Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΠΑ Θεσσαλονίκης: Νέο Πρόγραμμα 'Relax- Super Απλό' για Θέρμανση και Ζεστό Νερό με 70 €


H ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για ευελιξία λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών εισάγει το νέο πρόγραμμα «Σταθερή Μηνιαία Χρέωση» το οποίο διευκολύνει τους χρήστες φυσικού αερίου στην πληρωμή της κατανάλωσής τους προσφέροντας τη δυνατότητα για σταθερό κόστος θέρμανσης και ζεστού νερού όλο το χρόνο.
Το πρόγραμμα «relax super απλό» κατανέμει ισόποσα την προβλεπόμενη συνολική ετήσια χρέωση των καταναλωτών σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα 80-110τ.μ. με ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου περίπου 800 κυβικών μέτρων για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης, ο σταθερός μηνιαίος λογαριασμός ανέρχεται στα 70 ευρώ!
Ο τρόπος και η συχνότητα καταγραφής των ενδείξεων του μετρητή θα παραμένει ο ίδιος, εμφανίζοντας την ακριβή κατανάλωση και τις αντίστοιχες χρεώσεις της περιόδου, πραγματοποιώντας εκκαθάριση, μετά τη λήξη της 12μηνης περιόδου, δηλαδή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου ή είσπραξη της διαφοράς.
Στις ευμετάβλητες συνθήκες που επικρατούν, το πρόγραμμα «relax super απλό» προσφέρει οφέλη όλο το χρόνο! με σταθερή μηνιαία χρέωση για θέρμανση, απαλλάσσοντάς μας από την κλιμάκωση και τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης όλη την περίοδο του έτους.
Στο νέο πρόγραμμα « relax super απλό - Σταθερή Μηνιαία Χρέωση» μπορούν να ενταχθούν όλοι οι πελάτες που ανήκουν στην κατηγορία Τ2 (αυτόνομη, ανεξάρτητη θέρμανση) αλλά και όλοι οι νέοι πελάτες που συνάπτουν συμβόλαια με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας αίτηση στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Προγράμματος.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών και στο τηλεφωνικό κέντρο 800 11 87878 & 2310 584.444  για όλη τη Θεσσαλονίκη. 

ΠΗΓΗ:energia.gr

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ...


Ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ: Σε ποιους ανήκουν οι οφειλές 400 εκ που εγγυάται το κράτος;


ANAKOIΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 Σας ενηµερώνουµε για τις ηµεροµηνίες που το Σωµατείο µας σε συνεργασία µε 
το Θριάσιο Νοσοκοµείο Ελευσίνας οργανώνει Αιµοδοσίες σε ΒΕΑ, ΒΕΕ & Χειµάρρας 
και ώρες από 09:00 έως 13:00 : 
Ιατρείο ΒΕΕ 
• Πέµπτη 06/06/13 
• Πέµπτη 13/06/13 
• Παρασκευή 21/06/13 και 
• Πέµπτη 27/06/13 
Γραφεία ΠΣΕΕΠ ΒΕΑ 
• Παρασκευή 07/06/13 και 
• Τρίτη 18/06/13 
Γραφεία Χειµάρρας 
• Τρίτη 09/07/13 
 Η συµµετοχή µας είναι απαραίτητη, αποτελεί απόδειξη προσφοράς προς τους 
συνανθρώπους µας και αναγκαίο κίνητρο για να συνεχιστεί ο θεσµός της Τράπεζας 
Αίµατος του Σωµατείου µας.   

ΠΗΓΗ:pseep.gr

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ Eφαρμογή παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου


Aκόμα ο μέσος άνθρωπος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι τελεί υπό παρακολούθηση σαν κοινός εγκληματίας. Καιρός να αλλάξει γνώμη

Μία «ανατριχιαστική» εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το διαδίκτυο, δημιούργησε Ελληνας προγραμματιστής. Ο Ιωάννης Κακκαβάς, υπογράφει το «Creep» το οποίο κυριολεκτικά παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Ακολουθώντας τη λογική της εφαρμογής HighLight, το Creep του Ιωάννη Κακαβα πάει την «κοινωνική έρευνα» ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όλα τα check-in που έχει κάνει στον χάρτη. Σύμφωνα με τον Κακαβά, ένας από τους στόχους του για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.

«Οι αναφορές του Creep στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα», αναφέρει ο ίδιος ο Κακαβας σε ανάρτησή του. «Δεν έχω στατιστικά, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να πάρουν οι άνθρωποι τη διαδικτυακή και την ιδιωτική ζωή τους λίγο πιο σοβαρά» προσθέτει

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΕΝΟΠ: Κατηγορηματικά αντίθετη με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ


Την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα της τελευταίας μεγάλης επιχείρησης του ελληνικού λαού».
Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι διαφωνεί τόσο με την ιδιωτικοποίηση και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, όσο και στην πώληση μετοχών του ΑΔΜΗΕ και στην τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή με εκχώρηση του μάνατζμεντ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Απεσύρθη η πρόταση για κοινοπραξία ΔΕΗ/ Κοπελούζου, παρθενικό Δ.Σ. για Φωτόπουλο


Δεν συζητήθηκε τελικά, μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η πρόταση για συνεργασία της ΔΕΗ με τον όμιλο Κοπελούζου στη λιανική αγορά και στα φωτοβολταϊκά. Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να ζητήσει να μπλοκαριστεί η συνεργασία, ελήφθη χθες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων στην εταιρεία, υπό τον πρόεδρο Νίκο Φωτόπουλο. 

Σήμερα ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας δεν ενημερώθηκαν από τον κ. Φωτόπουλο αλλά από τον αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ. Ο λόγος; Γιατί ο κ. Φωτόπουλος πλέον είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δηλαδή μέλος της διοίκησης που ενημερώθηκε για την αντίδραση των εργαζομένων, την οποία την προηγούμενη ημέρα αποφάσιζε ο ίδιος. 

Πάντως όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του μέλους του Δ.Σ. και της θέσης του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου και άρα ο κ. Φωτόπουλος μπορεί να συνεχίσει νομότυπα, να είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΔΕΗ αλλά και μέλος της διοίκησης. 

ΠΗΓΗ:capital.gr

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ Καλύτερη αγορά εργασίας έχουν τα... Σκόπια;


Ιδού πού μας έχουν καταντήσει οι εγχώριοι και ξένοι "σωτήρες" μας! Στην Ελλάδα εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα οι μισθοί και καταρρέουν τα εργασιακά δικαιώματα σε σημείο που η αγορά εργασίας στα Σκόπια να είναι ίδια με την ελληνική, αν όχι... καλύτερη.

Αύξηση της τάξης του 1% παρουσίασε τον Μάρτιο ο καθαρός μέσος μηνιαίος μισθός στα Σκόπια, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, και διαμορφώθηκε στα 347 ευρώ (δηλαδή 21.294 δηνάρια), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η πραγματική αξία, ωστόσο, του μέσου μηνιαίου μισθού του Μαρτίου του 2013 παρουσιάζεται μειωμένη κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. 
Υπολογιζόμενων των κρατήσεων, ο μεικτός μέσος μηνιαίος μισθός τον Μάρτιο του 2013 ανήλθε σε 508 ευρώ (δηλαδή 31.185 δηνάρια).

Στην Ελλάδα τι αμοιβές δίνονται με το πρόσχημα της ημιαπασχόλησης; Ποιοι πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους; Πόσοι είναι ανασφάλιστοι; Πόσοι είναι οι άνεργοι;

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Μας στρέφουν σκόπιμα στην ιδιωτική ασφάλιση!


Η Τράπεζα της Ελλάδας προτρέπει τους εργαζόμενους, κυρίως τους νέους, να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στο μέλλον μία αξιοπρεπή διαβίωση του. Κι αυτό γιατί, όπως παραδέχεται το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει. Δηλαδή, ο κ. Προβόπουλος και οι συνεργάτες τους εμφανίζονται ως ντίλερ ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Πέραν της ύφεσης σε ποσοστό 4,6% για το 2013 και αύξηση της ανεργίας στο 28%, η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας έκρυβε μία ακόμη έκπληξη. Αυτή τη φορά για τις συντάξεις. Το μόνο ποσό που θεωρείται δεδομένο είναι αυτό των 360 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση. Από εκεί και πάνω έχει… ο Θεός. Γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να τα ενισχύσει. Άρα όποιος σήμερα καταβάλει εισφορές και ευελπιστεί να πάρει μία καλή σύνταξη ας το ξεχάσει…

Το μεγάλο πλήγμα θα υποστούν οι νέοι ασφαλισμένοι και ειδικά αυτοί που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά από το 2011. «Το ποσοστό αναπλήρωσης εκτιμάται ότι θα φτάσει κατά μέσο σε 48,5% μετά το 2020 έναντι 95,7% που ήταν πριν την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε το 2010», αναφέρεται στην έκθεση της Τ.τ.Ε. Αν κάποιος δηλαδή είχε μισθό 1.000 ευρώ, έπαιρνε σύνταξη 950 ευρώ. Μετά το 2020 θα παίρνει 480 ευρώ βάσει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αλλά και αυτά δεν είναι σίγουρα, δεδομένης της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος. 360 ευρώ σύνταξη και πολλά είναι.    

«Ελλείψει άλλων πηγών εισοδήματος, το μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης του πρώτου πυλώνα θα οδηγεί κάτω από το όριο της σχετικής ένδειας όσους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου ελάμβαναν μέχρι και 1,2 φορές το διαμέσο εισόδημα». Με λίγα λόγια λέει πώς οι συντάξεις που θα δίδονται θα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Και το 2020 δεν είναι μακριά.

