Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ !...


Όποιο κυβερνητικό στέλεχος κι αν ρωτήσετε για το απαράδεκτο των φόρων στα ακίνητα, θα έχει μια προσωπική δακρύβρεκτη ιστορία για να σας διηγηθεί. Θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι είναι κι αυτός θύμα της περίστασης, αλλά ότι ήταν αναγκαίο να ψηφιστούν οι σχετικοί νόμοι για το καλό της πατρίδας. Μην σας πάρουν τα κλάματα! Να θυμηθούμε τα ονόματά τους την επόμενη φορά που θα πάμε στο γκισέ της τράπεζας για να πληρώσουμε την επόμενη δόση.

Η 31η Οκτωβρίου είναι κοντά. Θα έχουμε πάει στις παρελάσεις, θα έχουμε θαυμάσει τα άρματα μάχης του κ. Αβραμόπουλου και εν συνεχεία θα πάμε ως καλοί πολίτες να πληρώσουμε τις δόσεις μας. Την ίδια ώρα στις παρελάσεις μπορεί να δείτε και τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία να διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο να χάσουν την δουλειά τους. Είναι θλιβερό να χάνουν άνθρωποι την εργασία τους. Ακόμη όμως πιο θλιβερό είναι να διατηρούμε στην ζωή ζημιογόνες βιομηχανίες, να κατασπαταλάμε με αυτό τον τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού και στο τέλος να καλούμε τους πολίτες να πληρώσουν παράλογους και παράνομους φόρους για να καλυφθούν οι σπατάλες.

Το χαράτσι στα ακίνητα ξεκίνησε ως ένας έκτακτος φόρος και τείνει να γίνει ο απόλυτος φόρος για τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Αντί να σταματήσουν την οικονομική αιμορραγία του δημοσίου από άχρηστες εταιρείες και υπηρεσίες, προτίμησαν να προχωρήσουν ουσιαστικά σε δήμευση των ακινήτων. Είναι τελείως παράλογο και δεν πρόκειται για λάθος. Όπως απέδειξαν και με άλλα σχετικά νομοθετήματα, ο στόχος τους ήταν και παραμένει να διατηρήσουν ζωντανό το κράτος.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι παντελώς μόνοι και αβοήθητοι. Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που υιοθέτησε την φοροκαταιγίδα. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με τον φόρο κατοχής. Θα μπορούσε ίσως να ζητήσει κατευθείαν τα κλειδιά των σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν φωνή. Δεν έχουν φωνή για να πουν ότι πρόκειται για φόρους άδικους και παράνομους. Παράνομους διότι στηρίζονται σε αντικειμενικές τιμές που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Οι αντικειμενικές θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε δύο χρόνια και παραμένουν οι ίδιες από την εποχή που οι αγοραστές σχημάτιζαν ουρές για να αγοράσουν ακίνητα στα μπετά.

Είναι η μεγαλύτερη κλοπή που έχει συμβεί σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ως τέτοια την αντιμετώπιση των μικρο-ομολογιούχων από το κούρεμα. Η κλοπή με τους φόρους στα ακίνητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση και θα οδηγήσει σε ανθρώπινα δράματα. Θα χαθούν περιουσίες από ανθρώπους που έχουν μοχθήσει για να τις αποκτήσουν και οι οποίοι δεν έχουν κάνει κάποιο άλλο λάθος πέρα από το γεγονός ότι γεννήθηκαν σε αυτή την χώρα στα χρόνια του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι υπεύθυνοι και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής και για το αίσχος με τους φόρους στα ακίνητα. Έχουν προκαλέσει το κραχ στην αγορά ακινήτων και έχουν ανοίξει τον δρόμο στα κερδοσκοπικά funds να αγοράσουν εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί.

Ας τολμήσουν να κάνουν μία δημοσκόπηση με αφορμή τους φόρους στα ακίνητα και με σχετικές ερωτήσεις για το κόμμα που θα ψηφίσουν οι πολίτες. Όπως κάνανε και με την Χρυσή Αυγή που ρωτούσαν τον κόσμο αν θα ψήφιζαν το κόμμα που έκλεισε στην φυλακή τους κακούς. Ας ρωτήσουν αυτή την φορά αν θα ψηφίσουν τα κόμματα που θα δημεύσουν τις περιουσίες τους. Στο τέλος κι αφού επεξεργαστούν τα ερωτηματολόγιά τους, ίσως έρθουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών.

Να θυμούνται, πάντως, πόσο έξω έπεσαν τον Μάιο του 2012 και ας δουν και πάλι τα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιούσαν. Λένε ότι δεν μπορούν να κόψουν τους φόρους επειδή δεν τους αφήνει η τρόικα. Λένε την μισή αλήθεια. Αν είχαν κόψει τις σπατάλες του δημοσίου δεν θα χρειαζότανε σήμερα να μπουν τόσοι φόροι. Ποιός θα τους πιέσει να πουν την αλήθεια ;
Α! Να μην το ξεχάσουμε. Παρακαλούνται οι δημοσκόποι να πάνε την 31η Οκτωβρίου έξω από τις τράπεζες και τις εφορίες. Για να εισπράξουν τις σωστές απαντήσεις. Και μαζί με αυτούς και οι εντολοδόχοι τους...

Θανάσης Μαυρίδης
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία


Γιατί αγωνίστηκα.
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

ΙΝΕ ΓΣΕΕ:Η απασχόληση και η ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση .Η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τα μέτρα λιτότητας


Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν σε μακροοικονομικό επίπεδο ακολουθήθηκαν περιοριστικές πολιτικές που έθεταν ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των ελλειμμάτων, το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας, η οποία έκτοτε αυξήθηκε σημαντικά και έφθασε σε υψηλά επίπεδα, μετατέθηκε στο μικροοικονομικό επίπεδο, με την έννοια των παρεμβάσεων στην αγορά εργασίας που στόχευαν, κατά κύριο λόγο, στην προώθηση της απασχόλησης με την στρατηγική της ευελιξίας, της απασχολησιμότητας και γενικότερα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η εναπόθεση του ζητήματος της αντιμετώπισης της ανεργίας στις πολιτικές αυτές απασχόλησης και η μετάθεση του κέντρου βάρους από τις λεγόμενες «παθητικές» παρεμβάσεις στις λεγόμενες «ενεργητικές» που συμφύονται και με πολιτικές ευελιξίας της αγοράς εργασίας και μείωσης του εργατικού κόστους, συνδέεται με μια ορισμένη ερμηνεία των αιτιών της ανεργίας, που τα αποδίδει σχεδόν αποκλειστικά στην πλευρά της προσφοράς εργασίας (προβλήματα του εργατικού δυναμικού, «δυσκαμψίες» της αγοράς εργασίας, κλπ). Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε άρθρο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σε αυτό το τεύχος, σχετικά με την απασχόληση και την ανεργία στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, δημοσιεύεται Σύσταση της ΕΕΔΑ και κρίσεις διεθνών οργάνων για τη συμβατότητα μέτρων λιτότητας προς διεθνείς κανόνες προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τέλος, δημοσιεύονται οι δραστηριότητες του ΙΝΕ το τελευταίο διάστημα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 ΠΗΓΗ:inegsee.gr


Ανάρπαστα τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Ανάρπαστα τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη
Η αφρόκρεμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας αναμένεται στην Αθήνα αναμένεται στην Αθήνα για το συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων, στις 5-7 Νοεμβρίου, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των ερευνών γης νορβηγικής εταιρείας PGS για τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Η  Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία με 38.000 εξειδικευμένα μέλη. Σύμφωνα με την Καθημερινή στο συνέδριο θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, ενώ αρμόδια στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό της Μεσογείου.

Το ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση των στοιχείων από τη νορβηγική PGS για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης, με παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς να θεωρούν βέβαιο πως θα παρουσιαστούν πρόσθετα στοιχεία για το Ιόνιο και την Κρήτη, με στόχο την πώληση των σεισμικών δεδομένων σε εταιρείες που θα παρευρεθούν στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει το Ιόνιο και ειδικά η περιοχή δυτικά της Κέρκυρας έως τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, η αντίστοιχη περιοχή δυτικά της Κεφαλλονιάς και ο κόλπος της Κυπαρισσίας. Στην Κρήτη ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει η νότια πλευρά από το νομό Χανίων έως το νομό Λασιθίου.
 ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Το Αιγαίο ως Αρχιπέλαγος και το Αρχιπελαγικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου

ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ
Η υφαλοκρηπίδα για τους υδρογονάνθρακες και η ΑΟΖ για τα ψάρια ενός αρχιπελαγικού συμπλέγματος, όπως το Καστελλόριζο, ρυθμίζεται ενιαία για όλο το Αρχιπέλαγος.

Με το σημερινό σύστημα, τα 6 ή 12 νμ, τα νησάκια του αρχιπελάγους του Καστελλόριζου, όπως και του Αιγαίου, είναι απομονωμένα και χαράσσουν υφαλοκρηπίδα το καθένα ξεχωριστά.

