Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μεγάλη πετρελαϊκή συμφωνία με τη Shell να εξαγοράζει την BG έναντι 70 δις. δολαρίων


Η πρώτη μεγάλη εξαγορά κατά την περίοδο του φθηνού πετρελαίου που διανύουμε είναι πραγματικότητα, καθώς η Shell πρόκειται να αποκτήσει την βρετανική BG έναντι 70 δις. δολαρίων.

Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη συμφωνία στον ενεργειακό κλάδο από το 1996. «Από τον προηγούμενο Ιούνιο, όταν ξεκίνησε η πτωτική πορεία στις τιμές του πετρελαίου, πολλοί προέβλεπαν ότι ο ενεργειακός κλάδος θα οδηγηθεί σε κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρόμοιο με εκείνο που είχε μεταμορφώσει την ενεργειακή βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν επίσης υπήρχαν χαμηλές τιμές πετρελαίου» σχολιάζουν οι Financial Times.

Η προσφορά της Shell αγγίζει τα 47 δισ. στερλίνες που αντιστοιχεί σε premium 52% με βάση τον κινούμενο μέσο όρο 90 ημερών για τη μετοχή της BG, η οποία έκλεισε την Τρίτη με άλμα 6,3% στις 910,4 πένες, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ορίζεται στα 30,7 δισ. στερλίνες. Βάσει των όρων της συμφωνίας, οι μέτοχοι της BG θα έχουν το 19% του νεοσύστατου ομίλου.

Με την εξαγορά της BG, η Shell αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, η BG είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς υγροποιημένου φυσικού αερίου.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

H κυβέρνηση "ανέστησε" τον South Stream: Υπογράφηκε τεράστιας στρατηγικής σημασίας αγωγός φ.α από Ελλάδα προς Κ.Ευρώπη

 Αποτέλεσμα εικόνας για H κυβέρνηση "ανέστησε" τον South Stream: Υπογράφηκε τεράστιας στρατηγικής σημασίας αγωγός φ.α από Ελλάδα προς Κ.Ευρώπη
Mε μία κινηση "ματ"  χωρίς να διαρρεύσει τίποτα και ενώ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας θα συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς υπέγραψε την "ανάσταση" του ρωσικού αγωγού South Stream.

Ο κύβος ερρίφθη: Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Β.Πούτιν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς υπέγραψε στη Βουδαπέστη μαζί με τους ομόλογούς του, της Ουγγαρίας, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας, Κοινή Διακήρυξη για την κατασκευή του αγωγού που θα φέρει το ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας.

Πρόκειται για μια κίνηση που μόνο...

ΕΥΧΕΣ ΕΚΕΔΑ


Nasa: «Θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια»

Αποτέλεσμα εικόνας για Nasa: «Θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια»...

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ


Σύστημα εισροών εκροών: Κενά και χαμένες ευκαιρίες


Αναξιοποίητες παραμένουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια καυσίμων, όπως επισημαίνουν πηγές του κλάδου. Αιτία, το γεγονός ότι το σύστημα μπορεί να δίνει μια σειρά από στοιχεία για τη συμπεριφορά των πρατηρίων, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει ο μηχανισμός εκείνος που θα βοηθήσει τις υπηρεσίες ελέγχου  να αξιοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να εστιάσουν τους ελέγχους τους σε πρατήρια που εμφανίζουν ενδείξεις παραβατικής συμπεριφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ...