Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό ατύχημα που συνέβη στην μονάδα καταλυτικής αναμόρφωσης νάφθας στα ΒΕΑ και τον βαρύ τραυματισμό των έξι συναδέλφων μας.

Είναι μια πρωτόγνωρη σε έκταση και ταυτόχρονα συνταρακτική στο αποτέλεσμα της εμπειρία, για το βιομηχανικό συγκρότημα του Ασπροπύργου στα εξήντα χρόνια της παραγωγικής ιστορίας του.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους συναδέλφους και τις οικογένειες τους που δοκιμάζονται σκληρά αυτές τις τραγικές ώρες και τους ευχόμαστε κουράγιο και ταχεία ανάρρωση. Οι σκέψεις όλων μας είναι κοντά τους και ελπίζουμε η δοκιμασία τους να έχει θετική έκβαση.

Σε αυτή την δύσκολή στιγμή για τους εργαζόμενους αλλά και για τον όμιλο προέχει η ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης, η αναστροφή της ψυχολογίας και η ανάταση του ηθικού. Η ενότητα και η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τους θεσμούς είναι απαραίτητη καθώς είναι ο καλύτερος εγγυητής για την ανόρθωση και την συνέχεια της εταιρίας.

Συνάδελφοι

Η εταιρία πρέπει να σταθεί όρθια και να ξεπεράσει την δύσκολη συγκυρία το συντομότερο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς υπερβολές και πάσης φύσεως καπηλείες από όπου και αν προέρχονται, αλλά και χωρίς να υποτιμούμε την ανάγκη για εποικοδομητική αλλά και αυστηρή κριτική στο άμεσο μέλλον και αφού ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διερεύνησης του συμβάντος.

Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κοιτώντας μπροστά, με ασφάλεια, για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες συνεδρίασε το ∆.Σ. του Σωµατείου µας µε πρώτο θέµα την αναπλήρωση του άδικα και τόσο ξαφνικά χαµένου συναδέλφου µας και Γ΄Αντιπροέδρου του Σωµατείου, Σωτήρη Λαβδαίου. Στη θέση του στο ∆.Σ. ήλθε ο συν. Σωκράτης Φενέρης, στον οποίο ευχόµαστε καλή δύναµη και επιτυχία στα καθήκοντά του.
Φυσικά το κύριο θέµα µας ήταν η κατάσταση που διαµορφώνεται σήµερα, µετά το τραγικό δυστύχηµα της 8 Μαΐου στον Ασπρόπυργο και το βαρύ τραυµατισµό των έξι συναδέλφων µας.

Έγινε ενηµέρωση για την κατάσταση των τραυµατιών που έχει ως εξής...

Οι Συντηρητικοί στέλνουν χαιρετίσματα στα αιολικά! "Get Rid of the Green Crap" αποφάσισαν οι Βρετανοί!


Λένε συχνά πως το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας είναι "σοφό" και σήμερα θα δούμε τι ψήφισαν οι Βρετανοί την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι απόψεις των κομμάτων για τα ενεργειακά είχαν σημαντικές διαφορές.

Απ' αυτό το ιστολόγιο έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει για τις εκφρασμένες με "γαλλικά" απόψεις του Κάμερον για τα αιολικά. Στην προηγούμενη θητεία του ο Κάμερον ήταν επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και Υπουργός Ενέργειας ήταν ο Φιλελ. Δημοκράτης Ed Davey, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της αιολικής παράνοιας. Τώρα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες καταποντίστηκαν στις εκλογές, ο Ed Davey έπεσε θύμα του ...

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της Tesla και το τέλος των ψευδαισθήσεων για τα δήθεν "αυτόνομα" Φ/Β


Τα αιολικά & Φ/Β συστήματα έχουν ένα βασικό μειονέκτημα για να χρησιμοποιηθούν στην ηλεκτροπαραγωγή: παράγουν ενέργεια με τυχαίο και διαλείποντα τρόπο. Την ίδια στιγμή η ζήτηση ηλεκτρισμού δεν είναι ούτε τυχαία ούτε διαλείπουσα, ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα, που σχετίζονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν τα αιολικά & Φ/Β με αξιόπιστο τρόπο, πρέπει ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση να παρεμβληθεί ένα σύστημα αποθήκευσης της τυχαία παραγόμενης ενέργειας, ώστε η διάθεσή της στη συνέχεια να γίνεται με ελεγχόμενο ρυθμό.

Αυτά τα συστήματα αποθήκευσης μπορεί να είναι αντλησιοταμίευση, μπαταρίες, πεπιεσμένος αέρας ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να ικανοποιήσει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά, πέρα απ' τους ..

Να υπογράψει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας ζητά από την Τουρκία η ΕΕ


Σε συστάσεις προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υιοθετώντας ένα επικριτικό ψήφισμα κατά της Τουρκίας, ενόψει της έκθεσης προόδου για την ένταξή της στην ΕΕ.

Στο εν λόγω ψήφισμα, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται τροπολογία η οποία ...

Νέο Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης 10 Πτυχιούχων υλοποιούν τα Ελληνικά Πετρέλαια

.

Νέο Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης 10 Πτυχιούχων υλοποιούν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να δώσει ευκαιρίες εργασιακών επιλογών σε νέους με εξαιρετικά προσόντα από καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, που με την αξία και τις προσπάθειές τους διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους πορείας.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοδοσία
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Συµπαραστεκόµενοι στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοί µας για επιβίωση, το Σωµατείο µας πραγµατοποιεί την Πέµπτη 14/05/15 Έκτακτη Αιµοδοσία στο Ιατρείο των ΒΕΑ από ώρα 09:00 έως
17:00.
Λόγω των προγραµµατισµένων χειρουργείων που απαιτούνται, έχει προκύψει µεγάλη ανάγκη τόσο για συγκεκριµένες οµάδες αίµατος (Ο-, Ο+) όσο και ανάγκη ενίσχυσης της Τράπεζας Αίµατος του Σωµατείου µας.
Καλούµε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν µαζικά στην Αιµοδοσία µας είτε την Πέµπτη στις ΒΕΑ, είτε στο Θριάσιο Νοσοκοµείο (ακόµα και σήµερα δηλώνοντας ότι δίνουν για την Τράπεζα Αίµατος του ΠΣΕΕΠ) εκφράζοντας έτσι και µε αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη µας, τη συµπαράστασή µας στον αγώνα ζωής όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων. 
Παρακαλούνται οι αιµοδότες να έχουν πάρει ελαφρύ γεύµα (αλµυρό) πριν την αιµοδοσία.

  Πρέπει να αφήσουµε πίσω τους δισταγµούς και τον φόβο. Οφείλουµε να συµµετέχουµε µαζικά.
                          
                                 Αν δεν είσαι αιµοδότης, κάνε τώρα το πρώτο βήµα.


ΠΗΓΗ:pseep.gr