10,33 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλλε το Ριάντ στον ΟΠΕΚ. Τον Απρίλιο η παραγωγή του βασιλείου ήταν στα 10,31 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Στην μηνιαία του έκθεση, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι...

Νέα NAVTEX από την Τουρκία - Εντός της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros


Λίγα 24ωρα μετά τις τουρκικές εκλογές και ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση νέας οδηγίας προς ναυτιλλομένους (NAVTEX), σύμφωνα με την οποία το ερευνητικό σκάφος Barbaros θα συνεχίσει τις έρευνες του στην περιοχή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο "Φιλελεύθερος", από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι το ερευνητικό σκάφος Barbaros θα κινηθεί εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά στα ανοικτά της νήσου, βορείως και δυτικά.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έχουν ...

Κάποτε θα ΄ρθουν να σου πούν....

Ο κρυμμένος θησαυρός της αυθεντικότητας

Στο σεντούκι αυτό δε θα βρεις ούτε χάρτη, ούτε χρυσό, παρά μόνο αγάπη και ειλικρίνεια.  «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».
Στο σεντούκι αυτό δε θα βρεις ούτε χάρτη, ούτε χρυσό, παρά μόνο αγάπη και ειλικρίνεια. «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».
Κάπως έτσι επί δεκαετίες o Oscar Wilde προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κάτι πιο βαθύ και αληθινό από τον ίδιο μας τον εαυτό. 

Τι γίνεται όμως όταν για χρόνια κρυβόσουν πίσω από σκιές και ξαφνικά έρχεται ο ζωντανός καθρέφτης, ο οποίος τα ανατρέπει όλα; Το ξεκλείδωμα της αυθεντικότητας. Αυτή είναι η λέξη- κλειδί. Το πώς να είσαι αληθινός, το πώς να είσαι ο εαυτός σου! 

Περνώντας περιόδους της ζωής σου, που...

Ηλεκτροκίνηση με μπαταρίες φορτισμένες απ' τον ήλιο: ένα μοντέλο που ταιριάζει και στην Ελλάδα


Απ' τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι το 2008 η τιμή του πετρελαίου ήταν έντονα ανοδική, προκαλώντας ουσιαστικά την 3η πετρελαϊκή κρίση. Οι δυο προηγούμενες, το 1973 με τον πόλεμο Αράβων-Ισραήλ και το 1979 με την Ιρανική Επανάσταση, είχαν προκαλέσει σοκ στο Δυτικό κόσμο, που οδήγησε σε μεγάλες τεχνολογικές βελτιώσεις εξοικονόμησης πετρελαίου. Η εξέλιξη κινητήρων σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επέτρεψε νέα βήματα προόδου και πλέον τα σημερινά αυτοκίνητα καταναλώνουν πολύ λιγότερο απ' όσο πριν μόλις 10-15 χρόνια. Τότε γιατί όλοι εξετάζουν την ηλεκτροκίνηση;

Όταν λέμε "όλοι", αυτό δεν αφορά μόνο την παραδοσιακή...

Από το 2019 ξεκινά η παραγωγή και διοχέτευση φ.α. στην Κύπρο - Θα μεταφέρεται με υποθαλάσσιους αγωγούς

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Το πλάνο εμπορικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» από το τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, που ετοίμασε η εταιρεία Noble και θα παραδοθεί στον Κύπριο υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, αποκαλύπτει στη σημερινή έκδοσή της η «Οικονομική Καθημερινή» Κύπρου.

Στο Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγής του κοιτάσματος, όπως τιτλοφορείται το πλάνο, περιγράφονται με κάθε ...

Κλάδος Διυλιστηρίων: Εθισμένοι στην Κρίση, Εθισμένοι στα Δύσκολα

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Ποιος ήταν ο κλάδος νικητής που έσωσε την εικόνα της κερδοφορίας του α’ τριμήνου, τα μεγέθη, οι προοπτικές και η συνέχεια.

Πρέπει να αποτελεί ρεκόρ για τις ελληνικές επιχειρήσεις η παραμονή τόσων συνεχόμενων ετών σε ένα περιβάλλον σταθερά μειωμένης ζήτησης και χαμηλής και ακριβής ρευστότητας.
Όταν σε ένα τέτοιο κλίμα υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να απαντήσουν με ρεκόρ κερδοφορίας τότε αποτελούν περιπτώσεις που χρήζουν επενδυτικής προσοχής. Και τούτο διότι ο βαθμός δυσκολίας έχει πλέον ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ειδικά για όσους ομίλους έχουν στραφεί στο εξωτερικό και πρέπει να αντιπαρέλθουν εκτός από τον διεθνή ανταγωνισμό και τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό.
Οι διοικήσεις έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την όχι και τόσο τυχαία πετυχημένη πορεία καθώς η μία φόρα μπορεί να είναι τύχη, η δεύτερη σύμπτωση, η τρίτη όμως δείχνει συστηματικότητα. Δεν είναι λίγες πια οι εταιρίες που έχουν αυτό το βαθμό συστηματικότητας στις οικονομικές τους επιδόσεις. 

Δύο όμως ξεχώρισαν πολύ στο ξεκίνημα αυτής της χρήσης.

Ο κλάδος που ξεχώρισε και έσωσε την εικόνα...

ΙΕΝΕ: Ανοιχτό forum για τους υδρογονάνθρακες σε Ελλάδα και Αν. Μεσόγειο


Ανοικτό Φόρουμ για την «Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο» διοργανώνει το ΙΕΝΕ σήμερα, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή στελεχών εταιρειών του πετρελαϊκού τομέα, ειδικών και κρατικών αξιωματούχων.

Ειδική μελέτη του Ινστιτούτου για την στρατηγική της χώρας στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης. 

Στόχος του Ανοικτού Φόρουμ του ΙΕΝΕ είναι να παρουσιάσει ...

Τέσσερις συλλήψεις για λαθρεμπόριο σε Χαϊδάρι και Γέρακα

Επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε πρατήρια υγρών καυσίμων
Σε τέσσερις συλλήψεις για λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, στο Χαϊδάρι και στο Γέρακα Αττικής, προχώρησαν, βραδινές ώρες της 5ης Ιουνίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, βραδινές ώρες της 5ης Ιουνίου, πραγματοποίησε, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, στο Χαϊδάρι και στο Γέρακα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τον έλεγχο στους χώρους του ...