Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μετακυλούν το χρέος πάνω μας !


Το χρέος έγινε ιδιωτικό

Η επικείμενη υπεροφορολόγηση ακίνητης περιουσίας, με κριτήριο την κατοχή και όχι την πρόσοδο, και με βάση αντικειμενικές αξίες του 2007, υπερδιπλάσιες των τρεχουσών αγοραίων τιμών, υπολογίζεται να αποφέρει έσοδα περί τα 4 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 500 εκατ. το 2012 και άνω των 2,5 δισ. το 2013 από την ίδια πηγή. Πλήττονται οι μικροϊδιοκτήτες· οι μεγάλες περιουσίες ελαφρύνονται συγκριτικά. Για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί συνολικά περί τα 11 δισ. ευρώ φόρων, οι περισσότεροι από μισθωτούς και συνταξιούχους. Κάπως έτσι θα προκύψει πρωτογενές πλεόνασμα.

Tο δημόσιο χρέος, αφού κατέφαγε τον δημόσιο και κοινωνικό πλούτο μέσω του PSI, τώρα μεταφέρεται άμεσα στους πολίτες, γίνεται δυσβάσταχτο ιδιωτικό χρέος. Αυτή η μετακύλιση χρέους ουσιαστικά σημαίνει μείζονα κοινωνικό μετασχηματισμό· γκρεμίζει τις εδραιωμένες από αιώνων πεποιθήσεις περί αποταμίευσης και εξασφάλισης, και μεταβάλλει μέγα μέρος του πληθυσμού σε ακτήμονες, με άνεργα τέκνα και ζοφερές προοπτικές αυτοαπασχόλησης.

Με άλλη νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται η αυτόματη κατάσχεση καταθέσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Με δεδομένο ότι όλοι οι μισθωτοί και οι επιχειρηματίες διακινούν τα χρήματά τους μέσω τραπεζών, υποθέτουμε ευλόγως ότι όποιος χρωστάει στο Δημόσιο μηδενίζει ήδη σταθερά το καταθετικό του υπόλοιπο. Ο πολίτης βλέπει πλέον το κράτος ως διώκτη και εξολοθρευτή, και όχι ως εγγυητή της ιδιοκτησίας, της εργασίας, του επιχειρείν.

Οι νομοθετούντες ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοκτονούν πολιτικά, στρεφόμενοι εναντίον των κοινωνικών στρωμάτων τα οποία υποτίθεται εκφράζουν και υπερασπίζονται. Ιδίως η συντηρητική παράταξη φαίνεται να μη διδάσκεται από την καταστροφή της κεντροαριστεράς, και εξακολουθεί μαζί της να υπονομεύει τις στοιχειώδεις δυνατότητες ανάκαμψης για το φρόνημα των νοικοκυραίων, υποσκάπτοντας μαζί και την εμπιστοσύνη τους προς το πολιτικό σύστημα. Γιατί; Ισως διότι έχουν απολέσει κάθε επαφή όχι μόνο με την πραγματικότητα αλλά και με τις δομές του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΤΟ 81% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ


To 29% των Ελλήνων χαρακτηρίζουν καλή ή μάλλον καλή την κατάσταση του νοικοκυριού τους ενώ το 71% τη θεωρεί ότι είναι κακή έως πολύ κακή, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο. 
Σχετικά με την απασχόληση το 99% των Ελλήνων, χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 78%. Για την επαγγελματική τους κατάσταση οι Έλληνες σε ποσοστό 55% την χαρακτηρίζουν κακή, ενώ μόνο το 22% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Αντίθετα στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 54% οι θετικές απαντήσεις έναντι 22% των αρνητικών.
Στην ερώτηση σε ποιά κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 81% απάντησε ότι η Ελλάδα ακολουθεί λάθος δρόμο, ενώ μόνο το 9% πιστεύει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Πάντως σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση υπάρχει μια αύξηση 4 μονάδων των θετικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 26% θεωρεί ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση και το 56% σε λάθος.

Σε ερώτηση για το πως προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες το 14% (+3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη, ενώ το 45% (-4 μονάδες) υποστηρίζει το αντίθετο.
Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος το 12% (+2 μονάδες) υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερη και το 52% (-5 μονάδες) χειρότερη.
Σχετικά με την κατάσταση της απασχόλησης το επόμενο έτος το 11% προβλέπει βελτίωση και το 77% επιδείνωση της κατάστασης.
Ιεραρχώντας τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 65% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 52% την οικονομία και 20% τη φορολογία.
Εξάλλου, ειδικότερα, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει το 10% των ερωτηθέντων (αύξηση 1 μονάδα σε σχέση με πέρσι), ενώ το 87% απάντησε αρνητικά (μείωση κατά 3 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων. Στην ΕΕ το 23% έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του και 72% όχι.
Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα το 94% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη, και 4% να απαντάει θετικά. Στην ΕΕ οι μέσοι όροι ήταν 82% και 4% αντίστοιχα. Το 21% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 77% απάντησε αρνητικά, ενώ το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχει και η Ευρώπη ευθύνη για την κρίση.
πηγή: nooz.gr 

 ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Β ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: "Δεν θα σας πληρώσω κύριοι τροϊκανοί"

Νέα έρευνα για την περιβαλλοντική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα της BP


H καταστροφή της πλατφόρμας πετρελαίου της BP στον Κόλπο του Μεξικού, το 2010, συνδέεται άμεσα με το θάνατο εκατοντάδων δελφινιών, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, κατέγραψε πνευμονοπάθειες, ορμονικές ανωμαλίες και άλλες επιπτώσεις στην υγεία των δελφινιών. σε μια περιοχή που είχε πληγεί σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής καταστροφής από την πλατφόρμα της BP.

Οι ασθένειες που βρέθηκαν στα δελφίνια στον κόλπο Μπαρατάρια της Λουιζιάνα συνδέονται με την έκθεση στο πετρέλαιο, λένε οι επιστήμονες.

"Πολλές συνθήκες των νόσων που παρατηρούνται στα δελφίνια στον κόλπο Μπαρατάρια είναι ασυνήθιστες, αλλά συνάδουν με την έκθεση στους υδρογονάνθρακες του πετρελαίου και την τοξικότητα" είπαν οι επιστήμονες. Το 17% του πληθυσμού των δελφινιών αναμένεται να εξαλειφθεί, εξαιτίας αυτών ακριβώς των ασθενειών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Δεν έχω δει συναντήσει ποτέ ένα τόσο υψηλό ποσοστό πολύ άρρωστων ζώων και με ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως ανωμαλίες ορμονών" αναφέρει η Λόρι Σβάκε, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Οι επιστήμονες αιχμαλώτισαν, έλεγξαν και απελευθέρωσαν περίπου 30 ρινοδέλφινα στον κόλπο Μπαρατάρια το 2011, ένα χρόνο μετά την καταστροφή. Επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες ανησυχούν σχετικά με τις επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή από την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο που κράτησε το βαρέλι πάνω από τα 99 δολάρια

Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο που κράτησε το βαρέλι πάνω από τα 99 δολάρια
Τα futures του χρυσού σημείωσαν ισχυρή άνοδο την Παρασκευή, πάνω από τα 99 δολάρια το βαρέλι, τελειώνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη ύψους κοντά στο 3%, επηρεασμένα από την αναθεώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την οικονομική ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο, πράγμα που "ανέβασε" τις  προοπτικές ενεργειακής ζήτησης για το μέλλον.

Το αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 0,3% ή 28 σεντς στα 99,32 δολάρια το βαρέλι. 

 ΠΗΓΗ:.newmoney.gr