Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γιατί απεργώ...





ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Σ. Αραβία: Οι χώρες του Κόλπου συμφώνησαν να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου

Σ. Αραβία: Οι χώρες του Κόλπου συμφώνησαν να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου
Σε συμφωνία να μην μειώσουν την παραγωγή του πετρελαίου ήλθαν τα μέλη των χωρών του Κόλπου που συμμετέχουν στον OPEC (Οργανισμό εξαγωγών πετρελαιοπαραγωγών Χωρών), μια ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου του Οργανισμού, σύμφωνα με τρεις εκπροσώπους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια στιγμή, και ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali Al-Naimi, επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή λέγοντας ότι οι χώρες του Κόλπου έχουν έλθει σε συμφωνία, αρνούμενος, ωστόσο, να αποκαλύψει τι ακριβώς συμφώνησαν.

“Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου GCC ήλθε σε συμφωνία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και ο OPEC θα καταλήξει σε μια ομόφωνη απόφαση” δήλωσε ο Naimi στους δημοσιογράφους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, o Naimi άφησε να εννοηθεί ότι η συνάντηση στη Βιέννη θα κρατήσει μόλις μία ημέρα.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι η Σαουδική Αραβία θα πιέσει ώστε να μειωθεί η παραγωγή κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για να εξισορροπηθεί η αγορά και να αυξηθούν οι τιμές.

Στο μεταξύ, το αργό σημειώνει πτώση 41 σεντς ή 0,6% στα 73,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα έφτασε σε ακόμα ένα χαμηλό τεσσάρων ετών στα 73,30 δολάρια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εκτός αγοράς εργασίας βρίσκονται 2 στους 3 νέους


Εκτός της αγοράς εργασίας βρίσκονται οι δύο στους τρεις Έλληνες νέους: είναι είτε άνεργοι (σε ποσοστό 30,6%) είτε δεν αναζητούν εργασία (28,5%).

Παράλληλα, προκειμένου να βρουν εργασία εξακολουθούν να «επενδύουν» στο κομματικό μέσον. Είναι ενδεικτικό ότι ο ένας στους τέσσερις έχει απευθυνθεί σε πολιτικούς για δουλειά, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 44% στις ηλικίες μεταξύ 30-34 ετών.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε ο κ. Σωτήρης Χτούρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτισμικής Ψηφιακής Τεκμηρίωσης του ιδρύματος. Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέοι ηλικίας 15-34 ετών, προκύπτουν τα εξής:

Μόλις το 41% των νέων εργάζεται. Το 59,1% είναι είτε άνεργοι είτε δεν αναζητούν εργασία.

Το 53,3% των νέων είναι άνεργοι 12 μήνες και άνω. Την περίοδο της αναμονής αναζητούν περιστασιακές λύσεις. Ενδεικτικά, το 18% συνδυάζει κάποιες περιστασιακές δουλειές με άμισθη εργασία, ενώ το 38% παρακολουθεί προγράμματα κατάρτισης.

Το 45% των άνεργων αναζητεί για πρώτη φορά εργασία ανάμεσα στα 25 με 34 τους, ζώντας με τη στήριξη της οικογένειάς τους.

Το 15,8% των άνεργων νέων έχει οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 500 ευρώ, ενώ το 28,7% έχει εισόδημα μικρότερο από 1.000 ευρώ. Έτσι, η ανεργία συνδυάζεται με τον κίνδυνο φτώχειας για το 44,5% των νέων.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Οι Σαμαροβενιζέλοι..ετοιμάζονται με εντολή της τρόϊκας να καταστείλουν τις απεργίες…!!!

Οι Σαμαροβενιζέλοι..ετοιμάζονται με εντολή της τρόϊκας να καταστείλουν τις απεργίες…!!!
Μετά τις ομαδικές απολύσεις τον Σεπτέμβριο..
Έρχεται διάλυση του συνδικαλισμού και καταστολή των απεργιών!!!
Διαβάστε προσεκτικά τι δήλωσε ο Πωλ Τόμσεν, επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ στην Ελλάδα …σε συνέντευξή του στις 10-7-2014
H ΔΕΣΜΕΥΣΗ της κυβέρνησης…..με υπογραφή Σαμαρά..

10 June 2014,Poul Thomsen, head of the IMF’s Greece team
» Moreover the government’s commitment to address remaining excessive restrictions in the labor markets by bringing Greece’s framework on collective dismissals and the rules on strikes in line with the best practice in the EU …» 10 Ιουνίου 2014,…
«Eπιπρόσθετα η δέσμευση της κυβέρνησης ώστε η Ελλάδα να εναρμονισθεί με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ε.Ε., όσον αφορά την αντιμετώπιση των υπόλοιπων υπερβολικών περιορισμών στην αγορά εργασίας, σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις και τους κανόνες σχετικά με τις απεργίες …»
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 19, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ,  IMF Country Report No. 14/151 GREECE
FIFTH REVIEW UNDER THE EXTENDED ARRANGEMENT UNDER THE EXTENDED FUND FACILITY, AND REQUEST FOR WAIVER OF NONOBSERVANCE OF PERFORMANCE CRITERION AND REPHASING OF ACCESS; STAFF REPORT; PRESS RELEASE; AND STATEMENT BY THE EXECUTIVE DIRECTOR FOR GREECE



Industrial action. The rules for strikes by unions have remained unchanged for over three decades, and Greece is an outlier in the EU in prohibiting lockouts, even as a defensive tool for employers during labor negotiations. The
rules for trade union operations will be reviewed in the coming months and brought in line with EU best practices by end-October.



