Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το γνωρίζετε! Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ! Το κόλπο για να ειδοποιήσετε την αστυνομία εν αγνοία του!

Αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το γνωρίζετε! Τι πρέπει να κάνετε αν  κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ! Το κόλπο για να ειδοποιήσετε την αστυνομία εν αγνοία του!
Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.

Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία .

Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας.

toxwni.gr

ΠΗΓΗ:athensmagazine.gr

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην Ιαπωνία,η οποία θα θέσει ξανά σε λειτουργία πυρηνικό εργοστάσιο,τρία χρόνια μετά τον εφιάλτη της Φουκουσίμα.

japon
Τρία χρόνια μετά το συνταρακτικό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα,θα ξανατεθεί σε λειτουργία πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία.Το Δημοτικό Συμβούλιο της  ”Satsumasendai”,μία πόλη που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Τόκιο,ψήφισε υπέρ της επανεκκίνησης σε λειτουργία  δύο αντιδραστήρων” Kyushu Electric Power Co”.Η επανεκκίνηση του πυρηνικού εργοστασίου θα ξεκινήσει επίσημα την λειτουργία του σε λίγους μήνες,στις αρχές του 2015.

Η καταστροφή της Φουκουσίμα ,πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου του 2011 μετά από έναν ισχυρό σεισμό στη βορειοανατολική Ιαπωνία.Ήταν η χειρότερη καταστροφή στον κόσμο τα τελευταία 25 χρόνια,μαζί με εκείνη του Τσερνομπίλ.Παρόλα αυτά οι Ιάπωνες προτιμούν να το ρισκάρουν


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αυτοί ήταν οι πιο κερδοφόροι όμιλοι ανά κλάδο στην Ελλάδα για το 2013

Αυτοί ήταν οι πιο κερδοφόροι όμιλοι ανά κλάδο στην Ελλάδα για το 2013
Οι τράπεζες, όπως είναι φυσικό, πρωταγωνιστούν στη λίστα με τις πιο κερδόφορες  εταιρείες του του 2013, ενώ στο τοπ 20, με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε η ICAP επί συνόλου 19.744 ισολογισμών εταιρειών,   νέες είσοδοι αποτελούν επίσης η Aegean και τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών. 

Η ICAP Group, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ICAP Databank, αναδεικνύει στα πλαίσια της έκδοσης Business Leaders in Greece, τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών, βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2013. Το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες:

·      κάλυψαν με τον κύκλο εργασιών τους ποσοστό 50% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς,
·      εμφάνισαν κέρδη EBITDA της τάξης των 13,2 δισ., πολλαπλάσια των αντίστοιχων κερδών EBITDA του συνόλου των επιχειρήσεων, τα οποία διαμορφώθηκαν τελικά σε 10,2 δισ.,
·      εμφάνισαν συνολικά κέρδη προ φόρου της τάξης των 7,6 δισ. το 2013, ενώ το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών ήταν (για τέταρτη χρονιά) ζημιογόνο, με ζημίες της τάξης των 1,3 δισ.

«Μετά από έξι χρόνια βαθειάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα σε μια σημαντική καμπή όπου αναμένεται από το τρέχον εξάμηνο να γυρίσει σε ανάπτυξη με μικρό θετικό πρόσημο.  Η βαθειά και παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έπληξε το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, η δε κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα έχει δεχθεί βαριά πλήγματα, σε όλους τους επιμέρους επιχειρηματικούς κλάδους. Το τρέχον έτος υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη, όμως στο μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, αν και υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις, ωστόσο οι δυσκολίες παραμένουν έντονες» , σχολιάζει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του ICAP Group κ. Ν. Κωνσταντέλλος. «Χαρακτηριστικό της μεταβλητικότητας της εποχής είναι ότι 129 εταιρείες της αντίστοιχης κατάταξης των 500 πιο κερδοφόρων ομίλων του 2012 δεν περιλαμβάνονται στην κατάταξη του 2013 και αντικαθιστώνται από άλλες επιχειρήσεις. Τέλος, το γεγονός ότι από τις 500 κερδοφόρες εταιρείες του 2012 μόνον 62 είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι ενδεικτικό της μεγάλης προσπάθειας που απαιτείται ώστε αυτό να καταστεί πόλος έλξης των σημαντικότερων Ελληνικών εταιρειών».

Το τοπ 20

Στην πρώτη εικοσάδα (TOP 20) των πλέον κερδοφόρων εταιρειών (βάσει EBITDA) η πλειοψηφία παρέμεινε σταθερή, με τις 16 από τις 20 εταιρείες να εμφανίζονται στην κορυφή τόσο το 2013 όσο και το 2012, σημειώνοντας απλά κάποια εναλλαγή στις θέσεις της κατάταξης. Αναφορικά με τη συμμετοχή των επί μέρους τομέων στη  «σύνθεση» της πρώτης εικοσάδας εταιρειών, το 2013 συμμετείχαν 12 εταιρείες του τομέα «Λοιπών Υπηρεσιών», μια της Βιομηχανίας, τρεις Εμπορικές εταιρείες, τρεις Τράπεζες και μία εταιρεία του κλάδου των ασφαλειών. Κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2013 ανεδείχθη η ALPHA BANK ΑΕ, η οποία κατέλαβε την κορυφή και ακολουθεί στη 2η θέση η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ, τα κέρδη των οποίων αντιπροσωπεύουν οφέλη που προέκυψαν από την αρνητική υπεραξία των εξαγορών τους. Νεοεισερχόμενες εταιρείες στο TOP 20 είναι επίσης η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ (κλάδος Αεροπορικών Μεταφορών) και η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΕ (κλάδος Εμπορίου Διαφόρων Ειδών). 

Η συμμετοχή των πρώτων 20 εταιρειών  της κατάταξης είναι καθοριστική, εφόσον μόνον αυτές κάλυψαν το 2013 (από κοινού) μερίδιο 61,4% επί των συνολικών κερδών EBITDA, καθώς και μερίδιο 42,7% επί του συνολικού κύκλου εργασιών, που πραγματοποίησαν και οι 500 εταιρείες της κατάταξης.

Ανά κλάδο, οι πιο κερδοφόρες εταιρείες είναι οι εξής: 

• Βιομηχανία

Στον τομέα της Βιομηχανίας, γενικά (ανεξαρτήτως επί μέρους κλάδων), στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται τέσσερις επιχειρήσεις που εμφάνισαν το 2013 κέρδη EBITDA υψηλότερα των €50 εκατ. η κάθε μία. Κορυφαία (βάσει κερδοφορίας) βιομηχανική επιχείρηση το 2013 ήταν η εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (εταιρεία του κλάδου Προϊόντων Πετρελαίου & Άνθρακα) ακολουθούμενη από την ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΕ (του κλάδου Καπνού). Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται δύο επιχειρήσεις του κλάδου Μεταλλικά Προϊόντα - Κατασκευές (ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ αντίστοιχα). 

Οι προαναφερθείσες 4 επιχειρήσεις πραγματοποίησαν από κοινού συνολικά κέρδη EBITDA ύψους €325,4 εκατ. (κάλυψαν μερίδιο 18,8% του συνόλου των αντίστοιχων κερδών των 164 βιομηχανικών εταιρειών της κατάταξης).

• Εμπόριο

Στον τομέα του Εμπορίου αντίστοιχα, ανεξαρτήτως επί μέρους κλάδων, στην κορυφή της κατάταξης ανεδείχθησαν πέντε επιχειρήσεις που εμφάνισαν (το 2013) κέρδη EBITDA υψηλότερα των €40 εκατ. η κάθε μία. «Πρωταθλήτρια» κερδών του τομέα ανεδείχθη για πέμπτο συνεχές έτος η εταιρεία JUMBO ΑΕ. Ακολουθεί μία εταιρεία του κλάδου Διάφορα Είδη (ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΕ).

Τα συνολικά κέρδη EBITDA των πέντε πιο κερδοφόρων εταιρειών του κλάδου ανήλθαν σε  €378,4 εκατ. περίπου. Το μερίδιο των κερδών EBITDA των πέντε κορυφαίων εμπορικών εταιρειών, επί των συνολικών κερδών του τομέα ήταν 33,1%.

• Λοιπές Υπηρεσίες (εκτός Τραπεζών - Ετ. Factoring, Ασφαλειών, Τουρισμού)

Στον τομέα των «Λοιπών Υπηρεσιών», στην κορυφή της κατάταξης το 2013 βρίσκονται πέντε επιχειρήσεις κάθε μία εκ των οποίων εμφάνισε κέρδη EBITDA υψηλότερα των €170 εκατ. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται (για μια ακόμη χρονιά) μία εταιρεία του κλάδου Ενέργεια-Νερό, η ΔΕΗ ΑΕ. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται δύο επιχειρήσεις του κλάδου Τηλεπικοινωνίες (COSMOTE KINHTEΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ και ΟΤΕ AE).

Ακολουθούν μια εταιρεία του κλάδου Τυχερών Παιχνιδιών (Ο.Π.Α.Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕ) και μία ακόμη εταιρεία του κλάδου Ενέργεια-Νερό (ΑΔΜΗΕ ΑΕ). Οι 5 αυτές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν από κοινού συνολικά κέρδη EBITDA ύψους €1.827 εκατ. και κάλυψαν μερίδιο 40,5% του συνόλου των αντίστοιχων κερδών των 142 εταιρειών του τομέα. Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι και στον τομέα των Λοιπών Υπηρεσιών υφίσταται αυξημένη συγκέντρωση

• Τράπεζες – Factoring

Στον τομέα αυτόν την τελευταία διετία υπήρξαν «θεαματικές» αλλαγές, αφού στην κατάταξη των Business Leaders το 2013 από πλευράς του τραπεζικού συστήματος βρίσκονται μόνον τρεις τράπεζες, οι δύο εκ των οποίων (ALPHA BANK AE και ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ) κατέλαβαν αντίστοιχα την 1η και 2η θέση των top 500 εταιρειών βάσει κερδών EBITDA. 

Τέλος, στον τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, η κορυφαία πεντάδα αποτελείται από τρεις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, με επί κεφαλής τις εταιρείες Autohellas (Hertz) ΑΤΕΕ και Olympic AE και δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (με επικεφαλής την ΦΑΙΑΞ ΑΕ). της κερδοφορίας.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Στα δέκα χιλιόμετρα από τον κομήτη το διαστημικό σκάφος της ESA [Εικόνες]


Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) πριν πολλούς μήνες είχε εκτοξεύσει το διαστημικό σκάφος Rosetta, με στόχο να έρθει σε επαφή με ένα κομήτη που έχει την ονομασία 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Το διαστημικό σκάφος έχει στείλει στη Γη μερικές από τις πλέον λεπτομερείς φωτογραφίες της επιφάνειας του κομήτη που έχουμε δει ποτέ. Επιπλέον έχει συλλέξει και άλλου είδους δεδομένα που αφορούν στον κομήτη, όπως για παράδειγμα το είδος των μορίων που εκπέμπονται.

Αυτά τα δεδομένα για παράδειγμα μπορούν να μας δώσουν μία ιδέα για το πως θα μύριζε ο κομήτης, αν μπορούσαμε να τον μυρίσουμε, και σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες, ο κομήτης μυρίζει πολύ άσχημα.

Ανακαλύφθηκε ότι διαθέτει αμμωνία, υδρόθειο, υδροκυάνιο σε συνδυασμό με διοξείδιο του άνθρακα και παγωμένο νερό. Οι επιστήμονες δεν περίμεναν από τους φασματογράφους του Rosetta να καταγράψουν τα παραπάνω δεδομένα σχετικά με τα μόρια που εκπέμπει και επομένως να μας δώσει μία ιδέα για το πως μυρίζει, τουλάχιστον όχι πριν ο κομήτης πλησιάσει αρκετά στον ήλιο και αρχίσει να θερμαίνεται.

Επίσης ανιχνεύτηκαν μεθανόλη, φορμαλδεΰδη και διοξείδιο του θείου, με τους επιστήμονες να ισχυρίζονται πως όσο πλησιάζει πιο κοντά στον ήλιο και θερμαίνεται, τόσο πιο πολύπλοκα μόρια θα μπορούν να ανιχνευτούν.

Αλλά αυτό που γυρεύουν οι επιστήμονες είναι κάτι περισσότερο, και αυτό είναι η συμβολή ή όχι των κομητών, στη δημιουργία της ζωής στον πλανήτη μας. Το νερό, είναι βασικό συστατικό της ζωής, και σε παγωμένη μορφή βρίσκεται σε κομήτες.

Το εκπληκτικό φιλμ του Tomek Bagiński με πρωταγωνιστές τους Aiden Gillen και Aisling Franciosi που έχει την ονομασία Ambition αποκαλύπτει τη πραγματική αποστολή του Rosetta, που είναι να εντοπίσει, να συνοδεύσει και να προσγειωθεί στην επιφάνεια του κομήτη, στα χνάρια του οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες. Ο ευρωπαϊκός ιχνηλάτης σε μία αποστολή που ξεκίνησε σαν ένα όνειρο, μετά από δεκαετίες σχεδιασμού, κατασκευής και πτήσεων στο ηλιακό μας σύστημα, έφτασε στον στόχο του.

Ο σκοπός της αποστολής; Να ξεκλειδώσει τα μυστήρια που κρύβονται στο παγωμένο αυτό σεντούκι θυσαυρού για 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια. Η μελέτη της δημιουργίας του και της ιστορίας του. Η εύρεση ενδείξεων για την δική μας προέλευση.

Από απόσταση 100 χιλιομέτρων, στα 50 και στα 30, και σήμερα, αψηφώντας όλες τις προσδοκίες μας, από μόλις 10 χιλιόμετρα απόσταση, το διαστημόπλοιο Rosetta συνεχίζει να μας γοητεύει και να μας ιντριγκάρει με κάθε εικόνα και κάθε πακέτο δεδομένων που επιστρέφει.


ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com