Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Λιβύη: Η «γλώσσα των όπλων» και η μπίζνα με το βορειοκορεατικό πετρέλαιο

Λιβύη: Η «γλώσσα των όπλων» και η μπίζνα με το βορειοκορεατικό πετρέλαιο
Εξαγωγές με το δάκτυλο στη σκανδάλη έχουν ξεκινήσει ένοπλοι στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Τρίπολης, σ’ ένα ακόμα επεισόδιο που φανερώνει τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα της αφρικανικής χώρας.

Η πτώση του Μουάμαρ Καντάφι άφησε στη θέση της ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ηγέτες φυλών διεκδικούν μεγαλύτερη αυτονομία και σε αρκετές περιπτώσεις δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας, όταν διαπιστώνουν πως θίγονται τα συμφέροντά τους.

Όπως μετέδωσε το Reuters, σήμερα έγινε η πρώτη παράδοση αργού σε δεξαμενόπλοιο σημαίας, Βορείου Κορέας («Morning Glory»).

«Ξεκινήσαμε να εξάγουμε πετρέλαιο. Αυτή είναι η πρώτη μας πώλησ绨δήλωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει το λιμάνι Ες Σιντέρ και δύο ακόμη.

Οι ένοπλοι έχουν θέσει εδώ και περίπου οκτώ μήνες υπό τον έλεγχό τους τρία στρατηγικής σημασίας λιμάνια της χώρας και έχουν επανειλημμένα απειλήσει ότι θα πωλήσουν πετρέλαιο, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της χώρας. Ο Αμπ Ράμπο Αλμπαράσι, αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός του αυτονομιστικού κινήματος της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές δεν έχουν αποσχιστικά σχέδια αλλά απαιτούν το 15% των εσόδων από την πώληση πετρελαίου σε όλη τη χώρα να δίνεται στην περιοχή τους.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η ομάδα του θα σεβαστεί παλαιότερα πετρελαϊκά συμβόλαια, αλλά απαίτησε ορισμένες από τις συμφωνίες να διερευνηθούν για φαινόμενα διαφθοράς.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η Μόσχα έχει αφηνιάσει: Eμπάργκο φυσικού αερίου στην Ουκρανία λόγω χρεών ανακοίνωσε η Gazprom


H Ρωσία σε μία πρώτη απάντηση στις προκλήσεις της "κυβέρνησης" του Κιέβου και στην σύλληψη του επικεφαλής των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ από ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αλλά και άνδρς της Blackwater, σταματά την τακτική της πίστωσης και κόβει "εδώ και τώρα" το φυσικό αέριο στην Ουκρανία αν δεν πληρωθεί άμεσα ένα ποσό που πλησιάζει τα 2 δισ. δολ.!

Ο επικεφαλής του ομίλου Gazprom, Alexei Miller, δήλωσε πριν λίγο οτι "Η Ουκρανία έχει σταματήσει να πληρώνει για τις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου και αυτό αναγκαστικά μας οδηγεί να διακόψουμε την παροχή φυσικού αερίου. Οφείλει περίπου $ 1.890 εκατομμύρια σε απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου και φυσικά δεν μπορούμε να τους επιδοτούμε για να μας πολεμάνε και να διώκουν τον πληθυσμό που δεν είναι αρεστός στην παράνομη κυβέρνησή της"

"Η Ουκρανία πρέπει να εξοφλήσει τα χρέη της άμεσα σε διαφορετική περίπτωση επιστρέφουμε στο 2009" και σίγουρα η απειλή αυτή δεν αφορά μόνο τη Ουκρανία, αλλά και τις χώρες του ΝΑΤΟ που βρίσκονται νότια της Ουκρανίας, όπως η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα, καθώς οι βόρειες χώρες πλέον έχουν κανονική ροή μέσω του Nord Stream.

Το 2009 η Ρωσία σταμάτησε όλες τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του συστήματος αγωγών της Ουκρανίας για δύο εβδομάδες και πάγωσε το σύμπαν!

Η Gazprom έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ακυρώσει έκπτωση στις πωλήσεις φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από τον Απρίλιο, μετά την αποπομπή του τελευταίου μήνα του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνει γνωστό πότε θα διακοπεί η ροή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, οπότε και θα ξεκινήσει μια νέα κρίση σε έναν μήνα που δείχνει ότι θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες.

Το ελληνικό σύστημα διανομής εξασφαλίζει μεταξύ 7 και 15 ημέρων παροχή, αλλά φυσικά πλέον αν συβεί κάτι τέτοιο τα αποτελέσματα θα είναι κρίσιμα αρνητικά για την οικονομία.

Ο South Stream που έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται θα δώσει στις παραπάνω χώρες - πλην Ελλάδας - λύση στο πρόβλημα, αλλά πριν περάσπυν δύο χρόνια δεν θα ρεύσει φυσικό αέριο μέσα από την Μαύρη Θάλασσα...

Αλλά η Μόσχα που δείχνει να έχει "αφηνιάσει" από την περιφρόνηση που έδειξαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε βάρος της στο κρίσιμο θέμα της Ουκρανίας,  προσθέτει συνέχεια νέα δεδομένα και στον στρατιωτικό τομέα:

Ενεργοποιεί μία παλιά εγκαταλελειμμένη σοβιετική βάση στην περιοχή του Μουρμάνσκ στα σύνορα με την Φινλανδία και αυτό έχει μεγάλη σημασία ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Η βάση λέγεται Αlakurtti και θα φιλοξενήσει 3.000 άνδρες των ρωσικών αρκτικών στρατευμάτων, ενώ θα τελεί υπό την διοίκηση του αρχηγείου του Ρωσικού Βορείου Στόλου.

Την ανακοίνωση έκανε ο Διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στρατηγός Anatoly Sidorov ο οποίος δήλωσε ότι η βάση θα καταστεί λειτουργική το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο. 

Ήδη κατασκευάζεται το στρατιωτικό ελικοδρόμιο το οποίο θα μπορε'ι να δεχθεί μέχρι και 10 μεγάλα μεταφορικά ελικόπτερα ταυτοχρόνως.


Σύμφωνα όμως με τον κυβερνήτη της περιοχής Oleg Mazunov θα κτιστεί μια νέα βάση-πόλη από την αρχή με τη την περιφερειακή διοίκηση του Murmansk να κατασκευάζει υποδομές και σπίτια για να φιλοξενηθούν στελέχη και στρατιώτες που θα υπάγονται στον Βόρειο Στόλο.

Επίσης σε εκτέλεση του ίδιου δόγματος έχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση των πρώην σοβιετικών αεροπορικών βάσεων στον Αρκτικό Ωκεανό . Το σχέδιο απαιτεί την αποστολή μηχανοκίνητων  ταξιαρχιών , στην ευρύτερη περιοχή της Αρκτικής και  συγκεκριμένα στο Αρχάγγελσκ και την Χερσόνησο Κόλα .

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

5 χρόνια πρόοδος πέντε χρόνια κρίση (πίνακας)

20140307_progress
Presented with no comment… από το γνωστό site Zero Hendge  ο πίνακας καταγράφει 4 δείκτες:

την άνοδο του S&P
την αύξηση στα περιουσιακά στοιχεία της FED,
την αύξηση στο προσωπικό εισόδημα των πολιτων
και την αύξηση στις νεες θέσεις εργασίας
Ο παραπάνω δείκτης κάνει σαφές πως  υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό πλούτου το οποίο μένει εκτός και πέρα από κάθε είδους πολιτική ανάλυση. Ειδικότερα δε η ταξική πολιτική ανάλυση δεν λαμβάνει καν υπόψη αυτό το δεδομενο και δεν γνωρίζει πως παράγεται αυτός ο πλούτος.

Όμως κάθε προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου πρέπει να ξεκινήσει από την κατανόηση της σύγχρονης οικονομιας ενώ προηγουμένως να δώσει έναν νέο τρόπο παράγωγης πολιτικών και πολιτικών. Και αυτό διότι ο τρόπος παραγωγής πολιτικών είναι φτιαγμένος για να αναπαραγάγει το μοντέλο και να  ακυρώνει  κάθε πιθανότητα αλλαγής πολιτικής

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΚΚΕ «Οι εργαζόμενοι να είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα»

«Οι εργαζόμενοι να είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα»
Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για όσα γράφονται σχετικά με εργασιακές ανατροπές

Επίθεση εξαπολύει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφέρεται: «Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με το πάγωμα των τριετιών από το 2017, την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας. Πολύ περισσότερο να μη διανοηθεί να κάνει πράξη αυτά που γράφονται και ακούγονται. Ανεξάρτητα από το αν η τρόικα παίζει το ρόλο του «λαγού», αυτές οι ανατροπές είναι μόνιμες απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για άμεση απάντηση».

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ


Φήμες λένε ότι  μετά την υπογραφή της  ΕΣΣΕ θα ξεκινήσουν οι αποχωρήσεις των συναδέρφων που έχουν κάνει αιτήσεις, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις προς το κλείσιμο της συμβάσης.
Τα οργανογραμματα αλλάζουν!!! 

Όταν στην Ελλάδα ξεπουλούν δημόσια περιουσία, στη Γαλλία ιδρύουν νέες κρατικές εταιρείες.


Δημοσιεύθηκε χθες, σε ιστοσελίδα του οικονομικού τύπου, προσχέδιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση συμμετοχής 66% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ. Ένα άτυπο αρχείο κειμένου, που δόθηκε προφανώς ...
κάπου χέρι με χέρι, μια και δεν καταφέραμε να το εντοπίσουμε ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ (όπου υπάρχει αναφορά στη ΔΕΗ), ούτε στο ΥΠΕΚΑ, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε και στον ΑΔΜΗΕ.
Το ιστολόγιό μας βέβαια έγκαιρα σας έχει πει ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι στρατηγικής σημασίας εθνική υποδομή, δεν είναι για ξεπούλημα, έχει αποκαλύψει τα 8 κυβερνητικά ψέματα για τον ΑΔΜΗΕ κι έχει πει ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουν να πουλήσουν άρον-άρον τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, τη στιγμή που δεν είναι ικανοί, τόσα χρόνια τώρα, να βάλουν να ξαναδουλέψει το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, που ήταν πάντα ιδιωτικό.
Την ώρα λοιπόν που η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία, στη Γαλλία ιδρύουν νέα δημόσια εταιρεία για να ασχοληθεί με την αξιοποίηση του μεταλλευτικού τομέα. Όπως μεταδίδει το EurActiv, ο Γάλλος υπουργός βιομηχανίας Arnaud Montebourg ανακοίνωσε τη δημιουργία κρατικής εταιρείας μεταλλείων, προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό της χώρας με πρώτες ύλες και να εξάγει Γαλλική τεχνογνωσία στο εξωτερικό. Η νέα εταιρεία θα αποτελεί ένα σχήμα-ομπρέλα για θέματα γεωλογικής τεχνογνωσίας, γνώσης του υπεδάφους και εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων. Η χρηματοδότησή της θα γίνεται απ' την κρατική εταιρεία συμμετοχών ΑΡΕ και το Γαλλικό ΙΓΜΕ (BRGM). Κύριος σκοπός της εταιρείας είναι η διασφάλιση του κρατικού ελέγχου στον ορυκτό πλούτο και η διασφάλιση του εφοδιασμού. Μελλοντικά δεν αποκλείεται η συνεργασία με ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, αλλά η πλειοψηφία θα παραμένει στο κράτος.
Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Δείτε μας λοιπόν τώρα και στο Facebook και κάντε Like στη σελίδα μας!
Τα πρώτα έργα με τα οποία θα ασχοληθεί η νέα εταιρεία (CMF) θα είναι η εκμετάλλευση λατομείων στη Γαλλία και στη συνέχεια η εκμετάλλευση χρυσού στη Γουιάνα και νικελίου στη Νέα Καληδονία.
Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι "η δημιουργία μιας κρατικής εταιρείας μεταλλείων στη Γαλλία θα μας επιτρέψει να έχουμε έλεγχο στις τιμές, στις ποσότητες και στην αυτονομία μας". Για δες λοιπόν τώρα τι κάθεται και λέει ο Γάλλος: χωρίς κρατική εταιρεία δεν έχουν έλεγχο ούτε στις τιμές ούτε στις ποσότητες! Κι εγώ που νόμιζα ότι στις ανοιχτές αγορές τις τιμές τις διαμορφώνει ο ελεύθερος ανταγωνισμός! Που νόμιζα ότι αν ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές! Ότι θα μπορούμε να ζήσουμε πια το μύθο μας, περίπου όπως στη Βρετανία! Πιπέρι στο στόμα, θέλει αυτός ο Γάλλος!  

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ:ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ & ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    
   Προς: Υπουργό ΠΕΚΑ                                
         κ. Ιωάννη Μανιάτη                                       

Θέμα: Σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Κύριε Υπουργέ

Σε συνέχεια του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ -και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ- οι πληροφορίες που τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θέλουν (το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα) να θέτετε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού (ως προς στοιχεία ενεργητικού, ανθρώπινου δυναμικού, πελατειακή βάση).

Προωθείτε ένα σχέδιο που προσπαθεί να «υπηρετήσει» την περαιτέρω απελευθέρωση αγοράς Η/Ε όταν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στην Ελλάδα του 2014 η συμμετοχή της ΔΕΗ στην συνολική ζήτηση Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι της τάξης του 65% και βαίνει μειούμενη. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι το υπόλοιπο 35% (της ζήτησης) καλύπτεται από ιδιώτες ανεξάρτητους παραγωγούς. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση της χώρας μας, έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κατάθεση του συνολικού σχεδίου για την αναδιοργάνωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού, υπηρετεί μόνο Μνημονιακές επιταγές που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιπρόσθετα, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, τα προβλήματα που ήδη ταλανίζουν την ενεργειακή αγορά αλλά και αυτά που θα δημιουργηθούν, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και μία σειρά άλλων, πλείστων (σημαντικότατων) παραμέτρων δημιουργούν εύλογα/κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ:



ü  Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι μονάδες που φέρονται να απαρτίζουν το χαρτοφυλάκιο της νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρισμού «Μικρή ΔΕΗ» και γιατί άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 24.7.2013) αυξάνοντας τα προς πώληση MW υδροηλεκτρικής ισχύος σε 833MW από 500MW εντάσσοντας μάλιστα στον σχεδιασμό το μεγαλύτερο αντλητικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Νέστου) δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να λειτουργεί περισσότερες ώρες.

ü  Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο κόστος άρδευσης των εκτάσεων αγροτικής γης;

ü  Επιπλέον, ποιος φορέας θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των υδάτων σε περιόδους πλημμυρίδας και ποιος θα εκμεταλλεύεται τις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές;

ü  Γιατί δεν συμπεριλαμβάνετε στο Σχέδιο αντίστοιχο ποσοστό του νησιωτικού συμπλέγματος, από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής (ΑΣΠ);

ü  Ποια θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή του αντίστοιχου ποσοστού της πελατειακής βάσης (Εμπορία);

ü  Από ποιους οφειλέτες θα διεκδικήσει η νέα εταιρεία το 30% του 1,3 δις των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ εκ των οποίων μάλιστα τα 200 εκατομμύρια είναι οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου;

ü  Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων δανειστών (τράπεζες) ότι η νέα εταιρεία θα αναλάβει το ποσοστό του 30% (ήτοι το 1,45 δις επί του συνολικού χρέους της ΔΕΗ που ανέρχεται σε 4,8 δις ευρώ).

ü  Θα αποτελεί υποχρέωση της νέας εταιρείας –και αν ναι, με ποιόν τρόπο θα το κάνει- το να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε Βιομηχανίες Υψηλής Τάσης μετά την έκπτωση των τιμολογίων που επέβαλε η Κυβέρνηση στη ΔΕΗ;

ü  Το βάρος της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, σε τιμή κάτω του κόστους, προς την εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδας θα συνεχίσει να το επωμίζεται μόνο η ΔΕΗ Α.Ε;

ü  Θα αναλάβει η νέα εταιρεία μέρος των ειδικών τιμολογίων όπως νησιών, αγροτών, πολυτέκνων, κοινωνικό τιμολόγιο; Θα επιβάλετε και στη νέα εταιρεία αντίστοιχες μειώσεις για την αιθαλομίχλη;

ü  Θα συνεχίσει η ΔΕΗ Α.Ε να είναι προμηθευτής καθολικής υπηρεσίας και προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου;

ü  Με ποιο ηθικό αλλά και νομικό δικαίωμα η ΔΕΗ ¨ξεπουλά¨ τους εργαζομένους της;

Κύριε Υπουργέ

     Η ΔΕΗ αποτελεί την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση της χώρας. Η περιουσία της αποτελεί Εθνικό πλούτο και περιουσία όλων των Ελλήνων.

     Επιπρόσθετα γνωρίζετε ότι μέρος της περιουσίας που θέλετε να εκποιήσετε είναι και αναγνωρισμένη περιουσία των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ με το Νόμο 2773/99 (άρθρο 34), που έχει τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας κύρωσης στη Βουλή μεταξύ Κυβέρνησης, εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ, από την καθολική ψηφοφορία 287 Βουλευτών.

         Κύριε Υπουργέ

     Σας καλούμε να αποσύρετε και να μην καταθέσετε προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το εν λόγω Σχέδιο, καθώς ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ μαζί με τους φορείς και το σύνολο των εμπλεκόμενων -με το απαράδεκτο Σχέδιο- τοπικών κοινωνιών, θα προχωρήσουμε τόσο σε Νομικές όσο και σε κάθε άλλης μορφής δράσεις/απεργιακές κινητοποιήσεις προκειμένου να μην ψηφιστεί, από μία κυβέρνηση που δεν έχει τη νομιμοποίηση.  

ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

ΕΚΕΔΑ:ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


Η 8η του Μάρτη ειναι επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες . Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών και συγκεκριμένα των εργαζομένων γυναικών απο κάθε λογής εκμετάλλευσης καταπίεσής χειραφέτησης και τέλος προκατάληψης. Είναι μέρα – δίδαγμα για τη δική μας και τις μελλοντικές γενιές, που μας δείχνει το δρόμο της ιςης μεταχειρηςης και της ισότιμης ένταξης της γυναίκας στον κοινό στόχο για αγωνιστική διεκδίκηση όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας τα στερούν. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του σήμερα και τους αγώνες του μέλλοντος. Να παραδειγματιστούμε και να εμπνευστούμε από τις γυναίκες εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που το 1857 έδωσαν στη Νέα Υόρκη το δικό τους αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αξιοπρεπείς μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας. Η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κοινωνικοςυνδικαλιςτικα δρώμενα της πατρίδαςας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξέλιξη κάθε δημοκρατικής κοινωνίας . Το Εργατικό Κέντρο Ελευσινας Δυτικης Αττικής καλεί όλες τις γυναικες να συμμετάσχουν ενεργά δυναμικά μα πανω απο ολα ισότιμα σε όλες τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου πεδίου . Πιστεύουμε ακράδαντα στην κοινωνία αυτή πως κάποτε θα υπάρχουν γυναικες που τα δικαιώματα τους δεν θα έχουν φύλο.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ !


Οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου αρχικά κατασκευάζονται για ένα συγκεκριμένο σκοπό.


Όταν οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ολοκληρώσουν τον κύκλο των εργασιών τους παροπλίζονται και απλώς παραμένουν στη θέση τους στη θάλασσα για να θυμίζουν την πρότερη χρήση τους. Τότε είναι που δημιουργικοί σχεδιαστές και πρωτοποριακοί αρχιτέκτονες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο: Να μεταμορφώσουν τις εγκαταλειμμένες πλατφόρμες για να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα αποτελέσματα; Μερικές πολύ έξυπνες ιδέες που θα σας ενθουσιάσουν…


1. ΒΙΟΤΟΠΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΖΩΗΣ


Κάτω από τις εξέδρες συγκεντρώνεται πλήθος ψαριών και σπάνιων ειδών, ενώ κοράλλια και σφουγγάρια βρίσκουν τον ιδανικό τόπο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι οι πλατφόρμες αποτελούν την καλύτερη βάση για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων, όπου η θαλάσσια ζωή θα βρει τον κατάλληλο βιότοπο.


2. ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ


Φανταστείτε ένα πολυτελές σπίτι με το δροσερό αεράκι της θάλασσας να μπαίνει από τα παράθυρα και την απρόσκοπτη θέα στον ωκεανό να κερδίζει τις εντυπώσεις! Οι αρχιτέκτονες Ku Yee Kee και Hor Sue – Wern από τη Μαλαισία είναι πανέτοιμοι να κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα!


3. ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ


Ένα θέρετρο μέσα στη θάλασσα, που προσφέρει ό,τι έχετε ονειρευτεί για τις διακοπές σας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Morris Architects που εδρεύει στις ΗΠΑ βλέπει μια παροπλισμένη εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού ως ένα πολυτελές θέρετρο διακοπών, και δεν θα αργήσει να το κάνει πράξη!


4. ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ


Το PADI, διαπιστευμένο κέντρο καταδύσεων, βρίσκεται ανάμεσα στο Βόρνεο, στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία και προσφέρει στους επισκέπτες του όχι μόνο καταλύματα αλλά και μια μοναδική εμπειρία κατάδυσης.

Πηγή: perierga.gr


ΠΗΓΗ:kavalaoil.blogspot.gr

Reuters: «Πόλεμος» Gazprom - Rosneft για τις εξαγωγές αερίου


Η Gazprom, πάντως, διατηρεί ακόμη το αποκλειστικό δικαίωμα να εξάγει φυσικό αέριο στο εξωτερικό μέσω αγωγών, οι οποίοι συνδέουν τα τεράστια κοιτάσματα της Σιβηρίας με τους πελάτες της στην Ευρώπη. Η εταιρεία αυτή καλύπτει το 30% της ζήτησης αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Rosneft, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στη Ρωσία, επιδιώκει να σπάσει το μονοπώλιο του έτερου ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, της Gazprom, ώστε να μπορεί και αυτή να εξάγει φυσικό αέριο μέσω αγωγών, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Το πρακτορείο κάνει λόγο, μάλιστα, για μια φιλοδοξία η οποία εντάσσεται στην «υπόγεια σύγκρουση ανάμεσα σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα».
Όπως γράφει το Reuters, ο Ίγκορ Σέτσιν, επί σειρά ετών σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μεταμόρφωσε τη Rosneft στη μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαιοπαραγωγική επιχείρηση του κόσμου προχωρώντας στην εξαγορά, έναντι 50 δισ. δολαρίων, της κοινοπραξίας TNK-BP πέρυσι.
Σε μια ένδειξη της αυξανόμενης ισχύος και επιρροής του Σέτσιν, η Rosneft και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου του φυσικού αερίου, η εταιρεία Novatek, έχουν ήδη εξασφαλίσει το δικαίωμα να εξάγουν διά θαλάσσης υγροποιημένο φυσικό αέριο, επιτυγχάνοντας την ακύρωση ενός νόμου του 2006 ο οποίος εκχωρούσε στη Gazprom το μονοπώλιο στις εξαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Η Gazprom, πάντως, διατηρεί ακόμη το αποκλειστικό δικαίωμα να εξάγει φυσικό αέριο στο εξωτερικό μέσω αγωγών, οι οποίοι συνδέουν τα τεράστια κοιτάσματα της Σιβηρίας με τους πελάτες της στην Ευρώπη. Η εταιρεία αυτή καλύπτει το 30% της ζήτησης αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, η Rosneft θέλει να της παραχωρηθεί πρόσβαση στον αγωγό Sila Sibiri της Gazprom, που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει αέριο στην Κίνα, και η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 38 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο.
Η Gazprom δεν έχει ακόμη υπογράψει οριστική συμφωνία με την Κίνα σχετικά με τον αγωγό αυτό, ενώ έχει ανακοινώσει ότι η έναρξη της λειτουργίας του αναβάλλεται για το 2020, από το 2018 που είχε προγραμματιστεί.
«Είναι άδικο το ότι ο αγωγός έχει εκχωρηθεί μόνο σε μία εταιρεία», ανέφερε στο Reuters πηγή από τη Rosneft.
Μάλιστα, η Rosneft προσέλαβε τον Ιανουάριο τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Μιχαήλ Λεοντίγεφ, ο οποίος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom, διότι υποβάθμιζε τη σημασία του φυσικού αερίου που εξορύσσεται από σχιστολιθικά πετρώματα στις ΗΠΑ με τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης - και του ανέθεσε να διευθύνει το γραφείο Τύπου και δημοσίων σχέσεών της.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες οι οποίοι περιορίζουν την πραγμάτωση των δυνατοτήτων του τομέα του αερίου στη Ρωσία (. . .). Λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού από μεγάλες ξένες επιχειρήσεις, απαιτείται οι νόμοι (που διέπουν τη λειτουργία του τομέα) να εκσυγχρονιστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosneft χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Η Gazprom απέφυγε, από την πλευρά της, να σχολιάσει το θέμα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Kατατέθηκαν οι τροπολογίες για την κατάργηση 23 φορέων- Ποιοι είναι αυτοί


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε χθες το απόγευμα τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με μία από τις τροπολογίες παρέχεται δικαστική κάλυψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο έχει ανατεθεί και ο επανέλεγχος των προσλήψεων στο Δημόσιο των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Ποιες είναι οι τροπολογίες:

    Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι επιθεωρητές-ελεγκτές και οι βοηθοί τους, για τις περιπτώσεις που εγκαλούνται ενώπιον δικαστηρίων για πράξεις ή παραλείψεις τους, εκπροσωπούνται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Επαναδιατυπώνεται η προς ψήφιση διάταξη για τον επανέλεγχο της πρόσληψης στο Δημόσιο, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Στους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που θα διενεργήσουν τους ελέγχους, αποδίδεται η ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου - και αν ο έλεγχος αποδείξει πως υπήρξε παρατυπία κατά την πρόσληψη κάποιου εργαζομένου, ο τελευταίος απολύεται αυτοδικαίως και χωρίς αποζημίωση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση. Η όλη διαδικασία τίθεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

    Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ (καθώς και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ), που αναφέρονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009, μπορεί να διοριστούν βάσει νέας προκήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων με σειρά προτεραιότητας, η οποία θα εκδοθεί ειδικά γι' αυτούς.

    Με τη νέα προκήρυξη θα καθοριστούν οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο προσωπικού, τα προσόντα πρόσληψης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν διοριστούν με τη νέα προκήρυξη, διορίζονται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2015, βάσει της σειράς επιτυχίας τους, στις αρχικές θέσεις διορισμού τους, με τη βαθμολογία που εντάχθηκαν στον πίνακα διοριστέων.

    Ορίζεται ρητά ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων μεταβολής της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

    Επανακαθορίζεται η διαδικασία για τις μετατάξεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας.

    Συμπληρώνονται διατάξεις του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκρινισθεί ο τρόπος του λογιστικού προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία με την απλογραφική ή διπλογραφική μέθοδο.

    Περιλαμβάνονται πλέον στην έννοια των «κινητών αξιών του ελληνικού Δημοσίου» οι κινητές αξίες των ΔΕΚΟ, που καλύπτονται απ' την εγγύηση του Δημοσίου και αποτελούν μέρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης.

    Προωθείται η έκδοση repos με διαμεσολάβηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξασφάλιση ρευστότητας.

    Εξασφαλίζεται το εφάπαξ των απολυόμενων υπαλλήλων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, με το ποσό που αναλογεί στον καθένα.
    Ορίζεται προθεσμία ενός έτους για την εκκαθάριση της εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.

Οι φορείς στους οποίους θα μπει λουκέτο

    «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)»
    «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)»
    «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)»
    «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.)
    «Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών»
    «Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών»
    «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας»
    «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης»
    «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ)»
    «Οργανισμός Κωπαΐδας»
    «Κεντρική Αγορά Πατρών»
    «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά»
    «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας»
    «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας»
    «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε.»
    Συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ) τα εξής:
    «Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού»,
    «Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού»
    «Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας»
    Συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.) τα εξής:
    «Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.)»
    «Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.)»
    «Ταμείο Αεροπορικής 'Αμυνας (Τ.Α.Α.)»

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΟΕΠΔΧΒ:8 ΜΑΡΤΗ 2014 ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Ημέρα σύμβολο , ημέρα μνήμης , ημέρα αφύπνισης και διεκδίκησης για την ισότητα , 
την κοινωνική δικαιοσύνη και την ποιότητα ζωής . 

Από το 1910 που καθιερώθηκε ως ημέρα πάλης μέχρι σήμερα η 8η
 Μάρτη εξακολουθεί να 
είναι σύμβολο δράσης για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και των εργαζομένων 
γενικότερα , καθώς τα εργασιακά , ασφαλιστικά και κοινωνικά προβλήματα οξύνονται 
από τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές που πλήττουν τη χώρα μας . 

Ο ρόλος της γυναίκας τα χρόνια της κρίσης, όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της κρίσης 
των ηθικών και κοινωνικών αξιών, που τα πάντα ισοπεδώνονται και απαξιώνονται έχει 
επιφορτιστεί με πολύ μεγαλύτερες ευθύνες . 

Η γυναίκα έχει ρόλο θεσμικό στα κοινά . Η παρουσία της είναι έντονη τόσο στο 
συνδικαλιστικό κίνημα όσο και στην πολιτική . 
Σημαντική θέση κατέχει και σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού . 
Στον ρόλο της ως μάνα και σύζυγος καλείται να στηρίξει ακόμη περισσότερο την 
οικογένεια . 
Η δράση , η προσφορά , οι αξίες της σύγχρονης γυναίκας είναι καθοριστικές για την 
διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας για να ξεπεραστεί η κρίση στην πατρίδα μας . 

Γι αυτό όλοι και όλες μαζί πρέπει να αντισταθούμε στην βίαιη υποβάθμιση των 
εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους , συνεχίζοντας να παλεύουμε και να 
αγωνιζόμαστε για την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην οικονομική , 
κοινωνική και πολιτική ζωή . 

Μας αναλογεί το μισό του αγώνα ! Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας !

ΠΗΓΗ:poedxb.gr

ΓΣΕΕ:8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Μετά από τρία χρόνια περιδίνησης στα αλλεπάλληλα και αδυσώπητα μέτρα λιτότητας, το αποτέλεσμα είναι αφενός μεν ο οικονομικός μαρασμός της κοινωνίας, και αφετέρου η υποχώρηση των αρχών που στηρίζουν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, όπως κατ’εξοχήν είναι η ισότητα των φύλων.
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία απέχουν μακράν της πραγματικότητας, την οποία δεν έχουν μηχανισμούς να αποτυπώσουν, ώστε να καταφανεί ο αληθινός αριθμός των υποαπασχολούμενων γυναικών, των μειώσεων στις αμοιβές τους, αλλά και αυτών που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν την εργασία τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες άμισθης υποστήριξης των αναγκών φροντίδας της οικογένειάς τους από το κλείσιμο των δημόσιων υποστηρικτικών δομών. Ακόμη και αυτά τα στοιχεία όπως τα πρόσφατα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής φανερώνουν όμως τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όπως αυτό της ανεργίας που είναι κατ΄εξοχήν «γένους θηλυκού» με το ποσοστό να αγγίζει το 31,6%, αρκετά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (23,6%) ΕΛΣΤΑΤ Δεκέμβριος 2013. Στη σκιά των επίσημων στοιχείων βέβαια είναι και η ποσοτική και ποιοτική αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά γυναικών, στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο. Και πώς άλλωστε όλα αυτά να μετρηθούν όταν η Ελλάδα έχει εξαιρεθεί από όλους του ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αποτίμησης της προόδου στην ισότητα των φύλων λόγω της αυστηρής εφαρμογής των όρων του διεθνούς της μηχανισμού δανεισμού. 
Η Πολιτεία οφείλει μια ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ στις γυναίκες για τη δραματική υποχώρηση του επιπέδου προστασίας τους και τις πράξεις ή παραλείψεις της στην άρση των στερεοτύπων που τις ωθούν σε εσωστρέφεια και περιθωριοποίηση. Οφείλει όχι μόνο να μην προχωρήσει στα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη δήθεν μείωση του μη μισθολογικού κόστους με την κατάργηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλειας υπέρ της οικογένειας, αλλά αντιθέτως να ενισχύσει τους σχετικούς πόρους του ΟΑΕΔ και των αρμόδιων Υπουργείων από τους οποίους καλύπτονται στοιχειωδώς οι προνοιακές παροχές και υπηρεσίες προς τις εργαζόμενες γυναίκες.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους, τη συλλογική δράση.
Για το σκοπό αυτό τις ενημερώνει ότι έχει στη διάθεσή τους για κάθε ζήτημα πληροφόρησης, στήριξης και συλλογικής δράσης:
τη Γραμματεία Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε. και 12 δομές ισότητας σε αντίστοιχες δευτεροβάθμιες Οργανώσεις της (στα Εργατικά Κέντρα Έβρου, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Βόλου, Φθιώτιδας, Πάτρας, Ηρακλείου και στις Ομοσπονδίες Επισιτισμού-Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Τραπεζοϋπαλλήλων) τη λειτουργία των οποίων συντονίζει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ http://www.inegsee-isotita.gr/ https://www.facebook.com/domesIsotitasIneGsee
το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε. www.kepea.gr https://www.facebook.com/groups/154175534088/
το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής εργαζομένων του ΙΝΕ/Γ.Σ.Ε.Ε. http://www.inegsee.gr/diktyo-plhroforhshs.html

Ακολουθεί παράρτημα με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας από τις Δομές Ισότητας των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων μελών της Γ.Σ.Ε.Ε.

Εκδηλώσεις Δομών Ισότητας των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων μελών της Γ.Σ.Ε.Ε. για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας  
Η Δομή Ισότητας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας υλοποιεί σεμινάριο ενδυνάμωσης σήμερα Παρασκευή 7 και αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου με θέμα: «Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: η θέση των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία».
Η Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Έβρου συμμετέχει σε δράση για την εξάλειψη των στερεοτύπων. Το Σάββατο 8 Μαρτίου, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, θα στηθεί δέντρο, στα φύλλα του οποίου θα κρέμονται στερεότυπα τα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να τσαλακώσουν και να πετάξουν.
Η Δομή Ισότητας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας υλοποιεί σεμινάριο ενδυνάμωσης το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου με θέμα: «Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: η θέση των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία – επίκαιρα ζητήματα ασφαλιστικού και εργατικού δικαίου».
Η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, διοργανώνει την Κυριακή 9 Μαρτίου εκδήλωση με θέμα «Εργαζόμενη Γυναίκα στην Πορεία του Χρόνου. Το Χθες και το Σήμερα».
Η Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Έβρου συμμετέχει στη διοργάνωση εκδήλωσης για τη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη στην Αλεξανδρούπολη με τίτλο «Μία γυναίκα σύμβολο».
Επίσης διοργανώθηκαν:

Η δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρο Βόλου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 6 Μαρτίου στην είσοδο του Ε.Κ. Βόλου.
Η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Μαρτίου ημερίδα δημοσιοποίησης της Δομής με θέμα «Η Γυναίκα Σήμερα και οι Πολλαπλοί της Ρόλοι».

ΠΗΓΗ:gsee.gr