Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αρχίζει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12


Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα αρχίσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ.

Από σήμερα, με την βοήθεια ρυμουλκών πραγματοποιείται η διαδικασία σταθεροποίησης της πλατφόρμας, υπό την ονομασία "ENSCO 5006". Η πλατφόρμα έχει μήκος 119 μέτρα και πλάτος 66 και το βάρος της ξεπερνά τους 27 χιλιάδες τόνους.

Με τον εξοπλισμό που διαθέτει μπορεί να τρυπήσει σε βάθος 7 χιλιάδων εννιακοσίων μέτρων. Οκτώ άγκυρες θα ποντηθούν στην θάλασσα, γι' αυτό το σκοπό.

Την Τρίτη, θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στην πλατφόρμα οι περίπου 130 εργαζόμενοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προετοιμασία πριν από την έναρξη των εργασιών.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΚΡΕΤΥ), Σόλων Κασίνης, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο θα εισχωρήσει 100 μέτρα πιο βαθιά απ' ότι στην πρώτη γεώτρηση και θα φτάσει στις 5 χιλιάδες εννιακόσια μέτρα.

Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες, αναλόγως των προβλημάτων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν και τα αποτελέσματα της γεώτρησης αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιβεβαιωτικής γεώτρησης, όταν θα γίνουν γνωστές, επακριβώς, οι ποσότητες στο τεμάχιο «Αφροδίτη», βάση των συμβολαίων θα προχωρήσει και το θέμα της προπώλησης του φυσικού αερίου.

Προτεραιότητα, σημείωσε ο Σόλων Κασίνης, είναι η προώθηση των υποδομών, επισημαίνοντας ότι τα συμβόλαια θα μπορούν να μπουν υποθήκη για να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία χρήματα και να χτιστεί το ενεργειακό κέντρο.

Με την έναρξη των διασωληνώσεων και τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου, θα δημιουργηθούν 5 με 6 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Ανέφερε παράλληλα ότι το 2014 προγραμματίζονται άλλες τέσσερις με πέντε γεωτρήσεις, γεγονός, το οποίο θα ανεβάσει τα παρεμφερή έσοδα για την Κύπρο στα 150 εκατομμύρια ευρώ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τα ραδιενεργά κατάλοιπα του Τσέρνομπιλ παραμένουν στο ελληνικό έδαφος - Οι περιοχές


Ποσότητες του ραδιενεργού καισίου 137 εντόπισαν επιστήμονες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι, 26 χρόνια μετά, το Τσερνόμπιλ εξακολουθεί να στοιχειώνει μεγάλες εκτάσεις εδαφών της χώρας...


Η έρευνα των ελλήνων ειδικών από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και των Ιωαννίνων παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πυρηνικής Φυσικής που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς είναι ότι το καίσιο 137, το οποίο αποτελεί ένα ανθρωπογενές στοιχείο – κατάλοιπο πυρηνικής έκρηξης – έμεινε στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες έπεσε πριν από 26 χρόνια. Το καίσιο 137 είναι κατεξοχήν ραδιενεργό στοιχείο αλλά επί του παρόντος στη χώρα μας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι επιπτώσεις είχε ή έχει στον άνθρωπο και στο οικοσύστημα. Εντοπίστηκε βεβαίως σε μικρότερες ποσότητες από ό,τι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όμως όλα αυτά τα χρόνια ούτε τα χιόνια ούτε οι βροχές στάθηκαν ικανές να ξεπλύνουν τα εδάφη από την παρουσία του. Ο μεγαλύτερος όγκος του καισίου 137 – που εκπέμπει ακτινοβολία Γ – βρίσκεται στα πρώτα 10 εκατοστά του εδάφους.



«Τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καισίου 137 εντοπίσαμε στο βόρειο τμήμα του Νομού Τρικάλων και στο νότιο τμήμα του Νομού Γρεβενών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Θανάσης Γκοντελίτσας, επίκουρος καθηγητής Ορυκτοχημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μετείχε στην έρευνα. «Επισκεφθήκαμε περιοχές στις οποίες, όπως είχε αποδειχθεί από μετρήσεις που είχε διενεργήσει τη δεκαετία του 1990 ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, είχαν κατακαθήσει μεγάλες ποσότητες καισίου 137, προερχόμενες από την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ».

Τα δείγματα που έλαβαν οι ειδικοί έδειξαν ότι τα κατάλοιπα εκείνης της καταστροφής δεν έχουν εξαλειφθεί από εδάφη της χώρας.

Ο κ. Γκοντελίτσας μαζί με τον Θοδωρή Μερτζιμέκη, επίκουρο καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τον τελειόφοιτο φοιτητή Γιάννη Ιωαννίδη, έλαβαν δείγματα εδάφους σε βάθος μέχρι 30 εκατοστά από μη καλλιεργούμενες εκτάσεις ημιορεινών περιοχών των δύο νομών. Τα αποξήραναν με αέρα και τα κοσκίνισαν ώστε κάθε σωματίδιο εδάφους να είναι μικρότερο από 2 χιλιοστά. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας ακτίνων Γ υψηλής διακριτικής ικανότητας, και υπό την εποπτεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, μέτρησαν πόσο επιβαρημένα ήταν τα δείγματα από τη ραδιενέργεια του εκλύθηκε από το Τσερνόμπιλ. Διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα των εδαφών σε καίσιο 137 κυμαινόταν ως επί το πλείστον από 20 μπεκερέλ αν κιλό χώματος μέχρι 97 μπεκερέλ η μέγιστη τιμή, που συνιστά «ανησυχητικό επίπεδο».

Το καίσιο 137 δεν υπάρχει μόνο του στη φύση. Προέρχεται από εκρήξεις σε πυρηνικούς αντιδραστήρες ή πυρηνικές δοκιμές. Ακόμη και από εκρήξεις ατομικών βομβών. Αν μπορούσε κανείς να δει με μικροσκόπιο τα εδάφη της χώρας στα οποία υπάρχει ακόμη, θα έβλεπε άτομα καισίου προσκολλημένα σε σωματίδια εδάφους. «Το γεγονός ότι ακόμη και σε βάθος μόλις πέντε εκατοστών εντοπίστηκε καίσιο 137 σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε έτσι όπως έπεσε για πρώτη φορά». 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Δυσφορία εργαζομένων στα ναυπηγεία για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ


Επιστολή με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για την πρόθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την απόσυρση της κυβερνητικής τροπολογίας, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (ΣΕΝΕ).

Προηγήθηκε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σύμφωνα με την οποία «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ την Δευτέρα (3/6/2013) θα καταγγείλει με γραπτή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής την απαράδεκτη μεθόδευση πραξικοπηματικής εισαγωγής της χαριστικής και ετεροβαρούς Τροπολογίας των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με αριθμό 535/101/31.5.13, που αφορά στην τροποποίηση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου και των Ναυπηγείων Ελευσίνας και θα ζητήσει την απόσυρσή της και την παραπομπή της στην αρμόδια Επιτροπή ως αυτοτελές σχέδιο νόμου».

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Θ. Τσούκης και ο γενικός γραμματέας Η. Κουτούλας του ΣΕΝΕ, εκφράζεται η «έκπληξη» και η «έντονη δυσφορία» του ΔΣ του σωματείου για την πρόθεση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειλικρινά παρά την καλή διάθεση και σχέση που έχουμε με τα στελέχη και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τα εμπόδια, τα προσκόμματα και την ετεροβαρή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Δρίτσα εις βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνος αλλά και της ομαλής αποπεράτωσης του Προγράμματος των 3 πυραυλακάτων του Π.Ν.» αναφέρεται στην επιστολή των κκ Τσούκη και Κουτούλα.

Όπως σημειώνεται στην ίδια επιστολή «Η τροπολογία και όχι το Σχέδιο Νόμου ήταν ένα ομόφωνο αίτημα του Σωματείου και των εργαζομένων, το οποίο η Κυβέρνηση έκανε αποδεκτό προκειμένου να επιταχυνθούν οι Κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να αποφευχθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις οι οποίες θα ήταν καταστροφικές στην ομαλή υλοποίηση του προγράμματος των Τ.Π.Κ. και στην επιχειρησιακή τους ένταξη στο Π.Ν. Βεβαίως οι νέοι χρόνοι παράδοσης των Τ.Π.Κ που προβλέπει η Τροπολογία είναι συνδεδεμένοι άμεσα και με την καταβολή των οικονομικών δόσεων στην ανάλογη πρόοδο του έργου, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αποπεράτωση των Τ.Π.Κ αλλά και για την μισθοδοσία του προσωπικού.

