Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Περνούν στην ΤτΕ τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα
Τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ θα αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τις αυξημένες ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου αυτόν τον μήνα. Η αξιοποίηση της επιπλέον ρευστότητος που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τα κοινοτικά προγράμματα επιδότησης των Ελλήνων αγροτών, προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Με αυτήν την απόφαση, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ -που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών- μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος. Αν τα χρειαστεί ξανά ο φορέας για πληρωμή δικαιούχων, θα μπορεί να τα ζητήσει και να τα λάβει από την ΤτΕ άμεσα, εντός δύο ημερών και «χωρίς περαιτέρω όχληση».

Ειδικοτερα, όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διαχείριση των ταμειακών του διαθεσίμων θα μεταφέρει με έγγραφό του κάθε φορά το ποσό του ταμειακού υπολοίπου που δεν είναι άμεσα απαιτητό προς πληρωμή δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων στα πλαίσια του ΕΓΤΕ-ΕΓΤΑΑ και ΕΑΘΑ σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης που θα ανοιχθεί επ’ ονόματι του στην ΤτΕ. 

Στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των διαθεσίμων αυτών για πληρωμές δικαιούχων η ΤτΕ υποχρεούται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από τον υπόλογο του λογαριασμού να μεταφέρει όλο ή μέρος του ποσού άμεσα και χωρίς καθυστέρηση εντός δυο εργασίμων ημερών και χωρίς περαιτέρω όχληση σε λογαριασμό στην Τράπεζα του Οργανισμού Πληρωμών που έχει αναλάβει την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του ΕΛΕΓΕΠ. 

Όπως όλα δείχνουν, η πρακτική αυτή θα ακολουθηθεί και για άλλους κρατικούς φορείς.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Το φυσικό αέριο νέο «μήλον της έριδος»

Αποτέλεσμα εικόνας για Το φυσικό αέριο νέο «μήλον της έριδος»
«Αν μέχρι το τέλος της ημέρας η Γκαζπρόμ δεν λάβει χρήματα, τότε από αύριο, Τρίτη, πρέπει να σταματήσει η τροφοδοσία με φυσικό αέριο». Τη δήλωση αυτή έκανε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ καθοδόν προς τις Βρυξέλλες, όπου αρχίζει σε λίγη ώρα η έκτακτη τριμερής συνάντηση Ρωσίας, Ουκρανίας , EΕ με αντικείμενο την εξέρευση λύσης για το «γόρδιο δεσμό» που έχει να κάνει με την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία αλλά και την απρόσκοπτη διέλευσή του προς την Ευρώπη.
Οι τρεις πλευρές

Δεν διανέμουν μέρισμα για το 2014 τα ΕΛΠΕ


Την πρόταση προς τη γενική συνέλευση για τη μη διανομή μερίσματος από τα αποτελέσματα του 2014 ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το Οικονομικό Ημερολόγιο για το 2015, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων ορίστηκε για την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου 2015 Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου 2015 Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 3ου τριμήνου 2015 Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους 2015 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016
Ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2015 Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ


ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: Σύμβαση συμβιβασμών και παραχωρήσεων υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ


Ως Συλλογική Σύμβαση παραχωρήσεων και συμβιβασμών καταγγέλλει η ΕΔΟΠ ΔΕΗ (σ.σ. διοικητικό και οικονομικό προσωπικό καθώς και άλλες ενώσεις) αυτή που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ με την διοίκηση της ΔEΗ. Κάνει λόγο για εν κρυπτό διαπραγματεύσεις και στέκεται στο ότι υπεγράψει μόνο από 13 σωματεία σε σύνολο 24.

Αν και η σύμβαση προβλέπει ουσιαστικά αυξήσεις για τους εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα τα έξι ευρώ τη μέρα ως επίδομα τροφείου καταγγέλλει το ότι δυο ευρώ θα πηγαίνουν στη ΓΕΝΟΠ, ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια να αμαυρωθούν οι εργαζόμενοι στα μάτια της κοινωνίας. Παράλληλα, σημειώνει ότι η ΓΕΝΟΠ αρνήθηκε την καταβολή 5 ευρώ την μέρα για τον κλάδο της εμπορίας μεταθέτοντας τη για το 2018, ενώ θα μπορούσε να περιμένει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ !...


