Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Η Αυστρία ανοίγει την πύλη του φρενοκομείου: Καμμία εγγύηση στις καταθέσεις των τραπεζών!

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Νομοσχέδιο που τινάζει την τραπεζική πίστη στον αέρα τίθεται σε ισχύ από τον Ιούλιο. Σύμφωνα με αυτο, το κράτος παύει να εγγυάται τις καταθεσεις των πολιτών σε περίπτωση χρεοκοπίας τράπεζας!

Μεχρι σημερα ίσχυε το πλαφόν των 100,000 ευρώ με το κράτος…να καλύπτει το 50% και την τραπεζα τα υπόλοιπα. Τώρα το κράτος αποσύρεται οριστικά και ιδρύει έναν ασφαλιστικό φορέα για την περίπτωση που όμως προβλέπεται να εχει μολις 1,5 δις ενεργητικό!

Δηλαδή το 0,8% των συνολικών καταθέσεων στις Αυστριακές τράπεζες! Που σημειωτέον ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του Ρωσικού εμπάργκο. Δηλαδή, τίποτα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

ΣΟΚΑΡΕΙ Ο ΟΗΕ: «Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια μοναδική πλάκα «χρυσού», και όμως δεν ασχολούνται!» (Document Map)

1
Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο και κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας οι ξένοι δανειστές με βοήθεια εκ των έσω.Σε έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα…

Ένα βήμα πιο κοντά στο κάρβουνο η ηλεκτροδότηση της Ιαπωνίας για το 2030.


Στις 6/4 είδαμε πως η πολύ βιομηχανική Ιαπωνία προγραμματίζει να ηλεκτροδοτείται το 2030 κυρίως με πυρηνικά, λιθάνθρακα, φυσικό αέριο, νερά και γεωθερμία. Η βιομηχανία χρειάζεται αληθινό, αξιόπιστο ρεύμα, δεν μπορεί να κάθεται να παίζει με πηγές όπως τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά και τα ανύπαρκτα το βράδυ Φ/Β. Και είδαμε πως μετά το τσουνάμι της Φουκουσίμα σχεδόν διπλασίασε τη συμμετοχή του φυσικού αερίου στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής, αλλά, επειδή το αέριο είναι πιο ακριβό απ' το λιθάνθρακα, σκοπεύει να αναπτύξει σύντομα έως 13GW λιθανθρακικών σταθμών.

Τα τελευταία νέα ωστόσο απ' την Ιαπωνία λένε πως η επαναλειτουργία των πυρηνικών, που ένθερμα προωθεί η κυβέρνηση Άμπε, μάλλον θα ...

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα περί προκαταβολής για τον Turkish Stream

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα περί προκαταβολής για τον Turkish Stream
Στη διάψευση των πληροφοριών ότι η υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας - Μόσχας για τη διέλευση του αγωγού Turkish Stream από την Ελλάδα ενδέχεται να φέρει άμεσα στα δημόσια ταμεία ώς και 5 δισ. ευρώ, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου το Κρεμλίνο.