Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Όταν η ενεργειακή πολιτική αρχίζει και θυμίζει τον "τετραγωνισμό του κύκλου".


Τη Γερμανία την κυβερνά ο "μεγάλος" συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και Σοσιαλδημοκρατών του Γκάμπριελ. Κατά τις συζητήσεις για τη συγκρότηση του συνασπισμού πολλές συζητήσεις είχαν γίνει για την ενεργειακή πολιτική, την ευθύνη της οποίας η πανέξυπνη Μέρκελ φόρτωσε στο Γκάμπριελ.

Τώρα που όλοι αναγνωρίζουν τα αδιέξοδα της ενεργειακής μετάβασης, "άρχισαν τα όργανα", για το ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία....

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Προσλήψεις στον ΟΤΕ ή άνοιγμα του καιάδα;

   Όπως ανάρτησε στην ιστοσελίδα της (www.ote.gr) η διοίκηση του ΟΤΕ και αναπαράχτηκε από τον διαπλεκόμενο τύπο, θα κάνει νέες προσλήψεις σε διάφορους νομούς της χώρας σε τεχνικούς πεδίου, Β2Β Account Managers, τεχνικούς Υπηρεσιών και Υπηρεσιακών Συστημάτων και Πωλητές καταστημάτων.

   Η προθεσμία που αναφέρει για να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τα δικαιολογητικά λήγει στις 3 Ιουνίου.

   Πλην όμως αυτά τα οποία δεν έχει αναρτήσει και ανακοινώσει είναι τα εξής:

1.    Από τον Μάρτη καλεί επιλεκτικά διάφορους υποψήφιους, τους περνάει από συνέντευξη και τους προσλαμβάνει.
Έτσι έχουν περάσει..

Ο ILO με έκθεσή του προτείνει δέσμη μέτρων και πολιτικών για την ανεργία στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ILO με έκθεσή του προτείνει δέσμη μέτρων και πολιτικών για την ανεργία στην Ελλάδα
Με τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα των εργασιακών να υποστηρίζονται, κατά πληροφορίες, από τον ILO, ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έκθεση, με την οποία προτείνει δέσμη τριών έκτακτων μέτρων και έξι πολιτικών, που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να διευρύνει νέες πηγές ανάπτυξης και να αντιμετωπίσει τις πιεστικές επιπτώσεις της κρίσης.

Σύμφωνα με τον ILO, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να

Ο Κρυφός Παράγων που Μπορεί να Εκτοξεύσει και Πάλι τις Τιμές του Αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Η αδράνεια του ιρακινού στρατού, η επέλαση του ISIS προς τη Βαγδάτη και οι κατηγορίες των Ιρανών ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να το εμποδίσουν από το να καταλάβει το Ραμάντι συνθέτουν, σύμφωνα με τον Δρ. Κεντ Μορς , έναν από τους πιο διάσημους ενεργειακούς στρατηγικούς αναλυτές, τους λόγους που καθιστούν το Ιράκ την πιο σημαντική απειλή για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου. Όμως, ο Δρ. Μορς τονίζει πως το Ιράκ κρύβει και έναν τέταρτο, λιγότερο φανερό παράγοντα που θα μπορούσε να εκτινάξει τις τιμές του αργού.
Ο παράγοντας αυτός δεν είναι άλλος από το....

Η Μόσχα "κλείδωσε" το έργο του Greek Stream - Φήμες για πληρωμή προκαταβολής στην Αθήνα (UPD)

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Μόσχα "κλείδωσε" το έργο του Greek Stream - Φήμες για πληρωμή προκαταβολής στην Αθήνα (UPD)
Η Ρωσία θεωρεί σίγουρη την συμμετοχή της Ελλάδος στο όλο project, ενισχύοντας την φημολογία που υπάρχει ότι ήδη έχει καταβληθεί από την Ρωσία η προκαταβολή από τα τέλη διέλευσης του Greek Stream!

