Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αναθεωρεί τη στάση της η ΕΕ για τον South Stream


Ο αγωγός φυσικού αερίου ‘South Stream’, μπορεί ακόμη να προχωρήσει, παρά  τα λεγόμενα  της Ρωσίας ότι ματαιώνεται το πρόγραμμα των 40 δις δολαρίων για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, δήλωσε, χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλον Γιούνγκερ.


Τα σχόλια του θεωρήθηκαν  ως υπαναχώρηση της ΕΕ, στην αυστηρή στάση της Ένωσης απέναντι στη Ρωσία, μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τουρκία, όπου ανήγγειλε τη ματαίωση του έργου του φυσικού αγωγού προς τη νότια Ευρώπη.

 «Όσον αφορά τον αγωγό South Stream, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βουλγαρία συνεργάζονται για να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτά τα εκκρεμή ζητήματα δεν είναι ανυπέρβλητα», είπε ο Γιούνγκερ στους δημοσιογράφους μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Ο South Stream, μπορεί να κατασκευασθεί, οι συνθήκες ήταν σαφείς για μεγάλο χρονικό διάστημα... η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνγκερ.

Το έργο είχε σχεδιασθεί για να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη των αναγκών σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη με τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω αγωγών, κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα στη Βουλγαρία και κατόπιν στην Ουγγαρία, Σερβία, Αυστρία και Σλοβενία.

Το έργο είχε στόχο να ολοκληρωθεί το 2020 και να μεταφέρει  περίπου 63 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου προς την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. 

Η ακύρωση του έργου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μέτρο κατά της εξάρτισης από τη Ρωσία, έχει αφήσει τη Βουλγαρία, την Αυστρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία σε κατάσταση έντασης, με το ερώτημα, πώς θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν  στην ζήτηση του φυσικού αερίου σήμερα, αλλά και στην αυξανόμενη τάση που παρατηρείται, σημειώνει η τουρκική Σαμπάχ.

Επιπλέον, βουλγαρικά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι η ματαίωση του South Stream, είναι ένα κακό γεγονός στην αρχή  της νέας κυβέρνησης της Βουλγαρίας, υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, αφού  υποβαθμίζεται περισσότερο η χώρα, και δεν της δίνεται καμία προοπτική ανάπτυξης. Συνέπεια αυτών υπήρχαν οι εικασίες για  ενδεχόμενη παραίτηση του Μπορίσοφ.


ΠΗΓΗ:echedoros-a.gr

ΣΑΜΑΡΟΓΛΟΥ





ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

100% των επιστημόνων συμφωνούν: επί 18 χρόνια και 2 μήνες ΔΕΝ υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη.


Εδώ και πάνω από 20 χρόνια γίνεται μια πλανητικής κλίμακας απόπειρα να δαιμονοποιηθεί το CO2 ως η αιτία για την "υπερθέρμανση", την κλιματική αλλαγή και τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα.

"Ακραία" είναι εκείνα τα καιρικά φαινόμενα που μας φαίνονται ασυνήθιστα, μακριά απ' τις στατιστικές παρατηρήσεις. Μόνο που ο πλανήτης έχει μια ...
ιστορία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, μέσα στα οποία διαρκώς μεταβάλλεται κι εξελίσσεται, όπως δείχνουν οι γεωλογικές παρατηρήσεις και οι βάσεις δεδομένων που έχουμε για τα καιρικά φαινόμενα δεν καλύπτουν ούτε στο απειροελάχιστο την ιστορία της γης.

Η ιστορία του κατακλυσμού του Νώε, που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη, υπάρχει με παραλλαγές στην ιστορία πολλών λαών, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ο κατακλυσμός δεν ήταν "ακραίο" καιρικό φαινόμενο; Υπάρχει μέσα στις στατιστικές των καταστροφολόγων;

Κατά τα τελευταία 35 χρόνια η τροπόσφαιρα έχει θερμανθεί σημαντικά και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί με ρυθμό 0,13o Kelvin/δεκαετία.

Τα κλιματικά μοντέλα δεν μπορούν να εξηγήσουν τη θέρμανση της τροπόσφαιρας, παρά μόνο αν πάρουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου".

Όταν τα κλιματικά μοντέλα παίρνουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου", τότε η χωρική κατανομή της θέρμανσης στην οποία καταλήγουν είναι συμβατή με την παρατηρούμενη χωρική κατανομή.

Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΆ,

η τροπόσφαιρα ΔΕΝ θερμαίνεται με το ρυθμό που σχεδόν όλα τα κλιματικά μοντέλα προβλέπουν. Κι όχι μόνο δεν θερμαίνεται με το ρυθμό που προβλέπουν τα μοντέλα, αλλά εδώ και 18 χρόνια και δυο μήνες η θέρμανση έχει διακοπεί.

Στο πάνω διάγραμμα, που καλύπτει πρακτικά όλο τον πλανήτη (από 80o Β γεωγραφικό πλάτος έως 80o Ν),  φαίνεται με κίτρινο χρώμα η ζώνη 5-95% των προβλέψεων θερμοκρασίας από τις κλιματικές προσομοιώσεις CIMP-5 και η μαύρη γραμμή δείχνει τις πραγματικές μετρήσεις θερμοκρασίας με το δορυφορικό σύστημα RSS V3.3 MSU/AMSU. Μετά το 1998 η μαύρη γραμμή βγαίνει εκτός της κίτρινης ζώνης και δείχνει πως οι προσομοιώσεις οδηγούν σε υπερεκτίμηση της θέρμανσης. Όποιο μοντέλο προσομοίωσης δεν επαληθεύεται στην πράξη, είναι για πέταμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος RSS,

τους τελευταίους 218 μήνες, απ' τον Οκτώβριο 1996 μέχρι και το Νοέμβριο 2014 δεν παρατηρείται θέρμανση του πλανήτη. Κι αφού ο πλανήτης δεν ζεσταίνεται, τα όποια "ακραία" καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται ανά τον πλανήτη δεν μπορούν να αποδοθούν στην υπερθέρμανση.
Η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από το 1900 είναι ισοδύναμη με 0,8οC ανά αιώνα, κάτι που μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα φυσικό και να μην έχει σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μετά το 1950 η μέση αύξηση της θερμοκρασίας είναι ισοδύναμη με κάτι λιγότερο από 1,2οC ανά αιώνα και ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης παρατηρήθηκε στο διάστημα 1974-2006, με 2οC ανά αιώνα.
Το 1990 το IPCC πρόβλεπε ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας ισοδύναμο με 2,8οC ανά αιώνα, διπλάσιο απ' το παρατηρούμενο από τότε 1,4οC ανά αιώνα και πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που δέχεται σήμερα το IPCC, που είναι 1,7οC ανά αιώνα.

Σ' ένα χρόνο από σήμερα θα γίνει στο Παρίσι η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: πόση θα είναι του χρόνου η πρόβλεψη του IPCC για το ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας;



ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Συνεχίζει πτωτικά το πετρέλαιο, μείωσε τις τιμές η Σαουδική Αραβία


Υποχωρούν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές για το πετρέλαιο του Ιανουαρίου προς τους πελάτες της στις ΗΠΑ και την Ασία.

Το αργό παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 0,34 δολ. στα 66,49 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. Το αργό τύπου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στα 69,27 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 

Το Brent έκλεισε χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2010, ενώ από τον περασμένο Ιούνιο καταγράφει βουτιά 40%. 

Για τον Ιανουάριο η Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) μείωσε την επίσημη τιμή πώλησης για τους πελάτες της στην Ασία κατά 1,50 δολ. με 1,90 δολ. το βαρέλι, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο. Μείωσε επίσης τις τιμές προς τους πελάτες της στις ΗΠΑ κατά 10 cents και 90 cents το βαρέλι, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Οι αναλυτές ερμηνεύουν αυτές τις προσαρμογές στις τιμές σαν ένδειξη ότι η Σαουδική Αραβία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το μερίδιο της στις αγορές ακόμα και αν εμπλακεί σε πόλεμο τιμών, αντί να αναγκαστεί να προσαρμόσει τις εξαγωγές της. 

Η παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ έχει ήδη επιβραδύνει, με τα αρχικά στοιχεία για τον Νοέμβριο να δείχνουν μια πτώση κατά 300.000 με 400.000 βαρέλια την ημέρα, λόγω κυρίως της πιο αδύναμης παραγωγής στη Λιβύη, σύμφωνα με τον αναλυτή Tim Evans της Citi Futures, όπως αναφέρει το MarketWatch.