Και επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φτιάξει ένα ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο για τους πολίτες (ήταν ικανές όμως οι κυβερνήσεις που πέρασαν να ληστέψουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να παίξουν τις περιουσίες τους στο Χρηματιστήριο ζημιώνοντας τα δις ευρώ) ο κ. Προβόπουλος και η παρέα του προτρέπουν τους ασφαλισμένους να στραφούν σε ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης για να έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και προτείνουν στην κυβέρνηση να δώσει κίνητρα για την ιδιωτική ασφάλιση.

Κατά τον κ. Προβόπουλο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στα χρεοκοπημένα ή ληστεμένα ασφαλιστικά ταμεία για να μην πέσει έξω το πρόγραμμα της τρόικας, αλλά και να ενισχύουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που λειτουργούν με κανόνες ζούγκλας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα πάρει τα λεφτά του πίσω.

Για το περίφημο PSI που έδωσε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία για να σωθούν οι τράπεζες και οι μέτοχοι τους όμως ο κ. Προβόπουλος δεν λέει απολύτως τίποτα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κατασκευή διυλιστηρίου-πετροχημικού συγκροτήματος στην Ινδία


Στην κατασκευή διυλιστηρίου-πετροχημικού συγκροτήματος σκοπεύει να προχωρήσει η Ηindustan Petroleum. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 8,98 δισ. δολάρια (500 δισ. ρούπιες).
Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την GAIL, διανομέα φυσικού αερίου και σχεδιάζει να εμπλέξει ξένες και εγχώριες εταιρείες για τη δημιουργία του συγκροτήματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ηindustan Petroleum, Subir Roy Choudhury.
Το διυλιστήριο αναμένεται να διυλίζει 300.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, δηλ. περίπου 15 εκατ. τόνους ετησίως.
Το διυλιστήριο έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί από την κ/ξ των εταιρειών Hindustan Petroleum, Mittal Energy Investments Pte, Total SA, GAIL και Oil India Ltd.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στις 28/05/2013 στα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι, το Επιχειρησιακό Σωματείο ΠΣΕΕΚ υπέγραψε την πρώτη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, οι οποίες διήρκεσαν περίπου ένα μήνα, υπογράφηκε σύμβαση διάρκειας 2 ετών με ημερομηνία έναρξης από 01/05/2013 έως 30/04/2015.
Οι πολιτικές – παροχές θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους συναδέλφους τις επόμενες ημέρες.
Εκκρεμεί η συμφωνία για υπογραφή του Εσωτερικού Κανονισμού.
Η Σύμβαση είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Μπορούν να έχουν αντίγραφο από τους εκπροσώπους του Σωματείου. Στη Σύμβαση περιέχονται όλα αυτά για τα οποία σας είχαμε ενημερώσει και θα σας δοθούν όποιες διευκρινήσεις χρειαστείτε.
Θα πραγματοποιηθούν και κατά τόπους ενημερώσεις καθώς και επισκέψεις του Προεδρείου στα γραφεία και στην εγκατάσταση Θες/κης – Κρήτης και Ασπροπύργου.


Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
-Ανατρέπει τις προβλέψεις  Στουρνάρα.  Δίνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2014 και ανεργία 28.4% -Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση μαζί με ένα νέο γενναίο κούρεμα -Βολές κατά της πολιτικής του Βερολίνου

Διαλύει το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.
Οι εμπειρογνώμονες και οι αναλυτές του οργανισμού θεωρούν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση και αποδομούν τις εκτιμήσεις Στουρνάρα ότι το 2014 θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα.
Για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει και πάλι ύφεση και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΟΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες στην πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη και έχει επιβληθεί από τη Γερμανία.
Συστήνει μείωση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ευρωομόλογα, που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος, για να υπάρξει εγγύηση του δημόσιου χρέους ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
Φυσικά, το Βερολίνο ούτε που θέλει να ακούει για όλα αυτά αλλά είναι σαφές ότι έχει περιέλθει πλέον σε δύσκολη θέση.
Η Γερμανία είναι απομονωμένη, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, και έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία και την Κίνα που έχουν εμπορικές σχέσεις με χώρες της ευρωζώνης.
Παράλληλα η πολιτική αυτή δημιουργεί ένα διαρκώς ογκούμενο αντιευρωπαϊκό κλίμα στις χώρες του Νότου που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής ιδέας αλλά και αυτήν ακόμα την ύπαρξη της Ε.Ε.
Σε εμφανή αμηχανία είναι και η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αφού υφίσταται πλήγμα το κλίμα αισιοδοξίας που θέλησε να περάσει.
Περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος από την τρόικα, αν δεν βγει το πρόγραμμα, θα σημάνει νέα μέτρα και νέες περικοπές, τη στιγμή μάλιστα που η συνοχή και οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης δοκιμάζονται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr