Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΛΠΕ: Άντλησαν 500 εκατ. από έκδοση ομολόγου



Τα Ελληνικά Πετρέλαια άντλησαν 500 εκατ. ευρώ μέσω τετραετούς ομολόγου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 8,0%, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Έρευνα-φωτιά για τη ΔΕΠΑ



Το… θέατρο του παραλόγου που φέρει μερικούς από τους υποψήφιους αγοραστές να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (!) προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι εισαγγελικές Αρχές οι οποίες ασχολούνται με τον φάκελο της ΔΕΠΑ.

Τη στιγμή που η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ –κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- αποφάσισε την παράταση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις 10 Μαϊου, οι Οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν ήδη στα χέρια τους και ερευνούν στοιχεία με τους μεγαλοφειλέτες της επιχείρησης που την ίδια στιγμή εμφανίζονται και ως υποψήφιοι επενδυτές.

Βάσει των στοιχείων-ντοκουμέντων που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr, προκύπτει ότι δυο από τις εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στο διαγωνισμό οφείλουν στη ΔΕΠΑ ποσό το οποίο ξεπερνάει τα 222 εκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για τις εταιρίες του Ομίλου Μυτιληναίου (Αλουμίνιον Ανώνυμος Εταιρία, Κόρινθος Power AE και Protergia AE) οι οποίες οφείλουν συνολικά 182,6 εκατ. ευρώ, την ΜOTOR OIL που οφείλει 34.9 εκατ. ευρώ, αλλά και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία εμφανίζεται να οφείλει μέσω του Θερμομετρικού Σταθμού ΗΡΩΝ ΙΙ 6,1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου σε συνεργασία με την MOTOR OIL μετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, μέσω της κοινοπρακτικής εταιρίας M&M, ενώ επίσης ενδιαφέρον εκδηλώνει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με το Τσεχικό Fund PFF για το πλειοψηφικό μερίδιο της θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα των μεγαλοφειλετών βρίσκεται και η ELPEDISON Ενεργειακή Α.Ε. η oποία φέρεται να χρωστάει 144,1 εκατ. ευρώ.

Τα χρέη 

Η εισαγγελική έρευνα προκλήθηκε κατόπιν των στοιχείων που παρέθεσε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κοζάνη, κυρία Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα η υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με ερώτηση που κατέθεσε –στις 2 Οκτωβρίου 2012- ζητούσε να πληροφορηθεί εάν υπάρχουν οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς κατανάλωσης φυσικού αερίου από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό και πως είναι δυνατόν οι οφειλέτες να εμφανίζονται και ως υποψήφιοι αγοραστές!

Στην ερώτηση της βουλευτή το υπουργείο Περιβάλλοντος δήλωσε αναρμόδιο, υποστηρίζοντας ότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ.

Τελικά σύμφωνα με έγγραφο το οποίο απέστειλε, αρμοδίως στις 16 Οκτωβρίου 2012 η ΔΕΠΑ προκύπτουν οι οφειλές μαμούθ των εν λόγω εταιριών οι οποίες μάλιστα αφορούν το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 και έχουν καταχωρηθεί στην κατηγορίες με τις οφειλές μεγάλων πελατών. 
Δείτε το σχετικό έγγραφο

ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 1/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΦΕΚ 386/Β΄/21.2.2013)




Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν την κινητικότητα των υπαλλήλων Ι.Δ.Α.Χ. ΔΕ Διοικητικών ειδικοτήτων, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους δυνάμει των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012, στο πλαίσιο της υπ΄αριθμ. 1/2013 Ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εκδόθηκαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων, περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:

Οριστικός ενιαίος πίνακας κατάταξης (κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας)
Αλφαβητικός οριστικός ενιαίος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης
Οριστικός πίνακας διάθεσης (αλφαβητικός)
Οριστικός πίνακας διάθεσης (ανά φορέα υποδοχής)
Οι πίνακες απεστάλησαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προκειμένου ο οικείος Υπουργός να εκδώσει τη σχετική απόφαση μετάταξης.
 ΠΗΓΗ:asep.gr

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης διαφωνεί με την πώληση ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΕΒΖ



Διαφωνία στην πώληση τριών κερδοφόρων, δημόσιων επιχειρήσεων εκφράζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την Εταιρία Ύδρευσης (ΕΥΑΘ), τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

  Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «δεν πρέπει κάτω από το άγχος της πίεσης των δανειστών να πωληθούν χρήσιμοι φορείς, μόνο για εισπρακτικούς, δημοσιονομικούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι φορείς αυτοί πρέπει να μείνουν με το ίδιο καθεστώς λειτουργίας».

Για την ΕΥΑΘ, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι δεν είναι ενδεδειγμένη λύση η δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στη θέση ενός κρατικού μονοπωλίου.

Για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους με βάση την κερδοφορία του, αλλά και για εθνικούς λόγους, δίνοντας βαρύτητα και στην αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων. «Πρέπει η όποια διαδικασία να αφορά μακροχρόνια παραχώρηση – αξιοποίηση χώρων και να μην αγγίζει την μετοχική σύνθεση του ΟΛΘ» προσθέτει.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης  βασικό πυλώνα του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας μας και συμπληρώνει: «η διασφάλιση της συνέχειας της παραγωγικής δραστηριότητας πρέπει να είναι στις προτεραιότητες».
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Και ο πρόεδρος της Deutsche Bank αγανάκτησε με Β.Σόιμπλε



Με βαρύς υπαινιγμούς για την γερμανική πολιτική ηγεσία τοποθετήθηκε ο εκ των επικεφαλής της Deutsche Bank και πρόεδρος της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών, Γιούργκεν Φίτσεν για το έγκλημα κατά της Κύπρου και την "μόδα" κατάσχεσης των τραπεζικών καταθέσεων: «Ούτε δίκαιο, ούτε επιθυμητό», χαρακτήρισε το μοντέλο διάσωσης με τη συμμετοχή των καταθετών των τραπεζών που εφαρμόστηκε στην Κύπρο,
«Αυτά που ειπώθηκαν κατά την συζήτηση για την Κύπρο είναι πολύ λυπηρά. Από πολιτική άποψη ήταν απολύτως λανθασμένο να υπάρχει η υποψία ότι οι καταθέτες θα κληθούν να πληρώσουν. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Υπάρχουν οι προδιαγραφές για το ελάχιστο ποσό προστασίας των καταθέσεων και ειδικά στη Γερμανία ισχύει η οικειοθελής ασφάλιση των καταθέσεων. Είναι ένα καλό εργαλείο, το οποίο δεν τίθεται προς συζήτηση», τόνισε ο κ. Φίτσεν, σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι πιστωτές και με ποιον τρόπο θα κληθούν στο μέλλον να συμβάλουν στη διάσωση των τραπεζών χωρίς, όπως συνέβη στην περίπτωση αντιμετώπισης αυτής της κρίσης στην Κύπρο να κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην συζήτηση περί των ορίων της λιτότητας που άνοιξε με τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, έκανε λόγο για «περίπλοκο θέμα» και διευκρίνισε ότι η κατάσταση διαφέρει σε κάθε χώρα.

«Ενα πράγμα δεν μπορεί να συμβαίνει: να πιστεύουμε ότι η βιώσιμη λύση θα βρεθεί μέσω του όλο και πιο φθηνού χρήματος», διευκρίνισε.

Ο κ. Φίτσεν παραδέχτηκε πάντως ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών βελτιώσεων, αλλά, όπως είπε, «πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα εξαιρετικά επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ήδη εφαρμόζονται σε χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας να εφαρμοστούν στο βαθμό που θα τα καθιστά πολιτικά αποδεκτά από τον λαό».

Κάτι που βέβαια δεν είναι δυνατόν να συμβεί...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ “ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ”.



