Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μεταθανάτια Συνέντευξη με έναν Χίτλερ (An Afterlife Interview With A Hitler)


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εταιρίας με το σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ, που δυστυχώς δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία.  Περιμένουμε να μάθουμε νεότερα για αυτή τη συνάντηση μέσω της ανακοίνωσης της ΠΕΠΕΚΟ. 

EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ



Στον σημερινό "Ριζοσπάστη" διαβάσαμε το ακόλουθο άρθρο:
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
 Με την υπ΄αριθμ. 90/2013 διαταγή του Ειρηνοδικείου Αθηνών,επικυρώθηκε το από 17.10.2012 καταστατικό και εγκρίθηκε η τροποποίηση των άρθρων:2 παρ.14,7 παρ.1,8 παρ.1,9,11,14 και 15 του καταστατικού του σωματείου με την επωνυμία " ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ",με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής.
  Αθήνα,17 Μαϊου 2013
         Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                   ΝΙΚΟΣ Γ. ΔΗΜΑΣ
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στην εφημερίδα για την έγκριτη,έγκυρη και ταχύτατη ενημέρωση.Ταυτόχρονα θα θέλαμε να εκφράσουμε και την λύπη μας για τον τρόπο που επιλέγει το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ να ενημερώνει τα μέλη του.

Πώληση δομημένων τίτλων των ΕΛΠΕ από την Bank of America



Στην πώληση δομημένων τίτλων των Ελληνικών Πετρελαίων, προχώρησε η Bank of America (ΒοfA), καθώς το επενδυτικό κοινό φαίνεται να «στοιχηματίζει» υπέρ της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BusinessWeek,η BofA συγκέντρωσε 8 εκατ. δολάρια από τους πρώτους τίτλους που συνδέονται με τα ΕΛΠΕ, από το 2008.
Μάλιστα, ο Nordine Farsi, επικεφαλής του τμήματος structured credit rating στην Landesbank Baden-Wuerttemberg στο Λονδίνο δήλωσε ότι, «δημιουργείται θετικό momentum στην Ελλάδα και κάποιοι επενδυτές εκτιμούν πως τα χειρότερα πέρασαν και ψάχνουν ευκαιρίες για κέρδος από την ανάκαμψη».
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δίλημμα για το ΥΠΕΚΑ: Να στηρίξει τη ΔΕΠΑ ή τη ΔΕΗ;



«Μεταξύ σφύρας και άκμονος» βρίσκεται το ΥΠΕΚΑ σε σχέση με τις αλλαγές στους μηχανισμούς προστασίας των ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων που πρόκειται να εφαρμοστούν.
Εάν δεν μειωθεί δραστικά το έσοδο που έχουν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί από το «Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους», τότε η ΔΕΗ θα συνεχίσει να «αιμορραγεί» και συνεπώς δεν θα είναι εφικτή η διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα των αυξήσεων που θα επιβληθούν στο ρεύμα τον Ιούλιο. Αλλά ακόμα και αν κρατηθούν τεχνητά χαμηλά σε αυτή τη φάση, δεν θα μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά την απελευθέρωση των τιμολογίων. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΔΕΗ, ο μηχανισμός του cost recovery επιβάρυνε το κόστος της επιχείρησης με ένα ποσό της τάξης των 270 εκατ. ευρώ το 2012, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ θα φτάσει στα 415 εκατ. ευρώ το 2013.


Από την άλλη, εάν μειωθεί το ποσοστό που εισπράττουν οι ιδιώτες από το Μηχανισμό, πέραν του ότι θα κινδυνεύουν να κλείσουν οι μονάδες φυσικού αερίου, αυτόματα θα επιδεινωθεί η κατάσταση σε σχέση με την αποπληρωμή των οφειλών που έχουν στη ΔΕΠΑ. Η επισφάλεια αυτή μπορεί να είναι καταλυτική για το τίμημα που θα προσφέρουν οι μνηστήρες (βασικά η Gazprom) στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρείας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι ανεξόφλητες οφειλές βρίσκονται σήμερα σε επίπεδα λίγο κάτω από τα 400 εκατ. ευρώ και η διαχείρισή τους αποτελεί κεντρικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τα στελέχη της Gazprom που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.
Τη λύση στην στριφνή αυτή εξίσωση καλείται να δώσει η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, στην οποία θα παραδοθεί σύντομα το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της ΡΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει την αναθεώρηση «πακέτο» των μεταβατικών μηχανισμών της αγοράς ηλεκτρισμού (αφενός του Cost Recovery και αφετέρου των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος) με την προθεσμία υλοποίησης των αποφάσεων να έχει καταληκτική ημερομηνία τον Ιούλιο.
Ειδικά για το μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους (Cost Recovery) που αποτελεί το πεδίο και της πιο ισχυρής αντιπαράθεσης μεταξύ της ΔΕΗ και των ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών με εκατέρωθεν αιχμηρές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, φαίνεται ότι θα προταθεί μείωση από 10% σε 5%. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των αλλαγών που θα εφαρμοστεί άμεσα εκτός από την μείωση του cost recovery , περιλαμβάνει αλλαγές και στα ΑΔΙ στα οποία, θα υπάρξει αναδιανομή, χωρίς όμως αύξηση του τελικού ποσού που πληρώνουν οι προμηθευτές και άρα οι καταναλωτές. Η κατεύθυνση που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι να ενισχυθούν περισσότερο οι ευέλικτες μονάδες αερίου και να μειωθούν ή και να καταργηθούν οι αποζημιώσεις για τις ρυπογόνες. Η ρύθμιση αυτή θα στοιχίσει στη ΔΕΗ, η οποία θα χάσει τα ΑΔΙ για τις παλιές λιγνιτικές μονάδες της. Κι έτσι επανέρχεται το αδιέξοδο που περιγράφηκε στην αρχή, καθώς η επιβάρυνση της ΔΕΗ αργά ή γρήγορα (και μάλλον γρήγορα) θα φορτωθεί πάνω στα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Περίεργες "αντιδράσεις" πριν τις αποφάσεις για τους υδρογονάνθρακες



Ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΚΑ με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που συμμετέχουν στους τρεις διαγωνισμούς open door, για τις περιοχές Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκός.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις γύρω από το διαγωνισμό, ο οποίος θα ανοίξει στην πράξη την αγορά υδρογονανθράκων στη χώρα μας μετά από δεκαετίες απραξίας.
Λίγο πριν τις ανακοινώσεις λοιπόν εκδηλώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων –μέσω ανακοίνωσης– επίθεση κατά της καθηγήτριας γεωλογίας του ΕΜΠ και συμβούλου του ΥΠΕΚΑ για τα θέματα υδρογονανθράκων Σοφίας Σταματάκη. Τόσο η χρονική συγκυρία όσο και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΕΛΛΙΝΥ –κατηγορείται για επιστημονική ανεπάρκεια και έλλειψη εμπειρίας και ζητείται η απομάκρυνσή της από το ΥΠΕΚΑ και από το ρόλο της συντονίστριας του διαγωνισμού open door– δημιουργεί ερωτήματα.
Θυμίζουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους επενδυτές η αρμόδια επιτροπή καλείται να συντάξει τη γνωμοδότησή της προς το ΥΠΕΚΑ και στη συνέχεια να ανατεθούν οι περιοχές προς έρευνα στις εταιρείες με την πιο συμφέρουσα για το δημόσιο προσφορά.
Αφορμή για την ανακοίνωση του ΕΛΛΙΝΥ στάθηκε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη της καθηγήτριας, η οποία επανέφερε τον πήχη των προσδοκιών για τους υδρογονάνθρακες στα ρεαλιστική – για τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα – βάση. Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχει επιστημονική βάση στην προσδοκία που καλλιεργείται από πολλούς ότι θα έρθει η στιγμή που η Ελλάδα θα ζει μόνο από το πετρέλαιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Σταματάκη θεωρείται από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη στη χώρα μας στον τομέα των υδρογονανθράκων και βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η νέα προσπάθεια για να ανοίξει εκ νέου η αγορά στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ΕΛΛΙΝΥ είχε γίνει γνωστό όταν στις αρχές του 2012 είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον τότε υφυπουργό ΠΕΚΑ και υπεύθυνο για το κομμάτι των υδρογονανθράκων, Γιάννη Μανιάτη. Αιτία της κόντρας αποτέλεσε το γεγονός ότι το υπουργείο αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν εκφράσει τα μέλη του ινστιτούτου προκειμένου να συμμετάσχουν ως σύμβουλοι στο θέμα των υδρογονανθράκων. Σημειώνεται ότι η πρόταση για συμμετοχή στη διαδικασία είχε υποβληθεί από το ίδιο το ΕΛΛΙΝΥ. 
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ


Το ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
«Όποιοι και αν είναι οι νικητές του διαγωνισμού, η ιδιωτικοποίηση  ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα σημάνει νέα βάρη για τη λαϊκή οικογένεια, κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζόμενων σ’ αυτές τις επιχειρήσεις για να διασφαλισθεί η κερδοφορία τους», υπογραμμίζει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και προσθέτει:

«Με γνώμονα την κερδοφορία  και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των νέων ιδιοκτητών και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών θα προχωρήσει ο σχεδιασμός και η διαχείριση του δικτύου μεταφοράς και διανομής φυσικού αερίου. Οι ιδιωτικοποιήσεις  εμπλέκουν τη χώρα ακόμα περισσότερο στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων».
ΠΗΓΗ:.enikos.gr

Γιατί επιτέλους δεν επαναστατεί ο λαός;


fdr
Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έθεσε ο ίδιος ή δεν άκουσε το ερώτημα «γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;». Εξάλλου όλοι αντιλαμβανόμαστε πως όσο δεν αντιδρούμε τόσο η κατάστασή μας θα γίνεται χειρότερη. Και όμως τίποτα δεν γίνεται.

Αλλά, όσο και αν ηχεί περίεργο, αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός είναι σε τέτοια κατάσταση επαναστατικότητας που δεν παίρνει άλλο. Και όμως δεν ξεσηκώνεται. Και δεν φταίει η φυλή μας, ούτε η ποιότητα του Έλληνα και άλλες ανοησίες που ακούγονται για να αιτιολογήσουν το φαινόμενο του καναπέ.

Κάθε λαός επαναστατεί μόνο αν συντρέξουν σωρευτικά τέσσερις (μαθηματικές θα λέγαμε) προϋποθέσεις, διαφορετικά αφανίζεται χωρίς να καταλάβει το γιατί.

Α) Πρέπει να υπάρξει ένα όραμα, μια ιδέα. Δηλαδή πρέπει να υπάρξει η πνευματική τροφή που θα καλύψει την πνευματική αναζήτηση που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να δράσει. Ποιο είναι αυτό το όραμα σήμερα; Μήπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φιλελευθερισμός ή ο νεοφιλελευθερισμός; Έχουμε ξεμείνει από ιδεολογίες.

Β) Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος και ορατός εχθρός. Κανένας λαός δεν ξεσηκώνεται ποτέ με αντίπαλο τον κανένα ή έναν αόρατο εχθρό (π.χ. παγκοσμιοποίηση, αγορές, δανειστές κ.λ.π.) που δεν μπορεί να τον δει. Υπάρχει άραγε ορατός εθνικός ή ταξικός εχθρός;

Γ) Θα πρέπει να υπάρξει προοπτική βελτίωσης της παρούσας θέσης. Δηλαδή ξεσηκώνεται ένας λαός, όχι για να πάει αυτοκτονικά σε χειρότερη κατάσταση, αλλά για να βελτιώσει τη ζωή του.  Ποια είναι άραγε η εναλλακτική πρόταση που υπόσχεται καλυτέρευση της θέσης του λαού σήμερα;

Δ) Θα πρέπει να υπάρξει Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα (επαναστατική ομάδα) που θα ενσαρκώνει τις τρεις προηγούμενες προϋποθέσεις, θα εκφράσει τη λαϊκή συνισταμένη  και θα τεθεί επικεφαλής της λαϊκής επανάστασης. Κανένας λαός ποτέ δεν ξεσηκώνεται μόνος του άτακτα και ασυντόνιστα. Και φυσικά ο Ηγέτης ή Ηγετική Ομάδα δεν θα γεννήσουν μόνοι τους τις προϋποθέσεις αυτές, αλλά θα εκφράσουν σε δεδομένη ιστορική στιγμή τις ήδη γεννημένες προϋποθέσεις. Όσο λοιπόν δεν ξεκαθαρίζουν και δεν σχηματοποιούνται αυτές οι προϋποθέσεις τόσο και δεν θα εμφανίζεται και ο Ηγέτης και άρα και η επανάσταση. Επομένως πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να σχηματοποιηθούν κατ’ αρχήν οι τρεις πρώτες προϋποθέσεις και τότε θα υπάρξει αμέσως η εξέγερση και η ανατροπή.