Οσονούπω ?...

Η αυτοαποκαλούμενη "αριστερή πλατφόρμα" του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, με δήλωση, του άτυπου αρχηγού της, Π. Λαφαζάνη, πως όλο το νταβαντούρι, με τις επισημάνσεις της, τις διαφωνίες της και τις καταγγελίες της, γίνεται για "τα μάτια του κόσμου" ή καλύτερα, για την παγίδευση των, αριστερών, ψηφοφόρων. 

Είναι παλιό το παιχνίδι, με την πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων, που, εκτός των άλλων, καθόριζαν και ρόλους στα στελέχη τους και τις τάσεις τους, ακόμα και διαφωνιών : θα κάνουμε το "άλφα", που πρέπει, αλλά θα εκφράσουμε κι αυτούς που θέλουν το "βήτα", με παρεμβάσεις κάποιων διαφωνούντων ! 

Ο Λαφαζάνης ήταν κατηγορηματικός και αποκαλυπτικός : ό,τι λέμε κι ό,τι κάνουμε - σαν "αριστερή πλατφόρμα" - γίνεται στα πλαίσια της ...εσωκομματικής δημοκρατίας ! Από κει και πέρα υποτασσόμαστε και ακολουθούμε την πλειοψηφία !! 

Μ΄ ένα "σμπάρο" πολλά "τρυγόνια", λοιπόν, οι Λαφαζάνηδες : και, "επαναστάτες", και, "εξουσία", και, "υπουργοί" ! Υπάρχει μέτρο και όριο ; Φυσικά, η διατήρηση της "καρέκλας" !!!


ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Eurostat: Σταθερή στο 25,8% η ανεργία στην Ελλάδα

Eurostat: Σταθερή στο 25,8% η ανεργία στην Ελλάδα
Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2015 το ποσοστό ανεργίας

ΓΣΕΕ:Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ


Με το σύνθημα «Ο κόσμος της εργασίας μαζί για την ισότητα», οι εθνικοί εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) με τη συμβολή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) υλοποιούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 κοινές πανελλαδικές δράσεις για την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση των απαγορευμένων διακρίσεων στους χώρους εργασίας.
Οι κοινές αυτές δράσεις αποτελούν δέσμευση των μερών στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2014, οι οποίες αναδεικνύουν τον κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο της και τη σύνδεσή της με την κοινωνία.
Η τεχνική συμβολή του ILO και του Γραφείου Διασύνδεσής του στην Αθήνα στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής είναι καίριας σημασίας.
Οι κοινές αυτές δράσεις επιδιώκουν να αναδειχθεί η αξία του κοινωνικού διαλόγου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας στην ισότητα των φύλων, στη διαφορετικότητα, την πολυφυλετική και αλληλοεξαρτώμενη σύγχρονη κοινωνία και σηματοδοτούν την ανάγκη οικοδόμησης κουλτούρας σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη σημασία έγκαιρης και αποτελεσματικής καταπολέμησης των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας στους χώρους εργασίας.
Κοινός στόχος είναι να διαδοθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια ότι οι οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών είναι μαζί στον αγώνα κατά των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Στο πλαίσιο της κοινής αυτής πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Μαρτίου επτά κοινές παράλληλες δράσεις σ’ όλη τη χώρα (Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο) ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην κεντρική ημερίδα που θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2015 στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές για την «Ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου με στόχο την καταπολέμηση των απαγορευμένων από το νόμο διακρίσεων στην αγορά εργασίας» αποτελούν τμήμα του Σχεδίου Κοινών Δράσεων των Εθνικών Κοινωνικών Εταίρων με τη συμμετοχή του ILO «Για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στον κοινωνικό διάλογο», έργου υλοποιούμενου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» 2007-2013 Προσανατολισμός στον Άνθρωπο.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΣΕΒ: Όχι σε αύξηση μισθών σε όλους τους κλάδους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΕΒ
«Άλλοι κλάδοι μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς και άλλοι όχι. Αυτό το θέμα πρέπει να εξεταστεί» είπε ο κ. Θεόδωρος Φέσσας
Με μια προσεκτική τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για την αύξηση των κατώτατου μισθού, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το θέμα του μισθού έχει κλαδική εξάρτηση» επεσήμανε ο κ. Φέσσας. «Άλλοι κλάδοι μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς και άλλοι όχι. Αυτό το θέμα πρέπει να εξεταστεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τάχθηκε επίσης υπέρ μια τριμερούς διαπραγμάτευσης για τον κατώτατο μισθό στην οποίαμ εκτός από τους κοινωνικούς εταίρουςμ θα συμμετέχει και η πολιτεία.

Να σημειώσουμε ότι ο νόμος της τρόικας προέβλεπε ότι το ύψος του κατώτατου μισθού θα καθορίζεται από την κυβέρνηση μέσω ενός μηχανισμού μετά από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υποχωρούν οι τιμές μπρεντ και αργού

Υποχωρούν οι τιμές μπρεντ και αργού
Πτώση 38 σεντς κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου μπρεντ στις ασιατικές αγορές και νωρίτερα διαμορφώθηκε στα 62,20 δολάρια το βαρέλι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε επίσης κατά 36 σεντς στα 49,40 δολάρια το βαρέλι.

Κατά τον μήνα Φεβρουάριο, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε την πρώτη του μηνιαία του από την Ιούνιο, άνοδο, της τάξης του 18%, χάρη σε μια βελτίωση των προοπτικών ζήτησης και διακοπών στον εφοδιασμό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το Μάιο του 2009. Βασική αιτία της ανόδου της τιμής του "μαύρου χρυσού" αποτέλεσε η άνοδος του ρυθμού βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα κατά το δεύτερο μήνα του έτους, σύμφωνα με μελέτη της HSBC.

"Το επόμενο χρονικό διάστημα η τιμή του πετρελαίου θα επηρεάζεται κυρίως από τα αποθέματα και δευτερευόντως από τη ζήτηση" εκτιμά μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Ρικ Σπούνερ, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

"Πιστεύω ότι η αγορά αναμένει αποδείξεις ότι η παραγωγή τελικώς θα μειωθεί" πρόσθεσε ο ίδιος.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Funds για την ενέργεια, τη ναυτιλία και το real estate «παρήλασαν» στην Αθήνα

Αποτέλεσμα εικόνας για real estate
Μπορεί η αβεβαιότητα να έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής που προκάλεσε η εκλογική διαδικασία, ωστόσο η συμφωνία - γέφυρα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών άνοιξε τον δρόμο για την επιστροφή μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι αναδιαρθρώσεις εταιρειών, οι ανακεφαλαιοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων, η αναδιοργάνωση πτωχευμένων επιχειρήσεων, τα ακίνητα, ο τουρισμός, η ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στις 26 Φεβρουαρίου βρέθηκαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη εκπρόσωποι τουλάχιστον 9 επενδυτικών κεφαλαίων και συνταξιοδοτικών funds που ψάχνουν για ευκαιρίες και θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν

Πότε θα πάρω το επίδομα θέρμανσης; Ποιοι θα πληρωθούν και πότε

Πότε θα πάρω το επίδομα θέρμανσης; Ποιοι θα πληρωθούν και πότε
Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δοθεί η εντολή στις υπηρεσίες προκειμένου να πληρωθεί μια ακόμη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Δεδομένου ότι υπάρχει και το «valeur», τα χρήματα θα φανούν στους λογαριασμούς είτε αύριο το απόγευμα είτε την Τετάρτη το πρωί. Υπάρχει όμως ένα θέμα: πολλοί θα μείνουν παραπονεμένοι.

ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΞΗ....


