Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αρκούδες και ύαινες!..

   
  Ασχέτως αν θα πάρουμε 5 δις ή 1,5 δις ή καθόλου δις ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου,
     ..το ερώτημα παραμένει:
     Γιατί θα πρέπει να είναι η πολιτική μας μονοδιάστατη και δυτικότροπη;
     Επειδή έτσι απαιτούν οι ''εταίροι'';

     Και ποιός τους ρώτησε;
     Ή μάλλον ποιά είναι εκείνα τα....

Ποιοι βοήθησαν την άνοδο της χούντας της 21ης Απριλίου 1967


Στις 16 Φεβρουαρίου 1964 η Ένωση Κέντρου κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 53% με την υπόσχεση του αρχηγού της Γεωργίου Παπανδρέου ότι θα εφαρμόσει πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα. 
Η ΕΡΕ, το παλάτι, ο στρατός, η αστυνομία, η πρεσβεία των ΗΠΑ, η CIA και το ΝΑΤΟ, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αποτελεί παρένθεση, επένδυσαν στην τακτική του φόβου, όπως...

Ελληνική σημαία και στο Valiant Energy ύψωσε η Energean Oil & Gas


Την ελληνική σημαία φέρει πλέον το Valiant Energy, το ιδιοκτησίας Energean Oil & Gas πλοίο εφοδιασμού εξεδρών εξόρυξης, το οποίο θα υποστηρίξει το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας στον Κόλπο της Καβάλας, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Το Valiant Energy, το οποίο έχει ...

Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνάντηση Σκουρλέτη με εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας
Τα προβλήματά τους, με κυρίαρχο το θέμα της απένταξης πολλών ειδικοτήτων του κλάδου τους από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά(ΒΑΕ), έθεσαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτης, οι εργαζόμενοι στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας.

Άλλα ζητήματα που έθεσαν στον υπουργό ήταν η...

Nasa: ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες


Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε. Ένας «άγγελος» ηλικίας μόλις…

200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα! Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;

Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας....

Αποχώρηση Eni, Total χωρίς αποτελέσματα βλέπουν αναλυτές


Την εκτίμηση ότι οι εταιρείες ENI και ΤΟΤΑL θα αποχωρήσουν χωρίς οποιαδήποτε αποτελέσματα από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, κατά τη λήξη του συμβολαίου τους το 2016, διατυπώνει σε ανάλυσή της η εξειδικευμένη επιθεώρηση για θέματα φυσικού αερίου “Middle East Energy News, Analysis & Supporting Data” (MEES). Παράλληλα, αναφέρει ότι είναι αμφίβολη η αξιοποίηση του φυσικού αερίου που βρέθηκε στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Το άρθρο αναφερόμενο....

"Ακραία καιρικά φαινόμενα" στις ΗΠΑ λόγω "υπερθέρμανσης": άλλος ένας μύθος που καταρρέει.


Στην αρχή μας μίλησαν για "υπερθέρμανση" του πλανήτη, που την προκαλούν τα "αέρια του θερμοκηπίου". Ατύχησαν, καθώς ο πλανήτης έχει πάνω από 18 χρόνια που δεν λέει να υπερθερμανθεί, αλλά αυτό ουδόλως τους πτόησε και μας εμφάνισαν την "ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή", αυτή που προκαλεί "ακραία καιρικά φαινόμενα". Φαινόμενα όπως οι τυφώνες, που πάντα συνέβαιναν, ακόμα κι όταν οι θαλασσοπόροι εξερευνούσαν τους ωκεανούς. Μόνο που τότε ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος και δεν έχτιζαν στις εκβολές του Μισισιπή, να έρχεται ο Κατρίνα και να σαρώνει η θάλασσα ό,τι βρει μπροστά της.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε από Αμερικανούς επιστήμονες του NOAA National Climatic Data Center, στο ...

Υπογράφεται αύριο στην Αθήνα το MoU για τον ελληνικό αγωγό

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπογράφεται αύριο στην Αθήνα το MoU για τον ελληνικό αγωγό
Στην Αθήνα έρχεται αύριο ο επικεφαλής της Gazprom Alexei Miller ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Π. Λαφαζάνη και το απόγευμα θα δει τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα (η συνάντηση και με τον πρωθυπουργό ανακοινώθηκε με μάλλον ασυνήθιστο τρόπο από τον κ. Λαφαζάνη). 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του κ. Miller πραγματοποιείται προκειμένου ...

Και Κινέζοι για τα ελληνικά πετρέλαια;

Και Κινέζοι για τα ελληνικά πετρέλαια;
Πρόσκληση και σε κινεζικές εταιρείες για τα ελληνικά πετρέλαια, έκανε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το κάλεσμα της ρωσικής πλευράς να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα οικόπεδα πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Λαφαζάνης συναντήθηκε σήμερα...