Η ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ

ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ απειλεί να σαρώσει όλο το πολιτικό σύστημα»

“Εμπλέκονται 30 υψηλόβαθμοι κρατικοί υπάλληλοι που παραμένουν στις θέσεις τους με όλες τις κυβερνήσεις, έχουν διασυνδέσεις με 15 ανώτατα στελέχη πολυεθνικών που ελέγχουν όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατευθύνουν τις αποφάσεις των υπουργών”
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο "συνδικαλιστικός τουρισμός" φέρνει κι άλλους συνδικαλιστές στον ανακριτή



Ο αποκαλούμενος … «συνδικαλιστικός τουρισμός» βλάπτει πλέον σοβαρά την ηρεμία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ καθώς μετά τον Νίκο Φωτόπουλο που υποχρεώθηκε να καταβάλλει 60.000 ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος (τα διπλά από τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ) το ανακριτικό "καμπανάκι" έχει χτυπήσει ήδη ή θα χτυπήσει άμεσα για τους αρχισυνδικαλιστές της περιόδου 1999-2007.
Κι αυτό γιατί ήδη έχουν δοθεί εξηγήσεις για την περίοδο της προεδρίας Φωτόπουλου (2008-2010), περίοδο κατά την οποία το κατηγορητήριο υπολογίζει ζημία για τη ΔΕΗ της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Μάλιστα ο συνήγορος του κ. Φωτόπουλου, Δημ. Τσοβόλας, (όσο και ο ίδιος με το υπόμνημά του που αρνείται κάθετα κάθε παρανομη ενέργεια) υποστήριξε πως «στοχοποιούν τους συνδικαλιστές για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».
Ο ενεργών έρευνα όμως επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, μετά από εντολή της τότε υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, υπολογίζει στα πορίσματά του, τη ζημία σε ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ!!! Χαρακτηριστικό είναι πως η ζημία υπολογίζεται ακριβώς στα 10.409.880,05 ευρώ.
Η έρευνα Ρακιντζή και οι διώξεις
Ήδη από το 2011 είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση γα την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.
Μετά την έρευνα είχαν απαγγελθεί βαρύτατες-τον Απρίλιο του 2012- κατηγορίες από τους εισαγγελείς, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των υπερτιμολογήσεων σε δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.
Ταξίδια
Το πρώτο πόρισμα του κ. Ρακιντζή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία τον Απρίλιο του 2011 και αφορούσε μεγάλες δαπάνες της ΔΕΗ για επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ. Παράλληλα διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ επί των τιμολογίων, που είχαν εκδοθεί για διάφορες δραστηριότητες ο οποίος - κατά τις αρχές-ανέδειξε υπερκοστολογήσεις σε δαπάνες για ταξίδια κ.α.
Στο πόρισμα γινόταν αναφορά σε υπέρογκες παράνομες χρηματοδοτήσεις που είχε λάβει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το πόρισμα το 2008 είχαν εκταμιευτεί 300.000 ευρώ με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ και δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ προκειμένου να συνταχθεί μία μελέτη για την εταιρική δομή της εταιρείας, η οποία ποτέ δεν παραδόθηκε. Αυτά τα χρήματα ποτέ δεν επιστράφηκαν και ουδέποτε διεκδικήθηκαν από τη διοίκηση της ΔΕΗ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Βέβαια η απάντηση Φωτόπουλου σε αυτό ήταν η μέλετη παραδόθηκε , αλλά είχε τελικά διαφορετικό αντικείμενο.
Σε μία άλλη περίπτωση περιοδικό μηνιαίας κυκλοφορίας που εκδίδει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εμφανίζεται μέσω της εκδοτικής εταιρείας να τυπώνεται σε 60.000 αντίτυπα. Διαπιστώθηκε λοιπόν μέσω του ελληνικού ταχυδρομείου ότι διατίθενται κάθε μήνα 20.000 αντίτυπα. Την ίδια ώρα με "χορηγό" τη ΔΕΗ η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ φέρεται να πραγματοποιούσε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό και επιφύλασσε πολυτελή φιλοξενία σε ξένες αντιπροσωπείες. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ γινόταν λόγος για 16 επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάλογο κόστος είχε και η εδώ παραμονή συνδικαλιστικών παραγόντων από άλλα κράτη. Το συνολικό κονδύλι ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.
(capital.gr)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΛΠΕ: Στα 2,75 Δις. Ευρώ οι Προσφορές για το Ομόλογο



Τα Ελληνικά Πετρέλαια έθεσαν τον πήχη για το τετραετές ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ στο 8% από υψηλότερα επίπεδα νωρίτερα, καθώς οι προσφορές ανέρχονται στα 2,75 δισ. ευρώ, μετέδωσε το Reuters.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει νωρίς το απόγευμα, ενώ η οριστική αποτίμηση θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

 ΠΗΓΗ:energia.gr

Γενική Απεργία - 1η Μάη



H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ.Τετάρτη 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα Εργ.Κέντρα ,τις Ομοσπονδίες και τα Ν.Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργ.Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην 24ωρη απεργία την 1η Μάη μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των Κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα και οι οποίες οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις έως ότου μπει οριστικό τέλος στα μνημόνια, στις πολιτικές λιτότητας και στις εκβιαστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων ισχυρών, που εξαθλιώνουν λαούς και κοινωνίες.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι µαζί µπορούµε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο Δημήτρης Γόντικας Διευθύνων Σύμβουλος στην Καβάλα Όιλ



Μετά την αυτόκλητη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΚΑΒΑΛΑ OIL ΑΕ (Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013) ανακοινώνεται η εκλογή του νέου, επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Ειδικότερα, η συγκρότησή του Δ.Σ. σε Σώμα είναι η ακόλουθη:
1. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος
2. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
3. Στάθης Τοπούζογλου, Μέλος
4. Παναγιώτης Μπένος, Μέλος
5. Βλάσσης Σαραντινός, Μέλος
6. Βαγγέλης Παππάς, Μέλος
7. Μανώλης Κελαϊδάκης, Μέλος

Κατά την 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., ο Πρόεδρος, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες όσων συνέβαλαν στην ομαλοποίηση της κατάστασης μετά τις πρόσφατες εσωτερικές διενέξεις, παρουσίασε τις κατευθυντήριες διοικητικές γραμμές, το επενδυτικό πλάνο της επόμενης 5ετίας εκτίμησης - άνω των €120 εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγής και την επίτευξη των στόχων της Σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο - καθώς και το πλαίσιο χρηματοδότησής του.
Στη Νέα Εποχή του Πρίνου - με σαφώς προσδιορισμένο επενδυτικό ορίζοντα βάσει των διατάξεων της εθνικής νομοθεσίας περί υδρογονανθράκων - η ΚΑΒΑΛΑ OIL εισέρχεται με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έμπειρο διοικητικό στέλεχος με μακρά επαγγελματική πορεία σε σύνθετα και ανταγωνιστικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Καλωσορίζοντας τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, ο κ. Ματθαίος Ρήγας σημείωσε: «Ευχόμαστε στον κ. Γόντικα κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του εμπιστευόμαστε την ευθύνη να οδηγήσει την ΚΑΒΑΛΑ OIL, μια εταιρεία με μοναδικό όνομα και ιστορία, σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, για την Πόλη της Καβάλας και την Ελλάδα.
Η επαγγελματική του εμπειρία, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η δέσμευσή του στην ομαδικότητα και στη δημιουργία επιχειρηματικού αποτελέσματος είναι τα καλύτερα εχέγγυα για την μετάβαση στο αύριο.»
Στους άμεσους στόχους της Νέας Διοίκησης εντάσσονται η αύξηση της παραγωγής και η βελτιστοποίηση του τρόπου λειτουργίας της Εταιρείας. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091



Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371, κάνοντας ένα "κουδούνισμα" & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα και καλέσετε μετα ένα από αυτούς τους αριθμούς... 

θα χρεωθείτε $15 - $30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. 

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα. 

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν . 371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ... 

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω. 

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ & ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας. 

 ΠΗΓΗ:to-parakseno.gr

«Όνειρο» η απαλλαγή των φτωχών από το χαράτσι


«Όνειρο» η απαλλαγή των φτωχών από το χαράτσι
Γεμάτοι ανακούφιση άκουσαν οι έχοντες εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, την είδηση ότι κατατέθηκε τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την απαλλαγή τους από το χαράτσι των ακινήτων. Είναι όμως έτσι;
Καταρχήν η τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών δεν μιλάει μόνο για απαλλαγή από το χαράτσι. Κάνει λόγο και για επιμήκυνση στον χρόνο αποπληρωμής του φόρου. Δηλαδή, αντί να καταβάλλει το φόρο σε πέντε διμηνιαίες δόσεις (αρχής γενομένης από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2013) να τον πληρώσει σε περισσότερες δόσεις.
Το να απαλλαγεί ο «φτωχός» τελείως, μάλλον θα το δούμε μόνο στα όνειρά μας. Ο λόγος; Είναι πολλοί οι φτωχοί ιδιοκτήτες στην Ελλάδα. Εδώ έγινε διαπραγμάτευση μηνών με την τρόικα προκειμένου το χαράτσι να μειωθεί κατά 15%. Θα επιτρέψουν την εξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από το χαράτσι;
Το fpress.gr αποκαλύπτει τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πόσοι ακριβώς είναι οι φτωχοί ιδιοκτήτες. Μόλις δει τα νούμερα ο κ. Στουρνάρας (το ποιο πιθανό είναι ότι τα έχει ήδη δει) μάλλον θα ξεχάσει τελείως την πλήρη απαλλαγή των φτωχών
Εισόδημα έως 6000 ευρώ τον χρόνο (το όριο της φτώχειας είναι υψηλότερο αλλά ας περιορίσουμε το δείγμα) δηλώνουν 1,34 εκατομμύρια Έλληνες.
Από το 1,34 εκατομμύρια Έλληνες, οι 1,23 εκατομμύρια είναι ιδιοκτήτες ακινήτων
Μεταξύ των «φτωχών» περιλαμβάνονται και 100.000 συμπολίτες μας με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 100.000 ευρώ
Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι 5,5 εκατομμύρια. Θα εξαιρέσει το υπουργείο Οικονομικών τον έναν στους τέσσερις έστω και αν είναι φτωχοί (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις).
Μάλλον αυτονόητη η απάντηση και σε τέτοιες εποχές το αφεντικό δεν τρελαίνεται εύκολα.

 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Κυβερνοεπίθεση Τούρκων hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!


Hac

Κυβερνοεπίθεση με αλλοίωση ιστοσελίδας (και πιθανότατα εκτενή διαρροή δεδομένων) έχει πραγματοποιηθεί  εναντίον της ιστοσελίδας του Υπουργείο Εξωτερικών. Συγκεκριμένα Τούρκοι hackers, σύμφωνα με πληροφορίες που εντόπισε το SecNews σε forums του εξωτερικού προχώρησαν σε ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών στοχοποιώντας την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας!

Η εν λόγω ιστοσελίδα-portal  είναι το agora.mfa.gr και περισσότερες πληροφορίες στο Secnews.gr  εδώ 

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Σπατάλη εκατομμυρίων στον ΕΟΠΥΥ



Η πρόσφατη δημοσιοποίηση, στην "Ελευθεροτυπία" του Σαββάτου, στοιχείων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2013, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία στο σύνολο του ιατρικού κόσμου αλλά και στους ασφαλισμένους.

Oι ιατροί του ΕΟΠΥΥ αναφέρουν:

Πιο συγκεκριμένα σκανδαλώδες θεωρούμε το γεγονός ότι την στιγμή που για κλινικές επισκέψεις 10.000.000 ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει μόλις 82 εκατομμύρια ευρώ (1,4% του συνολικού προϋπολογισμού !), ακριβώς την ίδια στιγμή δαπανά συνολικά πάνω από 500 εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα - δαπάνες ! 

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που περιορίζει συνεχώς τις παροχές προς τους ασφαλισμένους, κόβοντας ακόμη και απαραίτητα φάρμακα όπως ασπιρίνες και φάρμακα θυρεοειδούς, ακριβώς την ίδια στιγμή ξοδεύει προκλητικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ !

Ενδεικτικά αναφέρουμε :

21 εκατομ. ευρώ για υπερωρίες προσωπικού

20 εκατομ.γιά μισθώματα

15 εκατομ. προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών

14 εκατομ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελευθ. επαγγελματία

5,8 εκατομ. για καθαρισμό γραφείων

5,2 εκατομ. φωτισμός και κίνηση

2,5 εκατ.ευρώ τηλεφωνικά. τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη

2,5 εκατ. προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών

1,6 εκατομ. αγνώστου ταυτότητας "λοιπές πρόσθετες παροχές"

1,5 εκατομ. προμήθεια φωτογραφικού υλικού

1 εκατ. ευρώ ταχυδρομικά τέλη

1 εκατ.ευρώ γιά προμήθεια επίπλων

800 χιλ. ευρώ για γραφική ύλη

780 χιλ ευρώ για συμμετοχή σε συμβούλια

340 χιλ.ευρώ είδη καθαριότητας

100 χιλ. ευρώ απολυμαντικά

100 χιλ. εκκενώσεις βόθρων !!!

200 χιλ. ευρώ πλυντικά

100 χιλ.ευρώ εκκενώσεις βόθρων

520 χιλ.ευρώ έξοδα κίνησης υπαλλήλων

270 χιλ. ευρώ ημερήσιες αποζημιώσεις μετακίνησης υπαλλήλων

300 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών

350 χιλ.ευρώ νομικές υπηρεσίες ιδιωτών

Την ώρα που γίνεται αυτό το "πάρτι" εκατομμυρίων ευρώ και ενώ υπάρχουν επίσημες δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία για την αποπληρωμή των παλιών χρεών του ΕΟΠΥΥ, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ προς τους ιατρούς. Διατάσσονται έτσι κατασχέσεις κατοικιών ιατρών για οφειλές προς την εφορία. Από την άλλη, τίθενται από τον οργανισμό άδικες περικοπές στις αναγκαίες ιατρικές δαπάνες των ασφαλισμένων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Detroit: Έκρηξη συγκλόνισε τα διυλιστήρια Marathon




Κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στα διυλιστήρια «Marathon» του Ντιτρόιτ, εξερράγη δεξαμενή πετρελαίου. Αμέσως, η αστυνομία διέταξε την εκκένωση μέρους της κοντινής περιοχής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν εργαζόμενοι τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Marathon, Σέιν Πόσαρντ, δήλωσε στο «Detroit Free Press» πως η πυρκαγιά που προκλήθηκε εξουδετερώθηκε πολύ γρήγορα και οι τραυματισμοί «είναι μικρής σημασίας».

Τμήμα της γειτονικής πόλης, Melvindale, εκκενώθηκε μετά την έκρηξη υπό το φόβο ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας δεν ήταν καθαρός από τον καπνό που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΙΑΤΑΞΗ "ΒΟΜΒΑ" Κατάσχεση καταθέσεων για οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία



Κατάσχεση καταθέσεων για όσους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά έχουν χρηματικά διαθέσιμα προβλέπει διάταξη που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε χθές από τη Βουλή.

Για να μπει κάποιος στη ρύθμιση χρεών θα πρέπει να έχει δύο προϋποθέσεις:
- απόδειξη από ανεξάρτητο εκτιμητή της αδυναμίας εξόφλησης του οφειλέτη.
- υποθήκη της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη.

Και εδώ έρχεται η «βόμβα» που κρύβεται πίσω από την εξής διάταξη του πολυνομοσχεδίου. ''Στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή''.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως όσοι έχουν καταθέσεις στις τράπεζες δεν θα μπαίνουν στη ρύθμιση και θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα τα χρέη τους αλλιώς απειλούνται με κατάσχεση των καταθέσεων τους.

Δεν υπάρχουν λοιπόν μόνο ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά πίσω από αυτές κρύβονται και δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Βόμβα ΟΟΣΑ: Ολλανδία και Λουξεμβούργο ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα Εκεθεση που θα πυροδοτήσει εντάσεις και συγκρούσεις στους κόλπους της Ευρωζώνης και του G-20


Βόμβα ΟΟΣΑ: Ολλανδία και Λουξεμβούργο ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα

Βόμβα μεγατόνων για την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο καθώς και για τη στρατηγική της Άνγκελα Μέρκελ και των Βρυξελλών αποτελούν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, βάσει των οποίων οι χώρες αυτές έχουν μετατραπεί σε βασίλεια της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.  Τα στοιχεία αναμένεται να προκαλέσουν νέο γύρο αντιπαραθέσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στα ευρωπαϊκά φόρα, ενώ ξεσκεπάζουν τις σκοπιμότητες πίσω από τις πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν στη διάσωση-κόλαφος της Κύπρου.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ολλανδία και Λουξεμβούργο έγιναν αποδέκτες Άμεσων Ξένων Επενδύσεων ύψους $5,8 τρισ., περισσότερα απ όσα εισέρευσαν στις ΗΠΑ και τη Γερμανία μαζί.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ολλανδία προσέλκυσε $3,5 τρισ. ΑΞΕ μέχρι τα τέλη του 2012, εκ των οποίων μόλις τα $573 δισ. κατέληξαν στην πραγματική οικονομία.  Ο κύριος όγκος των κεφαλαίων διοχετεύθηκαν σε εταιρίες ειδικού σκοπού οι οποίες χρησιμοποιούνται για φοροαποφυγή, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο Λουξεμβούργο κατέφυγαν $2,2 τρισ. δολάρια ΑΞΕ, εκ των οποίων μόλις $122 δισ. "βγήκαν" στην επιφάνεια μέσω της πραγματικής οικονομίας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα η δήλωση του γενικού διευθυντή του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, με την οποία καλεί τις κυβερνήσεις να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο των συζητήσεων τις επόμενες ημέρες.

Ο Γκουρία συμπληρώνει ότι "δεν μπορούμε να κατηγορούμε τις επιχειρήσεις επειδή χρησιμοποιούν τα παράθυρα και τα εργαλεία που τους δίνονται από τις κυβερνήσεις". 

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ μιλώντας στη συνδιάσκεψη του κλαμπ των Παρισίων υποστήριξε ότι οι μέθοδοι και οι πολιτικές χωρών που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη.

Αν και οι πιέσεις προς αυτές χώρες εντείνονται και με πρωτοβουλία του G-20, όλο και περισσότερες χώρες προσπαθούν να ενταχθούν σε αυτό το κλαμπ των "φιλικών" για τις επενδύσεις-φοροδιαφυγή κρατών. 
ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Τεράστιο ενδιαφέρον για το ευρω-ομόλογο των ΕΛΠΕ



Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων να τοποθετηθούν στο ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ που προτίθεται να εκδώσουν τα ΕΛΠΕ. Μάλιστα, η Wall Street Journal χαρακτηρίζει το εν λόγω ενδιαφέρον ως μία ισχυρή ένδειξη ότι οι επενδυτές επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία.
Η αμερικάνικη εφημερίδα επικαλούμενη αναλυτή αναφέρει ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ αύξησε το ποσό του ομολογιακού στα 400 εκατ. ευρώ από περίπου 200 εκατ. ευρώ με 250 εκατ. ευρώ που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και προσθέτει πως τα ΕΛΠΕ είναι η τρίτη ελληνική εταιρεία μετά τον ΟΤΕ και τη ΦΑΓΕ που βγαίνει στις διεθνείς αγορές προς αναζήτηση κεφαλαίων, μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέουςι.
Η Wall Street Journal σημειώνει ακόμη ότι το ομόλογο που θα εκδώσουν τα ΕΛΠΕ, έρχεται σε μια περίοδο που ενισχύεται η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στις προοπτικές της Ελλάδας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σε ότι αφορά τη διαδικασία έκδοσης άδειας εργασίας, σας γνωστοποιούμε ότι έγινε το πρώτο βήμα προς την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. 
 Μετά την τελευταία συνάντηση του ΠΣΕΕΠ με εργαζόμενους που έχουν άμεση εμπλοκή στην έκδοση αδειών, υιοθετήθηκε η πρόταση της Ελεύθερης Κίνησης Εργαζομένων για συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής με την πλευρά της Εταιρείας. 
Διαπιστώθηκαν τα σημεία επαφής σε ότι αφορά την ουσία της διαδικασίας, εγκαινιάζοντας μια σειρά επαφών, ώστε να αναδιαμορφωθεί το πλαίσιο του Κανονισμού, με πρωταρχικό στόχoτη λειτουργικότητα και τη θωράκιση της ασφάλειας εργαζομένων και εγκαταστάσεων σε όλους τους βιομηχανικούς χώρους του Ομίλου. 
 Οι θέσεις που εξ΄ αρχής, ως υπεύθυνη συνδικαλιστική κίνηση προτείναμε και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν, λίγη σημασία έχουν. Αυτό που πραγματικά έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του εργασιακού μας χώρου καθώς και το περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους αλλά και ο δίκαιος καταμερισμός ευθυνών που προκύπτουν. 
 Συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και δηλώνουμε παρόντες σε κάθε κάλεσμα των εργαζομένων. Μόνο μέσα από τη συμμετοχή, την καθημερινή επαφή και την ειλικρινή διάθεση συνεργασίας προκύπτουν πραγματικές λύσεις για τους εργαζόμενους. 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ 
1Η ΜΑΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ…
 Αυτοί οι στίχοι του Μάνου Λοΐζου ξαναφέρνουν στο μυαλό όλων των εργαζομένων την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο και την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών που με σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνο», διεκδικούσαν τη μείωση των ωρών εργασίας και την αξιοπρέπειά τους ως εργαζόμενοι. 
 Σήμερα που ο κόσμος της εργασίας δέχεται μια ανελέητη επίθεση και το συνδικαλιστικό κίνημα στοχοποιείται και ενοχοποιείται, το νόημα αυτής της ημερομηνίας ορόσημο αποκτά ιδιαίτερησημασία. 
 Σε μια χρονική περίοδο που η κοινωνία οδηγείται σε βίαιη φτωχοποίηση και κάθε δομή κοινωνικού κράτους ισοπεδώνεται, οι δυνάμεις της εργασίας οφείλουν να εμπνευστούν από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και να πρωταγωνιστήσουν στην ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής, που συντονισμένα επιλέγουν η Τρόικα με την τρικομματική συντεχνία διαχείρισης της εξουσίας. 
 Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00, αποτείνοντας παράλληλα φόρο τιμής στους αγώνες των δυνάμεων εργασίας, που διαχρονικά αποτελούν την πρωτοπορία στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισονομίας και δικαιοσύνης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ







ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά, τους ταξικούς αγώνες, αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος που θυσίασαν τη ζωή τους για την κατάκτηση και υπεράσπιση των εργατικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
Τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, εκείνους που έπεσαν στον αγώνα για το 8ωρο, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Τιμούμε τους νεκρούς εργάτες του Μάη 1886 στο Σικάγο (για αυτή τη σφαγή των εργατών
και εργατριών του Σικάγου η Β εργατική Διεθνής όρισε την 1η Μάη Παγκόσμια ημέρα απεργίας και αγώνα της εργατικής τάξης),
Αγωνιζόμαστε για να αποκρούσουμε τους νεοφιλελεύθερους εκβιασμούς και απαιτήσεις της Τρόικας (Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ. Δ.Ν.Τ.) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Την απόρριψη όποιων αντιασφαλιστικών συνταξιοδοτικών συνταγών που ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος.
Αγωνιζόμαστε με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας ενάντια στις πολιτικές που καθηλώνουν μισθούς και μεροκάματα, που καταργούν τον σταθερό χρόνο εργασίας και εφαρμόζουν ελαστικές μορφές απασχόλησης
.Αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που αυξάνουν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, που καθηλώνουν τις συντάξεις, που ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν την υγεία.
Για αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους στον κόσμο ενάντια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και τις κοινωνικές διακρίσεις, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με βίαιο τρόπο.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ότι μας αξίζει και δικαιούμαστε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ για να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε.

Στην Αθηνα ,Πλατεια Κλαυθμωνος, ωρα 11:00,
Στην Θεσσαλονικη , Μπροστα στο Εργατικό Κεντρο , Αριστοτελους 32 , ωρα 10:30.

1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σ.Κ.Ε.Ε.Π