Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

EΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΠΕΠΕΚΟ



Ναι στο κλείσιμο της σύμβασης τους είπαν οι εργαζόμενοι της ΠΕΠΕΚΟ . Ναι στο κλείσιμο είπαν 135 Οχι 56 στην ψηφοφορία που έγινε.

Η Γερμανία διώχνει τους ''φτωχούς μετανάστες''


Οι γερμανικές κοινότητες, εδώ και χρόνια παραπονιούνται για τους Ρουμάνους και Βούλγαρους μετανάστες ότι είναι η αιτία που καταστρατηγείται το εργατικό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Έτσι την Παρασκευή –γράφει το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL ONLINE, το υπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε «αυστηρότερα μέτρα», στα οποία περιλαμβάνονται απελάσεις και ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Η σκλήρυνση της γερμανικής στάσης στους οικονομικούς μετανάστες από Βουλγαρία και Ρουμανία ανακοινώθηκε από τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Hans-Peter Friedrich στη σύνοδο των ομολόγων του που έγινε στο Λουξεμβούργο. Η δικαιολογία είναι ότι «οι φτωχοί αυτοί μετανάστες εκμεταλλεύονται τα κοινωνικά οφέλη του γερμανικού συστήματος».

Ο Φρήντριχ, μέλος της κυβέρνησης από το αδελφό κόμμα της Μέρκελ, της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, είπε πως η Γερμανία θα πάρει μέτρα για να εμποδίσει τους φτωχούς μετανάστες που προέρχονται από τις δύο προαναφερθείσες χώρες να περάσουν τα γερμανικά σύνορα με σκοπό να εκμεταλλευθούν τις κοινωνικές χορηγίες.

Είπε ακόμα πως «χρειάζεται τη νομική συνεργασία με τις άλλες χώρες της Ένωσης προκειμάνου να δοθεί ένα μήνυμα στους μετανάστες αυτού του είδους». Τέλος τόνισε: «το μήνυμα θα πρέπει να είναι, αν εργάζεσθε παράνομα –ασχέτως πως- τότε παρακαλώ γυρίστε στις χώρες σας». 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Να κόψουμε την πλάκα τώρα γιατί αυτοί θα... αρπάξουν τα σπίτια μας!


Αρκετά τράβηξε το αστείο με ένα ανίκανο ΔΝΤ και μια αρπακτική Γερμανία. Το έκαναν μια, το ξανάκαναν, το παράκαναν και τώρα το ΔΝΤ, αφού τα θαλάσσωσε, δίνει εντολές λέει για εξοντωτική φορολογία στα ακίνητα και πλειστηριασμούς για να μην πάθουν τίποτα οι τράπεζες. Ε, και λοιπόν; ας καταρρεύσουν οι τράπεζες, όπως κατέρρευσαν...
στην Κύπρο και στην Ισλανδία. Γιατί θα πρέπει να ταϊζουμε ένα τέρας χωρίς τέλος;

Ας το πάρουμε απόφαση και ας αντισταθούμε επιτέλους. Έπρεπε να το είχαμε κάνει από την Άνοιξη του 2010. Δεν το κάναμε τότε, ας το κάνουμε τώρα πριν να είναι αργά. Το μείγμα φόβου και καλλιεργούμενης ελπίδας μας έχει αδρανοποιήσει πλήρως. Από το 2011 μας έλεγαν ότι βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ, στρίβουμε στη γωνία, περνάμε τον κάβο και μπήκαμε και στο success story για τις εκλογικές ανάγκες της Μέρκελ. Τώρα άρχισαν να μας προετοιμάζουν τα παπαγαλάκια τους. Μετά από 20 χρόνια, μας λένε,  και να δούμε.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε την πλάκα των συνεχών πειραματισμών, γιατί μετά τα εισοδήματά μας έρχεται η σειρά των σπιτιών μας. Πρέπει αμέσως να πάψουμε να είμαστε πειραματόζωα. Αν αφήσουμε να μας πάρουν και τα σπίτια μας, τότε δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής. Είναι το τελευταίο πράγμα που χαρακτηρίζει την προσωπικότητα και τα όνειρα του Έλληνα.