ΠΗΓΗ:hellasforce.com

ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρον από ιρλανδικές εταιρίες για πετρελαικές παραχωρήσεις

ΥΠΕΚΑ: Ενδιαφέρον από ιρλανδικές εταιρίες για πετρελαικές παραχωρήσεις
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, Noel Kilkenny, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης του τελευταίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως οι προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών εντός του πλαισίου της ΕΕ και διμερώς στους τομείς ενεργειακής αποδοτικότητας, ΑΠΕ και περιβάλλοντος, στους οποίους οι δύο χώρες εμφανίζουν πολλές ομοιότητες.

Επιπλέον ο κ. Kilkenny ενημέρωσε τον Γιάννη Μανιάτη για το ενδιαφέρον ιρλανδικών εταιρειών πετρελαίου προς τον 2ο γύρο παραχωρήσεων 20 θαλασσίων οικοπέδων της Ελλάδας, που βρίσκεται εν εξελίξει. Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδική εταιρεία Petroceltic συμμετέχει ήδη με 33% στην κοινοπραξία που έχει αναλάβει τις έρευνες και την εκμετάλλευση στον Πατραϊκό Κόλπο.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Τρόμος πάνω απ' το Βερολίνο για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης: μα γιατί, αφού είναι "πιο πράσινοι από ποτέ";


Η ώρα της αλήθειας για τη Γερμανική "ενεργειακή μετάβαση" (Energiewende) πλησιάζει, καθώς το 2020, με τους δεσμευτικούς κλιματικούς στόχους, έρχεται όλο και πιο κοντά. Σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος η Γερμανία είναι 5-8% πίσω στους στόχους και εξετάζουν τώρα το κλείσιμο οκτώ παλαιών ανθρακικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής. Ωστόσο η βιομηχανία ανατριχιάζει όταν ακούει για κλείσιμο αξιόπιστης ηλεκτροδότησης και η BDI, ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων, ετοίμασε μια μελέτη, που λίγο-πολύ λέει το πολύ απλό: το κλείσιμο των εργοστασίων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας, θα πρέπει να εισάγουν ηλεκτρισμό παραγόμενο πάλι από κάρβουνο κι από λιγότερο αποδοτικά εργοστάσια, οι εκπομπές CO2 δεν θα αποφευχθούν αλλά θα ...
μετατοπιστούν στο εξωτερικό, το κλίμα δεν θα ωφεληθεί σε τίποτα, ενώ η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας θα πληγεί. 

Η μελέτη έγινε απ' το Οικονομικό Ινστιτούτο του Αμβούργου HWWI και την εταιρεία συμβούλων R2B και διαπιστώνει ότι το σβήσιμο οκτώ σταθμών, συνολικής ισχύος περί τα 10GW, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 24.000 θέσεις εργασίας έως το 2020 μόνο στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής. Επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο από αύξηση των τιμών του ηλεκτρισμού έως 50% λόγω της διακοπής λειτουργίας των ανθρακικών εργοστασίων. Βάλτε κι έναν πολλαπλασιαστή (τουλάχιστον 3) για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν στην υπόλοιπη οικονομία, για να δείτε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται. Η βιομηχανία δεν ενδιαφέρεται αν τα παλιά ανθρακικά εργοστάσια δεν είναι πια κερδοφόρα για τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, η βιομηχανία θέλει αξιόπιστη ηλεκτροδότηση, αυτή που δίνουν τα πυρηνικά, που κλείνουν με την Energiewende και τα ανθρακικά, που κι αυτά θέλουν τώρα να τα κλείσουν για να πετύχουν "κλιματικούς στόχους". Τις ΑΠΕ η βιομηχανία τις θεωρεί περίπου κάτι σαν ...ντεκόρ! Καλές για να τις παράγει, αλλά ως εκεί, τίποτε περισσότερο.

Έχουμε πει ξανά και ξανά για τον αναντικατάστατο ρόλο του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή της Γερμανίας, το νέο ρεκόρ παραγωγής που έκανε το 2013 και τους νέους ΑΗΣ που έχτισε και χτίζει, την ίδια στιγμή που πουλάει σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τα αιολικά της και εξάγει και το αιολικό της πρόβλημα.

Το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στις 3/6 ενέκρινε την επέκταση του λιγνιτωρυχείου Welzow-South της Σουηδικής Vattenfall, στην περιοχή νότια του Κότμπους, για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Schwarze Pumpe και ο τοπικός πρωθυπουργός, Dietmar Woidke, δήλωσε ότι ο λιγνίτης παρέχει ασφάλεια εφοδιασμού και χαμηλή τιμή στην ηλεκτροπαραγωγή : "είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση των ΑΠΕ, αλλά ο λιγνίτης είναι αναντικατάστατος ως μια γέφυρα προς την εποχή των ΑΠΕ", είπε ο Woidke.

Αλλά οι Γερμανοί δεν λογάριασαν τις οικολογικές ευαισθησίες των Σουηδών και, καθώς πρόσφατα άλλαξε η κυβέρνηση στη Σουηδία, στις 30/10 η Vattenfall ανακοίνωσε πως "το Διοικητικό  Συμβούλιο έχει μια καθαρή στρατηγική να μειώσει την έκθεση σε εκπομπές CO2 και να στρέψει το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο προς τις ΑΠΕ. Για το λόγο αυτό θα εξετάσει νέα, βιώσιμη ιδιοκτησία για το τμήμα του λιγνίτη". Η εποχή της επέκτασης έχει περάσει για τη Vattenfall, που στην πραγματικότητα δεν θέλει τόσο να πάει σε ΑΠΕ όσο θέλει να μειώσει το εταιρικό χρέος.


Άμεση ήταν η Γερμανική αντίδραση: "Μας καταστρέφετε! Είπαμε να κλείσουμε τα πυρηνικά, αλλά όχι να κλείσουμε και το λιγνίτη!" Αυτό είναι το νόημα της επιστολής που έστειλε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Γκάμπριελ στο Σουηδό Πρωθυπουργό Löfven τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Αλλά οι Σουηδοί δεν έχουν μνημόνια κι ο Löfven "γείωσε" κανονικά τον Γκάμπριελ: "Η διοίκηση της Vattenfall αποφάσισε αυτόνομα και η απόφασή της είναι ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική, που θέλει τη Vattenfall ηγέτιδα στις ΑΠΕ και την καθαρή ενέργεια".

Και μετά το "γείωμα" του Γκάμπριελ, η Vattenfall ανέθεσε στη Citi να οργανώσει την πώληση του λιγνιτικού τομέα. Ενδιαφερόμενοι δεν άργησαν να βρεθούν: η ΕΡΗ, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Τσεχίας, καθώς και Ασιάτες επενδυτές εμφανίζονται ήδη ως ενδιαφερόμενοι. Αντίθετα οι άλλοι "παίκτες" της Γερμανίας, η RWE και η EOn δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται, καθώς αφενός αυτή την εποχή δεν έχουν τόσα λεφτά, αφ' ετέρου θα έπρεπε να πάρουν έγκριση και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, κάτι καθόλου σίγουρο.

Κι επιπλέον η Vattenfall, που είχε αγοράσει πυρηνικό εργοστάσιο στη Γερμανία, έχει ασκήσει αγωγή κατά της Γερμανικής κυβέρνησης και ζητεί 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για το πρόωρο κλείσιμο. Δύσκολη η εποχή για τον Γκάμπριελ, που πρέπει να ψάξει για να βρει ένα σημείο ισορροπίας ενδεχομένως ανύπαρκτο. Κάτι ήξερε η Μέρκελ και τον έκανε Υπουργό Ενέργειας, το SPD θα χρεωθεί στο τέλος την αποτυχία της Energiewende ...


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Bρετανός ΥΦΥΠΕΞ: "Δικαίωμα της Κύπρου να αναπτύξει τα αποθέματα στην ΑΟΖ"


Η Βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον αυτής να αναπτύξει οποιαδήποτε αποθέματα υδρογονανθράκων υπάρχουν στην ΑΟΖ της είπε σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο κ. Λίντινγκτον τόνισε ότι «οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου ποτέ δεν ήταν πιο δυνατές».

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν θέματα που αφορούν «την τεχνική βοήθεια που λαμβάνει η Κύπρος από το ΗΒ σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των κυβερνητικών δομών, την οικονομική και εμπορική μας σχέση, την αυξανόμενη στενή συνεργασία μας στην καταπολέμηση της απειλής της διεθνούς τρομοκρατίας», και επεσήμανε ότι όλα αυτά αποτελούν απόδειξη της σχέσης μεταξύ «δύο κυρίαρχων κρατών που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της μίας προς την άλλη». Σημείωσε ότι συζήτησαν, επίσης, το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο θα συναντηθεί και με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ.Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Πρόσθεσε ότι με τον Πρόεδρο συζήτησαν θέματα που αφορούν διεθνείς κρίσεις που τόσο η Κύπρος όσο και το ΗΒ πρέπει να αντιμετωπίσουν, τη σοβαρή αστάθεια στη Μέση Ανατολή και την άνοδο του ISIL «που αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των πολιτών». Όπως είπε συζήτησαν επίσης το ουκρανικό καθώς και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα. «Μιλήσαμε σε πνεύμα εγκαρδιότητας και ειλικρίνειας, κατανοούμε τις θέσεις μας εκατέρωθεν και προσβλέπω σε μεγάλη εντατικοποίηση της σχέσης αυτής στο μέλλον», είπε.

Όπως αναφέρει ο "Φιλελεύθερος" ερωτηθείς αν συζητήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι «μιλήσαμε για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις ελπίδες για την επανέναρξη των συνομιλιών και το ΗΒ ελπίζει ότι αυτές οι συνομιλίες μπορούν να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατόν. Είδαμε την κοινή διακήρυξη φέτος ως ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά και θέλουμε να υπάρξει συνέχεια πάνω σε αυτή».

Πρόσθεσε ότι  «η πολιτική της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι πολύ ξεκάθαρη: αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει οποιουσδήποτε υδρογονάνθρακες μπορεί να υπάρχουν εντός των υδάτων της. Έχουμε επίσης τη σταθερή άποψη ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος όλων των Κυπρίων, κάθε κοινότητας στην Κύπρο. Αυτό, εξάλλου, είναι ένα από τα μεγάλα βραβεία που θα κερδηθούν μέσω μιας λύσης του Κυπριακού.

Μια λύση στο Κυπριακό θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους στην Κύπρο να επωφεληθούν από τη σημαντική ευημερία που θα υπάρξει από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και από την προοπτική να αναπτυχθεί η Κύπρος ως ενεργειακό κέντρο για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Κληθείς να πει κατά πόσο η Βρετανία υποστηρίζει όπως το θέμα των υδρογονανθράκων συζητηθεί στο πλαίσιο των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή μετά τη λύση του Κυπριακού, ο Βρετανός αξιωματούχος είπε ότι δεν εναπόκειται στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθορίσει το πώς τα μέρη θα επιστρέψουν στις συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι συζήτησε αυτά τα θέματα με τον Πρόεδρο και άκουσε προσεκτικά τις ιδέες του για το πώς μπορεί να προχωρήσει το θέμα.

Πρόσθεσε ότι θα ακούσει επίσης και τις ιδέες του κ. Άιντα καθώς και τις απόψεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας. «Ο ρόλος του ΗΒ ήταν πάντοτε να ελπίζει για ένα επιτυχές αποτέλεσμα στις συνομιλίες», είπε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια κυπριακή διαδικασία και έτσι πρέπει να παραμείνει αν πρόκειται να υπάρξει διαρκής λύση. Δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρηθεί ως τεχνικά επιβαλλόμενο στις κοινότητες στην Κύπρο. Πρέπει να είναι μια λύση που οι Κύπριοι όλων των κοινοτήτων θα αισθάνονται ότι έχουν διαπραγματευτεί μόνοι τους και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο διευκολύνοντας το αυτό και εμείς δίνουμε την πλήρη υποστήριξη μας σε αυτό που κάνει ο κ. Άιντα”, κατέληξε.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες και απαιτεί αντίγραφο ταυτότητας

facebookmail
Έξαλλοι είναι οι χρήστες του Facebook που ήρθαν αντιμέτωποι με τη νέα στρατηγική του δημοφιλούς μέσου δικτύωσης. Οι χρήστες που αδυνατούσαν να μπουν στο προφίλ τους αν δε δεχόντουσαν να προσκομίσουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, αρχικά πίστεψαν ότι είχαν πέσει θύματα πανούργων χάκερς, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.

Το Facebook αποφάσισε πως η ταυτότητα των χρηστών του είναι έγγραφο απαραίτητο το οποίο ο καθένας από αυτούς θα πρέπει να προσκομίσει οποτεδήποτε του ζητηθεί αν θέλει να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο προφίλ του. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα αναγκαστεί να μείνει εκτός Facebook, καθώς ο κωδικός χρήστη δεν είναι πλέον αρκετός σύμφωνα με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.

Το παράδοξο είναι πως το Facebook δεν ζητά τίποτα παράνομο από το χρήστη, καθώς όλα αυτά βρίσκονται «στα ψιλά γράμματα» που κανείς μας δε μπαίνει στη διαδικασία να διαβάσει όταν γράφεται σε σελίδας παρόμοιου περιεχομένου. Αυτό που εξοργίζει τους χρήστες είναι το γεγονός πως όχι μόνο καλούνται να ανεβάζουν τα προσωπικά στοιχεία της ταυτότητάς τους, αλλά επιπλέον και μια φωτογραφία ταυτότητας για την οποία ελάχιστοι άνθρωποι είναι… περήφανοι.

Το Facebook «μπλοκάρει» χρήστες και απαιτεί αντίγραφο ταυτότητας για επαναφορά του προφίλ

Όλο αυτό συμβαίνει για να επιβεβαιωθεί πως τα προφίλ που υπάρχουν στο Facebook ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες και δε χρησιμοποιούνται ως «δεύτερα προφίλ» για λόγους… κατασκοπίας. Μάλιστα λέγεται πως η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθηθεί και στο δημοφιλέστατο πλέον Instagram.

ΠΗΓΗ:techit.gr


ΠΗΓΗ:crete2day.gr

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ..........


Κάλεσμα του ΤΕΕ στους μηχανικούς για συμμετοχή στην γενική απεργία


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συμμετέχει στην γενική απεργία και καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μέλη του, να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2014, όπως επίσης να συμμετάσχουν δυναμικά και αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις διεκδίκησης και διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούνται στις μεγάλες πόλεις της χώρας και στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μαζί με το σύνολο του επιστημονικού παραγωγικού εργατικού δυναμικού και τη νεολαία της χώρας βρίσκονται για μία ακόμη φορά αντιμέτωποι με μία νέα ολομέτωπη επίθεση. Η κυβέρνηση και η τρόικα των δανειστών επιβάλλουν νέα αντιδραστικά και ισοπεδωτικά μέτρα. Με όχημα τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, που συζητείται στη Βουλή, διαιωνίζονται οι πολιτικές της αδιέξοδης καταστροφικής ύφεσης, της ακραίας λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχιας και της εκρηκτικής πλέον κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Συρρικνώνονται οι πόροι και ισοπεδώνονται οι πυλώνες της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Δημοσίων Υποδομών.

Με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που εμφανίζονται ξανά με τον μανδύα των μνημονικών δεσμεύσεων προχωρούν στην πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, θέτοντας στην πρώτη γραμμή των καταστροφικών επιλογών τους το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Ετοιμάζουν νέο κύκλο ενοποιήσεων, αποσκοπώντας σε ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων. Δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν τα εναπομείναντα από τις επιθέσεις των προηγούμενων ετών δικαιώματα ασφάλισης, περίθαλψης, κοινωνικών παροχών και σύνταξης. Συνεχίζουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τη βίαια εισπρακτική πολιτική, την επιβολή εξοντωτικών και εξωπραγματικών εισφορών και κατασχέσεων, εις βάρος των θυμάτων της κρίσης, που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, πάλι ως μνημονιακές υποχρεώσεις, ετοιμάζουν την κατάργηση δημοκρατικών θεσμών, συλλογικών και ατομικών εργασιακών δικαιωμάτων, νέες σαρωτικές διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, με ταχύτατη προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επιδιώκουν την περαιτέρω συρρίκνωση του λειτουργικού, κοινωνικού και ελεγκτικού ρόλου του δημόσιου τομέα, ώστε να εξυπηρετείται η προώθηση κάθε είδους «επενδυτικών σχεδίων» και η ανενόχλητη επέλαση συμφερόντων, εις βάρος του αναπτυξιακού μέλλοντος της χώρας και της δημόσιας περιουσίας.

Το ΤΕΕ τονίζει ότι η γενική απεργία μπορεί και πρέπει να δώσει ηχηρή, αγωνιστική και καθολική απάντηση όλων των δημοκρατικών και παραγωγικών πολιτών στη νέα ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας. Καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και παραγωγικούς κλάδους, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων. Να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανατροπή, τόσο των νέων ισοπεδωτικών και αντιδραστικών μέτρων, όσο και συνολικά των αποτυχημένων πολιτικών πολυετούς εφαρμογής, που παγιώνουν και επιδεινώνουν τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης, της κοινωνικής αποσύνθεσης και της διάλυσης του παραγωγικού ιστού.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Τελεσίγραφα, e-mail, και φαξ..


  Δεν θα βαρεθούμε να επισημαίνουμε πως η κρίση που μας δέρνει είναι κυρίως πολιτική.
     Έχει να κάνει με τους τελείως διεφθαρμένους πολιτικούς, και  με το πολιτικό σύστημα πατσαβούρα.

     Αν δεν ήταν έτσι δεν θα μπορούσαν τα χανουμάκια της παγκοσμιοποίησης, να εκβιάζουν, να άγουν και να φέρουν τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις μας.
     Αν είχαμε πολιτικούς έντιμους και αδέκαστους, θα τους έλεγαν ''αμέτε στον διάολο'', και θα βάζανε μιά πραγματική τάξη στο κρατικό χάος,
     ..που έντεχνα και επίτηδες αφέθηκε να γιγαντωθεί, για να κρύβουν οι απατεώνες-πολιτικοί τις βρωμιές τους.

     Γνωρίζουν όμως τα λυκόρνια των τοκογλύφων-δανειστών πως οι πολιτικοί μας, ιδίως αυτοί που κυβερνούν, είναι ο καλύτερος για την φυλακή και οι υπόλοιποι για το Γουδή.
     Και τους εκβιάζουν. 
     Πήραν είδηση ότι ο χειρότερος φόβος τους είναι μην χάσουν την εξουσία, και τους πλάκωσαν στα τηλεγραφήματα και στα e-mails, ζητώντας τους παντελόνια, καλσόν, και κ@λο!  Τον δικό μας βέβαια!

     Τους κρατούν απ' τον λαιμό, και θα τους κράταγαν και απ' τ' @@@ίδια, αν είχαν!
     Θα τους χρησιμοποιήσουν όσο μπορούν και μετά θα τους παραδώσουν στον όχλο, σαν τον Καρατζαβλάκα!  Διά ''τα περαιτέρω''!
     Ας φανταστούμε λίγο ποιό θα μπορούσε να είναι το μέλλον της Αυτού Χυδαιότητας χωρίς εξουσία;  Ή του λεβεντόπουλου ''πρωθυπουργού'';
     Ειδικό δικαστήριο, και μετά ο ένας στο κάγκελο κι ο άλλος στο ψυχιατρείο.

     Αυτά όλα, τα ξέρουν όλοι μεταξύ τους. Και οι μεν, και οι δε.
     Μόνον εμείς κάνουμε πως δεν τα ξέρουμε.
     Μόνον εμείς τους κοιτάμε σαν χάνοι.

     Εμείς θα έπρεπε να στέλνουμε τα τελεσίγραφα και τα φαξ!
     Ένα σκούντημα χρειάζονται μόνον για να καταρρεύσουν.
     Ας τους το δώσουμε!



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Πού ποντάρουν οι Σαουδάραβες για να "γονατίσουν" τις ΗΠΑ με το πετρέλαιο

Πού ποντάρουν οι Σαουδάραβες για να "γονατίσουν" τις ΗΠΑ με το πετρέλαιο
Η Σ. Αραβία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του OPEC που δεν εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του καρτέλ, παρά το γεγονός ότι η τιμή πετρελαίου συνεχώς υποχωρεί.

Όλοι αναρωτιόνται γιατί, αλλά η απάντηση είναι μάλλον απλή ή τουλάχιστον είναι απλή για τους ίδιους τους Σαουδάραβες.  Σύμφωνα με το Ριάντ όσο υποχωρεί το πετρέλαιο, τόσο υποφέρουν και αυτοί που παράγουν πετρέλαιο από σχιστολιθικά πετρώματα. Με άλλα λόγια οι Αμερικανοί παραγωγοί. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι αναλυτές, η Σ. Αραβία δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του OPEC. Μπορεί αυτό να αυξήσει τα δικά της έσοδα – εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι η τιμή πετρελαίου θα αυξηθεί μετά από αυτήν την κίνηση – αλλά θα βοηθήσει ταυτόχρονα και τους “μισητούς” παραγωγούς shale oil.

Ταυτόχρονα η Σ. Αραβία δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και επομένως είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει ακόμη και περαιτέρω υποχώρηση της τιμής του μαύρου χρυσού. Με αυτόν τον τρόπο εξηγείται και το γεγονός ότι ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, διατήρησε σιωπή ιχθύος κατά την άφιξή του στη Βιέννη, εν όψει της συνόδου του OPEC την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

“Μήπως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει υπερπροσφορά πετρελαίου στις αγορές;”, περιορίστηκε να δηλώσει στο Dow Jones Newswire, απατώντας σε ερώτηση του πρακτορείου σχετικά με το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης στις αγορές.

“Η Σαουδική Αραβία αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι να σβήσει τον ανταγωνισμό του shale oil από τις αγορές”, σπεύδει να υποστηρίξει ο Abdulwahab Abu-Dahesh, Σαουδάραβας οικονομολόγος, ενώ προσθέτει ότι η χώρα “διαθέτει τη δυνατότητα να αντέξει χαμηλή τιμή πετρελαίου για δύο ή τρία χρόνια”.

Στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ), αποδεικνύουν ότι οι εξαγωγές σαουδαραβικού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν σχεδόν 30% τον Αύγουστο, φθάνοντας στα 900.000 βαρέλια ημερησίως, από 1,25 εκατ. βαρέλια που ήταν τον Ιούλιο, αν και η Σ. Αραβία παραμένει ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής τους.

Οι αναλυτές επιμένουν ότι ο κύριος στόχος της Σ. Αραβίας είναι να διατηρήσει το μερίδιο που κατέχει αυτή τη στιγμή στην αμερικανική αγορά και να μη χάσει πελάτες εξαιτίας του shale oil αμερικανικής παραγωγής. Όσο η τιμή πετρελαίου υποχωρεί, η παραγωγή shale oil καθίσταται όλο και λιγότερο συμφέρουσα, καθώς τα κέρδη για τους παραγωγούς του μειώνονται.

Κατά τον Fahad Alturki, οικονομολόγο της Jadwa Investment στο Ριάντ, “ο μόνος που θα κερδίσει από τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής του OPEC θα είναι αυτοί που παράγουν shale oil, δηλαδή οι ΗΠΑ”. Αντίθετα όσο η τιμή του πετρελαίου πέφτει κάποιοι από τους παραπάνω παραγωγούς μπορεί ακόμη και να χαθούν από τις αγορές, αφήνοντας ένα κενό το οποίο θα σπεύσει να καλύψει η Σ. Αραβία.

Μία διαφορετική προσέγγιση
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η πρώτη κίνηση θα πρέπει να είναι η μείωση της παραγωγής του OPEC τουλάχιστον κατά ένα εκατ. βαρέλια στην επικείμενη σύνοδό του στις 27 Νοεμβρίου. Αυτό, όμως, αποτελεί μία σχετικά προσωρινή λύση. Ουσιαστικά ο OPEC θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η “επανάσταση” της παραγωγής πετρελαίου από σχιστολιθικά πετρώματα (fracking) είναι γεγονός και ως εκ τούτου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα των πετρελαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με αναλυτές της Citigroup ο OPEC έχει αγνοήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο την “πετρελαϊκή επανάσταση” στις ΗΠΑ όσο και το fracking και ως εκ τούτου το μόνο που του απομένει είναι να προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του, προκειμένου να αποκτήσει εκ νέου “λόγο” στις ενεργειακές αγορές.

“Η επανάσταση του shale gas στις ΗΠΑ, θα πρέπει να λειτουργήσει σαν “ξυπνητήρι” για τον OPEC”, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Citi στο report toyw “Energy Weekly”. Άλλωστε η τιμή του Brent (για παράδοση Ιανουαρίου) έχει υποχωρήσει περίπου 30% σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό των 115 δολαρίων το βαρέλι που άγγιξε τον Ιούνιο και το τελευταίο διάστημα διαπραγματεύεται κοντά στα 80 δολάρια, με δεδομένη την υπερπροσφορά πετρελαίου που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ιράν, Βενεζουέλα και Ισημερινός πιέζουν τα υπόλοιπα μέλη του καρτέλ να υπάρξει μείωση της ημερήσιας παραγωγής, αλλά η μεγαλύτερη παραγωγός, η Σαουδική Αραβία, δεν εμφανίζεται πρόθυμη να ακολουθήσει αυτήν την τακτική.

Η αμερικανική ενεργειακή αγορά έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στη διόγκωση της τοπικής αγοράς παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα, γεγονός το οποίο “|μεταφράζεται” όχι μόνο σε περισσότερα αλλά και φθηνότερα ενεργειακά προϊόντα για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

Μέχρι πρότινος ανταγωνιστές του OPEC ήταν χώρες όπως η Ρωσία. Μία μεγάλη ενεργειακή δύναμη αλλά όχι ικανή να απειλήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο το καρτέλ.  Η δυναμική είσοδος των ΗΠΑ στην ενεργειακή αγορά δημιουργεί μία νέα τάξη πραγμάτων, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο OPEC.

Οι αναλυτές της Citi επιμένουν ότι ο OPEC θα πρέπει να αποφασίσει μείωση ημερήσιας παραγωγής ή τουλάχιστον να επαναφέρουν το “ταβάνι” παραγωγής όλων των μελών τους στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Όμως όλα δείχνουν ότι εντός του καρτέλ υπάρχουν έντονες διαφωνίες, οι οποίες όσο διατηρούνται τόσο ο OPEC φαίνεται να “χάνει” το παιχνίδι.

“Εάν ο OPEC δεν μειώσει είτε την ημερήσια παραγωγή είτε το ανώτερο επίπεδο ημερήσιας παραγωγής των μελών του, τότε το πετρέλαιο θα συνεχίσει να υποχωρεί”, ξεκαθαρίζουν οι  William A. Featherston και Jon Rigby, αναλυτές ενεργειακών αγορών στην UBS.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ING: Λουκέτο στο 40% των ευρωπαϊκών διϋλιστηρίων για να είναι βιώσιμος ο κλάδος


Ο ευρωπαϊκός κλάδος διΰλισης θα πρέπει να συνεχίσει στο μέλλον μόλις με 60 διϋλιστήρια προκειμένου να είναι βιώσιμος, εκτιμά η ολλανδική τράπεζα ING, γεγονός που προϋποθέτει το κλείσιμο του 40% των σημερινών μονάδων.
Από το 2009 έχουν βάλει λουκέτο στην Ευρώπη 22 διϋλιστήρια, τα οποία είχαν παραγωγή 2,3 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα. Την ίδια περίοδο, άλλα 15-20 διϋλιστήρια πωλήθηκαν σε ανεξάρτητους οίκους εμπορίας ή επενδυτές, σύμφωνα με την έκθεση της ING.
Η τράπεζα θεωρεί ότι θα ήταν προτιμότερο να κλείσουν άλλες 40 μονάδες, παρά να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με την υποπαραγωγή και τα προβλήματα βιωσιμότητας. Η πρόβλεψη αυτή είναι ακραία αν αναλογιστεί κανείς ότι η γενική εκτίμηση στον κλάδο είναι ότι θα πρέπει να κλείσουν 10 διϋλιστήρια ως το 2020 προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία.
Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα διϋλιστήρια είναι οι υπερβολικές ποσότητες fuel oil που παράγουν, το οποίο τους στοιχίζει 2,5 δις. δολάρια παραπάνω. Επίσης, τονίζεται ότι οι εταιρείες του χώρου έχουν ανακοινώσει επενδύσεις 30 δις. δολαρίων για αναβαθμίσεις στην περίοδο 2009-2020.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί προϊόν εκνευρισμού, που απευθύνεται αποκλειστικά σε εξαρτημένο οπαδικό ακροατήριο και όχι στο σύνολο των εργαζόμενων, που έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους και την αποκλειστική αποστολή του Προεδρείου να εξαρθρώσουν τις από χρόνια αγώνων εργασιακές μας σχέσεις. Κατέφυγαν λοιπόν σε ένα παραλήρημα βουτώντας στο 10ετές παρελθόν, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια όπως συνήθως έκαναν και  συνεχίζουν με ευλάβεια να κάνουν, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα αίσχη που διαπράττουν εκτελώντας εργολαβικά την αποστολή τους.
Το τραγικό στην κατάσταση δεν είναι ούτε η βουτιά τους, ούτε η δικιά τους εκδοχή για γεγονότα που συνέβησαν ή "δήθεν" συνέβησαν στο παρελθόν διότι όλα έχουν απαντηθεί ένα προς ένα στον καιρό τους, αλλά η πεισματική τους άρνηση να  απαντήσουν στα όσα τους ασκούμε κριτική και τους καταγγέλλουμε.

Θα τους επαναλάβουμε λοιπόν, τα ζητήματα που αυτοί διαχειρίζονται και στα οποία επιτέλους θα πρέπει να απαντήσουν:

Γιατί από 2180 μέλη που είχε το Σωματείο μας σήμερα έχει 1669 και πόσες θέσεις απεμπόλησε το σημερινό Προεδρείο; Aς το απαντήσουν.
Γιατί από 224 εκ. ευρώ που ήταν η μισθοδοσία το 2011 σήμερα είναι περίπου 130 εκ. και ποιος αποδέχθηκε όλες αυτές τις μειώσεις; Aς το απαντήσουν.
Γιατί δεχτήκαν το ΕΒΙΤDA να ρυθμίζει τις σταθερές μας μέχρι εχθές αμοιβές και μάλιστα σε εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου και όχι εντάσεως εργασίας;  Ποιoς εξυπηρέτησε τον δεκαετή διακαή πόθο του εργοδότη ώστε οι αμοιβές να καταλήξουν από σταθερές σε ελαστικές; Aς το απαντήσουν.
Γιατί σε τρεις απολύσεις ως σήμερα δεν έχουν βγάλει άχνα ή έστω μια αναφορά σε μια ανακοίνωση; Aς το απαντήσουν.
Γιατί ενώ ξεκάθαρα απαγορεύεται η όποια εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία όταν κάποιος απολυθεί είτε οικιοθελώς είτε προς σύνταξη, πάρα πολλοί συνάδελφοι επανέρχονται με εργολαβική σχέση στα πόστα που κατείχαν; Aς το απαντήσουν.
Γιατί στα Οργανογράμματα που με σαλαμοποιημένες ενέργειες μειώνονται δραματικά και ιδιαίτερα σε παραγωγικά πόστα το Προεδρείο σφυρίζει αδιάφορα; Ποιος υπερψήφισε την εθελούσια έξοδο 55 συναδέλφων χωρίς αντικατάσταση; Aς το απαντήσουν.

Γιατί αποδέχτηκαν προαγωγές χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν πάρει τις αξιολογήσεις τους; Ας το απαντήσουν
Γιατί αποδέχτηκαν διαφορετικές οκονομικές απολαβές μεταξύ των Συντονιστών; Ας το απαντήσουν.
Γιατί οι συνάδελφοι στη Χειμάρρας δεν παίρνουν timers; Ας το απαντήσουν.
Γιατί αποδέχτηκαν τις μειώσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα λεωφωρεία, στα οδοιπορικά, στα κουπόνια κτλ; Ας το απαντήσουν.
Γιατί αποδέχτηκαν την εν κρυπτώ τροποποίηση του Συμβολαίου της Groupama προς όφελος του εργοδότη στην εθελουσία του 2011; Γιατί ενώ γνώριζαν για την καταγγελία του Συμβολαίου από τον Ιούνιο του 2014 το απέκρυψαν; Γιατί ενημερώνουν επιλεκτικά τους "ημετέρους" ότι μπορούν ακόμα και τώρα να κάνουν αιτήσεις και να πάρουν τα χρήματά τους; Ας το απαντήσουν.  

Στα όσα γράφουν για το ΣΚΕΕΠ και με γνώμονα το βέρτιγκο των σκέψεων τους, επιχειρούν να παρουσιάσουν μια πλήρως ξεκάθαρη κατάσταση ως αχταρμά. Ας ακούσουν ξανά τα εξής:

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων ως ψηφοδέλτιο δημιουργήθηκε για να ενώσει τους εργαζόμενους στον χώρο μας που δεν επιθυμούν να ενταχθούν κάτω από συνδικαλιστικές ταμπέλες. Το εγχείρημα αυτό υποστηρίζει συμμετέχοντας και η ΠΑΣΚΕ η οποία έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες και αποτυχίες σωστά και λάθη, και σίγουρα δεν ντρέπεται για το συνδικαλιστικό της παρελθόν, τελεία και παύλα.

Όσον αφορά την σύνδεση (γιατί άραγε ;;;) με κομματικές συμπεριφορές θα πούμε για μία και τελευταία φορά. Σαφώς και η πλειοψηφία των μελών που υποστηρίζουν την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στήριζαν και πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, όπως και το 43% του ελληνικού λαού. Η ΠΑΣΚΕ όμως εγκαίρως καταδίκασε την νεοφιλελεύθερη στροφή του κόμματος και αντέδρασε δυναμικά.
Σήμερα λοιπόν η πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ το έχει φέρει στο 3%. Ποιοι το στηρίζουν πλέον; Και επιτέλους ποιοι πρέπει να απολογηθούν, όσοι το στήριζαν και γύρισαν την πλάτη προδομένοι από αυτή την ανιστόρητη, αντικοινωνική και αντιλαϊκή συμπεριφορά ή εκείνοι που ακόμα και σήμερα κρύβονται από τους εργαζόμενους για το τι υποστηρίζουν κομματικά και σε ποια βουλευτικά και υπουργικά γραφεία κινούνται;

Η γελοιότητα χάνει τα όριά της,  όταν κουνάνε το δάχτυλο αυτοί λέγοντας σε εμάς να βγάλουμε και μια ανακοίνωση κατά του εργοδότη, πράγμα που κάνουμε από την αρχή της θητείας του Σωματείου, αφού καταγγέλλουμε συνεχώς αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα την τακτοποίηση όλων των βουλών του εργοδότη στον σχεδιασμό του για την αποψίλωση των εργασιακών μας σχέσεων.
Αν βέβαια χρειαστεί να γίνουμε σκληρότεροι θα ανατρέξουμε στα αρχεία μας, ώστε να βρούμε τις "δεκάδες ανακοινώσεις" τους κατά της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι της Ενιαίας, δεν πείθετε πλέον κανέναν, ούτε εσείς ούτε οι ουρές σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "ένοχος ένοχον ου ποιεί".

                        Πρέπει να σας σταματήσουμε πριν τα ξεπουλήσετε όλα !!!                      



Σε χαμηλό τεσσάρων ετών το αργό


Βουτιά 2,2% σημείωσε η τιμή του αργού την Τρίτη διολισθαίνοντας σε χαμηλό τεσσάρων ετών καθώς ενισχύεται η νευρικότητα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ την Πέμπτη για τα επίπεδα της παραγωγής. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 1,69 δολ. ή 2,2% κλείνοντας στα 74,09 δολ. το βαρέλι. 

Στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Πέμπτης η Σαουδική Αραβία αναμένεται να επιλέξει τις συστάσεις ο Οργανισμός να εφαρμόζει με μεγαλύτερη αυστηρότητα τα όρια παραγωγής που έχουν υιοθετήσει τα μέλη του, αντί για μια μείωση της συνολικής παραγωγής, μεταδίδει η Wall Street Journal επικαλούμενη αξιωματούχο.

Ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ φέρεται να επιλέγουν στάση αναμονής, ενώ κάποια άλλα, όπως η Βενεζουέλα, εκτιμούν ότι μια μείωση της παραγωγής θα αναχαιτίσει τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

"Η Σουηδική Αραβία θα επιλέξει πιθανότατα να διατηρηθεί" αμετάβλητο το ανώτατο όριο, αναφέρει ο αξιωματούχος. Μια έκκληση για πιο αυστηρή τήρηση των ορίων θα αποτελούσε μια επιλογή για το επόμενο διάστημα, προσθέτει.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε πριν από τρία χρόνια να διαμορφώσει το ανώτατο όριο παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. Ωστόσο, συχνά παραβιάζει το όριο αυτό, καθώς διάφορα μέλη του Οργανισμού ξεπερνούν τους στόχους παραγωγής στην προσπάθεια τους να κερδίσουν μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Μια πιο αυστηρή τήρηση των ορίων αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κατά περίπου 300.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα σε σύγκριση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚ.


ΠΗΓΗ.capital.gr