Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανταλλαγή πληροφοριών και στοιχείων πολιτών μεταξύ των κρατών της ΕΕ


Επτά χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ το 2006, η Ελλάδα, "έσπευσε" στις 30.9.2013 να εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα 135/2013 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Απόφαση−Πλαίσιο 2006/960/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 18ης Δεκεμβρίου 2006 για την απλούστευση της ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE L 386/29.12.2006, σ. 89).

φεκ Α209 30-9-2013.
  
ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Στοιχεία σοκ: Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα -Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται

Στοιχεία σοκ: Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα -Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται
Χώρα συνταξιούχων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι αποτραβηγμένη από την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2 δισ 303 εκατ. ευρώ!

Αν τα στοιχεία αυτά συνδιαστούν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το 2013 η εικόνα της χώρας μας είναι περισσότερο από θλιβερή:
1.403.698 άτομα είναι άνεργοι
3.334.690 άτομα είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός
2.704.295 άτομα είναι οι συνταξιούχοι
Συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται ή εισπράττει από το δημόσιο είναι πάνω από 7 εκατ. κάτοικοι.
Οι Ελληνες που εργάζονται είναι λιγότεροι από το 50% αυτών που κάθονται:
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα. 

ΠΗΓΗ:4news.gr

Ήπιες απώλειες για το αργό μετά από μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από τα χαμηλά ημέρας


Με ήπια πτώση έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη, κάνοντας ένα εντυπωσιακό comeback από τα χαμηλά ημέρας. 

"Σε τεχνικό επίπεδο, οι τιμές υπερπουλήθηκαν οπότε δεν αποτέλεσε έκπληξη που είδαμε κάλυψη των short θέσεων στο τέλος της ημέρας", σχολιάζει ο Tariq Zahir της Tyche Capital Advisors. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 29 σεντς ή 0,3% στα 102,04 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας στα χαμηλά ημέρας υποχωρήσει κοντά στα 101 δολάρια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Το τέλος του πετρελαίου…


Τον Οκτώβριο του 2008 ο Λόρδος Ron Oxburg, πρώην πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, προέβη σε μια ωμή δήλωση-διαπίστωση που στοιχειώνει τον κόσμο του 21ου αιώνα.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε καμία σημαντική ποσότητα φθηνού πετρελαίου. Οποιαδήποτε νέα ποσότητα πετρελαίου θα είναι σημαντικά ακριβή».

Το φάντασμα της έλλειψης φθηνού και άφθονου πετρελαίου πλανάται πλέον πάνω από την σύγχρονη δυτική βιομηχανική κοινωνία. Κάτι που στη διάρκεια του 20ου αιώνα αποτελούσε βεβαιότητα, ότι δηλαδή το πετρέλαιο θα είναι παντοτινά ρέον και φθηνό, στις μέρες μας κλονίζεται συθέμελα σκορπίζοντας ρίγη τρόμου από τους απλούς κατόχους ενός μικρού αστικού αυτοκινήτου μέχρι τους παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς.

Στη διάρκεια του «αιώνα των άκρων» η δυτική κοινωνία, ως επί το πλείστον, εθίστηκε τόσο πολύ στη χρήση του πετρελαίου που πλέον να θεωρείται αδύνατη στο φαντασιακό του δυτικού ανθρώπου η πρόοδος χωρίς το «μαύρο χρυσό». Μάλιστα και οι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, θέλοντας να ακολουθήσουν τα σίγουρα χνάρια της δυτικής αναπτυξιακής πορείας στηρίζονται όλο και περισσότερο ενεργειακά σε ένα καύσιμο που τείνει στο…μηδέν!

Όχι μόνο η παραγωγή ενέργειας αλλά και ένα αμέτρητο πλήθος ανέσεων και προϊόντων που ανέβασαν το δυτικό βιοτικό επίπεδο σε δυσθεώρητα ύψη εν συγκρίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, σχετίζονται με την εκμετάλλευση των ιδιοτήτων αυτού του θαυματουργού μαύρου υγρού που η δημιουργία του χάνεται στα βάθη εκατομμυρίων ετών γεωλογικής δραστηριότητας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com