Ως εκ τούτου με όλο το Σεβασμό στον Κοινοβουλευτικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, σας ζητάμε να επανεξετάσετε την στάση σας και τις όποιες ενστάσεις επί του περιεχομένου της Τροπολογίας να τις καταθέσετε στη Βουλή όταν θα συζητηθεί η συγκεκριμένη Τροπολογία» τονίζεται στην επιστολή και προστίθεται: «Από την δική μας πλευρά σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας για άμεση συνάντηση (αν είναι δυνατόν και αύριο το πρωί) προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον όποιο προβληματισμό ή απορία έχετε».

Τέλος, με τη μορφή υστερογράφου, οι κκ Τσούκης και Κουτούλας αναφέρουν ότι «με τα χρήματα των Αναπροσαρμογών εξοφλήθηκαν δεδουλευμένα εργαζομένων 12 μηνών και άρχισαν οι εργασίες στις Τ.Π.Κ. («Πυραυλακάτους»).» 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Περί Αδώνιδος ιλαρά και φαιδρά



Να τους χαιρόμαστε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά τους λεβέντες βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, οι οποίοι, με πλήρη αυταπάρνηση, πιστοί στα χιλιόχρονα δημοκρατικά ιδεώδη, απέρριψαν το αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αδώνιδος παρακαλώ Γεωργιάδη μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών επειδή ο εν λόγω βουλευτής τον είχε αποκαλέσει αρχηγό των «κουκουλοφόρων». Σημειώνεται ότι αυτό είχε συμβεί στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Οι βουλευτές μας (εξαιρουμένων αυτών των ΑΝ.ΕΛΛ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) θεώρησαν ότι αυτό που είπε ο τζιτζιφιόγκος αυτός της εσχάτης πολιτικής ήταν πολιτική κριτική (!), δεν ήταν, προς θεού, κάτι...
προσωπικό, όπως προσωπικό δεν ήταν αυτό που είπε στην αρμόδια επιτροπή, ποιούμενος, ο γελοίος, χιούμορ: «Τον αναβάθμισα γιατί από γραφείο Τύπου των κουκουλοφόρων, τον έκανα αρχηγό».

Ο θρασύδειλος αυτός βουλευτής κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του διότι, λέει, ό,τι είπε το είπε στο πλαίσιο των βουλευτικών του καθηκόντων. Οι βουλευτές τον άκουσαν, φαίνεται, με πολλή προσοχή. Ο λόγος του τούς έπεισε. Ναι. Αντί, λοιπόν, να τον πιάσουν απ” τ” αυτί και να τον πετάξουν κλοτσηδόν έξω από τον «Ναό της Δημοκρατίας», του προσέφεραν κάλυψιν ωραιοτάτη και τον απήλλαξαν από τη βάσανο να αντιμετωπίσει ως κοινός θνητός (ποιος, αυτός ο γίγας της πολιτικής!) την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Ολοι αυτοί θα διεκδικήσουν στο μέλλον την ψήφο του ελληνικού λαού. Πολλοί θα την πάρουν. Εντάξει. Σηκώνει κανείς τα χέρια. Ο, κατ” εμέ, αστείος και συνεπώς επικίνδυνος, πολιτικός τούτος σαλτιμπάγκος βρίσκεται στο προσκήνιο πολλά χρόνια τώρα ως ο εκ των αγαπημένων προσωπείων του τηλεοπτικού θεάματος. Εχουν διαίσθηση όσοι εργάζονται στα τηλεοπτικά, το αναγνωρίζουμε… Εκμεταλλευόμενος τη δημοσιογραφική αυτή «διαίσθηση», ο σαχλεπίσαχλος τούτος ανήρ επιδίδεται εις ακατάσχετον φλυαρίαν ότε εμφανίζεται στο κουτί της τηλοψίας, πότε κατακεραυνώνοντας Τούρκους, πότε κομμουνιστές, αλλοδαπούς και λοιπούς που δεν είναι στην εμβέλεια του πολιτικού του εγκεφάλου. Βοήθησε πολύ βέβαια η επικράτηση του life style, το πομπώδες τού φαίνεσθαι, η άνεση να λέει κάποιος και να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να προκαλεί χαλασμό στον κόσμο τού λάμπειν και του επιχειρείν. Κι ας ήταν και κούτσουρο. Με κάτι αρχαιοελληνικά τιτιβίσματα και μερικά εθνικιστικά πασπαλίσματα καθιερώθηκε στον στιβαρό πολιτικό χώρο, άμα τε και δημοσιογραφικό και πήραν τα μυαλά του αέρα. Τη δουλειά του, όμως, την έκανε. Βουλευτής από “δώ, βουλευτής από “κεί, υπουργίσκος παρακεί. Τι άλλο να περίμενε; Επιτυχημένος!

Στα δύσκολα φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου, όταν χάνει από τα τετραγωνικά της ασφάλειάς του (της ψευδούς τέτοιας) το πολύτιμο κλειδί της. Τότε εκλιπαρεί για λίγη συμπόνια, χωρίς ντροπή, χωρίς ερυθήματα εν ταις αυτού παρειαίς. Τι θλίψη. Και απ” αυτόν και από τους βουλευτές που τον κάλυψαν!

Του Γιώργου Σταματόπουλου
Από efsyn, μοντάζ Γρέκι 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Μας «σώσανε»!


Στις 31/12/2009, όταν δηλαδή μας ετοίμαζαν να πάμε από το Καστελόριζο «βουρ» για το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 298 δισ. ευρώ.
Σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας έχει φτάσει τα 309 δισ. ευρώ!
Δηλαδή, μετά από τρεις δανειακές συμβάσεις, μετά από τρία Μνημόνια, μετά από... 
έξι επικαιροποιημένα μνημόνια, μετά ακόμα και από το «κούρεμα» με το οποίο «αποκεφάλισαν» τα πάντα, το χρέος αυξήθηκε!
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»!
*
Σύμφωνα με την έκθεση που εκπονήθηκε για τη Unicef από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθήνας, ο αριθμός των παιδιών που το 2011 ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας και σοβαρής υλικής αποστέρησης ήταν 69.000.
Μέσα σε ένα χρόνο, το 2012, ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε (για την ακρίβεια, σχεδόν 9πλασιάστηκε!) και τα παιδιά που βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανήλθαν στα 597.000!
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»!
*
Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελληνες διαβιούν αυτήν τη στιγμή σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας.
Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»! 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Ζουράφα-Τα πετρέλαια της Ελλάδας

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των στεγαστικών και άλλων ενυπόθηκων δανείων και τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), σύμφωνα με την εφημερίδα το «Εθνος».

Το κείμενο  αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Ιουνίου και προβλέπει 48μηνη περίοδο με μηνιαία δόση μέχρι το 30% του εισοδήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα με τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου «πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον Ν. 3869/2010», ρυθμίζονται συμβάσεις ενυπόθηκων δανείων που συνήφθησαν μεταξύ φυσικών προσώπων και τραπεζών μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2010, «έστω και αν υφίστανται μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ανανεώσεις ή ρυθμίσεις των αρχικών συμβάσεων και αφορά σε μη ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις οφειλετών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο .

Oι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις τράπεζες σε διάστημα έξι μηνών μετά την ψήφιση του νόμου. Ο χρόνος αυτός είναι δυνατόν να παραταθεί.

Πιο συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στο πρόγραμμα διευκόλυνσης είναι:

Η εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας να είναι επί της κύριας κατοικίας.

Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας, η οποία είναι υποθηκευμένη, να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τις τρίτεκνες και άνω οικογένειες να μην είναι πάνω από τις 200.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας να μην είναι πάνω από τις 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Το σύνολο των καταθέσεων και κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες και άνω οικογένειες.

Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου που έχει λάβει ο οφειλέτης να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Το εισόδημα κατά την υποβολή αίτησης να είναι μειωμένο τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με το 2009.

Εισοδηματικά κριτήρια. Το εισόδημα δεν είναι μεικτό, είναι καθαρό, δηλαδή αφαιρουμένων των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, του παρακρατούμενου φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Τα ανώτατα όρια καθορίζονται κλιμακωτά.

Η τράπεζα, εφόσον ο δανειολήπτης πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα πρέπει σε διάστημα το αργότερο 55 ημερών να τον καλέσει για να υπογράψουν νέα σύμβαση που θα περιλαμβάνει την καταβολή χαμηλών δόσεων για την περίοδο των 48 μηνών.

Για την υπαγωγή στο πρόγραμμα.......
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιταλία: Σε 63 χρόνια θα επανέλθει η οικονομία στα επίπεδα προ κρίσης!


Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις του ιταλικού συνδικάτου Cgil, σχετικά με το οικονομικό μέλλον της χώρας και τις δυνατότητες πραγματικής ανάκαμψης μετά την πάροδο της κρίσης.

Σύμφωνα με το Cgil, η Ιταλία θα χρειασθεί εξήντα τρία χρόνια για να μπορέσει να επιστρέψει η απασχόλησή της, στα επίπεδα του 2007. Για την επιστροφή του ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσεως , σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, θα απαιτηθούν 13 χρόνια.

«Από το 2008, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας μειώνεται κατά 1,1% κάθε έτος», υπογραμμίζει η μελέτη, ενώ οι θέσεις εργασίας, τα τελευταία έξι χρόνια, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια μονάδες.

Οι οικονομικές επενδύσεις, παράλληλα, από το 2007, συρρικνώνονται κατά 3,6 ποσοστιαίες μονάδες κάθε δώδεκα μήνες . Όσο για την οικονομική ανάπτυξη, η τροχοπέδη που μπήκε από την κρίση, σύμφωνα με την Cgil, κόστισε, έως τώρα, 276 δισεκατομμύρια ευρώ στην ιταλική οικονομία.

«Χρειάζεται άμεση αλλαγή στρατηγικής: πρέπει να ξεκινήσουμε από την δημιουργία θέσεων εργασίας, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει, τέλος, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Ιταλίας.
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ρίχνει το γάντι ο Άδωνις

Ετσι

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Η Πόλη καίγεται και η Άγκυρα βάζει φωτιά στο Αιγαίο - 12 ώρες βόλτες τουρκικών πλοίων


Η Κωνσταντινούπολη φλέγεται και η Άγκυρα φαίνεται ότι θέλει να δικαιώσει όσους στην Αθήνα πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο εξαγωγής της εσωτερικής της κρίσης στο Αιγαίο.
Για περίπου 12 ώρες δύο τουρκικά πλοία μία πυραυλάκατος και μια φρεγάτα αλώνιζαν στο Αιγαίο. Είναι η δεύτερη σοβαρή πρόκληση των Τούρκων μέσα σε λίγες ημέρες. Και είναι σαφές ότι θέλουν να κλιμακώσουν την ένταση. Την Δευτέρα ολος ο ελληνικός στόλος θα είναι στο Αιγαίο για την άσκηση Καταιγίδα. Και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ανάμεσα στα ελληνικά πλοία θα κάνουν βόλτες φρεγάτες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:


Τα τουρκικά πολεμικά πλοία, ΤΠΚ «ZIPKIN» και Φ/Γ «YILDIRIM», προερχόμενα από Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο, εισήλθαν την 1η Ιουνίου (09:40 και 13:15 αντίστοιχα) σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα Ανατολικά της Ν. Αμοργού. Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικά πλοία καθ’ όλη την διάρκεια του πλου τους.
 ΠΗΓΗ:onalert.gr

Ηρθε για να μείνει η εισφορά αλληλεγγύης – Παίρνει παράταση για άλλα δύο χρόνια


Η εισφορά αλληλεγγύης θα συνεχίσει να υφίσταται πέραν του αρχικού σχεδιασμού, καθώς αναμένεται να πάρει παράταση από το υπουργείο Οικονομικών, για τουλάχιστον ως το 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», η εισφορά αλληλεγγύης που κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, σχεδιάζεται να παραμείνει για άλλα δύο χρόνια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ανοιχτά κι άλλα «μέτωπα», τα οποία επιθυμεί να κλείσει με αφορμή τον ερχομό κλιμακίου της Τρόικα, την επόμενη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα παρουσιάσει την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (από το οποίο το κράτος αναμένει ετήσια έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ), στην οποία θα υπάρχουν τα εναλλακτικά σενάρια για φόρο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας, σε περίπτωση που δεν «περάσει» η φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, απομακρύνεται το σενάριο της φορολόγησης των κατ' επάγγελμα αγροτών, αφήνοντας ένα δημοσιονομικό «κενό» ύψους 200-300 εκατ. ευρώ, το οποίο – σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα – θα καλυφθεί από το φόρο αδήλωτων αυθαιρέτων, καθώς και από την υψηλότερη φορολόγηση των επιχειρηματικών ακινήτων και των αδήλωτων ή τουριστικών αγροτεμαχίων. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr