Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ιγνατίου: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ιγνατίου: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ
Ιγνατίου: Η Ουάσιγκτον φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

12.06.2013 10:12 Σχόλια
-A+A
Η είδηση για το αιφνιδιαστικό λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση έχει προκαλέσει σφοδρή ανησυχία στις ΗΠΑ, μεταδίδει ο γνωστός δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα γράφει πως ανησυχία διακατέχει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που ασχολούνται με τα θέματα της Ελλάδας, μετά την πληροφόρηση που έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η συμμαχική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κινδυνεύει με κατάρρευση μετά την αψυχολόγητη απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να κατεβάσει τα ρολά της ΕΡΤ, που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα mignatiou: «Πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν είχαν έγκριση να τοποθετηθούν επίσημα, μου ανέφεραν ότι οι πληροφορίες που καταφθάνουν από την Αθήνα προκαλούν έντονη ανησυχία.

Οι πηγές ομολόγησαν ότι η πιθανή πτώση της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει ακυβερνησία, ενώ υποστηρίζουν ότι η εκλογική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα διεξαχθεί υπό καθεστώς απόλυτης πόλωσης και ο κίνδυνος εκτροχιασμού του ελληνικού προγράμματος είναι υπαρκτός.

Οι πηγές αρνήθηκαν να τοποθετηθούν στο ερώτημα για το κλείσιμο της ΕΡΤ αυτό καθ' αυτό, και αν η απόφαση παραβιάζει την αρχή της ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, αλλά τόνισαν την υποστήριξή τους και την προσήλωσή τους στην ελευθερία του Τύπου.

Οι πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το αψυχολόγητο κλείσιμο της ΕΡΤ από την αμερικανική κυβέρνηση». 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.


Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης.

Το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά.   Δεν μπορεί να υπάρξει ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος, χωρίς δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε θυμίζει τις πραξικομματικές πρακτικές αλησμόνητων χρόνων.  

Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση επιβάλλει το Νόμος=Τάξη.   Αγνοεί σκοπίμως την κοινωνική προσφορά και το κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΕΡΤ σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στους Έλληνες των νησιών μας, στους Έλληνες των παραμεθόριων περιοχών, στους Έλληνες της ομογένειας,  στους Έλληνες εργαζόμενους, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό στην ιστορία της πατρίδας μας.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξαργυρώνει τις εντολές των Δανειστών της Τρόϊκας.

Η χθεσινή απόφαση, πλέον της πραξικομματικής κυβέρνησης με το να κλείσει την ΕΡΤ, δημιουργεί την διαδικασία του ντόμινο αφενός με τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων που θα χάσουν την δουλειά τους και θα βρεθούν στον δρόμο και αφεταίρου από τον σφαγιασμό της ενημέρωσης και της Δημοκρατίας.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να ανακαλέσει τον ενταφιασμό της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.  Ο όποιος εξορθολογισμός απαιτείται για την ΕΡΤ, το όποιο καινούργιο πλαίσιο κανόνων χρειάζεται να διαμορφωθεί για την καλύτερη και αξιόπιστη λειτουργία της δεν είναι διαδικασίες οι οποίες μπορούν να γίνουν με την ΕΡΤ κλειστή και μάλιστα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Δεν μπορεί να γίνεται με το έτσι θέλω.

Δεν μπορεί να γίνεται με την βία και τον αυταρχισμό.

Το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης είναι για τους εργαζόμενους και τους Έλληνες πολίτες η φίμωση της φωνής τους.

Η φίμωση της ελεύθερης έκφρασής τους.   Δεν θα αφήσουμε να κλείσει η ΕΡΤ.   Θα δώσουμε την μάχη μας να παραμείνει ανοικτή η  φωνή του Ελληνικού λαού.

Μία φωνή ελεύθερη που επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε τώρα να εκπέμπει δημόσια αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας και ο λαός της από τις επιθέσεις  των Ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων ηγετών.

Δίνουμε δύναμη στην δύναμή μας.

Δίνουμε φωνή στην φωνή μας.

Δεν θα αφήσουμε να κλείσει η ΕΡΤ.

ΟΛΟΙ αύριο Πέμπτη 13/6/13 στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στις 10 το πρωί.
 ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Αποσφραγίστηκε η προσφορά της Socar για τον ΔΕΣΦΑ

UPDATE: 15.18) Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της SOCAR για το ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του energypress.gr.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ταμείου, η προσφορά της “SOCAR” εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις.
Νωρίτερα το energypress.gr έγραφε:
Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα μάθουμε αν τελικά ο ΔΕΣΦΑ περνά στα χέρια της Socar, γεγονός που θα αποτελέσει μια καλή είδηση τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, μετά και το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.
Τα Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ξεκίνησε να συνεδριάζει το πρωί για να ανοίξει την προσφορά των Αζέρων, παρουσία του ανεξάρτητου αποτιμητή, και των συμβούλων του διαγωνισμού.
Αν η προσφορά είναι πάνω από το ποσό που έχει ορίσει ως εύλογο ο αποτιμητής για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί και να την εγκρίνει αμέσως. Αν υπολείπεται ελαφρώς, προφανώς και το Ταμείο, κατά το μοντέλο που ακολουθεί σε όλους τους διαγωνισμούς, θα καλέσει τους Αζέρους να τη βελτιώσουν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι η δεσμευτική προσφορά των αζέρων μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή. Θυμίζουμε ότι η αρχική προ μηνών προσφορά της Socar ήταν της τάξης των 460 εκ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι αν κλείσει θετικά το θέμα ΔΕΣΦΑ, βελτιώνεται κάπως και η αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε από το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.
Περιμένουν … «λευκό καπνό»
Εννοείται ότι οι πάντες, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, προσδοκούν πως το άνοιγμα των προσφορών να βγάλει… «λευκό καπνό», καθώς ένα δεύτερο ναυάγιο μέσα σε τρεις ημέρες θα ήταν δυσβάσταχτο.
Στελέχη ωστόσο της αγοράς επισημαίνουν ότι το ναυάγιο της ΔΕΠΑ και οι υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί τους τελευταίους μήνες, θα έπρεπε να είχε γίνει μάθημα στην κυβέρνηση.
Και επισημαίνουν ότι καλό θα ήταν η κυβέρνηση να πάψει να συνδέει την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar  με την επιλογή του αγωγού Τrans Adriatic Pipeline (TAP) από την κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν.
«Μπορεί να γίνει μόνο το ένα από τα δύο, όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Καλό είναι η κυβέρνηση να μην δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες, ας παραδειγματιστεί από το τι συνέβη με τη ΔΕΠΑ», έλεγε χθες γνώστης της ενεργειακής αγοράς.
Η κυβέρνηση πάντως επιμένει να εμφανίζεται ικανοποιημένη. Και, παρ’ ότι δεν πέρασε παρά ένα 48ωρο από το ναυάγιο της ΔΕΠΑ, διεμήνυε και χθες ότι  ενδεχόμενη ευόδωση της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ (πωλείται το 66% της εταιρείας) σημαίνει ότι το ελληνικό δίκτυο θα ενταχθεί στο ευρύτερο σύστημα μεταφοράς αζερικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση…
Η επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το αζερικό αέριο στη Δύση αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Ιουνίου και η χάραξη του TAP διέρχεται από την Ελλάδα από όπου συνεχίζει υποθαλάσσια για την Ιταλία, σε αντίθεση με τον Nabucco που παρακάμπτει τη χώρα μας και ακολουθεί διαδρομή μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ουγγαρίας μέχρι την Αυστρία. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αριστερή Πρωτοβουλία στον Βενιζέλο: Ρίξε την κυβέρνηση αλλιώς παραιτήσου

Αριστερή Πρωτοβουλία στον Βενιζέλο: Ρίξε την κυβέρνηση αλλιώς παραιτήσου

Μια εμπρηστική ανακοίνωση εξέδωσε η Αριστερή Πρωτοβουλία προτρέποντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Γράφει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος:

Η αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ των τετελεσμένων της κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία δυστυχώς εξακολουθεί να την στηρίζει, πρέπει να σταματήσει σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αποφάσεις που δυναμιτίζουν την ίδια την δημοκρατική προοπτική της χώρας ούτε να σφυρίζει αδιάφορα, όταν με αντισυνταγματικά πραξικοπήματα καταργείται η ίδια η Βουλή.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας δεν μπορούν να εμπιστεύονται μια κυβέρνηση που αυθαιρετεί, που εκβιάζει, που συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος φεουδάρχης, που διαλύει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης. 
ΠΗΓΗ:.iefimerida.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«… Η Χούντα δεν τελείωσε το ΄73 …»
Την αποφράδα 12η Ιουνίου 2013 η τρικομματική «συμμορία» εξάντλησε (;) τον αυταρχισμό της βάζοντας λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση. Με κατεπείγουσες διαδικασίες που δήθεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον, καταργώντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, φιμώνοντας την ελεύθερη έκφραση, στερώντας τη πρόσβαση στην ενημέρωση σε εκατομμύρια πολίτες και πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, έκανε κάτι που μόνο οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής τόλμησαν.
Ο αποτυχημένος τηλεπαρουσιαστής με έναν οχετό ύβρεων και συκοφαντιών, λάσπωσε εργαζόμενους όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία με ξεκάθαρο στόχο τον κοινωνικό αυτοματισμό.  Ο αυταρχικός κατήφορος του συνεταιρισμού διαχείρισης της εξουσίας, δε σταματά πουθενά.
·         ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το πραξικόπημα της εγχώριας τρόικα που στρέφεται ευθέως, όχι μόνο ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ αλλά και κατά του ελληνικού λαού.
·         ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της Δημόσιας Τηλεόρασης και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις τους για δημόσια και αδέσμευτη ενημέρωση και το δικαίωμα στην εργασία.
·         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την αυταρχική πρακτική των επιστρατεύσεων και των προεδρικών διαταγμάτων που αποτελούν ευθεία προσβολή των δημοκρατικών αρχών της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων.
·         ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους και το σύνολο του κόσμου της εργασίας να συντονιστεί και να δώσει βροντερό παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν με στόχο την ανατροπή του κυβερνητικού μορφώματος του αυταρχισμού και των καταστροφικών μνημονίων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία στο κρεματόριο.
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!



ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για αύριο  Πέμπτη  13/06/13  για  το  θέμα  του  κλεισίματος  της  Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
          Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε με τη φυσική μας παρουσία στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα, στην  Αγία  Παρασκευή  και ώρα 11:00 έξω από την ΕΡΤ και στην Θεσσαλονίκη στις 11:00 το  πρωί  έξω  από την ΕΤ3.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣEΕΠ


 
            Η τρικομματική κυβέρνηση με την απόφασή της να προχωρήσει στο   κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και στην απόλυση 3.000 περίπου εργαζομένων, μας επαναφέρει σε αλήστου μνήμης εποχές.  Τα τελευταία τρία   χρόνια η ελληνική κοινωνία ζει σε καθεστώς ιδιότυπης δικτατορίας.  Κουρελιάστηκε το σύνταγμα της Ελλάδας, δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν λειτουργεί  η Βουλή αφού διοικείται η Ελλάδα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με Προεδρικά Διατάγματα που επιβάλλονται από την Τρόικα κα το ΔΝΤ δια μέσω μνημονίων.
           Δηλώνουμε την πλήρη διαφωνία μας στις αυθαίρετες, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιδιώκουν την κατεδάφιση  όλων των αξιών της ελληνικής κοινωνίας.
           Μετά τις επιστρατεύσεις εργαζομένων οι οποίοι μέσα στα πλαίσια του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας, εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους    στις αυθαιρεσίες και στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, η κυβέρνηση   χθες προχώρησε σε πραξικόπημα με το αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ, του     δημόσιου και ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (αφού όλα τα  άλλα λειτουργούν παράνομα με την ανοχή της κυβέρνησης).
          Έχουμε νέες αυθαίρετες, αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταργούν και βάζουν λουκέτο στην ΕΡΤ στερώντας από τον ελληνικό λαό     την ενημέρωση από τη Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία.
          Το ΠΣΕΕΠ και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική, αυταρχική και παράνομη απόφαση της κυβέρνησης.  Είμαστε αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
          Για εμάς αυτό το πραξικόπημα δεν αφορά μόνο τους 3.000 εργαζόμενους   που μέσα σε πέντε λεπτά απολύθηκαν με τηλεοπτικό διάγγελμα, που από μόνο     του είναι τεράστιο θέμα, αλλά είναι ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
         Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν συνεχώς στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στα καλέσματα των εργαζομένων στην  ΕΡΤ  και  ειδικότερα  στην  Αθήνα σήμερα έξω από το κτήριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και ώρα 12:00 και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία της ΕΤ3 στις 06:00 το απόγευμα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τρικοματική κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία των «λογιστάκων» της Τρόικας και των ιδιωτικών συμφερόντων .
Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διαδικασίες fast track , τεμαχίζουν και ξεπουλάνε την περιουσία του Ελληνικού λαού .
Με μονομερείς, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις πετάνε στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους βάζοντας λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς .
Η απόφαση της τρικοματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση  είναι καθαρά απόφαση φίμωσης που παραβιάζει κάθε συνταγματική και δημοκρατική αρχή .
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας καταδικάζει αυτήν την απόφαση και καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει . Η ΕΡΤ ανήκει στον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη .  Δεν είναι μαγαζάκι του κάθε περαστικού Υπουργού .
Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή  μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και για να συνεχίσει να εκπέμπει η φωνή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο.


SUCCES STORY! Υποβάθμισαν το ΧΑ σε αφρικανικά επίπεδα!


Στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, όπως αυτές των αφρικανικών χωρών, από ανεπτυγμένη που ήταν μέχρι σήμερα, υποβάθμισε το χρηματιστήριο της Αθήνας (ΧΑ) ο οίκος MSCI δίνοντας ένα ακόμα ισχυρότατο κτύπημα στην θεωρία του "succes story" που έχει πλέον ξεφτίσει εντελώς.

Όπως αναφέρει η MSCI, ο δείκτης MSCI Greece Index δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών, την ώρα που άλλες χώρες επιτυγχάνουν συνεχή βελτίωση των αγορών τους.

Η MSCI θεωρεί ότι ο δείκτης MSCI Greece Index δεν πληροί τα κριτήρια του μεγέθους για να παραμείνει στις ανεπτυγμένες αγορές, εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, εάν δεν είχε αποφασιστεί να γίνει μία εξαίρεση στη μεθοδολογία του δείκτη, αυτός θα απαρτιζόταν μόλις από μία μετοχή, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Τα κριτήρια στα οποία ο οίκος εντοπίζει ανεπάρκεια της ελληνικής αγοράς είναι στους μηχανισμούς δανεισμού μετοχών, στο short selling και στη μεταφερσιμότητα.

Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ Σωκράτης Λαζαρίδης ανέμενε την εξέλιξη αυτή εκτιμά όμως ότι θα αυξηθεί σημαντικά η στάθμιση των ελληνικών μετοχών στα χαρτοφυλάκια των αναδυόμενων αγορών που στο σύνολό τους ανέρχονται στα 53 δισ. ευρώ.

Το πρόβλημα για το Χρηματιστήριο θα εξαρτηθεί πολύ περισσότερο από τις πολιτικές εξελίξεις και την πολτική και οικονομική αβεβαιότητα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr.   

Επιστολή της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στον Σαμαρά για την ΕΡΤ

ebu_logo
Να ακυρώσει την απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ καλεί η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) από τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά να “ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER.

“Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών”.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ

                      
   27 Απριλίου 1941.Ο Ραδιοφωνικός  σταθμός των Αθηνών μεταδίδει για τελευταία φορά ελεύθερα, πρίν τα γερμανικά στρατεύματα καταλάβουν την Αθήνα."...Προσοχή.Ο Ραδιωφονικός σταθμός Αθηνών σε λίγο δεν θα είναι ελληνικός. θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέμματα .Έλληνες μην τον ακούτε.".
   11 Ιουνίου 2013.Η δοτή τρικομματική κυβέρνηση των Γερμανών και των υπολοίπων ευρωπαίων εταίρων,αποφάσισε με τον γνωστό "δημοκρατικό " τρόπο το κλείσιμο της ελεύθερης κρατικής τηλεόρασης,στέλνοντας στον καιάδα της ανεργίας περίπου 2700 εργαζομένους.
Αγνοώντας πλήρως το κοινωνικό έργο της κρατικής τηλεόρασης ,μιας και είναι η μόνη που εκπέμπει ελεύθερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας καθώς και την δραματική κατάσταση των απολυμένων εργαζομένων και των οικογενειών τους.Τα λόγια συμπαράστασης μοίαζουν και είναι πολύ φτωχά.
     Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να στείλουμε ένα ηχηρό μύνημα στους δοσύλογους υπηρέτες της Τρόικα.Δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τις ψυχές των συνανθρώπων μας.Οι εργαζόμενοι, που κάποιοι αντιμετωπίζουν σαν υπολογιστικά  προβλήματα προς λύση,είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    Έχουν καταφέρει, χωρίς την παραμικρή αντίσταση από όλους μας,να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστο και να καταλύσουν κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και δικαίου.Πασπαλίζουν με άχνη δημοκρατίας(βλ.Νομοθετικό διάταγμα) άκρως χουντικές πρακτικές και μεθοδολογίες.Είναι αυτό κοινοβουλευτική δημοκρατία;;;
    Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι έπεσε σήμερα.Η μέρα της αντίστασης για το σύνολο των εργαζομένων έφτασε.Η λογική "της κατσίκας του γείτονα" τελείωσε σήμερα.Ολοι οι εργαζόμενοι,ο καθένας απο το μετερίζι του πρέπει να ξεσηκωθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.Η ΕΡΤ του σήμερα είναι ο χώρος εργασίας του καθενός αύριο.Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι χρειάστηκαν επτά χρόνια να απαλλαγούμε από την χούντα των Συνταγματαρχών.Δυστηχώς σήμερα δεν έχουμε αυτη την πολυτέλεια του χρόνου. Ας δώσουμε ενα δυναμικό τέλος σήμερα γιατι αύριο θα είναι αργα για όλους μας.

                       ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