Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Συναγερμός: Επικίνδυνος ιός κλειδώνει αρχεία υπολογιστή


Χάκερς δημιούργησαν ένα νέο ιό που ονομάζεται Crypto-Wall, ο οποίος κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα σε υπολογιστές. Στη συνέχεια οι χάκερς ζητούν λύτρα, από 1.000-3.000 ευρώ προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο ιός «Crypto-Wall» κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους υπολογιστές (αρχεία όπως word, excel, pdf, jpg). Στη συνέχεια ζητούν «λύτρα» για να τα ξεκλειδώσουν.

Η πρώτη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ από πολίτη που έπεσε θύμα του ιού έγινε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Έκτοτε, οι χάκερς έχουν «παγιδέψει» δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τις Αρχές να αναζητούν τους δράστες σε όλους τον κόσμο.

Το κακόβουλο λογισμικό που εμφανίστηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα εξαπλώνεται κυρίως μέσω e-mail και μέσω «ροζ» ιστοσελίδων.

Θύμα του «Crypto-Wall» έπεσε ένας ακαδημαϊκός από την Αθήνα, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ανοίξει κανένα αρχείο στον υπολογιστή του. Μέχρι που του εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε ότι αν ήθελε να ξαναδεί τα αρχεία του πρέπει να πληρώσει.

Τις περισσότερες φορές οι δράστες, των οποίων η έδρα είναι πιθανότατα χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ζητούν την καταβολή των «λύτρων» να γίνει μάλιστα μέσω bit-coins (ηλεκτρονικό νόμισμα).



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Καταιγίδα..


    Η καταιγίδα που έχει πλήξει πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα την χώρα, είναι πολυεπίπεδη.
     Εκδηλώνεται βέβαια κυρίως ως οικονομική,
     ..είναι όμως μιά καταιγίδα που οφείλεται σε κρίση θεσμών, κρίση ηθικών αρχών, κρίση πολιτισμού, παιδείας, αλλά προπαντός κρίση Δικαιοσύνης.

     Η Δικαιοσύνη, όχι με την στενή της έννοια, αλλά με την ευρύτερη της ισονομίας, της ισοπολιτείας, των  ανθρώπινων δικαιωμάτων, έχει αποδράσει εδώ και πολλά χρόνια από εδώ.

     Οι πολίτες δεν είμαστε ίσοι στα μάτια κανενός!
     Ούτε προφανώς του νομοθέτη-κυβέρνηση,
     ..αλλά ούτε και της Δικαιοσύνης οιονεί ελέγκτριας και υπεύθυνης αποκατάστασης των αδικιών κάθε κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης των υπόλοιπων διακριτών εξουσιών μιάς κανονικής Δημοκρατίας.

     Εδώ, έρχεται ο νομοθέτης-κράτος-κυβέρνηση και αλλάζει νύχτα έναν νόμο που ευνοεί τους πολίτες ή μερίδα πολιτών (όχι εννοείται σε βάρος των άλλων), με έναν άλλο,

     ..ακριβώς γι αυτό. Για να μην ωφεληθούν όσοι πρέπει να ωφεληθούν!
     Ή, αντίθετα, για να βλαβούν, χωρίς να έχουν δικαίωμα προσφυγής αφού είναι ο ίδιος ο νόμος που τους βλάπτει.
     Αυτό επαναλαμβάνεται αέναα, άλλες φορές πιό φανερά, άλλες πιό κρυφά, και άλλες εντελώς συγκαλυμμένα σαν νυχτερινή ληστεία ''μετά φόνου''.

     Η συμπαιγνία λοιπών όλων των εξουσιών, συμπεριλαμβανόμενης και της ''4ης εξουσίας'' που είναι ο Τύπος και τα ΜΜΕ, εις βάρος του πολίτη,

     ..είναι αυτή η καταιγίδα που πλήττει την χώρα, και είναι δεδομένη,
     ..τουλάχιστον στην συγκεκριμένη συγκυρία και με το δεδομένο -άχρηστο και ανήθικο μέχρι κακουργίας- πολιτικό προσωπικό.

     Χρέος των πολιτών, χρέος ιδίως της νεολαίας είναι η αντίδραση.

     Ειρηνική αλλά αποφασιστική αντίδραση. Όχι με βία.
     Με ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

     Η μόνη βία που επιτρέπεται ας είναι το σπάσιμο των τηλεοράσεων! 

     Ο καθένας της δικιάς του!..








ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Ασφάλειες: «Στην πρέσα» μπαίνουν τα εγγυημένα επιτόκια


Την κατιούσα αναμένεται να συνεχίσουν οι εγγυημένες αποδόσεις που προσφέρουν οι ασφαλιστικές στα προγράμματα ζωής, ακολουθώντας τα τραπεζικά επιτόκια. Ο ρόλος των stress tests. Τι δηλώνουν στελέχη της αγοράς.
Ασφάλειες: «Στην πρέσα» μπαίνουν τα εγγυημένα επιτόκια -Καταλύτης τα stress tests

Στο στόχαστρο των ασφαλιστικών εταιρειών φαίνεται να μπαίνουν τα κλασικού τύπου προγράμματα ζωής (συνταξιοδοτικά, παιδικά, επενδυτικά) που προσφέρουν ελάχιστες εγγυημένες αποδόσεις, καθώς μπορεί μεν μέχρι σήμερα να έχουν αποβεί αποδοτικά για τους πελάτες, όμως έχουν προκαλέσει σειρά προβλημάτων στις ασφαλιστικές εταιρείες σε μια περίοδο πρωτόγνωρα χαμηλών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς προβλέπουν πως το ύψος των εγγυημένων επιτοκίων θα συνεχίσει την κατιούσα, εκτιμώντας ότι -μεταξύ άλλων- καταλυτικό ρόλο θα παίξει και η πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests που έγιναν σε ασφαλιστικές εταιρείες από ολόκληρη την Ευρώπη (μετείχαν και δώδεκα ελληνικές).

Αντίθετα, ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες προτρέπουν τους πελάτες τους να προλάβουν να αγοράσουν «εδώ και τώρα» τέτοια συμβόλαια, γιατί αργότερα οι όροι θα επιδεινωθούν γι αυτούς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μιλώντας με στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, διαπιστώσαμε πως άλλα είδαν το... ποτήρι των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών stress tests ως μισογεμάτο και άλλοι ως μισοάδειο.

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι επιδόσεις των ελληνικών εταιρειών θεωρήθηκαν... άθλος, μετά το κούρεμα των κρατικών ομολόγων το 2012 και μετά τη γενικότερη ύφεση που έπληξε την οικονομία από το 2008 και μετά.

Και όσο αν οι ελληνικές εταιρείες τοποθετήθηκαν κατά μέσο όρο χαμηλά στη γενική κατάταξη, η ουσία είναι:

- Πρώτον, σε ευρωπαϊκό επίπεδο θεωρήθηκε ότι «τα αποτελέσματα καταδεικνύουν σαφώς την ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού ασφαλιστικού κλάδου εν όψει του Solvency II».

- Δεύτερον, η κατάσταση για τις ελληνικές εταιρείες φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά από την ημερομηνία αναφοράς των stress tests (έγιναν με βάση τα στοιχεία της 31ης/12/2013) μέχρι σήμερα, λόγω της ενδιάμεσης κερδοφορίας και κάποιων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που μεσολάβησαν.

- Και τρίτον, κύκλοι της αγοράς αισιοδοξούν πως -υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως τόνισαν- δεν υπάρχουν ανάγκες κεφαλαιακής αναπλήρωσης για τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Ο πρόεδρος μάλιστα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε στο Euro2day.gr πως είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών stress tests, καθώς αποδεικνύεται πως το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών εταιρειών ανταποκρίθηκε πολύ θετικά, πράγμα ευχάριστο καθώς «όλοι επιθυμούμε μια εύρωστη αγορά με ισχυρούς ασφαλιστικούς Ομίλους».

Ωστόσο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το βασικό μήνυμα που προέκυψε τόσο για τις ευρωπαϊκές, όσο και ειδικότερα για τις ελληνικές εταιρείες, είναι ο κίνδυνος που μπορεί να προκαλέσει ένα παρατεταμένο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, μέσα από την εγγραφή μεγάλων ζημιών στα κλασικού τύπου συμβόλαια του κλάδου ζωής.

«Το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι ο κλάδος αυτοκινήτου όπως συνέβαινε πριν από κάποια χρόνια», δήλωσε στέλεχος της ελληνικής αγοράς, συμπληρώνοντας: «Οι δώδεκα επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο ελληνικό δείγμα συγκαταλέγονται στις πλέον αξιόπιστες της αγοράς, καθώς περιλαμβάνουν θυγατρικές ξένων πολυεθνικών και ελληνικών τραπεζών, αλλά και γενικότερα ισχυρές επιχειρήσεις. Εκτιμώ ότι επιβαρύνονται όσες εταιρείες έχουν μεγαλύτερη έκθεση στα ζωικά προϊόντα και ειδικότερα σε μακροχρόνια συμβόλαια που εγγυώνται ελάχιστες ετήσιες αποδόσεις από 2,5% έως και 4,5%, όταν σήμερα οι αποδόσεις των δεκαετών κρατικών ομολόγων των ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών κυμαίνονται γύρω ή και κάτω από το 1%».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ορισμένες εταιρείες (κυρίως θυγατρικές πολυεθνικών) έχουν ψαλιδίσει σε επίπεδα που ενίοτε υπολείπονται ακόμη και του 1% τις ελάχιστες εγγυημένες αποδόσεις τους στα νέα συμβόλαια και εμμένουν σ' αυτήν την πολιτική τους, ακόμη και αν κάποιοι από τους πελάτες τους αποτείνονται στον ανταγωνισμό.

Η εντύπωση που επικρατεί μάλιστα είναι πως εν όψει της υιοθέτησης του Solvency II από την 1η Ιανουαρίου του 2016, αλλά και με δεδομένο ότι τα τραπεζικά επιτόκια των δεσμευμένων καταθέσεων στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει γύρω στο 1% με 1,5% για μεσαία ποσά, σύντομα ολοένα και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες θα αρχίσουν να ρίχνουν και αυτές την... ταρίφα προς τα κάτω.

Ζητούμενο βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση είναι το κατά πόσον τα συμβόλαια της συγκεκριμένης κατηγορίας θα εξακολουθήσουν να είναι ελκυστικά στους πελάτες, ωστόσο κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο και πως οι πελάτες θα συνηθίσουν στις χαμηλότερες εγγυημένες αποδόσεις, στο βαθμό που θα βλέπουν και τα επιτόκια των τραπεζικών καταθέσεων να κινούνται προς τα κάτω.


ΠΗΓΗ:euro2day.gr

VIRUS:ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!


Ο δημιουργός του μεγαλύτερου καταφύγιου στον κόσμου ονομάζεται Robert Vicino και είναι ο ιδρυτής της αίρεσης “The Vivos Group”.
Στόχος αυτού του καταφύγιου είναι να προστατευτούν από οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση χτυπήσει το μέρος η τον πλανήτη Γή.
Αυτό το μήνυμα έθεσαν εξαρχής οι κατασκευαστές αυτής της τιτάνιας κατασκευής που ονομάζεται ARK 2.0. Βρίσκεται 130 μέτρα κάτω από την Γη σε ένα ασβεστολιθικό βουνό σε μια πόλη του Κάνσας. Παλαιότερα το μέρος ανήκε στην κυβέρνηση και ήταν η τοποθεσία που είχε επιλεγεί για να κρατήσει απόρρητα τα έγγραφα και αρχεία του Υπουργείου Αμύνης.

Το καταφύγιο είναι περισσότερο από 1,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Ο χώρος είναι μοναδικός και αποτελείται από μια σειρά καταφυγίων που σχηματίζουν ένα δίκτυο που μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες οικογένειες για την επιβίωση τους. Έχει χωρητικότητα έως 5.000 άτομα που μπορούν να ζουν σε αυτό για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να χρειαστεί να βγουν στην επιφάνεια.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες μπορεί να αντέξει καταστροφές όπως πόλεμο, gladiaciones, μετεωρίτες, κ.λπ.



ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.gr

Energean Oil: Προχωρά σε νέες γεωτρήσεις για να γλιτώσει από τη «βουτιά» του πετρελαίου

Energean Oil: Προχωρά σε νέες γεωτρήσεις για να γλιτώσει από τη «βουτιά» του πετρελαίου
Πιστή στο επενδυτικό της πρόγραμμα παραμένει η Energean Oil & Gas, παρά τη βουτιά των τιμών του πετρελαίου που οδήγησε άλλες εταιρείες να μειώσουν τις επενδύσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της ελληνικής εταιρείας στο Reuters.

Η Energean, στην οποία συμμετέχει με 45% το fund Third Point παράγει σήμερα 2.000 βαρέλια την ημέρα (BPD) από δύο κοιτάσματα πετρελαίου στα ανοικτά της Θάσου.

Όμως σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μαθιό Ρήγα, η βουτιά μέχρι και 40% των τιμών του πετρελαίου από τον Ιούνιο μπορεί να βάλει την εταιρεία σε κίνδυνο, εκτός και αν επικεντρωθεί στο πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο και να αναοπτύξει νέα πεδία.

Με τα σημερινά δεδομένα και τη τιμή στα 70 δολάρια το βαρέλι καλύπτουμε ίσα ίσα τις υποχρεώσεις μας και συντηρούμε  τις 300 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο κ. Ρήγας. "Όμως αν η παραγωγή αλλά και οι τιμές μείνουν σε αυτά επίπεδα, το όλο εγχείρημα δεν θα είναι βιώσιμο. Για αυτό, χρειαζόμαστε νέες γεωτρήσεις", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα που απέκτησε φέτος η εταιρεία, θα μπορούσε να ανοίξει 15 νέες γεωτρήσεις ανοικτά της Θάσου, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο, για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής σε 5.000 βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2016.

Από το 2007 η Εnergean έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε νέες τεχνολογίες.

Η υπερχρεωμένη Ελλάδα θέλει να αξιοποιήσει το δυναμικό υδρογονανθράκων της για να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που ανήλθαν σε 15,6 δισ. ευρώ το 2013, ή 8,6% του ΑΕΠ, γράφει το Reuters.
Η εταιρεία υπέγραψε το Μάιο την πολυαναμενόμενη συμφωνία με το κράτος για την εξεύρεση πετρελαίου σε δύο κοιτάσματα, στα δυτικά της χώρας, τα οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση μπορεί να κρύβουν μέχρι 105 εκατ.  βαρέλια πετρελαίου και 1 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Μετά και το νέο κοίτασμα πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γειτονική Αλβανία, ο κ. Ρήγας ελπίζει ότι θα προκύψουν σημαντικά αποθέματα στα Ιωάννινα, όπου η παραγωγή θα μπορούσε να αρχίσει το 2020.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Σε χαμηλό 5 ετών η τιμή του πετρελαίου


Νέα πτώση σημείωσαν την Παρασκευή οι τιμές του αργού αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Το πετρέλαιο διέγραψε προσωρινά μέρος των απωλειών μετά τα ισχυρότερα των αναμενόμενων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά εν συνεχεία υποχώρησε σε νέα χαμηλά – στο χειρότερο επίπεδό από τα μέσα 2009 – υπό το βάρος του ισχυρότερου δολαρίου αλλά και των πιέσεων που ασκήθηκαν στην αγορά μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές Ιανουαρίου για τους αγοραστές σε ΗΠΑ και Ασία.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού τύπου light sweet παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε 97 σεντς, ή 1,5% για να διαμορφωθεί στα 65,84 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο για το μελλοντικό συμβόλαιο ενός μήνα, από τις 29 Ιουλίου 2009. Στην εβδομάδα κατέγραψε απώλειες 0,5%.

Στο μεταξύ, το αργό τύπου brend παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε πτώση 57 σεντς, ή 0,8% στα 69,07 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Οκτωβρίου 2009. Στην εβδομάδα έχασε 1,5%.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΩΡΑ: Αντισυνταγματική τροπολογία – δώρο στους καναλαρχες απο την κυβερνηση! Δεν θα το δειτε στις ειδήσεις…


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
Ρουσφετάκι στους καναλάρχες; Εντύπωση προκαλεί ότι η κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιλέγει με τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να «παρατείνει» προσωρινά τη λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Ειδικότερα, η παράταση αφορά την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών και την ολοκλήρωση της χορήγησης αδειών παροχών περιεχομένου ψηφιακής ευρυεκπομπής. Η τροπολογία προσκρούει στην νομολογία του ΣτΕ που έχει κρίνει αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων.

 



ΠΗΓΗ:olympia.gr