Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ;;;


Πολλοί είναι οι συνάδελφοι που έθεσαν στον πρόεδρο το ερώτημα για ποίο λόγο δεν κάνει ένα πρακτικό συμφωνίας με την εταιρεία που να κατοχυρώνει την Σύμβαση στο θέμα της εκδρομής, αφού χωρίς το πρακτικό συμφωνίας επιτρέπει μονομερώς στην εταιρεία να παραβιάζει τη Σύμβαση όποτε θέλει.Και μπορεί η αλαζονική απάντηση του στύλ, ο λόγος μου αξίζει όσο χίλιες υπογραφές να αφήνεται στην κρίση των εργαζομένων ,δεν είναι όμως η απόλυτη αλήθεια, γιατί υπήρξε μια εποχή που η ανάγκη για την τακτοποίηση ενός "δικού μας παιδιού" οδήγησε τον πρόεδρο ,ΝΑΙ τον πρόεδρο,να κάνει πρακτικό συμφωνίας με την Εταιρία για την εξασφάλισή του.
Ο προερχόμενος από εργοστάσιο των ΒΕΘ που έκλεισε, χειριστής παραγωγής,λάτρης του Μπάσκετ, αφού πρώτα έγινε Χειριστής Α λίγο πριν κλείσει το εργοστάσιο ,τοποθετήθηκε στην Φύλαξη  και με πρακτικό συμφωνίας μόνο για εκείνον να παραμείνει στην ειδικότητα του Χειριστή και όχι του Φύλακα,σήμερα βρίσκεται σε πιο μικρο από τον αρχιφύλακα κλιμάκιο με προοπτική να φτάσει στο δυο (2) ως Τεχνολόγος που είναι.. Το αποκορύφωμα όλων των παραπάνω,<θα> ήταν αν ο εν λόγω συνάδελφος διεκδικούσε  και  το έκτακτο μπόνους των 1000 ευρώ ως Χειριστής και όχι των 500 ευρώ ως Φύλακας,τότε η κατάσταση δεν θα ήταν μόνο για κλάματα αλλά και για γέλια.Ο "συνάδελφος" είναι εκλεγμένος Γενικός Σύμβουλός με την παράταξη του προέδρου και φυσικά πίνει νερό στο όνομά του.
Παρατηρούμε λοιπόν σε τι καταστάσεις οδηγεί η πολιτική των δικων μας παιδιών αλλά και το γεγονός ότι  υπάρχουν Φύλακες των εργαζομένων και "Φύ...λακές" του προέδρου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Φωτογραφία του χρήστη ΓΣΕΕ - Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

ΓΣΕΕ video spot για ΔΕΘ 2013

ΕΛΠΕ: Ελκυστικό story τη θεωρεί η Nomura, ξεκινά κάλυψη με στόχο τα 8 ευρώ

ΕΛΠΕ: Ελκυστικό story τη θεωρεί η Nomura, ξεκινά κάλυψη με στόχο τα 8 ευρώ
Οι βασικές ευκαιρίες για τα ΕΛΠΕ προκύπτουν από:
* Την ισχυρή αύξηση των EBITDA το 2014, λόγω της αναβάθμισης των διυλιστηρίων της Ελευσίνας.
* Την πιθανή πώληση του υπόλοιπου της ΔΕΠΑ, ώστε να επιταχυνθεί η μείωση του δανεισμού στον ισολογισμό της εταιρείας.
* Το υψηλότερο μέρισμα για τη χρήση του 2013 εάν η ολοκλήρωση της ΔΕΠΑ ολοκληρωθεί σύντομα.

Στον αντίποδα, η Nomura επισημαίνει ότι η μετοχή των ΕΛΠΕ ενισχύθηκε κατά 15% τον τελευταίο μήνα και εμφανίζει premium, με το  EV/DACF στο 8,6 έναντι του 6,1 του κλάδου. 

 ΠΗΓΗ:.newmoney.gr

ΓΣΕΕ:Το δίλημμα για τη μεγαλύτερη μεταλλευτική-μεταλλουργική εταιρεία της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι ξεπούλημα ή κλείσιμο


Η ΓΣΕΕ εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, της μεγαλύτερης μεταλλευτικής – μεταλλουργικής εταιρείας της Ευρώπης.
Η Κυβέρνηση προκλητικά προσηλωμένη στις μνημονιακές επιταγές, βιάζεται άρον-άρον να ξεφορτωθεί τη ΛΑΡΚΟ, μια επιχείρηση με μεταλλευτικούς πόρους τρέχουσας αξίας άνω των 16 δις δολαρίων, που δεν επιβαρύνει ούτε 1€ τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ αντιθέτως το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει στη βιομηχανία 68.000.000 ευρώ από επιστροφές Φ.Π.Α.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ είναι τεράστιες και εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων (αναδιάρθρωση τιμολογίων ΔΕΗ στο μέσο όρο της Ε.Ε, επιστροφή του οφειλόμενου Φ.Π.Α ύψους 68εκ. ευρώ, ανανέωση αδειών παραχώρησης και λειτουργίας), μπορεί η βιομηχανία να είναι βιώσιμη και μπορεί να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, μπορούν να διασωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και μπορεί η χώρα ν’ αντλήσει σημαντικά έσοδα (πάνω από 20 δις) από την εκμετάλλευση του πιστοποιημένου ορυκτού της πλούτου.
Τα διλήμματα που τίθενται υπό τη μορφή «λύσεων βιωσιμότητας» από την Κυβέρνηση, ως θέσεις της Ε.Ε, δείχνουν «πρεμούρα» ξεπουλήματος και παντελή έλλειψη σχεδίου μεταλλευτικής πολιτικής και εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας.
Καλούμε την Κυβέρνηση ν’ ανακαλέσει άμεσα κάθε σχεδιασμό «ξεφορτώματος» της ΛΑΡΚΟ και ν’ αποδείξει ότι πέραν του «σχεδίου» εκμετάλλευσης του «πλούτου» εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων, άνεργων, υπάρχουν πραγματικά σχέδια αξιοποίησης (όχι ξεπουλήματος) των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας! 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Το 2014 θα μπουν οι Αζέροι στο ΔΕΣΦΑ - Οι δυσκολίες


Τουλάχιστον τέσσερις-πέντε μήνες ακόμη, θα χρειαστούν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι περίπλοκες εγκρίσεις από τις κοινοτικές αρχές για την επικύρωση της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, μέχρι να αλλάξει χέρια η Διοίκηση της εταιρείας.
Στην καλύτερη περίπτωση, εφόσον υπάρξει ταχύς βηματισμός, όπως λένε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, οι διαδικασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους, το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί παρά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 αφού το εγχείρημα, είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.
Τα πιο απλά -θεωρητικά τουλάχιστον-  βήματα είναι αυτά επί ελληνικού εδάφους, αρχής γενομένης από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη τα ΕΛΠΕ έχουν συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να εγκρίνει την συμφωνία μεταβίβασης στη Socar (ο όμιλος πούλησε το 35% του ΔΕΣΦΑ).
Εκεί, θα δοθεί το «οκ» για την προσφορά της Socar ύψους 400 εκατ. ευρώ, την οποία και έχει ήδη εγκρίνει από τις 5 Αυγούστου το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ.
Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της συμφωνίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, εν συνεχεία από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, και μετά αρχίζουν τα δύσκολα.
Κάπου μέσα στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου εκτιμάται ότι η έγκριση της συμφωνίας θα φτάσει στα κοινοτικά γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν, γνωστής ως DG Com, και του Ευρωπαίου Ρυθμιστή Ενέργειας (ACER).
Η μεν DG Com (Αλμούνια) θα κρίνει κατά πόσο η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στη Socar συμβαδίζει με την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού, ο δε Ευρωπαίος Ρυθμιστής θα πιστοποιήσει κατά πόσο ο ΔΕΣΦΑ δεν λειτουργεί στο πλαίσιο μιας καθετοποιημένης ενεργειακής εταιρείας.
Θυμίζουμε ότι, με βάση το νόμο 4001 που ενσωμάτωσε τις κοινοτικές ενεργειακές οδηγίες στο εθνικό δίκαιο, η ανεξαρτησία ενός διαχειριστή ενεργειακών δικτύων από την καθετοποιημένη εταιρεία, πρέπει υποχρεωτικά να πιστοποιείται από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή (ACER).
Και μπορεί η ανεξαρτησία του ΔΕΣΦΑ από την ΔΕΠΑ να είχε πιστοποιηθεί λίγες μόλις ημέρες πριν από την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών και την εν συνεχεία πώλησή του, άλλα έκτοτε το ιδιοκτησιακό του καθεστώς άλλαξε, και πέρασε στη Socar. Η αλλαγή ιδιοκτήτη απαιτεί τώρα ένα νέο γύρο διαβουλεύσεων με βάση τα όσα προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες.
Πρώτη φορά μη κοινοτική εταιρεία σε ρόλο διαχειριστή
«Αν οι διαδικασίες αυτές τρέξουν, μπορεί έστω οριακά μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί. Διαφορετικά, κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο 2014», λέει στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ που γνωρίζει τα κοινοτικά και μιλά για πρόσθετες δυσκολίες δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που το ρόλο διαχειριστή ενεργειακού δικτύου μιας χώρας αναλαμβάνει μη κοινοτική εταιρεία.
Δεν έχει ξανατύχει στην Κομισιόν, από τότε που τέθηκαν σε ισχύ οι ενεργειακές οδηγίες, να κληθεί να εξετάσει τη μεταβίβαση ενός εθνικού διαχειριστή σε εταιρεία που δεν ανήκει σε χώρα-μέλος. Πολύ περισσότερο, όταν η Socar, δηλαδή ο νέος ιδιοκτήτης του διαχειριστή, εκτός από παραγωγός φυσικού αερίου είναι και προμηθευτής. Θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς καθεστώς διέπει και τη Gazprom, που ελέγχεται γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.
Στενός έλεγχος
Δεδομένου επομένως ότι η αζέρικη Socar θα έχει στο μέλλον πολλαπλές ιδιότητες (προμηθευτής φυσικού αερίου της ΕΕ μέσω του αγωγού TAP, διαχειριστής του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου μέσω του ΔΕΣΦΑ, και παραγωγός η ίδια στο Αζερμπαϊτζάν), οι υπηρεσίες της Κομισιόν θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι πολύ προσεκτικές μέχρι να εκδώσουν την τελική τους απόφαση.
Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, η Socar έχει ενημερώσει τις κοινοτικές αρχές ότι δεν πρόκειται να ασκήσει εμπορική δραστηριότητα, δηλαδή να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Ωστόσο, με δεδομένη την αυστηρότητα των οδηγιών, οι διασφαλίσεις των Αζέρων θα εξεταστούν ενδελεχώς από την Κομισιόν, κάτι που μπορεί να απαιτήσει χρόνο.
Από την πλευρά του Ευρωπαίου Ρυθμιστή, δουλειά του είναι να ζητήσει από τον Εθνικό Ρυθμιστή (ΡΑΕ) απαντήσεις και στοιχεία που να πιστοποιούν την ανεξαρτησία της Socar από εταιρείες που εμπορεύονται και προμηθεύουν φυσικό αέριο.
Εδώ και καιρό πάντως, οι ελληνικές ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές για τα παραπάνω θέματα, προκειμένου ει δυνατόν να κερδηθεί χρόνος. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κύπρος: Μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξόρυξη από το οικόπεδο 12


Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκτιμά η Noble ότι θα είναι εφικτό το άναμμα φλόγας από φυσικό αέριο στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη.
Ο Κύπριος υπουργός ανέφερε ότι το άναμμα της φλόγας θα γίνει προκειμένου να ελεγχθεί η πίεση και η ποιότητα του φυσικού αερίου.
Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την επιβεβαιωτική γεώτρηση που διεξάγεται στο τεμάχιο 12, γιατί, όπως είπε, ''είναι η πρώτη ανακάλυψη γηγενών κοιτασμάτων και ευελπιστούμε ότι θα είναι τα πρώτα αποδεδειγμένα κοιτάσματα στο σύντομο χρονικό διάστημα".
Αναφερόμενος στα τεμάχια 2,3 και 9, για τα οποία δόθηκε άδεια ερευνών στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία Eni/Kogas, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι θα αρχίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τις σεισμικές έρευνες, με τις ερευνητικές γεωτρήσεις να αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2014.
Για τα τεμάχια 10 και 11, που είναι αδειοδοτημένα στη γαλλική Τotal, ο υπουργός είπε ότι ο γαλλικός κολοσσός έχει ήδη αρχίσει τις σεισμικές έρευνες, προσθέτοντας ότι η Total θα αρχίσει ερευνητικές γεωτρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Τόνισε, όμως, ότι η Τotal θα ερευνήσει πρώτα για πετρέλαιο στο τεμάχιο 10 και μετά για φυσικό αέριο. Όπως εξήγησε, η διαφορά του πετρελαίου με το φυσικό αέριο είναι πως "όταν βρεις πετρέλαιο σημαίνει ότι όλο το σύστημα της λεκάνης της Λεβαντίνης έχει πετρέλαιο".
Για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το τερματικό βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού για να καταστεί η Κύπρος ενεργειακό κέντρο της περιοχής. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

500 Δις. Δολάρια θα Πληρώνει η Κίνα το 2020 για τις Εισαγωγές Πετρελαίου


Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά και θα φτάσουν τα 500 δις. δολάρια ετησίως ως το 2020, έναντι 160 δις. στην περίπτωση των ΗΠΑ, όπως προβλέπει η Wood Mackenzie.
«Αυτό φανερώνει την ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς και την εξάρτηση από τις πετρελαϊκές εισαγωγές, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι εισαγωγές συνεχίζουν να μειώνονται», τονίζει η εταιρεία.
Σύμφωνα με την έκθεσή της, οι κινεζικές εισαγωγές θα αυξηθούν από τα 2,5 εκατ. βαρέλια σε 9,2 εκατ. βαρέλια το 2020, ενώ οι αμερικανικές θα υποχωρήσουν από τα 10,1 εκατ. βαρέλια σε 6,8 εκατ. βαρέλια στην ίδια χρονική περίοδο. Ως εκ τούτου, η Κίνα θα γίνει μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου το 2017.
Τέλος, σημειώνεται ότι οι εισαγωγές της Κίνας θα έχουν ως οδηγό κυρίως την ζήτηση για βενζίνη και ντίζελ εξαιτίας του ολοένα και αυξανόμενου αριθμού οχημάτων στη χώρα. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που προκαλούν όλα αυτά τα οχήματα, αλλά και τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να χαρακτηρίσει τον περιβαλλοντικό τομέα ως «στρατηγικό», γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις. 
ΠΗΓΗ;energia.gr

Μεξικό: Aνεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την αμμωνία


Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 δηλητηριάστηκαν από τη διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε την Τετάρτη, σε αγωγό της δημόσιας εταιρείας Pemex, σε αγροτική περιοχή της πολιτείας της Οαχάκα στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας και των αρμόδιων αρχών.

«Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών στην Οαχάκα ανέβηκε στους εννέα μετά από τη διαρροή αμμωνίας », έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Pemex. Η προηγούμενη έκθεση ανέφερε επτά θανάτους. Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, Μανουέλ Μάζα, ταυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι 40 άνθρωποι έχουν υποστεί δηλητηρίαση. Σύμφωνα με τις τοπικές κυβερνητικής αρχές τα, περίπου, 1.500 άτομα που εγκατέλειψαν τις οικείες τους μετά τη διαρροή μπορούν να «επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους» ενώ η Pemex ανακοίνωσε ότι η διαρροή περιορίστηκε.

Το ατύχημα προκλήθηκε όταν εργαζόμενοι στη διαπλάτυνση ενός δρόμου έσπασαν κατά λάθος με ένα μηχάνημα τον αγωγό από όπου διέρχεται η αμμωνία στα όρια δύο χωριών. 

Η Pemex έχει ήδη καταγράψει τον Ιούλιο μια έκρηξη σε έναν αγωγό πετρελαίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αστυνομικών και δύο πυροσβεστών. Τον περασμένο Ιανουάριο, 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που προκλήθηκε εξ αιτίας «συγκέντρωσης» μεθανίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Πόλη του Μεξικού.
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Κάτω από τα 104 δολάρια το αργό


Σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική της πτώση, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 104 δολάρια το βαρέλι στις συναλλαγές της Τετάρτης, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Tα πρακτικά έδειξαν πως τον Ιούλιο οι αξιωματούχοι της Fed τάχθηκαν στο πλευρό του Bernanke καθώς αυτός ανακοίνωσε πως η Κεντρική Τράπεζα θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τα τέλη του έτους εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται με το ρυθμό που αναμένει η Fed. 

Οι traders πετρελαίου αξιολόγησαν παράλληλα τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν λίγο μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση και ταυτόχρονα αξιοσημείωτη πτώση των αποθεμάτων βενζίνης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,26 δολάρια ή 1,2% στα 103,85 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Διαπραγματευόταν κοντά στα 104,10 δολάρια λίγο πριν την ανακοίνωση των πρακτικών, ένα ημίωρο περίπου πριν τη λήξη των συναλλαγών. Συνολικά το συμβόλαιο έχει συγκεντρώσει απώλειες άνω του 3% στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΗΠΑ: Πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 1,428 εκατ. βαρέλια 

Νέα πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 16 Αυγούστου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,428 εκατ. βαρέλια στα 359,062 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,029 εκατ. βαρέλια στα 218,401 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 0,871 εκατ. βαρέλια στα 129,353 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,8 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 91% από 89,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 89%.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Με κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ στις απολύσεις και τις καταργήσεις φορέων

Με κινητοποιήσεις απαντά η ΑΔΕΔΥ στις απολύσεις και τις καταργήσεις φορέων
«Ζητούν “αίμα” για να μας δώσουν “σε δόσεις” την επόμενη δόση»

Το «συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση» καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας με κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζεται ότι «η κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με “άμεση εκτέλεση” -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν “αίμα” για να μας δώσουν “σε δόσεις” την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει “έργο” στους ελεγκτές της, που έρχονται να “επιθεωρήσουν” ένα κράτος - αποικία, το Σεπτέμβριο.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «όχι μόνο δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο «θάνατο» των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην 'εκατόμβη» των απολύσεων, αλλά προγραμματίζει σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες - κλάδοι του Δημοσίου, κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις».

Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

1. Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

2. Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

3. Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου. 

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr