Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ

Μαη
Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την προσεχή Παρασκευή σ” όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργ. Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας! Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα .
Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια γι′ αυτό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ επιβάλλεται να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Παρασκευή 1η Μάη.

                      ANTΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.



ΠΗΓΗ:gsee.gr

Την πόρτα της εξόδου σε εργαζόμενους στη Νορβηγία η Shell


Σε περικοπές θέσεων εργασίας, στη Νορβηγία, θα προχωρήσει η Shell.

Όπως σημειώνουν στελέχη της πετρελαϊκής, το κατώφλι της εξόδου θα διαβούν 120 μόνιμα εργαζόμενοι και 140 στελέχη από το τμήμα Συμβούλων.

Σύμφωνα με το Offshoreenergytoday, ήδη το τελευταίο διάστημα η πετρελαϊκή εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με τη μείωση παραγωγής στα κοιτάσματα της Νορβηγίας, ενώ παράλληλα μια σειρά από μεγάλα έργα θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Τέλος, τη μεγαλύτερη τροχοπέδη για ανάπτυξη προκαλεί η πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού», που ενισχύει την ανάγκη για αλλαγές.

Η Shell απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους στα γραφεία της στο Stavanger, ενώ ακόμη 20 υπάλληλοι εργάζονται καθημερινά στο Kristiansund


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΛΠΕ: Ως τις 29 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση»


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, υλοποιεί, για 8η συνεχόμενη χρονιά, πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες κατασκηνώσεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών, για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ. και απευθύνεται...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Τεχνίτες Συντήρησης, προκειμένου να τους απασχολήσει σε εργασίες συντήρησης εξοπλισμού πεδίου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



ΠΗΓΗ
:pseep.gr

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


Η συμμετοχή στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας πρόληψης για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι το μήνυμα/στόχος της φετινής Παγκόσμιας ημέρας που έχει καθιερωθεί να είναι η 28η Απριλίου.
Μια εθνική κουλτούρα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας είναι εκείνη κατά την οποία το δικαίωμα σε ....

Η «Έξυπνη Νομοθεσία» της Κομισιόν Έχει Σκοτώσει 100.000 Άτομα, Λένε τα Συνδικάτα

Αποτέλεσμα εικόνας για χημικεσ ουσιεσ
Στις 28 Απριλίου, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα θα θυμούνται τα 100.000 άτομα που πεθαίνουν από επαγγελματικό καρκίνο κάθε χρόνο. Τα συνδικάτα κατηγορούν την Επιτροπή ότι δεν προστατεύει τους εργαζομένους από τις χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, λόγω της αναστολής των εργασιών σχετικά με την απαραίτητη νομοθεσία.
Τον Οκτώβριο του 2013, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέκοψε τις εργασίες της για τον καθορισμό των ορίων έκθεσης σε καρκινογόνες χημικές ουσίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ...

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου 2015: πανηγυράκι ανασύνταξης δυνάμεων, αλλά κάτι έχει αλλάξει φέτος.


Στις 15 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου και η ΕΛΕΤΑΕΝ προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται, όπως βλέπετε στη σχετική αφίσα, "υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ" κι όχι του ΥΠΑΠΕΝ, όπως εδώ και δυο μήνες ονομάζεται το Υπουργείο. Δεν πήραν ακόμη είδηση πως το "Κλιματικής Αλλαγής" μας τελείωσε ή του κάνουν το μνημόσυνο;

Θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσε να μας πει η ΕΛΕΤΑΕΝ κατά πόσο θα φυσάει κάπου στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου και με τι ταχύτητα ανέμων, καθώς δεν αρκεί απλά να κουνιούνται τα φύλλα των δένδρων. Ακόμα κι αν εγκαταστήσουμε στην Ελλάδα όλες μαζί τις ανεμογεννήτριες Γερμανίας, Δανίας, Ισπανίας και λοιπών αιολικών δυνάμεων, αν δεν φυσάει και μάλιστα σταθερά και πάνω από τουλάχιστον 5 μποφόρ, ρεύμα δεν πρόκειται να υπάρχει, καθώς με τα 3 μποφόρ οι πτερωτές μόλις που περιστρέφονται και για να πιάσουν την ονομαστική τους ισχύ χρειάζονται τουλάχιστον 7 μποφόρ. Φυσικά και δεν ξέρουν αν θα φυσάει στις 15 Ιουνίου, η μετεωρολογία δεν έχει φθάσει ακόμα σε τέτοια επίπεδα πρόβλεψης, ας κοιτάξουν λοιπόν σε μια κρυστάλλινη σφαίρα για να μας πουν. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ...

Τεχνολογία μετατροπής θαλασσινού νερού σε πόσιμο μέσω ηλιακής ενέργειας


Το νερό, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι πραγματικά η πηγή της ζωής- ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αυτοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στη διαθεσιμότητα πόσιμου νερού στα προσεχή χρόνια, λόγω κλιματικών και μη (όπως η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα) παραγόντων
Ως εκ τούτου, πολλοί είναι οι ερευνητές που αναζητούν μεθόδους αξιοποίησης του θαλασσινού μερού, αναπτύσσοντας εξελιγμένες μεθόδους αφαλάτωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, η USAID διοργάνωσε πρόσφατα το....

Πρώτη πώληση αερίου από το Ιράν στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια


Παρά τις διεθνείς κυρώσεις που συνεχίζουν να εμποδίζουν τις συναλλαγές με τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, το Ιράν προχώρησε σε πώληση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Πολωνίας, PKN Orlen, μετέφερε συμπύκνωμα φυσικού αερίου, ιρανικής προέλευσης, στο διυλιστήριο Mazeikiai στη Λιθουανία.

Η ποσότητα ήταν 122.000 τόνοι. Η διοίκηση του διυλιστηρίου αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα για την ιρανοπολωνική συμφωνία.


ΠΗΓΗ:energypress.gr