Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΕΚΕΔΑ :ΝΕΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Site Logo
Σήμερα 8 Μάη, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο, ώρα 8:30 το πρωί, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα με 6 συναδέλφους μας τραυματίες που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.

Απαιτούμε και καλούμε την διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων να σταθεί όπως αρμόζει στους τραυματίες συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους.

Απαιτούμε την άμεση γνωστοποίηση του πορίσματος για τα αίτια αυτού του τραγικού εργατικού ατυχήματος.

Με κραυγή αγωνίας καλούμε την πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, να αφήσουν επιτέλους τους αριθμούς και να ασχοληθούν με την ανθρώπινη ζωή σαν υπέρτατο αγαθό και να εφαρμόσουν αμερόληπτα την Εργατική Νομοθεσία που αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.

Σαν ελάχιστη υποχρέωση προς τους τραυματίες συναδέλφους μας και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια πρέπει να περάσουμε άμεσα σε πράξεις.

Το  ΕΚΕ-ΔΑ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από 7:00 έως 11:00 αύριο Σάββατο 9 Μάη και καλεί τον κόσμο της εργασίας να παρευρεθεί στην πύλη των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο, προκειμένου  να διαμαρτυρηθούμε για τις συνθήκες εργασίας και το τραγικό συμβάν.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Τη λύπη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για τον τραυματισμό έξι εργαζομένων, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας

Αγωνία για τους τραυματίες των διυλιστηρίων

Τη λύπη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για τον τραυματισμό έξι εργαζομένων, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.

Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν κλιμάκια Τεχνικών Επιθεωρητών από τα αρμόδια τοπικά τμήματα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και κλιμάκιο Ειδικών Επιθεωρητών, προκειμένου να συνδράμουν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, στο έργο του ελέγχου της τήρησης των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας στη μονάδα.


ΠΗΓΗ:
ethnos.gr

Λαφαζάνης: "Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ."

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαφαζάνης: "Άμεση, ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας στα ΕΛ.ΠΕ."
«Αυτό που ζητήσαμε - και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ. - είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας», δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του ατυχήματος.

«Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

Π.Ο.Ε.
Σήμερα στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο και στα πλαίσια των εργασιών γενικής συντήρησης (shut Down) είχαμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα .
Αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία Ενέργειας έχει στραμμένη την προσοχή της στην κατάσταση υγείας των εργαζομένων οι οποίοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο και το Αττικό Νοσοκομείο .
Αναμένουμε να μας γνωστοποιηθούν τα ακριβή αίτια και κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε το ατύχημα . Για τις παραλείψεις , τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα θα αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν βρίσκονται .
Η Ομοσπονδία Ενέργειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο χώρο του ατυχήματος,ελέγχει τις διαδικασίες και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν .
Τώρα όμως προέχει η μάχη για την ζωή που δίνουν οι συνάδελφοί μας και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Ομοσπονδία .


ΠΗΓΗ
:poenergias.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ


         Το σημερινό πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία ακόμα θλιβερή υπενθύμιση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, σε μια ούτως ή άλλως από την φύση της, επικίνδυνη εργασία.

         Η σκέψη του Δ.Σ. και όλων των συναδέλφων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, είναι αυτή τη στιγμή στους 6(έξι) συναδέλφους που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που έχουν μεταφερθεί.

         Το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ απαιτεί να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις για το περιστατικό, να εξεταστεί ενδελεχώς αν τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προκηρύσσει 24ωρη γενική απεργία δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις σε οποιονδήποτε που δεν έχει σχέση με τη διερεύνηση του συμβάντος και την ασφάλεια των υπολοίπων συγκροτημάτων.

         Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πορεία της υγείας των συναδέλφων μας. Οι τυχόν παραλείψεις και οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν.

         Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας σε όσους εργάζονται στα Διυλιστήρια. Σημασία έχει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και όχι η ευημερία των αριθμών.



                                         ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ

                 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

                   ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 09/05/15 και ώρα 07:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ   ΒΕΑ


ΓΣΕΕ: ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

ELPEr
H ΓΣΕΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν σήμερα εν ώρα εργασίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

H σημερινή πυρκαγιά στα Ελληνικά Πετρέλαια που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό έξι εργαζομένων οι οποίοι νοσηλεύονται σε Θριάσιο και Αττικό νοσοκομείο εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, επαναφέρει δυστυχώς το μείζον ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η ΓΣΕΕ ζητά να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΕΥΧΕΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
H petrelaiopigi εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα του νέου αυτού εργατικού ατυχήματος  και ευχεται  να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειές τους

ΟΕΧΒΕ: Χρειάζεται μεγαλύτερη αυστηρότητα για τα μέτρα ασφάλειας στα διϋλιστήρια


Στο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στα ΕΛΠΕ αναφέρεται η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδος και τονίζει τα εξής:
"ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ

Όσο οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν κεφάλαια για λήψη μέτρων ασφάλειας, όσο η λογική είναι συνεχής μείωση του κόστους παραγωγής, ΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΑΡΤΥ» χρησιμοποιώντας εργαζόμενους χωρίς εκπαίδευση και δικαιώματα  και όσο η πολιτεία δεν κάνει το καθήκον της, τα εργατικά ατυχήματα σαν αυτό που έγινε σήμερα στα ΕΛΠΕ θα επαναλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι θα είναι τα θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος.

Εκφράζουμε την....

