Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Φωτόπουλος: Φαρισαϊσμός οι αντιδράσεις για την συλλογική σύμβαση


Για υποκρισία και φαρισαϊσμό κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε σημερινή δήλωση με αφορμή τις αντιδράσεις για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην επιχείρηση.

Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει ότι «από τους εργαζόμενους της ΔEΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔEΗ και κατ' επέκταση και οι καταναλωτές» ενώ κάνει λόγο για «μεγαλοσχήμονες που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε βάρος της ΔEΗ και των καταναλωτών».

Θέτει τέλος το ερώτημα «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς

ΠΗΓΗ:energypress.gr


Σχόλιο: Για κάποιους εργοδοτικούς συνδικαλιστες ισχύει το πρώτο.  

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΔΣΣ) – Συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε: Το ΔΝΤ δεν πρέπει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την Ευρωπαϊκή ανάκαμψη


Συμφωνία Ελλάδας – Ε.Ε: Το ΔΝΤ δεν πρέπει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με την Ευρωπαϊκή ανάκαμψη

Η ΔΣΣ άσκησε έντονη κριτική στην αρνητική στάση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμφωνία της 24ης Φεβρουαρίου μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ελληνικής κυβέρνησης για 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα στο πλαίσιο της τρέχουσας Ευρωπαϊκής κρίσης.
Με γραπτή της δήλωση η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καταδίκασε τη συμφωνία διότι δεν περιέχει «σαφείς διαβεβαιώσεις» ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία ηττήθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανόμενων των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.
Η Σάραν Μπάρροου, Γενική Γραμματέας της ΔΣΣ, είπε...

ΔΕΗ: Αναδίπλωση μετά το σάλο

Αποτέλεσμα εικόνας για DEH
Τον εξορθολογισμό του μέτρου της παροχής τροφείου ανακοίνωσε προ ολίγου η ΔΕΗ, η οποία μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η γνωστοποίηση των λεπτομερειών της ΕΣΣΕ, επί της ουσίας την τροποποιεί πριν καν εφαρμοστεί.

Όπως αναφέρει ..

Νέα στοιχεία απ' τη Γερμανία επιβεβαιώνουν το αξεπέραστο αδιέξοδο της αιολικής παράνοιας.


Η Βάδη-Βιρτεμβέργη είναι το ΝΔ κρατίδιο της Γερμανίας, με πρωτεύουσα τη Στουτγάρδη. Όπως σ' όλη τη Γερμανία, έτσι και σ' αυτή την περιοχή έχουν εγκαταστήσει πολλές ανεμογεννήτριες: στην αρχή του 2014 υπήρχαν 396 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 675MW και το Μάιο προστέθηκε μια ακόμα, ισχύος 3MW. Τι παρήγαγαν στην πράξη αυτές οι ανεμογεννήτριες το 2014; Συνολικά 699.564 MWh, αλλά το νούμερο δεν έχει και τόση σημασία, αντίθετα έχει πολύ μεγάλη σημασία η ...
κατανομή αυτής της παραγωγής στο χρόνο και δείτε στην εικόνα τα διαγράμματα της κατανομής για κάθε ένα μήνα του 2014. 

Ένα έτος έχει 365 μέρες, δηλαδή 8760 ώρες. Σύμφωνα με

Στο μάτι έβαλαν (πάλι) το αποθεματικό του ΤΣΜΕΔΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο μάτι έβαλαν

Οργή των μηχανικών για την προσπάθεια ληστρικής υφαρπαγής των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ...
Η ΠΕΔΜΕΔΕ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς.


ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ολλανδία: Κυβερνητική συγγνώμη για τους σεισμούς από την εξόρυξη στο Γκρόνιγκεν


Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η ολλανδική κυβέρνηση από τους πολίτες της χώρας, επειδή αψήφησε τους κινδύνους που εγείρουν οι σεισμοί που προκαλούνται από την εξόρυξη φυσικού αερίου στη επαρχία Γκρόνιγκεν, στο βόρειο τμήμα της Ολλανδίας.

Η κυβερνητική συγγνώμη ακολουθεί την έκθεση του ανεξάρτητου Συμβουλίου για την Ασφάλεια, που δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και η οποία αναφέρει

Στροφή ΣΕΒ προς τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Στροφή ΣΕΒ προς τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας
Την μπάλα στην… εξέδρα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων –που το 91% εξ αυτών είναι στον «αέρα» από το 2012- πετά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, την ίδια ώρα που κυβέρνηση και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι έχουν πάρει θέση στο «γήπεδο» μίας νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το αργότερο έως στις 30 Ιουνίου.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε

Ερευνες πετρελαίου: Αποχωρεί η Petroceltic από τον Πατραϊκό

.Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Αγοραστές για το μερίδιο 33,3% στη θαλάσσια περιοχή ερευνών δυτικός Πατραϊκός, αναζητά η ιρλανδική Petroceltic. Η εταιρεία συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με τα ΕΛ.ΠΕ. και την ιταλική Edison, στο οποίο κατακυρώθηκε η συγκεκριμένη περιοχή έκτασης 1.892 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η προοπτική αποχώρησης της ιρλανδικής εταιρείας, προέκυψε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

     Π.Ο.Ε.                           

                                     Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

Στις 4 και 5 Μαρτίου 2015 πραγματοποιείται Παγκύπριο συλλαλητήριο ενόψει της Συνεδρίασης της
Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Λευκωσία .
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου στηρίζουμε τα Συνδικάτα καθώς και
τους συναδέλφους εργαζόμενους στην Κύπρο και συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία στην κινητοποίηση
αντίστασης ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση των
λαών στην Ευρώπη με μεγαλύτερες επιπτώσεις στον Ευρωπαϊκό Νότο.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους απαιτούν να σταματήσουν οι πολιτικές του φαύλου κύκλου που
έχουν επιφέρει τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας, την κατάργηση
των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων , το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας .
Διεκδικούμε το σεβασμό στους ανθρώπους και την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης για μια Ευρώπη
της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής.

Η διασύνδεση της Κρήτης πάει πίσω το 10ετές πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ


Ο προβληματισμός που υπάρχει στη νέα ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ όχι τόσο όσον αφορά τη σκοπιμότητα, αλλά κυρίως όσον αφορά την ορθότητα της «χάραξης» της υποβρύχιας διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, είναι η αιτία για το προσωρινό πάγωμα του 10ετούς προγράμματος έργων του ΑΔΜΗΕ.

Με βάση όσα είχαν γίνει γνωστά πριν τις εκλογές, ο ΑΔΜΗΕ ήταν έτοιμος να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το 10ετές πλάνο του μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στη ΡΑΕ. Σύμφωνα με στελέχη της οδού Μεσογείων

Η κυβέρνηση επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις αλλά οι εργοδότες "δένουν" τους εργαζόμενους με ατομικές

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβαση εργασιας
Σωρεία ατομικών συμβάσεων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις προκειμένουοι επιχειρηματίες να προλάβουν την ανακοίνωση της κυβέρνησης για αποκατάσταση του πλαιασίου των συλλογικών συμβάσεων και με την επαναφορά της μετανέργειας αλλά και την επέκταση των συμβάσεων έτσι ώστε να “κλειδώσουν” τους χαμηλούς μισθούς μισθούς που δίνουν μετά τις περικοπές και να μην αναγκαστούν να δόσουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και της ΓΣΕΕ το εξής φαινόμενο:

Εταιρείες καλούν μαζικά τους υπαλλήλους και τους υποχρεώνουν σε αλλαγή της σχέσης εργασίας που έχουν μαζί τους. Αναγκάζουν υπό την απειλή απόλυσης τον εργαζόμενο να υπογράψει νέα, ατομική, σύμβαση με μικρότερο ωράριο και φυσικά μικρότερο μισθό, χωρίς υπερωρίες και αμοιβές σαββατοκύριακου.

Το χειρότερο είναι ότι η σύμβαση αυτή δεν έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Δεν έχει ημερομηνία λήξης δηλαδή και έτσι ο εργαζόμενος σε περίπτωση που αποκατασταθούν οι συλλογικές συμβάσεις δεν καλύπτεται.

Δεν έχει δηλαδή ελπίδα μερικής ή πλήρους αποκατάστασης των αποδοχών και των εργασιακών του δικαιωμάτων.



ΠΗΓΗ: defemcenet.gr

Πρόστιμα «μαμούθ» για τη μαύρη εργασία

Πρόστιμα «μαμούθ» για τη μαύρη εργασία
Τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, όπου καταγράφηκαν περισσότεροι από 6000 εργαζόμενοι που εργάζονταν ανασφάλιστοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση του συστήματος Αρτεμιs που ήρθε στο φως της δημοσιότητας

Μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθωτούς,συνταξιούχους από το 2015

Μηνιαία παρακράτηση φόρου για μισθωτούς,συνταξιούχους από το 2015
Ριζικές αλλαγές στη μηνιαία παρακράτηση φόρου των μισθωτών και συνταξιούχων θα επέλθουν από το 2015 καθώς οι εργοδότες ή τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν από τον μισθό ή τη σύνταξη το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα.

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά παράλληλα θα γίνει και μια ουσιαστική κίνηση απλοποίησης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αρχικά θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του προηγουμένου έτους με κάποια προσαύξηση. Παίρνοντας τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και τον φόρο που αναλογεί, η επιχείρηση

Βραζιλία: Συνελήφθη ο κυριότερος υπεύθυνος αποψίλωσης του Αμαζονίου


Οι περιβαλλοντικές αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν έναν καταπατητή δασικών εκτάσεων που εκτιμάται ότι είναι ο κυριότερος υπεύθυνος για την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου τα τελευταία έτη.
Ο ύποπτος, με το όνομα Εζεκιέλ Αντόνιο Καστάνια, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στην επαρχία Πάρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Ανανεώσιμων Φυσικών Πόρων της Βραζιλίας.
Ο κρατούμενος κατηγορείται πως ήταν επικεφαλής ενός δικτύου που καταλάμβανε παράνομα ομοσπονδιακές εκτάσεις, τις αποψίλωνε και στη συνέχεια πωλούσε σε κτηνοτρόφους βοοειδών.
Οι βραζιλιάνικες αρχές αποδίδουν σε αυτό το δίκτυο πάνω από 20 τοις εκατό της αποψίλωσης του τροπικού δάσους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo η ομάδα του Καστάνια αποδάσωσε τουλάχιστον 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων, ενώ εικάζεται πως ο πραγματικός αριθμός είναι δεκαπλάσιος.
Μόνο το 2014 καταστράφηκαν συνολικά πάνω από 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους στη Βραζιλία, χίλια παραπάνω από όλη την έκταση της Αττικής.
Ο Καστάνια αντιμετωπίζει ποινές κάθειρξης έως και 46 ετών για τις κατηγορίες παράνομης αποψίλωσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχει συνολική έκταση 6,1 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, με περισσότερο από το 60 τοις εκατό να βρίσκεται στη Βραζιλία.
Στο δάσος φιλοξενείται περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, ενώ ο Αμαζόνιος αποτελεί επίσης τη σημαντικότερη φυσική άμυνα απέναντη στην υπερθέρμανση του πλανήτη, χάρις στην ικανότητα απορρόφησης τεραστίων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα.



ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Σκληρή απάντηση Eldorado Gold σε Λαφαζάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκληρή απάντηση Eldorado Gold σε Λαφαζάνη
Στην περίπτωση που δεν ανατραπεί εγκαίρως η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτη Λαφαζάνη, «μπορεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε επανεξέταση των επενδυτικών μας σχεδίων στην Ελλάδα» υποστηρίζει ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Eldorado Gold που διαχειρίζεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Η αντίδραση των Καναδών έρχεται λίγες ημέρες

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την επανασύνδεση του ρεύματος


Επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος, επίδομα ενοικίου και επίδομα σίτισης είναι τα τρία βασικά μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατέθηκε προς ψήφιση στην Βουλή.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι:

α) Επανασυνδέονται όλα τα κομμένα ρεύματα σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση και παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα έως 300 khw έως το τέλος του έτους. Όλα τα νοικοκυριά που ζουν σήμερα με κομμένο ρεύμα θα επωφεληθούν άμεσα από το μέτρο.

β) Επίδομα ενοικίου σε έως 30.000 νοικοκυριά για το 2015, με ενδεχόμενη παράταση και για το 2016. Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 70 έως τα 220 ευρώ το μήνα. Η επιδότηση δεν θα αποτελεί φορολογούμενο εισόδημα για τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη του προς πιστωτικά ιδρύματα. Αντίθετα, θα μπορεί να καλύπτει, συμψηφιζόμενο, βεβαιωμένες οφειλές του προς τη ΔΟΥ και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

γ) επίδομα σίτισης για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης για 300.000 άτομα. Το επίδομα θα δίνεται υπό μορφή κουπονιών ή ηλεκτρονικού μέσου προμήθειας αυτών των ειδών. Το ύψος του θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας για αγορά προϊόντων από επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συνεργασθούν. Υπολογίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργήσει και ως τόνωση των τοπικών αγορών, αφού θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που το επιθυμούν.

Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα εξειδικευτεί η πρώτη εφαρμογή των μέτρων με ειδικά κριτήρια και διαδικασίες καθώς και συνέργεια των δράσεων που ήδη υλοποιούνται ή προβλέπεται να υλοποιηθούν ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Τα Βελτιωμένα Περιθώρια Διύλισης «Κλειδί»για την Κερδοφορία των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα Βελτιωμένα Περιθώρια Διύλισης «Κλειδί»για την Κερδοφορία των ΕΛΠΕ
Μπορεί η αγορά να εξεπλάγη ευχάριστα την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση στις 26/2 των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», για το 4ο τρίμηνο του 2014 αλλά οι περισσότεροι παράγοντες του πετρελαϊκού τομέα από καιρό μιλούσαν για τις βελτιωμένες συνθήκες που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται στον τομέα διύλισης και εμπορίας πετρελαίου στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Μία τάση που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του έτερου διυλιστικού συγκροτήματος της χώρας, της Motoroil στις 16 Μαρτίου. Όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων

Μικρές απώλειες για το αργό, βουτιά το Brent

Αποτέλεσμα εικόνας για Μικρές απώλειες για το αργό, βουτιά το Brent
Μικρές απώλειες σημείωσε το αργό τη Δευτέρα, χάνοντας τα κέρδη του λίγο πριν το κλείσιμο των συναλλαγών αν και κινήθηκε για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης πάνω από το επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 17 cents ή 0,3% κλείνοντας στα 49,59 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αργό τύπου Brent στο μεταξύ σημείωσε βουτιά 3,04 δολ. ή 4,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 59,54 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Τα κέρδη του αργού Brent ξεπέρασε του αργού στο Nymex το Φεβρουάριο, με το Brent να κερδίζει 18% σε σύγκριση με τις τιμές στις ΗΠΑ που ενισχύθηκαν μόλις 3,2% λόγω των πιέσεων από τα εμπορικά αποθέματα που συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η διαφορά διευρύνθηκε μεταξύ των δύο διευρύνθηκε την Παρασκευή φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014.


ΠΗΓΗ.capital.gr