Χωρικά ύδατα, άρα κυριαρχία, είναι μόνο οι δακτύλιοι, οι κύκλοι των 6 ή 12 νμ γύρω από τα νησιά. Τα μεταξύ των νησιών νερά αν αυτά απέχουν παραπάνω από 6 ή 12 νμ είναι διεθνή.

Τα νησιά του Αρχιπελάγους του Καστελλόριζου απέχουν λιγότερο από 6 νμ. Κι εδώ είναι το παράδοξο: το καθένα χαράσσει δική του υφαλοκρηπίδα, ενώ θα έπρεπε όλα μαζί ενωμένα, σα μία ενιαία και αδιάσπαστη αρχιπελαγική αλυσίδα, να παράγουν μία υφαλοκρηπίδα. Το ίδιο ισχύει και για το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα «ειδικού συνεργάτη» γνωστού δημοσιογράφου, «Το Μέρος IV που αναφέρεται στα Αρχιπελαγικά Κράτη αποτελείται από ένα Άρθρο. Το Άρθρο 46 αναφέρει ότι τα Αρχιπελαγικά Κράτη είναι τα αμιγώς νησιωτικά κράτη.»

Το Μέρος  IV που αναφέρεται στα Αρχιπελαγικά κράτη αποτελείται από 9 άρθρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Σαν Σήμερα 28η Οκτωβρίου: Το βροντερό «ΟΧΙ» των Ελλήνων


Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά.

Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία.


Ιστορία

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 28 Οκτωβρίου του 1940 η τότε Ιταλική Κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του δεύτερου, στην Κηφισιά, με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ.), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων.

O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ.

Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως».

Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940.

Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.

Εορτασμός

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή με κάθε λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία.

Κατά στην επέτειο του «ΟΧΙ», τηλεόραση και ραδιόφωνο προβάλλουν επετειακές εκπομπές μνήμης και κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο, η οποία με τα πατριωτικά της τραγούδια εμψύχωνε τους στρατιώτες και μετέδιδε τον ενθουσιασμό της προέλασης των ελληνικών δυνάμεων στη Βόρεια Ήπειρο. Σχετικό επίσης επετειακό υλικό παρουσιάζει και όλος ο ελληνικός έντυπος τύπος (εφημερίδες και περιοδικά).

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασµός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει µάθηµα την ηµέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο.

Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγµατος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΠΕΑΝ και ΕΠΟΝ. Υπήρχε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής, οι οποίοι όμως δεν παρενέβησαν. Εκδηλώσεις και διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα έγιναν και σε άλλες πόλεις.

Στον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν ολιγοπληθείς συγκεντρώσεις, ανέβαινε κάποιος σε μια καρέκλα, έβγαζε ένα σύντομο λόγο, και κατόπιν διαλύονταν, για να αποφύγουν επέμβαση των καραμπινιέρων. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το τι έγινε στις 28 Οκτωβρίου 1943.

Σύμφωνα με τον Ηλία Βενέζη γιορτάστηκε η επέτειος στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Κοτζιά (ο Βενέζης ήταν τότε υπάλληλος της τράπεζας). Κατέφθασαν όμως οι Γερμανοί, που είχαν την ευθύνη της αστυνόμευσης πλέον, υποχρέωσαν όσους συμμετείχαν να σταθούν με τα χέρια ψηλά μέχρι το βράδυ, ενώ έστειλαν και είκοσι περίπου από αυτά τα άτομα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κάποια δεν επέστρεψαν.

Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε, το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Εθνική πειθαρχία με Γερμανική εποπτεία


Η Διάσκεψη Κορυφής στις Βρυξέλλες στάθηκε για μια ακόμη φορά μακριά από τα προβλήματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Οι ηγέτες της Ευρώπης με χαρακτηριστική μακαριότητα και μυωπική ενατένιση της πραγματικότητας συνοδοιπορούν με ένα κείμενο συμπερασμάτων που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης είναι ορατά, αλλά η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για αύξηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης, ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας».

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών των ευρωπαίων πολιτικών από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ παραβίασε προσωρινά την προετοιμασμένη ατζέντα της ημέρας της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις και στο πνεύμα των πρόχειρων συμπερασμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που δημοσιεύτηκαν στις 21/10/2013. Η Διάσκεψη πήρε σημαντικές αποφάσεις σε επιμέρους θέματα και έθεσε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για τους επόμενους μήνες, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.  

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr