Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ"


  Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει αποφασισμένη να «φτάσει μέχρι το τέλος» για την αναστολή κατ’ αρχήν του κλεισίματος της ΕΡΤ και την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας της.

  «Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους εργαζόμενους στο Ραδιομέγαρο και το Σαββατοκύριακο, ο αγώνας μας είναι κοινός», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

  Προειδοποιεί μάλιστα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι οργανισμοί και υπηρεσίες που θα έχει σαν αποτέλεσμα ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να απολυθούν».

  Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει παράλληλα την ανησυχία της για τη «φίμωση» της ελευθερίας του Τύπου.

  «Είναι γνωστό ότι στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης τα βασικά μέσα ενημέρωσης είναι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες επιμένουν στο αντίθετο», σημειώνει.

  «Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «συμβαίνουν τα αντίθετα, με ακραίο αυταρχισμό που αποδεικνύει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου με την οποία εκφράζεται βιαιότητα, απάνθρωπη και εγκληματική πορεία, βάρβαρη ανατροπή της δημοκρατίας, των εργασιακών δικαιωμάτων και της ενημέρωσης».

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Πουτιν τώρα: Δεν δέχομαι τις “αποδείξεις” των Αμερικανών, κανονικά οι S-300 στην Συρία.


ΕΥΘΕΙΑ ΡΗΞΗ – ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ ΕΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Yury Ushakov, εκπρόσωπος του Πούτιν πριν από λίγο: “Οι Αμερικανοι προσπάθησαν να μας πεισουν παρουσιάζοντας μας κάποια στοιχεία για δήθεν χρήση χημικών από τις Συριακές δυνάμεις. Ειλικρινά, δεν μας πείθουν. Ο ίδιος δίαυλος αποδείξεων του Κόλιν Πάουελ είχε χρησιμοποιηθεί και για να πείσει την διεθνή κοινότητα και για τα όπλα μαζικής καταστροφής που κατείχε ο Σαντάμ. Τα οποία βεβαίως δεν υπήρχαν. Η κίνηση των Αμερικανών να αποφασίσουν στρατιωτική υποστήριξη των ανταρτών, υποτιμά τις κοινές προσπάθειες ΗΠΑ – Ρωσίας για την δημιουργία ενός συνεδρίου στην Γενεύη με στόχο την επίλυση της Συριακής κρίσης. Βεβαίως η πραγματική ζημιά θα αποτιμηθεί μετά τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον”

Το συνέδριο είχε κανονιστεί για τις 25 Ιουνίου μετά από πολλές αναβολές. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ το δυναμιτίζει εκ νέου.

Δεν υπάρχει καμμία αλλαγή στην συμφωνία Ρωσίας – Συρίας για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300. Υπάρχει σύμβαση η οποία εκτελείται, συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.Εάν οι δύο πλευρές εμμείνουν στις θέσεις τους, καταλαβαίνετε ότι πάμε για ολική σύρραξη. Η Ελλάδα δεν θα μείνει στο απυρόβλητο αφού μετά την Συρία θα είναι ο επόμενος στόχος. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η καταιγίδα που έρχεται.......


Tην ώρα που η Ελλάδα στους ρυθμούς της πειρατικής ΕΡΤ αναστενάζει, την ώρα που η ΕΣΗΕΑ έχει επιβάλλει σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στους απολυμένους της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας και κάθε λογής παπαγάλοι έχουν σιωπήσει, συμβαίνουν πολλά και σημαντικά στους διαδρόμους των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον.

Πολλά και σοβαρά που αφορούν το μέλλον της Ελλάδας, ως χώρας ανεξάρτητης, αλλά και το μέλλον των επερχόμενων γενεών, μια και οι ήδη υπάρχουσες, έχουν χαθεί.
Αλήθεια, μέσα σ΄αυτό το διάστημα πόσοι από μας πληροφορήθηκαν ότι η χώρα μας υποβιβάστηκε για μια ακόμη φορά;; Από την Τρίτη το βράδυ η χώρα μας δεν ανήκει στις αναπτυγμένες αγορές, όπου είχε εισέλθει το 2001 με την είσοδο της στο ευρώ αλλά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις όσον αφορά το μέγεθος της αγοράς," τόνισε χαρακτηριστικά στο Reuters o  Remy Briand, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής παγκόσμιας έρευνας  του δείκτη MSCI. Με άλλα λόγια βρισκόμαστε και επίσημα έξω από το χάρτη των χωρών του δυτικού κόσμου. Δεν ξέρω αν μας έχουν κατατάξει κάπου στην Αφρική ή στην Ασία ή ακόμη χειρότερα στις χώρες του Αραβικού τόξου.Αυτό που ξέρω  είναι ότι πρώτη φορά από το 1987 συμβαίνει τέτοιος υποβιβασμός.

Παράλληλα, στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, επικρατεί αναταραχή. Ο λόγος δεν είναι η κοινωνική έκρηξη που οσμίζονται λόγω ΕΡΤ και η κυβερνητική κρίση που παίζει ως πρώτο βιολί στις πολιτικές οπερέτες- ίσως αυτά να επιτείνουν την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Οι ασκοί του Αιόλου είχαν ανοίξει καιρό. Οι θύελλες, όμως βγήκαν με την έκθεση του ΔΝΤ και την παραδοχή λαθών. Όλα αυτά τα λάθη, Βρυξέλλες και Βερολίνο με την ανοχή της Ουάσινγκτον ετοιμάζονται να τα ρίξουν στις πλάτες των ελληνικών ή ελληνόφωνων - αν θέλεις- κυβερνήσεων. Λάθη που μοιραία επωμίζεται στο τέλος ο Έλληνας πολίτης είτε είναι εργαζόμενος είτε άνεργος. Διακρίσεις όπως έχουμε καταλάβει δε γίνονται, αρκεί που είσαι Έλληνας και να  αναπνέεις.

Αλήθεια, πόσα να επωμιστεί πλέον ο Έλληνας;; Η ζωή του δεν είναι βιώσιμη ούτε και το χρέος όπως φωνάζει το ΔΝΤ. ΔΝΤ που ζητάει 15,6 δις ευρώ. 15,6 δις ευρώ, τα οποία  πρέπει να βρεθούν μέχρι το τέλος του 2016.Και πιο συγκεκριμένα τον τρόπο που θα βρεθούν, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να τον υποδείξουν  μέχρι το φθινόπωρο. Από αυτά τα 4,6 πρέπει να έχουν βρεθεί μέσα στον Ιούνιο. Το πώς είναι κάτι που δεν απασχολεί ούτε το ΔΝΤ ούτε φυσικά τους ευρωπαίους δυνάστες δανειστές μας, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πάει περίπατο από καιρό, για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ποτέ!!!! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΟ ΕΔΕΠ Ελληνικών Πετρελαίων καλεί ολομέλεια


Η ΕΚΟ-ΕΔΕΠ καλεί τα μέλη της σε ολομέλεια που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 και ώρα 17:00-20:00 στα γραφεία του κόμματος Συγγρού 340, με σκοπό την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο του Κόμματος.

Διαβάστε την σύμβαση της ΠΕΠΕΚΟ


 Διαβάστε την σύμβαση της ΠΕΠΕΚΟ
 ΕΣΣΕ 2013-2015.
   Προβολή    αρχείου  
  ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2013-2015
 Προβολή  αρχείου  

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Μετά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και τα επαναστατικά λόγια αξίζει πραγματικά να δούμε πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη.Το άσχημο είναι ότι απέχει πολύ,το δυστύχημα είναι ότι το γνωρίζουμε όλοι.
Στις ΒΕΘ,με πρόσχημα ότι το διυλιστήριο σύντομα θα επαναλειτουργήσει,οι εργολάβοι εργάστηκαν κανονικά,Αλήθεια,σε ένα σταματημένο διυλιστήριο, που πραγματικά είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του και η διάρκεια του,δεν μπορούσαν για ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  να μην δουλέψουν οι εργολάβοι; Τόσο πίσω θα έμενε το έργο;
Στις ΒΕΕ,συνεχίστηκε η παράδοση.Οι μονάδες παραγωγής δεν μείωσαν τροφοδοσία προφανώς για να μην χαλάσει ...το γούρι.Και μην πάει το μυαλό κανενός σε καμιά συμφωνία μεταξύ συνδικάτου και εταιρείας γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται....Και εδώ, ασφαλώς το εργολαβικό προσωπικό εργάστηκε κανονικά.Στο παρελθόν οι εργολάβοι έμπαιναν και στο προσωπικό ασφαλείας,τώρα για μια 24ωρη μικρό το κακό.
Στις ΒΕΑ,η εικόνα του να μην υπάρχει κανείς για περιφρούρηση στις πύλες μέχρι τις 07:00 που μπαίνει ο κόσμος είναι θλιβερή.Όποιος ήθελε ,έμπαινε και έβγαινε.Για να μην αναφερθούμε στις φορτώσεις  που έγιναν κανονικά....
Στην Χειμάρας,τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους εργαζομένους.Η τρομοκρατία βρίσκεται στο ζενίθ.Ο μόνος τρόπος για να πετύχει μια απεργία είναι να την εξαγγείλει ένα ισχυρό σωματείο που θα εμπνεύσει τους εργαζομένους και θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλής και δυνατοί.Άρα,θα πρέπει να  περιμένουνε μέχρι τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου...
Θυμίζουμε σε όλους,ότι είναι η πρώτη απεργιακή κινητοποίηση του νέου πολυυπερψηφισμένου  καταστατικού,άρα ξεκίνησε και το χαράτσι για το προσωπικό ασφαλείας.Δηλαδή από τον εργαζόμενο του προσωπικού ασφαλείας παρακρατήθηκαν χρήματα,από τον απεργοσπάστη που εργάστηκε κανονικά δεν κρατήθηκαν χρήματα,αλλά και οι δυο έχουν πρόσβαση στο απεργιακό ταμείο αλληλοβοηθείας!!!
Η παταγώδης αποτυχία της απεργίας ήταν δυστυχώς αναμενόμενη.Κι αυτό γιατί εδώ δεν συμπαρασταθήκαμε σαν σωματείο στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΚΟ, και όχι στο προεδρείο της ΠΕΠΕΚΟ που δεν έχει ανάγκη,θα ασχοληθούμε με το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ;
¨Έχουμε καταλάβει πόσο έχει απαξιωθεί το σωματείο στα μάτια των συναδέλφων;   

Η ΔΕΗ στέλνει λίστα με αυτούς δεν πλήρωσαν χαράτσι στην εφορία

Η ΔΕΗ στέλνει λίστα με αυτούς δεν πλήρωσαν χαράτσι στην εφορία
Αναφορικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος και σε συνέχεια του από 31.5.2013 σχετικού Δελτίου Τύπου της εταιρείας μας, η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 22 Ιουνίου 2013 θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ 2012.
Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους. Όσοι πελάτες επιθυμούν να εξοφλήσουν το ΕΕΤΗΔΕ 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τις σχετικές πληρωμές στα ταμεία των Καταστημάτων της ΔΕΗ έως την 21η Ιουνίου 2013 ή στα συνεργαζόμενα εναλλακτικά δίκτυα εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος (ΕΛΤΑ, Τράπεζες, κλπ) έως την 18η Ιουνίου 2013 

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 50 ΜΜΕ ΑΠΟ 39 ΧΩΡΕΣ "Αντιδημοκρατική η ελληνική κυβέρνηση με την ΕΡΤ"


Οι επικεφαλής 50 δημοσίων μέσων ενημέρωσης από 39 χώρες υπέγραψαν αίτηση, που προωθεί η EBU, με την οποία ζητούν να βγει άμεσα και πάλι στον αέρα η ΕΡΤ.

Οι υπογράφοντες, που περιλαμβάνουν τους γενικούς διευθυντές όλων των σημαντικότερων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών ΜΜΕ, καταδικάζουν την «αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική» ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία «υπονομεύει την ύπαρξη των δημοσίων ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Η αίτηση, που υπογράφουν γενικοί διευθυντές, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί επικεφαλής των τμημάτων διεθνών σχέσεων, αναφέρει τα εξής:

«Εμείς, ως Γενικοί Διευθυντές των Δημοσίων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών της Ευρώπης, εκφράζουμε την βαθύτατη δυσαρέσκειά μας για τις ενέργειες που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση την Τρίτη 11 Ιουνίου, που έκλεισε την ΕΡΤ με άμεση ισχύ.

Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιεπαγγελματική ενέργεια της Ελληνικής Κυβέρνησης υπονομεύει την ύπαρξη δημόσιων MME στην Ελλάδα και της ανεξαρτησίας τους από την κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, προτρέπουμε ισχυρά τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναιρέσει αμέσως την απόφαση αυτή, επιτρέποντας στην ΕΡΤ να ξαναβγεί στον αέρα στην Ελλάδα και στηρίζουμε πλήρως την ανοικτή επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της EBU».

Έχοντας συγκεντρώσει τις υπογραφές σε λιγότερο από 24 ώρες, η ηγεσία της EBU έχει στείλει το έγγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση με δεύτερη επιστολή που απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ επιπλέον απευθύνει έκκληση να παραμείνει ανοικτό τουλάχιστον ένα κανάλι της ΕΡΤ.

Δείτε εδώ την αίτηση και τους υπογράφοντες

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υπογράφτηκε εχτές η σύμβαση της ΠΕΠΕΚΟ


Υπογράφτηκε εχτές η σύμβαση της ΠΕΠΕΚΟ. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του σωματείου τους για να δούμε τους όρους της σύμβασης. 

Στάθης Παναγούλης: Δικτάτορας με κοινοβουλευτικό μανδύα ο Σαμαράς / www....

Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ. Εγώ είμαι!


Όταν άνοιξα κι εγώ μετά από καιρό την τηλεόραση για να δω σε ζωντανή μετάδοση να γίνεται πάλι μαύρη η οθόνη της τηλεόρασης λες και είναι σβηστή, σκέφτηκα ότι η ΕΡΤ έκλεισε και έχασαν τις δουλειές τους δυόμιση χιλιάδες άτομα. Αν και δεν ξέρω κανέναν που να δουλεύει στην ΕΡΤ, γνωρίζω πολύ καλά πώς είναι να σε απολύουν. Όμως μέχρι εκεί.
Την επόμενη μέρα ασυναίσθητα πάτησα το ΟΝ στο ραδιόφωνο, όπως συνηθίζω γύρω στα μεσάνυχτα, κι εκεί που έπαιζε αμέσως το τρίτο πρόγραμμα τώρα επικρατούσε μια περίεργη σιωπή. Όχι ησυχία. Σιωπή. Μονωτική ταινία στο στόμα. Και τότε δεν σκέφτηκα ότι κάποια καθίκια έκλεψαν από κάποιους ανθρώπους τις δουλειές τους. Ένιωσα ότι έβαλαν χέρι στη ζωή μου. Γιατί αν η ΕΡΤ είναι κάτι δημόσιο, το τρίτο πρόγραμμα είναι κάτι προσωπικό. Γιατί παραδέχομαι ότι κάποιες εκπομπές του με έχουν συγκλονίσει, κάποιες εκπομπές του έχουν αναβάλλει τα ραντεβού μου, κάποιες εκπομπές του έχουν κάνει τις νύχτες μου ατέλειωτες, όπως για παράδειγμα τότε που άκουσα στην εκπομπή τού Καναβούρη για πρώτη φορά ποιήματα του Παυλοστάθη.
Όταν λοιπόν ένας πορωμένος ακροδεξιός πρωθυπουργός, που τυγχάνει πρώην γκόμενος της Βίσση, έδωσε εντολή σε κάποιον Κεδίκογλου, που τυγχάνει πρώην κριτής της εκπομπής Bravissimo της Κορομηλά να ανακοινώσει με αλαζονεία ότι κλείνει το δημιούργημα του Χατζιδάκι, και μάλιστα με επιχείρημα ότι δεν έκανε τηλεθεάσεις και ότι δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικό, ένιωσα να μου επιτίθεται προσωπικά. Ένιωσα αυτόματα να με λέει προβληματικό, να με αποκαλεί μειοψηφία που με το ζόρι με ανέχεται, να με δείχνει με το δάχτυλο στους φίλους του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ένιωσα ότι η συγκίνηση που έχω νιώσει δεν υφίσταται, δεν έχω λόγο ύπαρξης, έγινε λάθος. Δεν υπήρξε ποτέ ποιητής με το όνομα Παυλοστάθης. Η λογοκρισία στις αναμνήσεις είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας.
Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι κατά βάθος, η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ πηγάζει από τα μετεμφυλιακά σημάδια στη ψυχή του φασισμού που μισούσε βάναυσα τον εχθρό του, επειδή ο φασίστας ήταν ανάπηρος να συγκλονιστεί με τον τρόπο που συγκλονιζόταν ανά πάσα στιγμή ο αντάρτης με τα αυθόρμητα τραγούδια των συντρόφων του.
Ας τραγουδήσουμε λοιπόν μπροστά στα μούτρα τους.
*
ΥΓ: Σατανική σύμπτωση. Δυο-τρεις μέρες πριν κλείσει η Ερτ, ο Αντρέας μού έστειλε μέσω e-mail λινκ από αρχείο εκπομπών του Γιώργου Κοροπούλη στο γ’ πρόγραμμα. Σας το χαρίζω και εγώ με τη σειρά μου αφού πρώτα μου υποσχεθείτε ότι θα το φυλάτε σαν τα μάτια σας. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Άσε βρε Μπένυ, από το 2011 είχες υπογράψει για την ΕΡΤ…

%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%96%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpg
Ως Υπουργός Οικονομικών ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει για την συγχώνευση της Ελληνικής Τηλεόρασης ,τι μας διαμαρτύρεται τώρα;
Από το 2011 είχε υπογράψει ο κ.Βενιζέλος την συγχώνευση και αναδιάρθρωση της Ελληνικής Τηλεόρασης .
Ν. 4002/2011
Αρθρο 66
Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α’ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και

γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.

δ) Ειδικότερα, με την κοινή απόφαση της παρούσας παραγράφου, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ενιαίος Γεωργικός Οργανισμός – «ΔΗΜΗΤΡΑ»», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία:
αα) «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)»,
ββ) «Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ»»,
γγ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» με διακριτικό τίτλο AGROCERT και
δδ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)».

2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»

§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α’ 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότε
aegaio.blogspot.gr
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κέρδη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο με τη στήριξη των αμερικανικών μάκρο


Με τη στήριξη των θετικών στοιχείων από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουλίου κατάφερε να σημειώσει άνοδο 81 σεντς ή 0,8% την Πέμπτη, κλείνοντας στα 96,69 δολάρια το βαρέλι. 

Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,6% το Μάιο σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,4%. Την ίδια στιγμή οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στις 334.000 από 346.000 την προηγούμενη εβδομάδα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μικρή αύξηση στις 350.000. 

Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του φυσικού αερίου, με το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου να καταγράφει άνοδο 3 σεντς ή 0,8% στα 3,81 δολάρια ανά εκατομ. βρετανικές θερμικές μονάδες.


ΠΗΓΗ:capital.gr

ΓΣΕΕ Δεν θα σιγήσουμε


Μαζική συμμετοχή είχε η 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της αντιδημοκρατικής απόφασης της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, και σε όλες τις συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Οι πολίτες που φορτώνονται καθημερινά τα δεινά της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης, διατράνωσαν την αντίθεση και την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη και αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική, που αφενός μεν εντείνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και αφετέρου υποβαθμίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Η αυταρχική μεθοδολογία της Κυβέρνησης και οι αντιδημοκρατικές της ενέργειες απαντήθηκαν από την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη ρήση «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».
Στην Κυβέρνηση και στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ένα μόνο μήνυμα θέλουμε να στείλουμε: «ΣΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΜΕ»!
Η ΕΡΤ είναι ακόμα ανοιχτή. Δεν έκλεισε χάρη στους εργαζόμενούς της. Δε φιμώθηκε, δε σίγασε. Είναι εδώ και προσφέρει ακόμα ενημέρωση, δημοκρατία και πολιτισμό.
Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί το σύνολο των εργαζομένων της χώρας να στηρίξει με την παρουσία του στις κτιριακές εγκαταστάσεις της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, την απαίτηση για συνέχιση της λειτουργίας της.
 ΠΗΓΗ:gsee.gr

HΠΑ: Ένας νεκρός και 47 τραυματίες από την έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λουιζιάνα


 Μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Γκέισμαρ, κοντά στη Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τη χαρακτηρίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης     

 Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας ένας άνθρωπος είναι νεκρός από την έκρηξη. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ αμέσως μετά την έκρηξη στο σημείο έσπευσαν  ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.

 Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες από το Twitter, σύννεφα καπνού έχουν καλύψει τον ουρανό, ενώ το εργοστάσιο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες στο εργοστάσιο εργάζονταν -τη στιγμή της έκρηξης- περίπου 600 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

«Δουβλίνο ΙΙΙ»...Νέα νομοθεσία για το άσυλο απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , αντιδρούν οι χώρες του Νότου


Νέα νομοθεσία για το άσυλο ψηφίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Κομισιόν κάνει λόγο για «ιστορική μέρα», αλλά οι χώρες της νότιας Ευρώπης εξακολουθούν να φέρουν το κύριο βάρος της υποδοχής προσφύγων.Σχεδόν επί 15 χρόνια διαπραγματεύονταν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ τη νέα νομοθεσία για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες από τρίτες χώρες. Οι αλλαγές που αποφασίζονται στη νέα νομοθεσία κρίνονται σημαντικές, γιατί θεσπίζουν ενιαίες προδιαγραφές για την παροχή ασύλου σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Δυσανάλογη επιβάρυνση των χωρών του Νότου

Επιπλέον, η νέα νομοθεσία ικανοποιεί πάγια αιτήματα, ιδιαίτερα των χωρών της βόρειας Ευρώπης:  Η επεξεργασία της αίτησης των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να γίνεται μέσα σε έξι μήνες, έναντι τουλάχιστον 18 σήμερα, η πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας θα διευκολύνεται, ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο ο κρατικός προϋπολογισμός στη χώρα υποδοχής, ενώ τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θα καταχωρούνται για τρία χρόνια στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Eurodac, ώστε να αποφεύγεται κατάχρηση της νομοθεσίας περί ασύλου.

Ειδικά αυτό το τελευταίο προκαλεί την αντίδραση μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασύλου κινείται σε μία λογική «ποινικοποίησης» των προσφύγων.  «Αυτή η πολιτική δεν αρμόζει σε έναν κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης» δήλωσε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια του Στρασβούργου η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Φραντσίσκα Κέλερ.

ΠΗΓΗ: fpress.gr

ΠΗΓΗ: defencenet.gr