Έρχεται κάποια στιγμή που ο κυβερνητικός ολοκληρωτισμός δεν αντέχεται άλλο. Η χύτρα της λαϊκής οργής φουσκώνει απότομα και το καπάκι τινάζεται.

Ας το αντιληφθεί αυτό άμεσα η κυβέρνηση, όσο ακόμα έχει χρονικά περιθώρια. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι μπορεί σε λίγους μήνες να έχει πεταχτεί και αυτός από την πρωθυπουργία από τους ίδιους που τώρα τον στηρίζουν. Αυτό θέλει; 

ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ Απίθανη βιολογική ασπιρίνη... made in Crete!


Στα σκαριά βρίσκεται η παρασκευή βιολογικής ασπιρίνης made in... Crete, με την «υπογραφή» μάλιστα των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης! Το φυσικό φάρμακο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει υπό μορφή κάψουλας, προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τον πυρετό, ενώ έχει και αναλγητικές ιδιότητες.

Η νέα επαναστατική πατέντα, τα συστατικά της οποίας αποτελούνται κυρίως από εκχυλίσματα βοτάνων που υπάρχουν σε ορεινά σημεία της Κρήτης, φασκόμηλο, θυμάρι και δίκταμο, μαζί με ελαιόλαδο, έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση στον παγκόσμιο ιατρικό κόσμο. Σε λίγους μήνες, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμές πάνω σε ανθρώπους που έχουν ήδη δηλώσει διαθέσιμοι να τους χορηγηθεί η θεραπευτική κάψουλα.

Τα θαυματουργά για τον οργανισμό βότανα εμπεριέχονται σε συγκεκριμένες αναλογίες και με συνταγή που κρατείται από τους δημιουργούς εφτασφράγιστο μυστικό. Εμπνευστές του φαρμάκου... made in Crete είναι οι καθηγητές Ιατρικής Χρήστος Λιονής και Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος, ενώ στο πλευρό τους για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

«Το πρώτο που κάναμε όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την παρασκευή ενός δικού μας φαρμάκου ήταν να καταγράψουμε αρχικά τη γνώμη των ανθρώπων. Ετσι, επισκεφτήκαμε διάφορα χωριά και μιλήσαμε με άτομα που μας αποκάλυψαν μικρά μυστικά του παρελθόντος, που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί τους όταν έπασχαν από κρυολογήματα» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Χρήστος Λιονής, ο οποίος ανακάλυψε έπειτα από καταγραφή και μελέτη που έκανε πως οι φαρμακευτικές ιδιότητες των συγκεκριμένων βοτάνων ήταν γνωστές από την αρχαιότητα!

"Να εξηγήσουμε ότι μιλάμε για μείγμα βοτάνων σε αναλογίες που μόνο εμείς γνωρίζουμε. Αυτό που θέλαμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα φυσικό προϊόν το οποίο θα έχει φτηνή δραστική ουσία που θα μας τη δίνει η φύση και όχι κάποια χημική ένωση. Αν μια τέτοια προσπάθεια τεκμηριωθεί πως είναι αποτελεσματική και κυκλοφορήσει ακόμα και ως συμπλήρωμα στα φαρμακεία, αυτό θα δώσει σημαντικό κίνητρο και στην τοπική οικονομία, αφού θα βρεθούν παραγωγοί που θα καλλιεργούν τα αρωματικά αυτά βότανα κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες" λέει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΕΒ & ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Σχεδιάζουν παρασκηνιακά μισθούς πολλών ταχυτήτων όπως... Ανατ. Γερμανία!



Επιχειρηματίες του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ετοιμάζουν παρασκηνιακά περαιτέρω μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, με τις... ευλογίες της Τρόικας φυσικά!

Όπως διαβάζουμε σχετικά στο Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής σε συνάντηση μεταξύ της τρόικας, των εργοδοτών και των εκπροσώπων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, έθεσε ζήτημα όχι μόνο μη εφαρμογής των υφιστάμενων ψηφισμένων νόμων για την απασχόληση, αλλά αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ξαναδεί η κυβέρνηση το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Αν και πάγια θέση του ΣΕΒ είναι η επικέντρωση στη μεσαία μισθοδοσία, φαίνεται πως μέλη του φορέα έχουν αλλάξει γραμμή, εκφράζοντας έμμεσα αρχικά, μια άλλη από την επίσημη γραμμή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα. Δεν είναι τυχαίο πως στη σχετική συνάντηση παρέμβασης προς την τρόικα του κ. Κυριαζή ακολούθησε άλλη μία από τη μεριά των εμπόρων της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίοι κατηγόρησαν τον ΣΕΒ ότι επιδιώκει μισθούς πείνας των 300 ευρώ.

Ωστόσο, η συζήτηση για νέο κατώτατο μισθό δεν εξαντλείται στις συσκέψεις και την ανταλλαγή συνδικαλιστικών πυρών και μομφών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη επιχειρηματίες πιέζουν την τρόικα -αρχικά- αλλά και μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει ειδική μέριμνα προκειμένου να διαμορφωθούν χαμηλότερα οι αμοιβές για τους απασχολούμενους στις εξαγωγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις της χώρας.

Με πρόσχημα την πτώση των εξαγωγών τον περασμένο Μάρτιο (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η συνολικά αξία των εξαγωγών, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012, μειώθηκε κατά 7,8%) αλλά και την ανάγκη προσέλκυσης περαιτέρω επενδύσεων από το εξωτερικό που θα κινούνται στον χώρο των εξαγωγών, παράγοντες του ΣΕΒ επιδιώκουν αλλαγή στάτους.

Εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι το θέμα έχει ήδη προχωρήσει πάρα πολύ και δεν είναι απίθανο να ζητηθεί και επισήμως ο κατώτατος μισθός δύο ταχυτήτων από τη μεριά της τρόικας μέσα στις προσεχείς διαπραγματεύσεις. Κι αυτό διότι αναφορικά με το θέμα οι τροϊκανοί δεν έχουν μόνο ενημερωθεί από τον ΣΕΒ, αλλά και από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδος που επιθυμεί τόνωση διά της μεγαλύτερης συρρίκνωσης των αμοιβών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το οποίο κατά πάγια τακτική διαψεύδει τέτοιου είδους προθέσεις, «δεν επίκειται τέτοιου είδους ανατροπή μέχρι τουλάχιστον και το 2016-2017, αφού ισχύει ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ».

Ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτές τις ημέρες έχει ανοίξει ήδη η κουβέντα και η πίεση της τρόικας γίνεται σφοδρότερη, καθώς πολλές επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να μη δεχτούν τη συμφωνία κυβέρνησης - εργοδοτών (δεν είναι υποχρεωμένες), ενώ και πολλοί επιχειρηματίες του Συνδέσμου Βιομηχάνων πιέζουν ώστε οι μειώσεις να περάσουν μέσω μειώσεων σε σειρά επιδομάτων εντός του έτους.

Οι Γερμανοί εισηγούνται και... τρίτη ταχύτητα αμοιβών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Κοινοπραξία» φέρεται να αναλαμβάνει την έκρηξη στη Δάφνη


Μια δημοσίευση με τον τίτλο «Σχέδιο Φοίνικας» που αναρτήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή στον ιστότοπο Indymedia και φέρεται να συνυπογράφεται από τις οργανώσεις «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - FAI / IRF» - «Συμμορίες Συνείδησης - FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole - Baleno», δείχνει να αναλαμβάνει την ευθύνη της προχθεσινής έκρηξης στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη.

Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν αποφανθεί για την «γνησιότητα» του κειμένου.

Παρατίθεται αυτούσια η αναρτημένη δημοσίευση
  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Πετρέλαιο στα 500 Δολάρια Ανά Βαρέλι Προβλέπει το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης για το 2040


Μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον της τιμής του πετρελαίου υιοθετεί το βρετανικό υπουργείο Αμύνης σε πρόσφατη ανάλυσή του, καθώς εκτιμά ότι αυτή θα αγγίξει τα 500 δολάρια ανά βαρέλι το 2040, εφόσον συνεχιστούν οι τωρινές τάσεις.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το υπουργείο, θα είναι ότι θα τεθεί υπό απειλή ο δυτικός τρόπος ζωής, ενώ για την αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού θα είναι υπεύθυνη η απομείωση των κοιτασμάτων πετρελαίου διεθνώς, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού.
Τη στιγμή λοιπόν που η βρετανική κυβέρνηση είχε προβλέψει σε προηγούμενη έκθεσή της τιμές της τάξης των 215 δολαρίων στο απώτερο μέλλον, το υπουργείο Αμύνης κάνει λόγο για 500 δολάρια το 2040. Τονίζει πάντως ότι το ακριβό συμβατικό πετρέλαιο θα καταστήσει πιο εύκολη την ανάπτυξη των εναλλακτικών καυσίμων.
Επίσης, στην ανάλυση γίνεται λόγος και για την σημασία των ασιατικών αγορών: «Η ανάπτυξη των οικονομιών της Νοτίου Ασίας θα επιδράσει τα περισσότερα δυτικά κράτη, όπου ο τρόπος ζωής του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού θα τεθεί υπό αίρεση λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά και της σχετικής μείωσης της αξίας στις δικές τους οικονομίες». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σύσκεψη για τις Τουρκικές Απειλές στην ΑΟΖ


Σύσκεψη στη παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας είχε συγκληθεί για το Σάββατο στην Κύπρο, με αντικείμενο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπουργείων και της Κυβέρνησης για τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελέυθερος, ο περαιτέρω συντονισμός των ενεργειών της κυπριακής πλευράς κρίθηκε αναγκαίος, ειδικά μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.
Συγκεκριμένα, τουρκικό πολεμικό πλοίο, πλησίασε τα τρία πλοία που βρίσκονταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ για σεισμογραφικές έρευνες και επικοινώνησε με τους καπετάνιους από τον ασύρματο τρεις φορές, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από την περιοχή με το πρόσχημα ότι πλέουν σε τουρκικά ύδατα.
Οι καπετάνιοι των πλοίων επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας μέσω των οποίων ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Για το θέμα ενημερώθηκε η ΕΕ από το Υπουργείο Εξωτερικών ενώ έγιναν και διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην σύσκεψη των υπουργών, θα εξεταστούν τρόποι αντίδρασης της κυπριακής πλευράς σε περίπτωση νέου επεισοδίου. Και τα τρία υπουργεία εκτιμούν ότι εν όψει και της επιβεβαιωτικής γεώτρησης θα ακολουθήσουν και άλλες προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

''Όμηροι'' οι ασφαλισμένοι σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ


Παγιδευμένοι στα Ταμεία τους παραμένουν 100.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και 200.000 αυτοαπασχολούμενοι του ΟΑΕΕ, που θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με βάση τους νόμους Λοβέρδου-Κουτρουμάνη. 

Όπως δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Εργασίας ακύρωσε τις εγκυκλίους για αναγνώριση πλασματικών χρόνων και διαδοχική ασφάλιση, προκειμένου να εμποδίσει τη μαζική έξοδο και την οικονομική κατάρρευση των Ταμείων. 

Ο Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξέδωσε δύο εγκυκλίους που ανατρέπουν τα όρια ηλικίας και τα θεμελιωμένα δικαιώματα, καθώς ουδείς δε θα μπορεί να δικαιωθεί δικαστικά. 

Στην περίπτωση του ΙΚΑ εκδόθηκε εγκύκλιος για ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έτη απασχόλησης, που κλείνει την πόρτα στη συνταξιοδότηση, μεταφέροντάς τους στα νέα όρια ηλικίας (62 έτη για τη μειωμένη και 67 έτη για πλήρη σύνταξη). 

Οι αλλαγές παγιδεύουν τις μητέρες, για τις οποίες ανεβαίνει το όριο συνταξιοδότησης ως και εννιά χρόνια. Παρόμοια αντιμετώπιση υπήρξε από τον υπουργό Εργασίας σε πρόσφατη εγκύκλιο του ΟΑΕΕ, που αφορά τη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr