Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Οργή Λαφαζάνη κατά ΡΑΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Οργή Λαφαζάνη κατά ΡΑΕ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ στο protothema.gr/newmoney.gr οι σημερινές δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αναφέρει ότι "θα ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος" και επαναλαμβάνει ότι είναι "συμπαιγνία ΡΑΕ και της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ".

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Λαφαζάνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της ΡΑΕ, η οποία παραδέχθηκε....

Υγρό μέταλλο που κατασκεύασαν οι Κινέζοι φέρνει τον Εξολοθρευτή πιο κοντά (video)




Μια μοναδική ανακάλυψη πραγματοποίησε Πανεπιστήμιο του Πεκίνο, το οποίο κατάφερε να βάλει σε κίνηση υγρό μέταλλο, τροφοδοτώντας μια σταγόνα από αυτό με ελάχιστες νιφάδες αλουμινίου. Επίσης, το μέταλλο έχει την ικανότητα να αλλάζει σχήμα προκειμένου να περάσει από κάποιο στενότερο σημείο και να επανέρχεται στο αρχικό του σχήμα, όταν για κάποιο λόγο διαλυθεί. Σας θυμίζουν κάτι όλες αυτές οι ιδιότητες; Αν θυμάστε καλά την ταινία "Εξολοθρευτής 2", τότε θα έχετε καταλάβει ήδη πως πρόκειται για τις βασικές ιδιότητες του T100, του ρομπότ που κυνηγούσε τον Τζον Κόνορ και τη μητέρα του.

Η είδηση δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό με τίτλο "Ενισχυμένα Υλικά", ενώ κυκλοφόρησε και εντυπωσιακό βίντεο με το επίτευγμα. Όπως διαβάζουμε ....

Το "νερό του Καματερού", η φραπελιά και ο πόλεμος ενάντια στην Πτολεμαΐδα 5. Ποιος απ' τους "προστάτες" θα μας προστατέψει, ποιός;


Κι αν ο τόπος μας μαράζωσε εσύ μην κλαις
μα να δούμε τι θα γίνει, μόνο αυτό να λες
αει, να τον αναστήσουμε,
ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιος,
αει, πρώτος είναι ο λαός!

Κάποιοι έχουν ξεφύγει εντελώς. Μαζεύουν υπογραφές στο avaaz (πραγματικά, μοναδικά "έγκυρη" και διαφανής διαδικασία) για να μη γίνει η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5. Αποκαλούν το εργοστάσιο "τέρας" και "βρώμικη επένδυση", πετώντας τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Έχουν μάλιστα το θράσος να καλούν....

Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821;


Γιατί μας κοιτάτε μέσα από τα πορτραίτα σας με θλίψη, μέρες που είναι; Γιατί ρε σεις κάνατε την επανάσταση το 1821; Μας ρωτήσατε εμάς, αν θέλαμε αυτήν την ελευθερία; Τι πήγατε και μας μπλέξατε με τους μπελάδες της; Πώς να τη διαχειριστούμε την ελευθερία αυτή, αφού δεν μας αξίζει; Για ποιαν αξιοπρέπεια μας μιλάτε, για ποιον αυτοσεβασμό και για ποιαν αυτοδιάθεση;

Δεν είχατε ακούσει την παροιμία που λέει, πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους; Οι δικοί μας κώλοι θέλουν χάιδεμα. Θέλουν να είναι...

Α. Μητρόπουλος: Προς τα κάτω οι υψηλές συντάξεις σε 2-3 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Προς τα κάτω οι υψηλές συντάξεις σε 2-3 χρόνια
Θέμα ενδεχόμενης μείωσης των συντάξεων έθεσε βουλευτής Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ και α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

"Αν δεν υπάρξει επαναρτίωση τα επόμενα χρόνια της συνολικής περιουσίας, η κυβέρνηση θα κάνει εσωτερική αναδιάταξη από τις μεγάλες στις κάτω συντάξεις", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Κυκλάδων και πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε πως ότι με την παραπάνω αναφορά "ανοίγει θέμα μείωσης κύριων συντάξεων".

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως "όσο δεν νομοθετείται η κατάργηση της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ΄τόσο αυτή παραμένει". 

Εξάλλου, ο πρώην υπουργός Εργασίας, είπε πως ο Υπουργός «παρανομεί» ουσιαστικά «όσο δεν υπογράφει τις αποφάσεις» που αφορούν την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για επικουρικά ταμεία και τα ταμεία πρόνοιας. 

Τέλος, ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως "το κράτος δεν έχει να καταβάλει το δικό του μερίδιο για τις συντάξεις" που αντιστοιχεί σε 12 - 12,5 δισ. ευρώ".


ΠΗΓΗ.capital.gr

Τις πρώτες εξωγήινες υποθαλάσσιες υδροθερμικές καμινάδες εντόπισε η NASA στον Εγκέλαδο


Εναν ζεστό ωκεανό με υποθαλάσσια υδροθερμική δραστηριότητα, που παραμένει ακόμη ενεργή, διαθέτει ο Εγκέλαδος, δορυφόρος του Κρόνου, σύμφωνα με τη NASA.

Οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας αναλύοντας τα στοιχεία που συνέλλεξε το διαστημικό σκάφος «Κασίνι» (Cassini), είναι σχεδόν σίγουροι για την ύπαρξη αυτού του εξωγήινου... τζακούζι, του πρώτου που ανακαλύπτεται εκτός Γης.

Αν αυτό όντως ισχύει, τότε...