Όμως το καθεστώς δεν είναι αφελές. Σκόπιμα με την προπαγάνδα του, μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ κ.λ.π. δημιουργεί σύγχυση και αμφιβολίες, ώστε να μην σχηματοποιούνται το όραμα και η εναλλακτική λύση, να σβήνονται εύκολα τα ίχνη του εχθρού και να μην προβάλλονται ικανά πρόσωπα με ιδέες που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσουν ηγέτες. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται με κολοσσιαίες και προκλητικές αμοιβές  τα ίδια φθαρμένα υλικά.

ΥΓ. Συγκρατείστε αυτό το άρθρο, θα μας χρειαστεί σε άλλες αναλύσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις.

Πέτρος Χασάπης

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΛΠΕ-ΜΟΗ: Τι γράφει το Χρηματιστήριο για τις δύο μετοχές



ΕΛΠΕ-ΜΟΗ: Έρχονται, όπως μαθαίνω, ραγδαίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα για αυτό τα μάτια σας… 14 σε σχέση με τα ΕΛΠΕ και την Μότορ Όιλ.

Οι πληροφορίες που συνέλεξα κατατείνουν στο ότι πέραν των δρομολογημένων εξελίξεων στη ΔΕΠΑ, αυτές που θα ακολουθήσουν για τα ΕΛΠΕ θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Και εξηγούμαι: Μου μεταφέρουν ότι στην περίπτωση των ΕΛΠΕ θα έχουμε τίμημα-έκπληξη! Και σε κάθε περίπτωση ότι το καλοκαίρι αυτό θα είναι για τα διυλιστήρια ιδιαίτερα καυτό.

Γι΄αυτό καλό θα ήταν να… γεμίζετε τα «ρεζερβουάρ» σας με τίτλους των δυο διυλιστηρίων και ει δυνατόν να μην σας ξεφύγει ούτε σταγόνα. Πολύ περισσότερο αν κάποια στιγμή υπάρξει και κάποια διόρθωση τιμών
 ΠΗΓΗ:bankwars.gr

Συνεδρίαση Διοίκησης ΓΣΕΕ



Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21.5.2013 η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:
• Ενημερώθηκαν τα μέλη της Διοίκησης για τη νέα ΕΓΣΣΕ και την καθολικότητα ισχύος της για το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας. Για τη ΓΣΕΕ η Εθνική Σύμβαση αποτελεί ελπίδα για το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και ανάχωμα σε όλα όσα η ΤΡΟΙΚΑ, οι Κυβερνήσεις και τα Μνημόνια κατέστρεψαν στο πέρασμά τους.
• Απαντήθηκε με πολιτικούς όρους η λυσσαλέα επίθεση και η υποκριτική στάση του προέδρου του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλου, κατά του θεσμού της ΕΓΣΣΕ και κατά των κοινωνικών εταίρων που τη συνυπογράφουν. Ο ΣΕΒ και ο κ. Δασκαλόπουλος, συμπεριφέρονται ως το «τιμωρημένο παιδί» της ΤΡΟΙΚΑ και της Κυβέρνησης και έχουν εκχωρήσει προ πολλού στους Τροϊκανούς του κ.Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε "ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ" των δανειστών. Οι αποφάσεις ή οι προτροπές του ΣΕΒ προς τις επιχειρήσεις-μέλη του είναι «κενές περιεχομένου» ή αλλιώς κατά τον προσφιλή του χαρακτηρισμό «αδειανό πουκάμισο». Εμείς απλά θέλουμε να τους συμβουλεύσουμε «εν οργή μήτε λέγειν μήτε πράττειν»!
• Αποφασίστηκε η δημιουργία ισχυρού μπλοκ των κοινωνικών εταίρων που συνυπογράφουν τη σύμβαση, ώστε από κοινού να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, με στόχο την άρση του ισχύοντος αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου (που εμποδίζει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μετενέργεια και την επεκτασιμότητα των συμβάσεων) και τη λήψη μέτρων ανάσχεσης της παρατεταμένης λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
• Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις και αποφασίστηκαν περιοδείες σε όλη τη χώρα και η έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων γύρω από την ΕΓΣΣΕ ώστε να οργανωθεί η νομική προστασία των εργαζομένων.
• Συζητήθηκε η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει για πολλοστή φορά ότι οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και των κλάδων δεν αντιμετωπίζονται με επιτάξεις, μέτρο που αποτελεί κρούσμα ωμότητας και αυθαιρεσίας.
• Εξελέγησαν οι συνάδελφοι Δημήτρης Καραγεωργόπουλος και Αλέξανδρος Κομίνης, ως Γραμματείς στις Γραμματείες Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας αντιστοίχως.
Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική.
 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ



Με δεδομένη την έλλειψη ελευθερίας στις διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει ένα απαγορευτικό και αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο, η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί καθώς διασφαλίζει με τον καθολικό χαρακτήρα της το επίδομα γάμου για όλους τους εργαζόμενους.
Η λυσσαλέα επίθεση του Προέδρου του ΣΕΒ και η μη υπογραφή της ΕΓΣΣΕ ουσιαστικά δείχνει την δική τους επιθυμία να καταργηθούν πλήρως οι συλλογικές συμβάσεις και να οχυρωθούν πίσω από τον νόμο.
Ο κ.Δασκαλοπουλος με τις λυσσαλέες επιθέσεις του και τις συνεντεύξεις του δείχνει σαν να είναι το παιδί εκείνο που το παραγκώνισαν Κυβέρνηση και Τρόικα. Και δείχνει ίσως τη θλίψη του.
Εμείς μαζί με αυτούς που υπέγραψαν τη Συλλογική Σύμβαση, τους μικρούς εργοδότες θα απευθυνθούμε και στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και θα απαιτήσουμε να επανέλθει η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και κυρίως η επεκτασιμότητά τους σε όλους τους εργαζόμενους.
Θα απαιτήσουμε επίσης να γίνει άρση όλων των επιστρατεύσεων και να μπει οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Τη Δευτέρα 20/05/13 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της κοινής Επιτροπής Εταιρείας και ΠΣΕΕΠ, για την τροποποίηση του ΕΣΟ που αφορά την έκδοση αδειών εργασίας στους βιομηχανικούς χώρους.
           Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Εταιρείας στον Ασπρόπυργο και συζητήθηκαν οι άξονες πάνω στους οποίους θα διαμορφώσουμε την διαδικασία   έτσι ώστε να γίνονται όλες οι εργασίες με μεγαλύτερη ασφάλεια.
           Την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνάντηση, θα συζητήσουμε επί του κειμένου με στόχο να υπάρξει αναθεωρημένη κοινά αποδεκτή διαδικασία.
           Με νέα ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για την πορεία του διαλόγου και  τα αποτελέσματα της Επιτροπή

ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Η SOCAR ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ: Ανακοίνωση-προάγγελος συμφωνίας από την Gazprom;

 
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Gazprom για την συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας, Αλεξέι Μίλερ με τον πρωθυπουργό A.Σαμαρά και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αναφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από την διατύπωση και την χρησιμοποίηση φράσεων όπως "εξαιρετική συνεργασία" και "ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας" φαίνεται ότι η ρωσική εταιρεία, πιθανόν μαζί με την Sintez είναι κοντά στην απόκτηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως: «Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με την εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας».

Την ίδια στιγμή η αζέρικη Socar, της οποίας η υποψηφιότητα πατρονάρεται από τις ΗΠΑ, δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά της παρά την έκκληση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν την περασμένη Κυριακή το βράδυ.

Σε ότι αφορά την αντίδραση των ΗΠΑ αυτή έγκειται και στο γεγονός ότι η ΔΕΠΑ θα είναι η διαχειρίστρια του έργου του αγωγού φυσικού αερίου με το οποίο θα μεταφέρεται το κυπριακό φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές από το 2018 και μετά.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο πακέτο των συζητήσεων με την κυβέρνηση τίθενται και οι όροι και οι τιμές προμήθειας φυσικού αερίου προς τη χώρα μας στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης η οποία λήγει το 2016.

Στη σημερινή ανακοίνωση της Gazprom αναφέρεται σχετικά ότι «οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1996 και σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία οι συνολικές παραδόσεις για το 2012 ανήλθαν σε 2,5 δισ. κυβικά μέτρα».

ΠΗΓΗ defencenet.gr