ΠΗΓΗ.capital.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 27.11.14 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών με χιλιάδες εργαζόμενου κόσμου να δίνουν βροντερό παρόν στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την "κυβέρνηση" πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν ούτε μια σπιθαμή πίσω σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις τους αλλά και την αξιοπρέπεια τους. Στον δικό μας μικρόκοσμο, οι εργαζόμενοι στήριξαν την απεργία αν και η παρουσία στις Πύλες ήταν ισχνή κάτι που δεν μας τιμά ιδιαίτερα. Και αν για τις ΒΕΘ υπήρχε η δικαιολογία του ξεκινήματος του Διυλιστηρίου, για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις χρειάζεται να προβληματιστούμε και να δούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από τις Πύλες.


Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήρθε με το υπογεγραμμένο και συμφωνημένο εν κρυπτώ από τον Απρίλιο Πρακτικό Συμφωνίας για το Προσωπικό Ασφαλείας. Φυσικά, δεν πέρασε από κανενός το μυαλό η σκέψη να ενημερωθούν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., πολύ περισσότερο δε να το φέρουν προς ψήφιση όπως ξεκάθαρα ορίζει το Καταστατικό του Σωματείου. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το συγκεκριμένο Προεδρείο λειτουργεί το Σωματείο μας σαν το "μαγαζάκι του" αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων.


Με μια απλή ανάγνωση του Πρακτικού, θα δούμε ότι οι ηλεκτροτεχνίτες, μηχανοτεχνίτες και οι τεχνίτες οργάνων δεν είναι και απαραίτητοι για τις εγκαταστάσεις όταν εξελίσσεται απεργία αλλά είναι χρήσιμοι "ανάλογα με τις ανάγκες". Στο παράρτημα Α σε όλα τα Πρακτικά για το Προσωπικό Ασφάλειας αναγράφονταν αναλυτικά οι θέσεις που καλύπτονταν σε περίπτωση Απεργίας, τώρα γίνεται μια απλή αναφορά ότι "...προσωπικό ασφαλείας ορίζεται όλο το προσωπικό λειτουργίας που εργάζεται σε βάρδια, βάσει οργανογράμματος". Τι να γράψουν όμως; Για ποιό οργανόγραμμα; Γι΄ αυτό που συμφώνησαν μυστικά μαζί με την Σύμβαση και αποδεικνύεται σιγά σιγά η μεγαλύτερη σφαγή για τους εργαζόμενους; Στο άρθρο 5 μεταξύ άλλων αναφέρει "...οι απαραίτητοι εργαζόμενοι μεταξύ αυτών που είναι τοποθετημένοι, με βάση το οργανόγραμμα, για να παρέχουν υπηρεσία στις αντίστοιχες μονάδες παραγωγής/λειτουργίας...". Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι από τις 30.04.2014 τουλάχιστον υπάρχουν συμφωνημένα οργανογράμματα βάση των οποίων προήλθε και η Συμφωνία για το Προσωπικό Ασφαλείας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο ψεύτες είναι οι του Προεδρείου όταν αλαλάζουν ότι δεν υπάρχουν συμφωνημένα οργανογράμματα.


Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Γραμματέας του Σωματείου, ο οποίος κατηγόρησε παρουσία τρίτων ως απεργοσπάστες τους Συντονιστές, που εργάστηκαν ως όφειλαν, μιας και ανήκουν πια στο Προσωπικό Ασφαλείας. Η ανικανότητα του τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους εργαζόμενους όταν υπογράφει συμφωνίες χωρίς να γνωρίζει τι γράφουν. Τον καλούμε να πάψει να είναι Γραμματέας του Προέδρου, να γίνει Γραμματέας του Σωματείου και αν δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Να είναι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο διάδοχος από την Παράταξή του για να συνεχίσει την "στρατηγική της".


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η  ΓΣΣΕ διοργανώνει Συλλαλητήρια για τα νέα αντικοινωνικά – αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα που προτείνει η Τρόικα. 


                  Η κοινωνία μας δεν αντέχει άλλη ανεργία, άλλη λιτότητα, άλλη φτώχεια.

                                            Ας τα στηρίξουμε με την παρουσία μας.
                                                                                                                                                     

Κάτω από τα επίπεδα του 2007 οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα

Κάτω από τα επίπεδα του 2007 οι μέσοι μισθοί στην Ελλάδα
Στα ίδια επίπεδα ή και χαμηλότεροι οι μισθοί του 2013 στις ανεπτυγμένες οικονομίες ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO).

Ειδικότερα, σε χώρες όπως την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τη Βρετανία, οι μέσοι μισθοί είναι κατώτεροι εκείνων του 2007, επισημαίνει η ΔΟΕ στη διετή έκθεσή της.
Οι πραγματικοί, αποπληθωρισμένοι μέσοι μισθοί των ανεπτυγμένων οικονομιών, οι οποίοι σημείωσαν πέρυσι μια αύξηση 0,2%, έναντι 0,1% το 2012, δεν έχουν φθάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν πριν από το 2007, επισημαίνεται.
Αυτή η παγκόσμια στασιμότητα στους μισθούς εξηγεί την καθαρή επιβράδυνση των εν λόγω οικονομιών, αναλύει η ΔΟΕ.
"Όλο αυτό επιβαρύνει τις παγκόσμιες οικονομικές επιδόσεις, οδηγώντας σε μια αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στις περισσότερες από τις οικονομίες αυτές και σε έναν αυξημένο κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη", εξηγεί η Σάντρα Πολάσκι, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της ΔΟΕ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η άνοδος των μισθών επιβραδύνθηκε σε σχέση με το 2012, καθώς έφθασε το 2%, έναντι σχεδόν 3% πριν από έξι χρόνια.
Το ποσοστό αυτό αφορά κυρίως τις αναδυόμενες και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, με μεγάλες πάντως διαφορές ανάμεσα στις χώρες.
Μολονότι οι μισθοί αυξήθηκαν το 2013 κατά 6% στην Ασία και κατά 5,8% στην ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία, η άνοδος αυτή περιορίσθηκε σε 0,8% στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική. Στη Μέση Ανατολή οι μισθοί αυξήθηκαν 3,9%, αλλά στην Αφρική μόνο 0,9%.
"Στη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών, παρατηρούμε μια βραδεία σύγκλιση των μέσων μισθών των αναδυόμενων και των αναπτυσσόμενων χωρών με αυτούς των ανεπτυγμένων οικονομιών, αλλά οι μισθοί των ανεπτυγμένων οικονομιών παραμένουν κατά μέσο όρο τρεις φορές υψηλότεροι απ΄ ό,τι οι μισθοί στην κατηγορία των αναδυόμενων και των αναπτυσσόμενων οικονομιών", υπογραμμίζει η Κρίστεν Σόμπεκ, οικονομολόγος στη ΔΟΕ και μία από τους συντάκτες της έκθεσης.
Η οργάνωση του ΟΗΕ εκφράζει επίσης ανησυχία για το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στην παραγωγικότητα της εργασίας, που εξακολουθεί να αυξάνεται, και την αναδιανομή της εν λόγω παραγωγικότητας μέσω των μισθών.
"Το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε μισθούς και παραγωγικότητα μεταφράσθηκε σε μια μείωση του μεριδίου της αμοιβής της εργασίας στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, ενώ αυξανόμενο μέρος πηγαίνει στο κεφάλαιο, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες οικονομίες", υπογραμμίζεται στην έκθεση.
Η τάση αυτή σημαίνει πως οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν ωφελούνται πλέον παρά μόνον από ένα μικρό μέρος της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ οι ιδιοκτήτες κεφαλαίων ωφελούνται περισσότερο.
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υπενθυμίζει επίσης πως οι μισθολογικές ανισότητες ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες επιμένουν και πως ο αγώνας "εναντίον των πρακτικών των διακρίσεων και των προκαταλήψεων που βασίζονται στο φύλο" μέσω "αποτελεσματικών πολιτικών σχετικών με τη μητρότητα, την πατρότητα και τις γονικές άδειες, καθώς και δράσεων ευαισθητοποίησης υπέρ μιας καλύτερης διανομής των οικογενειακών ευθυνών", πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις κυβερνήσεις.
Τα αποτελεσματικότερα μέτρα για να διορθωθούν οι εισοδηματικές ανισότητες είναι η θέσπιση προοδευτικής φορολογίας, οι μεταβιβάσεις προς τα πιο φτωχά νοικοκυριά, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η θέσπιση κατώτατου μισθού. "Δεν υπάρχει αρνητικός συσχετισμός ανάμεσα στις αυξήσεις των κατώτερων μισθών και τα επίπεδα της απασχόλησης", επισημαίνεται στην έκθεση.
Όμως τα εργαλεία αυτά δεν θα είναι αποτελεσματικά παρά μόνο αν προσφέρουν "μια παραγωγική" και "σωστά αμειβόμενη απασχόληση" στους πληθυσμούς σε εργάσιμη ηλικία.
"Πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της στασιμότητας των μισθών, τόσο για λόγους δικαιοσύνης όσο και για να ευνοήσουμε την οικονομική ανάπτυξη", υπογραμμίζει η Σάντρα Πολάσκι, προσθέτοντας πως "συνολικά οι ανισότητες αυξάνονται σημαντικά από τις μισθολογικές ανισότητες και έχουμε ανάγκη από πολιτικές στην αγορά εργασίας με στόχο να διορθωθεί η κατάσταση αυτή".


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου εντόπισε το Μπαρμπαρός

Μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου εντόπισε το Μπαρμπαρός
Μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων, ισάξιες του Ισραηλινού  Λεβιάθαν, εντόπισε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμα ερευνητική γεώτρηση, υπάρχει  σοβαρή πιθανότητα να υπάρχει κοίτασμα στο εν λόγω οικόπεδο που ανήκει στην Ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/ KOGAS και στην οποία περιδιαβαίνει παράνομα το τουρκικό πλοίο.

Η ποσότητα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο “Αφροδίτη” είναι, σύμφωνα με ανακοινώσεις των ισραηλινών εταιρειών Delek και Avner  τον προηγούμενο μήνα, πάνω από 4,5 τρισ. κυβικά πόδια, αυξημένες κατά 12% σε σύγκριση με τις παλαιότερες εκτιμήσεις της κυπριακής κυβέρνησης. Επιπλέον, εκτιμάται ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου και σε άλλα οικόπεδα της Κύπρου.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Νεκρός εργάτης στη βιομηχανική περιοχή Βόλου


Ένας 48χρονος εργάτης ανασύρθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές από διασώστες της ΕΜΑΚστη βιομηχανική περιοχή του Βόλου. 

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στη Χαλυβουργία του Βόλου, ενώ γύρω στις 23.00 χθες το βράδυ, έπεσε μέσα σε δεξαμενή, χάνοντας με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας διοργανώνει δύο εκδηλώσεις (Αθήνα & Θεσσαλονίκη) για τα παιδιά που έλαβαν µέρος στο ∆ιαγωνισµό Ζωγραφικής. Στις εκδηλώσεις θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών, θα απονεµηθούν τα αναµνηστικά διπλώµατα και οι δωροεπιταγές, καθώς και η βράβευση των παιδιών  που διακρίθηκαν στο ∆ιαγωνισµό. Επίσης θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραµµα για την διασκέδαση των παιδιών.
Στην Αθήνα η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 14/12/14 στο Ξενοδοχείο ELEFSINA HOTEL (∆ήµητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα) και ώρες 12:00 έως15:00.
Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 21/12/14 στο
Ξενοδοχείο GRAND HOTEL (Μοναστηρίου 305-307) και ώρες 11:00 έως 14:00. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ... NON STOP ΚΑΙ ΤΟ 2015!

Ξεπούλημα... Non Stop και το 2015!
ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ
Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται στο σημείο... μηδέν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «ξεπουλά» σε τιμές κάτω του κόστους τη δημόσια περιουσία, για να... πληρώνει τους τόκους ενός μη βιώσιμου χρέους. Όλα αυτά, υποθηκεύοντας το μέλλον των Ελλήνων που σε λίγα χρόνια θα διαπιστώσουν ότι και η δημόσια περιουσία ξεπουλήθηκε και το χρέος δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί...
Παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που γνώρισαν μέσα στο 2014, σε πρώτο πλάνο έρχεται και πάλι για το 2015 το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό την επίτευξη εσόδων της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 915 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση του Ελληνικού.
Μετά το ξεπούλημα των 14 στρατηγικής σημασίας περιφερειακών αεροδρομίων παίρνουν σειρά, το 35% των ΕΛΠΕ, το 65% της ΔΕΠΑ, η εκμετάλλευση της υποθαλάσσιας αποθήκης Νότια Καβάλα, το 90% των Ελληνικών Ταχυδρομείων και το 66% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Σημειώνεται ότι το συνολικό τίμημα των αποκρατικοποιήσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί το διάστημα 2011-2015, ανέρχεται 5,363 δισ. ευρώ ανέρχεται και από αυτά έχουν καταβληθεί μόλις 2,96 δισ. ευρώ. Αξίζει, πάντως, να τονιστεί πως στον Κρατικό Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναφέρεται πως από αποκρατικοποιήσεις που έγιναν το 2014 συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μόλις 345 εκατ. ευρώ.
Στα 365 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής φτάνουν τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων του 2014, έναντι του ήδη μειωμένου στόχου 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2015.
Τα έσοδα για το 2014 προκύπτουν από:
• Πώληση και επαναμίσθωση επιλεγμένων ακινήτων του Δημοσίου ( 261 εκατ. ευρώ) και
• Λοιπά περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, μετοχές κ.λπ.) 84 εκατ. ευρώ.
Δεν έχουν φτάσει στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις σε:
• ΔΕΣΦΑ (188 εκατ. ευρώ)
• Αξιοποίηση Αστέρα Βουλιαγμένης (95 εκατ. ευρώ)
• Αξιοποίηση έκτασης Αφάντου Ρόδου (42 εκατ. ευρώ)
• Αμοιβαίο Ιπποδρομιακό Στοίχημα (40 εκατ. ευρώ)
• Ψηφιακό Μέρισμα (381 εκατ. ευρώ)
Ο στόχος που τίθεται, παρ’ όλα αυτά, για το... ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας μέσα στο 2015 είναι τα 2,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, σχεδιάζεται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον και οι παρακάτω αποκρατικοποιήσεις:
- Πώληση μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (35%)
- Πώληση μετοχών της ΔΕΠΑ (65%)
- Δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης της υποθαλάσσιας αποθήκης στην περιοχή «Νότια Καβάλα»
- Πώληση δικαιωμάτων επιλεγμένων ακινήτων του Δημοσίου
- Παραχώρηση / πώληση μετοχών 10 περιφερειακών λιμένων
- Πώληση μετοχών στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» (30% ΤΑΙΠΕΔ από σύνολο 55% του Ελληνικού Δημοσίου)
- Η πώληση μετοχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (90%)
- Η πώληση του 66% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
- Η πώληση του 66% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης
- Η πώληση 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ με την συμμετοχή 3 επενδυτικών σχημάτων
- Η πώληση 100% των μετοχών της ΕΕΣΣΤΥ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ) με την συμμετοχή 3 επενδυτικών σχημάτων
- Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της -Ομάδας τουριστικών λιμένων Αλίμου, Νέας Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου
- Η αξιοποίηση έκτασης στην Σαμπάριζα Ερμιόνης
- Η αξιοποίηση του ακινήτου Castelo Bibelli στην Κέρκυρα
- Η αξιοποίηση ολυμπιακών ακινήτων στο Γουδί και Μαρκόπουλο Αττικής
- Η αξιοποίηση 14 ακίνητων ανά την επικράτεια κατάλληλων για την δημιουργία μικρών ξενοδοχειακών μονάδων
- Η αξιοποίηση ακινήτων σε πόλεις του εξωτερικού
- Η αξιοποίηση ακίνητων ανά την επικράτεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών.


ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Νηστική διπλωματία..

 
    Πνέει μένεα, λέει, το Μαξίμου ολόκληρο για την διαρροή του e-mail που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόϊκα.
     Τα έχουν βάλει με το ΔΝΤ, και τους κατηγορούν για πολιτική αλητεία και προσπάθεια εκβιασμού.

     Ενώ κατά την γνώμη τους πολιτικά ''ορθό''  θα ήταν  όλες οι ''διαπραγματεύσεις'' και οι προτάσεις και αντιπροτάσεις να συγκαλύπτονται, να αποκρύπτονται, να μένουν τέλος πάντων μακριά απ' τα ''βέβηλα'' μάτια του πόπολου!

     Για να μπορούν μετά να ψεύδονται ασύστολα, χωρίς μαρτυρία της απατεωνιάς τους: ''Α, εμείς δεν προτείναμε αυτό ή το άλλο. Η τρόϊκα μας το επέβαλε!''
     ( λες και η αποδοχή κάθε είδους επιβουλών των τοκογλύφων είναι κάτι για το οποίο πρέπει να περηφανεύονται! )

     Αλλά αυτό δεν συνιστά μυστική διπλωματία, που τέλος πάντων σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν σχέση με τις διεθνείς σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας είναι ίσως απαραίτητη.
     Εδώ πρόκειται για απλή, ξεκάθαρη πρακτική πολιτικής συμμορίας: ''κρύβε λόγια'', και ''κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει''.
     Εδώ πρόκειται για συνομωσία εις βάρος ενός λαού νηστικού πιά και ταλαιπωρημένου.
     Εδώ πρόκειται για πολιτική κακουργία επαναλαμβανόμενη και συνεχιζόμενη.

     Ο λαός, οι πολίτες δεν χρειάζονται μιά κυβέρνηση που θα δρα μυστικά, στα σκοτάδια, ώρες μεταμεσονύκτιες, με μυστικά e-mails, με κρυπτογραφημένα μηνύματα, με συνθηματικά!
     Χρειάζονται πολιτική διαφάνεια κι ΑΛΗΘΕΙΕΣ! 
     Πρέπει να ξέρουν τί από όλα όσα υποφέρουν οφείλεται στους κυβερνητικούς δωσίλογους, και τί θα μπορούσαμε να αποφύγουμε με μιά άλλου είδους πολιτική.
     Και αυτά όλα αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της κυβέρνησης. Όποιας κυβέρνησης, αλλά ιδίως τώρα.

     Εμείς, ως λαός μπορούμε να υποσχεθούμε ότι στα Ειδικά Δικαστήρια που θα συρθούν οι αίτιοι της καταστροφής και της τραγωδίας,
     ..δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι. Όλα στην φόρα και στην δημοσιότητα.
     Ώστε να αποδωθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι,
     ..και τα των δωσιλόγων τοις δωσιλόγοις!..



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

ΟΒΕ: Από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ στα καύσιμα η Ελλάδα

ΟΒΕ: Από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ στα καύσιμα η Ελλάδα
Οι τιμές των καυσίμων έχουν σαφώς πτωτική πορεία μειώνονται ομοιόμορφα τόσο στα διυλιστήρια, όσο και στα πρατήρια, ωστόσο, λόγω της υψηλής φορολογίας η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες της ΕΕ στα καύσιμα.
Αυτό επισημαίνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση για τη διαμόρφωση των τιμών των καυσίμων.
Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου η τιμή διυλιστηρίου μειώθηκε κατά 190 ευρώ το χιλιόλιτρο ή 19 λεπτά το λίτρο. Παρόμοια ήταν για το ίδιο διάστημα και η μείωση των τιμών στα πρατήρια, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης επισημαίνει η Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από την τιμή διυλιστηρίου κατά 31,3%, από τους φόρους (σταθερούς και μεταβλητούς) κατά 62,6% και από τα εκτιμώμενα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορέων υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 6,1%».
Η ΟΒΕ ζητά επίσης μείωση φόρων στα καύσιμα υπενθυμίζοντας ότι το 2010, η τότε κυβέρνηση αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης της βενζίνης από 410 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 670 ευρώ και τον ΦΠΑ από 19% στο 23%. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστεί συνολική αύξηση κατά 336,20 ευρώ το χιλιόλιτρο ή κατά 68,90%


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Πτώση 57 σεντς για το πετρέλαιο ή 0,9% στα 66,81 δολάρια το βαρέλι

Πτώση 57 σεντς για το πετρέλαιο ή 0,9% στα 66,81 δολάρια το βαρέλι
Τα futures του αργού δεν κατάφεραν να "πατήσουν" στην ανάκαμψη που παρουσίαζαν προσυνεδριακά.

Το αργό παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 57 σεντς ή 0,9% στα 66,81 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση σε έξι από τις οκτώ περασμένες συνεδριάσεις.

Το Brent παράδοσης Ιανουαρίου, κατέγραψε απώλειες 28 σεντς ή 0,4% στα 69,64 δολάρια το βαρέλι.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr