Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αρνιέμαι

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ)

Πετρελαιοπηγή
Η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια συνήθης πολιτική πρακτική.Όμως αν δεν είσαι προσεκτικός κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός. Διαβάσαμε πρόσφατα την τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Πετρελαιοειδή  (Δέκα χρόνια ΕΛΠΕ σε χέρια ιδιωτών) και πραγματικά ...κάτι μας θύμισε.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιλεκτική ...αντιγραφή γεγονότων που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από την ΠΑΣΚΕ,σε τέτοιο βαθμό που κάποια σημεία φαίνεται ότι δεν άλλαξαν ούτε λέξη! Τελικά όλη η προσπάθεια ατελείωτης λάσπης όλων των τελευταίων ετών το μόνο στόχο που είχε ήταν η θέση του "Χαλίφη".Αξίζει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία που δείχνουν ξεκάθαρα την σύγχυση που προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ξεχνώντας ουσιαστικά ποιοι πραγματικά είναι και πώς λειτουργούν στα ΕΛΠΕ.

   Ας ξεκινήσουμε από τα χιλιοειπωμένα για την εξαγορά της ΒΡ, την επένδυση στην πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ και την επένδυση στις ΒΕΘ. Οι καταγγελίες για όλα τα παραπάνω είχαν πραγματική αξία όταν γινότανε στον σωστό χρόνο και στο σωστό τόπο, με Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου ,  με παρουσία σε Διοικητικά Συμβούλια του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας και σε εποχές υπερκερδοφορίας που κάποιοι έχοντας μπουκωμένα στόματα έβλεπαν το δέντρο και έχαναν το δάσος. Τότε βέβαια ήσασταν προσκολλημένοι στον μεγάλο Στόχο των ιδανικών συμμαχιών για την καρέκλα και δεν σας ένοιαζε τι συμβαίνει. Σαφώς και δεν είναι κακή η υπενθύμιση όλων των παραπάνω αλλά όταν ανακαλύπτεις μετά από αι΄΄ωνες την Αμερική,γίνεσαι πιο γραφικός και από την Ακρόπολη.

Τολμάτε και αναφέρεστε στις ''οικειοθελείς'' αποχωρήσεις όταν "επιφανή" στελέχη σας έτρεξαν να φύγουν με το Πρόγραμμα αδιαφορώντας για τις πιέσεις που δέχονται άλλοι συνάδελφοι που ενώ δεν θέλουν να φύγουν ...τους αποχωρούν.Και δεν είναι η πρώτη φορά,αφού όλοι θυμούνται τον υποψήφιο Βουλευτή σας από τη μια να μας καλεί σε απεργία και την ίδια μέρα να εντάσσεται στην εθελουσία και να την κοπανάει.Το δις εξαμαρτείν ...μάλλον θα γίνει πολλάκις! Αλήθεια,οι εκπρόσωποί σας στο ΠΣΕΕΠ που στηρίζουν αυτόν που ψήφισε το Πρόγραμμα και το διαφημίζει ακόμα,υπογράφουν την ανακοίνωση σας; Ε, ρε τι γίνεται για  ένα αμάξι και για μια απαλλαγή,πάει η ιδεολογία...
 
  Το Διυλιστήριο στις ΒΕΘ τώρα ανακαλύψατε ότι είναι ''σταματημένο με άγνωστη διάρκεια''; Κάποιοι είχαν φροντίσει και το είχαν επισημάνει πολύ καιρό πριν. Δεν πειράζει όμως,φαίνεται ότι κάποιοι από εσάς ετοιμάζονται για μάχη. Καλό είναι αυτό. Απλά σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποί σας στο ΠΣΕΕΠ δίνουν μάχες μόνο με όρους νίκης και ο Πρόεδρος που στηρίζετε...... παλεύει μη τυχόν και δημιουργήσει στους εργαζομένους προσδοκίες.

 Mια και αναφέραμε την μάχη,όταν ήταν να κλείσει το εργοστάσιο Χλωρίου/Καυστικής Σόδας,γιατί δεν βγάλατε  ένα δελτίο τύπου,...έστω ένα πανό.Αλλά πως να το κάνετε όταν ο εκπρόσωπός σας,μαζί με τον εκλεκτό σας Πρόεδρο, υποκαθιστώντας την Διοίκηση ανακοίνωναν αυτοί το κλείσιμο του εργοστασίου ,μη τυχόν και αντιδράσει κανένας    .

Ποίοι είναι οι ''ημέτεροι'' που καταγγέλλετε; Αφού έχετε την διάθεση όπως λέτε να τα γράψετε όλα περιμέναμε να διαβάσουμε ονόματα.Αλλά πως να τα γράψετε όταν είστε όμηροι των κουμπαριών και των ...ιερών συμμαχιών και γνωρίζετε καλά ότι κάποιοι δικοί σας θα χάσουν τον ύπνο τους. Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ τόλμησαν όμως και μίλησαν για τις 33 αποχωρήσεις και τις 26 προσλήψεις στην εταιρεία τους. Αν τολμάτε γράψτε ΕΣΕΙΣ τα ονόματα! Δεν πειράζει,όταν θα ξεπεράσετε το σύνδρομο της καρέκλας και τακτοποιήσετε και τα υπόλοιπα.. μέλη θα βγάλετε ανακοίνωση.

 Και μια τελευταία ερώτηση,όλα αυτά που καταγγέλλεται γιατί δεν τα πήγατε στους Εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτές του Κοινοβουλίου να τα καταγγείλουν επίσημα; Αλλά είπαμε η επανάσταση  σας αρχίζει και τελειώνει σε μια κόλλα χαρτί! Είναι όμως ξεκάθαρο πια ότι ακόμα και αυτοί που καταγγείλλατε ως ''ακροδεξιούς'' είχαν μεγαλύτερη διάθεση για αντίσταση και αγώνες από τους ...γιαλαντζί αριστερούς! 

Ποια είναι τα μεγάλα επενδυτικά ονόματα που θα παρακολουθήσουν το road show της Ν.Υ για την ελληνική οικονομία

Ποια είναι τα μεγάλα επενδυτικά ονόματα που θα παρακολουθήσουν το road show της Ν.Υ για την ελληνική οικονομία
Στο κλειστό ιδιωτικό Club, Μetropolitan Club της Νέας Υόρκης – που ίδρυσε η Jp Morgan to 1891- θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη το συνέδριο επενδυτών της Capital link με συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και κρατικών στελεχών οργανισμών (ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ) προς ιδιωτικοποίηση.

Για πρώτη φορά, όμως, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Capital Link Forum θα συμμετάσχουν και Private equity funds, αλλά και γνωστοί επενδυτές όπως ο Paulson, ο επενδυτής Τραπεζών κ. Wilbur Ross, το Soros Fund.

Η συμμετοχή των Private Equity Funds έχει την σημασία της καθώς συνήθως επενδύουν σε ελληνικές εταιρείες και τα κεφάλαια μένουν στην χώρα επένδυσης. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν private equity & hedge funds, που συνήθως δεν συμμετέχουν σε πάνελ συζητήσεων (Castlelake, Fortress, Marathon, Rhone Group, York Capital).

To τελευταίο είναι το Fund που χρηματοδότησε την Γεκ- Τέρνα, ενώ το Marathon, to Fortress είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τράπεζα Εurobank.

Στην  εκδήλωση με τίτλο «Ελλάδα, μια εποχή ευκαιρίας" έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 40 Funds.

Αναλυτικά, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενδεικτικά:

Allianz Global Investors, American Century Investments, Barclays Capital, Baupost Group, BlackRock, Blackstone, BNY Mellon, Brock Capital, Calamos Investments, Castlelake, Cerberus Capital, Contrarian Capital Management, Constellation Capital Management, Europacific Capital, Fidelity Investments, Fiduciary Trust Company International, Fortress Investment Group, Four Wood Capital Partners, Goldman Sachs Asset Management, Glenmede Funds, Greylock Capital, J.P. Morgan Asset Management, Jefferies Capital Partners, King Street Capital Management, Lazard Asset Management, Lexington Capital Management, Marathon Asset Management, Mercury Capital Advisors, Mizuho Securities USA, Moelis & Company, Morgan Stanley Wealth Management, Paulson & Co., Prudential, Rhone Group, Soros Fund Management, Sunrise Securities, Third Point Partners, TIAA-CREF, Wells Fargo Advisors, Wilbur Ross & Co., York Capital Partners και πολλοί άλλοι.

 Σημαντικά χαρακτηριστικά του Συνεδρίου
 -             Ενεργός συμμετοχή μεγάλων διεθνών επενδυτικών τραπεζών με στελέχη τους στα πάνελ συζητήσεων. Η γνώμη των τραπεζών αυτών έχει σημαντική επίδραση στους τελικούς επενδυτές.
              (Citi, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse)
-             Συμμετοχή για πρώτη φορά private equity & hedge funds, που συνήθως δεν συμμετέχουν σε πάνελ συζητήσεων (Castlelake, Fortress, Marathon, Rhone Group, York Capital)
-             Συμμετοχή σε πάνελ γνωστών Ελληνοαμερικανών brand names στους Αμερικανικούς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους (John Calamos – Calamos Investments,  Nicholas Lazares, Chairman & CEO - Admirals Bank, C. Dean Metropoulos, Chairman & CEO -  Metropoulos & Company, Mr. George D. Behrakis, Chairman - Gainesborough Investments, Dr. Sotirios J. Vahaviolos, President & CEO - Mistras Group Inc., Mr. Aristotle P. Halikias, President- Inter Continental Real Estate & Development)
-          Η Θεματολογία που καλύπτει το σύνολο των επικαίρων θεμάτων – οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, διαχείριση δημοσίου και ιδιωτικού χρέους / και ανά τομείς – τράπεζες, ενέργεια, υποδομές και ακίνητα, τουρισμός, ναυτιλία, τηλεπικοινωνίες. Τα πάνελ συζητήσεων και οι παρουσιάσεις γίνονται από υψηλόβαθμα στελέχη και τεχνοκράτες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. 

 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


Την ώρα που η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, ανακοίνωσε τα μέτρα για τις ευπαθείς και αδύναμες κατηγορίες των συμπολιτών μας (που αδυνατούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα) ένα ανεπίτρεπτο «προεκλογικό παιχνίδι» έχει στηθεί από ορισμένους δημάρχους που προσπαθούν να «εκβιάσουν» τη ΔΕΗ προκειμένου να τους δοθούν στοιχεία (προσωπικά δεδομένα) συνανθρώπων μας στους οποίους έχει κοπεί το ρεύμα.

Φυσικά, για να αποκτήσουν αυτά τα στοιχεία δε διστάζουν να επικαλεστούν τον «ανθρώπινο πόνο», τη στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι η διάθεση «ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων» είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Είναι γνωστό ότι σε σχετική συνάντηση του περασμένου Σαββάτο (για να προστατευθεί η Νομιμότητα αλλά και να αποφευχθεί οποιαδήποτε «κατάχρηση» εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) απορρίφθηκε το σχετικό αίτημα και συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετάσχουν-με τους κατά τόπους εκπροσώπους τους- στις μεικτές επιτροπές που θα συσταθούν και κατόπιν να αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας οι οποίοι έως και την 1η Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην παρούσα φάση κρίνουμε εξαιρετικά σημαντικό να επισημαίνουμε τους εξής κινδύνους:

Οι πάντες γνωρίζουν –και πριν απ΄όλα τα ΜΜΕ– ότι ορισμένοι δήμαρχοι θέλουν τις καταστάσεις πελατών της ΔΕΗ στους οποίους, για διάφορους λόγους, έχουν γίνει αποκοπές ρεύματος για να αποκτήσουν μια «εκλογική πελατεία» που θα της «τάζουν επανασυνδέσεις». Πώς; Στέλνοντας «υποσχεσιολόγια» σε όλους τους «κομμένους», ανεξαρτήτως εάν αυτοί έχουν οξυμένα κοινωνικά προβλήματα ή είναι «μπαταχτσήδες».
Οι δήμαρχοι που θέλουν αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία απολύτως εικόνα για την πραγματική οικονομική και κοινωνική κατάσταση του καθενός (εισοδηματικά κριτήρια, βαθμούς αναπηρίας, βεβαιώσεις για ανεργία κλπ).
Εάν τυχόν «επιβάλλουν» την απόκτηση των σχετικών στοιχείων, εύλογα διερωτόμαστε:
-   Δεν θα πρέπει να είναι διαθέσιμα αυτά τα στοιχεία και στις διάφορες παρατάξεις του κάθε Δήμου;

-   Δεν θα πρέπει να τις διεκδικήσουν και οι άλλοι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι;

-   Δεν θα «αλλοιωθεί» εκ των προτέρων το μελλοντικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών;

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια παράλογα αιτήματα και αντιδεοντολογικές/αντιδημοκρατικές πολιτικές βρίσκονται πέρα και έξω από τις Αξίες που πρέπει να διέπουν τις σύγχρονες Δημοκρατίες και παραπέμπουν στις παλαιοκομματικές μεθόδους, οι οποίες και οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες μεθοδεύσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο η Νομοθεσία που αφορά "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", τα οποία ως «κόρην οφθαλμού» πρέπει να διαφυλάξουν η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να σεβασθούν τη διοικητική αυτοτέλεια και να διαφυλάξουν την οικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΗ. Παράλληλα, να σταματήσουν το «προεκλογικό γαϊτανάκι» που για μία ακόμα φορά δε δίστασαν να στήσουν όχι μόνο σε βάρος της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, αλλά και σε βάρος ενός Έθνους ολόκληρου. Σε βάρος ενός λαού που πάρα πολύ καλά ξέρει τι γίνεται και θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά στις Σειρήνες.

 ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ "ΚΡΕΜΑΣΜΑ" Δώρο στους καναλάρχες ο φόρος διαφημίσεων


Ένα χρόνο αργότερα μετατίθεται η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, προβλέπεται ότι η έναρξη ισχύος της συγκεκριμένης διάταξης μετατίθεται από την 1.1.2014 στην 1.1.2015.

Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων,

και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.

«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών,

με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας»

αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤ-ΟΤΕ



Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε αιφνιδιαστικά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, να διαλύσει το τεχνικό προσωπικό που ασχολείται με το υπόγειο δίκτυο του ΟΤΕ. Δηλαδή που φτιάχνει τα υπόγεια καλώδια, άρσεις βλαβών κ.λ.π.
Τα συγκροτημένα συνεργεία καλωδιακών βλαβών  δουλεύουν νυχθημερόν ιδιαίτερα το χειμώνα  με τις νεροποντές γιατί το απαρχαιωμένο δίκτυο παθαίνει ζημιές με την πρώτη νεροποντή για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών.
Η διοίκηση επειδή θέλει να τα δώσει σε εργολάβους, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να διαλύσει το συγκρότημα των καλωδιακών βλαβών διασκορπίζοντας το προσωπικό σε όλη την Αττική.
Το επόμενο βήμα είναι να δώσει όλο το τεχνικό έργο σε εργολάβους οι οποίοι ούτε την εμπειρία, ούτε την τεχνογνωσία έχουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών, την ποιότητα των τηλεπικοινωνιών και πολύ δε περισσότερο τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Στα πλαίσια αυτά η ΠΕΤ-ΟΤΕ αποφάσισε δύο 24ωρες Απεργίες την Δευτέρα 16/12 και την Τρίτη 17/12 καλώντας όλους τα μέλη της σε συγκέντρωση την Δευτέρα και την Τρίτη στις 08.00 στο Διοικητικό Μέγαρο  του ΟΤΕ.
Το Δ.Σ θα συνεδριάσει εκ’ νέου την Τρίτη για κλιμάκωση του αγώνα.