Το "πιο θερμό από ποτέ" 1ο τρίμηνο 2015 και το νέο Climate Gate. Ή μήπως πλέον Warming Gate;


Την είδηση για το "πιο θερμό από ποτέ" 1ο τρίμηνο 2015 θα τη διαβάσετε κάπου στα σίγουρα, θα σας την αναλύσουν τα δελτία προπαγάνδας της περιορισμένης αξιοπιστίας τηλεόρασης, ίσως την ακούσετε στα ραδιόφωνα κι αν τη γλιτώσετε απ' όλα αυτά, σας περιμένει στα σίγουρα την Κυριακή το Econews να σας πιπιλίσει το μυαλό με την "παγκόσμια υπερθέρμανση".

Πράγματι, το National Climatic Data Center του National Οceanic & Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ έδωσε στη ..

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ



ΠΗΓΗ:newsit.gr



Έντονη δυσαρέσκεια στην Πυροσβεστική για τα ΕΛΠΕ: «Πρωτοφανές να μην επιτραπεί η είσοδος»

Έντονη δυσαρέσκεια στην Πυροσβεστική για τα ΕΛΠΕ: «Πρωτοφανές να μην επιτραπεί η είσοδος»
Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής για το πρωτοφανές συμβάν σήμερα το πρωί στα ΕΛΠΕ με την πυρκαγιά σε δεξαμενή του διυλιστηρίου, που προκάλεσε τον σοβαρότατο τραυματισμό έξι εργαζομένων.

Στο σημείο έσπευσε από νωρίς...

Έξι οι τραυματίες στη φωτιά στα διυλιστήρια- Σοβαρά ο ένας που φέρει 70% εγκαύματα

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε ασπροπυργου
Έξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και διακομίστηκαν στο Θριάσιο και Αττικό, όπου και νοσηλεύονται.

Ειδικότερα, τρεις νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο, εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς ο 31χρονος φέρει 70% εγκαύματα και ο 43χρονος εισπνευστικό έγκαυμα. Ο τρίτος 29 ετών φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικό», με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια. Οι δύο εξ αυτών -ο ένας με 60-70% εγκαύματα β΄βαθμού και ο άλλος με αναπνευστική ανεπάρκεια- αναμένεται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς». Ο τρίτος, με μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛ.ΠΕ. και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Ανακοίνωση για τη φωτιά εξέδωσαν τα ΕΛ.ΠΕ.:

«Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Φωτιά στα διυλιστήρια Ασπρόπυργου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ ΦΩΤΙΑ
Πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο είχαν σπεύσει  και δυνάμεις της πυροσβεστικής  αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν .Πληροφορίες μιλάνε για έξι η επτά εργαζομενους τραυματίες .

ΕΛΠΕ: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ

Aνέλαβε από χθες και τυπικά η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, με πρόεδρο τον κ. Στάθη Τσοτσορό, διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γρηγόρη Στεργιούλη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Ανδρέα Σιαμισίη και τον σύμβουλο -εκτελεστικό μέλος Γιώργο Αλεξόπουλο, τον οποίο διόρισε στο Δ.Σ. ο όμιλος Λάτση.


 Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. των ΕΛΠΕ εγγυάται τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του ομίλου, καθώς περιλαμβάνει έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης, σχολίαζαν κύκλοι της αγοράς. 
Η νέα διοίκηση κάλεσε τους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους μετόχους του ομίλου τους να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια να καταστούν τα ΕΛΠΕ ο ηγετικός ενεργειακός όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς πρόθεσή της είναι η τομή μέσα από τη συνέχεια και η αναβάθμιση της θέσης των ΕΛΠΕ, στην προσπάθεια για τη θετική διέξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.
συνθεση << Εκτός από τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα και τον αναπληρωτή διευθύνοντα, το Δημόσιο διόρισε ακόμα στον Δ.Σ. της εταιρίας ως συμβούλους μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ. Γεώργιο Γρηγορίου, Στρατή Ζαφείρη, Σωτήρη Κοντονάσιο και Γεώργιο Μαλόγλου. 
Η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση διόρισε τον κ. Θεόδωρο - Αχιλλέα Βάρδα, εκτός του κ. Αλεξόπουλου. Δύο ακόμα μέλη εξελέγησαν από τους εργαζομένους ως εκπρόσωποί τους και παραμένουν στο Δ.Σ. οι κ.κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης και Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, ενώ από την Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της Μειοψηφίας εξελέγησαν και παραμένουν στο Δ.Σ. οι κ.κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και Σπυρίδων Παντελιάς. H θητεία του νέου Δ.Σ. λήγει στις 26 Ιουνίου 2018.


ΠΗΓΗ
:imerisia.gr

Έκλεισε κάτω από τα 59 δολάρια το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 8 Απριλίου κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, χάνοντας το επίπεδο των 59 δολαρίων το βαρέλι, με τους traders να είναι ολοένα πιο ανήσυχοι για το πόσο πετρέλαιο μπορεί να προσθέσει το Ιράν στην παγκόσμια αγορά εάν αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,99 δολαρίων ή 3,3% στα 58,94 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή είχε φτάσει κοντά στα 61 δολάρια την Τετάρτη -το υψηλότερο επίπεδο του έτους.

Η τιμή του αργού τύπου brent, παραδόσεως Ιουνίου, έκλεισε με πτώση 2,23 δολαρίων ή 3,3% στο Λονδίνο, στα 65,54 δολ. το βαρέλι. 

Το Ιράν παράγει περί τα 2,7 εκατ. βαρέλια την ημερά, αλλά ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας ανέφερε την Πέμπτη πως αν αποσύρονταν οι κυρώσεις φέτος, η χώρα θα μπορούσε να παράγει 5,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2018.


ΠΗΓΗ.capital.gr