Μάλιστα οι ανεπιβεβαίωτες πληφορορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι η προκαταβολή η τμήμα αυτής έχει ήδη επενδυθεί στην συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, που ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί τμηματικά εντός μιας επταετίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, πέτυχε η ....

ΦΤΩΧΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ

ImageHandler
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την απώλεια της Φωτεινής Δερμιτζάκη, επιστημόνισσας, μητέρας δύο τέκνων, μιας από τις σημαντικότερες εργατολόγους της χώρας μας, ταγμένης σταθερά στο πλευρό της εργατικής πλευράς.Σημαντικές οι γραφές για την προσφορά της στο Εργατικό Δίκαιο, το οποίο υπηρέτησε ως Δικηγόρος και ως Ακαδημαΐκός με συνέπεια, δυναμισμό και όραμα για την αποκατάσταση αλλά και την εμπέδωση της προστασίας εργαζομένων.
Δεν θα ήταν υπερβολή ο ισχυρισμός μας ότι η Φωτεινή, ως Ακαδημαϊκός, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτελούσε μια από τις εναπομείνασες (την περίοδο των σκληρών επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων) φιλεργατικές Πανεπιστημιακές έδρες και δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους εμάς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αλλά και στους φοιτητές της.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια της Φωτεινής και ανακοινώνει ότι με την πρώτη ευκαιρία σύντομα τιμήσει τη μνήμη της σε διαδικασία που πρόκειται να οργανώσει για την ανάδειξη των προκλήσεων του Εργατικού Δικαίου και των ελαχίστων ανθρώπων που έχουν πραγματικά συμβάλει και συμβάλουν στη διασφάλιση των αρχών του και σταθερά στο πλευρό της εργατικής πλευράς.

Καλό σου ταξίδι Φωτεινή!


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΡΑΚΙ
Καλό θα είναι οι συνάδερφοι που χειρίζονται την ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ να κατεβάσουν την φωτογραφία που έχουν στην ιστοσελίδα και να βάλουν μαύρο φόντο η ένα κεράκι τιμώντας όλους τους συναδέρφους μας που χάθηκαν τόσο άδικα μετά από το τραγικό  δυστύχημα .

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ 1

Αποτέλεσμα εικόνας για τα καταφεραμε λοιπον
Τα καταφέραμε.

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν . Μπορεί να πιστεύεις ότι φταίμε όλοι. Μπορεί να πιστεύεις ότι φταίνε οι διοικούντες  ή οι συνδικαλιστες  (λες και δεν τους εκλέξαμε εμείς) ή ότι φταίνε ο Α ή ο Β. Όμως όποιος και να φταίει ας σκεφτούμε κάποια πράγματα, που κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικά.
Αρχικά να αποδεχθούμε ότι το τραγικό δυστύχημα έχει τις συνέπειές του.

Σαν συνέχεια, είναι φυσικό να αναρωτιέσαι ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε..

Γαλλία: Υποχρεωτική παρουσία φυτών ή ηλιακών συλλεκτών σε όλες τις νέες στέγες


Όλες οι στέγες σε νέα κτίρια που χτίζονται σε εμπορικές ζώνες στη Γαλλία θα πρέπει να καλύπτονται εν μέρει είτε από φυτά είτε από ηλιακούς συλλέκτες, στα πλαίσια ενός νόμου που εγκρίθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της χώρας.
Οι «πράσινες» στέγες προσφέρουν χαρακτηριστικά....

Μπορεί ένας συνταξιούχος να εργάζεται;

Μπορεί ένας συνταξιούχος να εργάζεται;
Με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, θεσπίστηκαν μια σειρά από αντικίνητρα για την απασχόληση συνταξιούχων. Ο λόγος; Οι όποιες θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες, να καλυφθούν από νέους ανέργους οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως εισόδημα. Οι «ποινές» για τους συνταξιούχους που εργάζονται είναι πολύ βαριές...