«Ανοίγει το Παράθυρο» στο Αμερικανικό LNG και «Κλείνει την Πόρτα» στο Ρωσικό Φυσικό Αέριο η Στρατηγική της Ε.Ε. για την Ενεργειακή Ένωση

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανικό LNG
«Στροφή» στο αμερικανικό LNG και απομάκρυνση από το ρωσικό φυσικό αέριο σηματοδοτεί, ουσιαστικά, η στρατηγική - πλαίσιο για την Ενεργειακή Ένωση που παρουσίασε στις 25 Φεβρουαρίου η Κομισιόν. Μάλιστα, για όποιον θέλει να δει λίγο μακρύτερα, πολύ γρήγορα η στρατηγική αυτή θα τεθεί στην υπηρεσία της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), ώστε η Ευρώπη, σε μόνιμη και θεσμοποιημένη πλέον βάση, να υποκαταστήσει όσες ενεργειακές της προμήθειες προέρχονται σήμερα από τη Ρωσία με ποσότητες προερχόμενες από τις ΗΠΑ, ιδίως όσον αφορά το φυσικό αέριο.
Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωσή της για την στρατηγική – πλαίσιο της Ενεργειακής Ένωσης, η Κομισιόν δεσμεύεται

Τουρκική πειρατεία από Σκύρο μέχρι Λήμνο απορρίφθηκε με “casus belli” από την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρκική πειρατεία από Σκύρο μέχρι Λήμνο απορρίφθηκε με “casus belli” από την Ελλάδα
Ως “casus belli” χαρακτήρισε η Αθήνα και πιο ειδικά το ΥΠΕΞ θρασύτατη τουρκική ΝΟΤΑΜ που συνοδεύεται και από NAVTEX και η οποία «απλώνεται» σε όλο το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο για ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

H Τουρκία εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ την Παρασκευή 27/2. Η τουρκική ΝΟΤΑΜ δεσμεύει ουσιαστικά όλη την περιοχή του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου από την 2α Μαρτίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου και αφορά την θαλάσσια περιοχή από τη Σκύρο μέχρι και τη Λήμνο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Οι Τούρκοι έφτασαν

Οι στρατηγικές κινήσεις της Socar εν αναμονή του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Στο τρίτο τρίμηνο του υπολογίζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ  ότι θα έχει ληφθεί η άδεια της Κομισιόν για τη μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar. Αυτό ανέφεραν τα στελέχη του ομίλου σε ερώτηση αναλυτών στη διάρκεια της conference για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2015.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα ΕΛ.ΠΕ. ως μέτοχος του 35% του ΔΕΣΦΑ, έχουν λαμβάνειν 212 εκατομμύρια από το τίμημα των 400 εκατομμυρίων που θα καταβάλει η Socar για το 66% των μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται τις υποδομές μεταφοράς μεταφοράς φυσικού αερίου. Έναντι δε του τιμήματος, η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν έχει καταβάλει προκαταβολή ήδη από το τέλος του 2013.

Ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμάται το γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν που εξετάζει το φάκελο ΔΕΣΦΑ- Socar, δείχνει να μη βιάζεται για την ολοκλήρωση της σε βάθος έρευνας, γεγονός που αφήνει περιθώρια ακλόμη και για υπαναχώρηση της Socar, ασχέτως του αν η καθυστέρηση δεν οφείλεται στον πωλητή.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου

Νέα Δεδομένα για τις Αποκρατικοποιήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Δεδομένα για τις Αποκρατικοποιήσεις
Νέο βηματισμό επιχειρεί να αποκτήσει η κυβέρνηση και στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Αν και αυτό δεν έχει επιτευχθεί ακόμη, εντούτοις είναι εμφανής η στροφή που σημειώθηκε.

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, δεσμεύτηκε εγγράφως προς τους πιστωτές ότι όσες αποκρατικοποιήσεις έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, δεν θα ανατραπούν ή δεν θα τεθούν αδικαιολόγητα εμπόδια για την ολοκλήρωσή τους. Στην ίδια επιστολή, η κυβέρνηση κράτησε το δικαίωμα να επανεξετάσει τη σκοπιμότητα και τη μορφή όσων αποκρατικοποιήσεων δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν