Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Υπογραφή ΣΣΕ παντού και για όλους




Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο των Δημοσίων Μεταφορών είναι η ελάχιστη υποχρέωση του κράτους και της κυβέρνησης η οποία είναι ο εργοδότης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι πολλαπλές εξοντωτικές και απαράδεκτες μειώσεις μισθών και αποδοχών των εργαζομένων έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.
Καλούμε για ακόμη μία φορά την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των εταιριών ΜΜΜ (Σιδηρόδρομο, Λεωφορεία, Μ.Σταθερής τροχιάς κλπ) να προχωρήσουν σε ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικάτα και στην υπογραφή ΣΣΕ, πριν προκληθούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

 ΠΗΓΗ:gsee.gr

Απώλειες στα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου


Απώλειες στα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου
Οι πρατηριούχοι ζητούν να μειωθεί άμεσα η τιμή του

Σε απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 292 εκατ. ευρώ οδήγησε η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Πρατηριούχων. 

Οι απώλειες αποδίδονται στην αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν το πετρέλαιο ενώ παράλληλα η προσπάθεια των πολιτών να ζεσταθούν με εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης (τζάκια, σόμπες κλπ) οδήγησε σε τεράστια περιβαλλοντική και ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και σε έξαρση της λαθροϋλοτομίας και λαθραίας εισαγωγής ξύλων από το γειτονικές χώρες (γεγονός που συνεπάγεται μη καταβολή ΦΠΑ).

Οι πρατηριούχοι ζητούν να μειωθεί άμεσα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, και να παραταθεί παράλληλα η περίοδος διανομής μέχρι τις 15 Μαΐου ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή ενόψει της επόμενης περιόδου. 
ΠΗΓΗ:.newsbeast.gr

Σαν σήμερα ο Βενιζέλος πήγαινε στο εξωτερικό για να κηρύξει στάση πληρωμών


Σαν σήμερα στις 12 Απριλίου 1932 ο Βενιζέλος πήγαινε στο εξωτερικό για να διαπραγματευτεί και να νικήσει ή κηρύξει στάση πληρωμών μονομερώς. Να κάνει δηλαδή αυτό  που οι σημερινοί  μνημονιακοί αρνήθηκαν ακόμη και να σκεφτούν.
μονομερώς
Τελικά ένα μήνα μετά το Μάιο του 1932  έγινε η κήρυξη της παύση πληρωμών από την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου, ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του εξωτερικού χρέους της χώρας λόγω  απροθυμίας  για  διεθνή οικονομική στήριξη. Οι διεθνείς αιτήσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου για την στήριξη της Ελλάδας στις δανειακές της υποχρεώσεις δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να εγκαταλειφθεί ο κανόνας του χρυσού  -την 27 Απριλίου 1932. Θα ακολουθήσει, ραγδαία υποτίμηση και  στάση πληρωμών. Τότε βεβαίως αυτή η κίνηση ήταν πολιτικά καταστροφική για τον ίδιο που τις 21 Μαΐου 1932,  παραιτήθηκε από πρωθυπουργός σε αντίθεση με  κάποιους δικούς μας που περασαν μια χρεοκοπία στα μουλωχτα.

Η Ελλάδα  δεν είχε  πλέον επιλογές καθώς είχε εγκλωβιστεί στον Χρυσό κανόνα και στις σκληρές ισοτιμίες. Σήμερα με το ευρώ είναι αρκετά όμοια αλλά και πολύ διαφορετικά.

Η κρίση και τότε είχε έρθει απ έξω. Ξεκίνησε με την αδυναμία της Γερμανίας να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δυσβάσταχτες οικονομικές τις υποχρεώσεις από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εντάθηκε με την κατάρρευση των τιμών των μετοχών στο Αμερικάνικο Χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ. Η οικονομία της Ελλάδας βρέθηκε αμέσως υπό πίεση, καθώς μειώθηκαν δραστικά οι εξαγωγές της (καπνά και άλλα γεωργικά προϊόντα), όπως επίσης και τα εμβάσματα από τους Έλληνες της Αμερικής που εκείνη την εποχή ήταν σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την χώρα. Οι δύο αυτές δυσμενείς εξελίξεις επιδείνωσαν το εξωτερικό ισοζύγιο συναλλαγών, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στην δραχμή.

Πληροφορίες από wikipedia
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Απαράδεκτο! Διαβάστε πόσες τροπολογίες έβαλαν σε ένα άσχετο νομοσχέδιο!


parliament1[1]

Υπουργείο Ναυτιλίας, υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, ύδρευση νησιών και χορήγηση αδειών κυκλοφορίας στα ΙΧ φορτηγά σε ένα νομοσχέδιο!

Σε νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατατέθηκε τελικά η τροπολογία για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει την τακτική του “όπου βρω χώνω και μια τροπολογία”…
Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως σε περίπτωση που η εν λόγω μεταβίβαση κριθεί απαραίτητο να ενισχυθεί κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν ισχύει η υφιστάμενη νομοθεσία, που περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ μόνον με την προϋπόθεση της άντλησης του 10% της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας από ιδιωτικά κεφάλαια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάσσεται και η τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. να πραγματοποιεί εργασίες ύδρευσης των ελληνικών νησιών με ανάθεση, κατατέθηκε στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στην ίδια τροπολογία, παραπέμπεται σε κοινή υπουργική απόφαση ο ορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αδειών κυκλοφορίας στα ΙΧ φορτηγά και τροποποιούνται υφιστάμενες ρυθμίσεις για την ασφαλή φόρτωσή τους, με διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για τους παραβάτες.
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ !...




Καμιά ευρωπαϊκή Μεγάλη Δύναμη δεν δικαιούται να αναμειγνύεται σε οποιαδήποτε κρίση ή σύγκρουση στην αμερικανική ήπειρο: Αυτό ήταν το δόγμα που διατύπωσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μονρόε λίγο μετά το 1820, όταν είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η χειραφέτηση της Λατινικής Αμερικής από την Ισπανία.

Επρόκειτο για την πρώτη σαφή δήλωση από πλευράς Ουάσιγκτον ότι Βόρεια και Νότια Αμερική θεωρούνται σαν αποκλειστική ζώνη επιρροής των ΗΠΑ, έτσι ώστε καμιά άλλη δύναμη -Βρετανία ή Γαλλία- να μη σπεύσει να εκμεταλλευθεί την κατάρρευση της Ισπανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα υπό το φως της σκληρής και απαξιωτικής γλώσσας που χρησιμοποίησε ο Β. Σόιμπλε αντί άλλης απάντησης στην παραίνεση του Αμερικανού ομολόγου του Τζακ Λιου που ζήτησε στροφή προς την ανάπτυξη, η Γερμανία -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία της Διατλαντικής Σχέσης- διαμηνύει προς τις ΗΠΑ ότι δεν δικαιούται για να ομιλεί σε ό,τι αφορά την Ευρωζώνη.

Την ίδια άλλωστε στάση είχε κρατήσει ο Σόιμπλε πριν από δύο χρόνια απέναντι στον προκάτοχο του Λιου, Τίμοθι Γκάιτνερ, μια αλαζονεία που συνιστά ένα πρώτου μεγέθους παράδοξο σε μια αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία :

Ο Σόιμπλε δεν δέχεται ως θέση αρχής την παρέμβαση τρίτων στα εσωτερικά της Ευρωζώνης, σε μιά εποχή όπου είναι πρακτική ρουτίνας οι ΗΠΑ να δίνουν συστάσεις στο Πεκίνο και στο Τόκιο και αντίστροφα η ηγεσία της Κίνας να διατυπώνει απόψεις για τη διαχείριση της κρίσης από την Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα είναι φανερό, δεν αφορά μόνον τη διαχείριση της δημοσιονομικής κρίσης από την Ευρωζώνη, αλλά είναι ευρύτερο και συνολικό : Η Γερμανία έχει χειραφετηθεί πλήρως από την Ουάσιγκτον και σε κάθε δυνατή ευκαιρία -όπως η επέμβαση στην Λιβύη την Άνοιξη του 2011- αποστέλλει το μήνυμα ότι θεωρεί τη Διατλαντική Σχέση κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου.

Σήμερα πέραν της αξιοποίησης της κρίσης για εγκαθίδρυση ηγεμονίας στην Ε.Ε - Ευρωζώνη, το Βερολίνο δεν αντιμετωπίζει, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μετά τη συγκρότηση Ενιαίας Γερμανίας το 1870, στρατιωτική απειλή και δεν νιώθει να χρειάζεται σε τίποτε την αμερικανική ασπίδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «αόρατο κόμμα» κατέλαβε το Κόμμα για να το παροπλίσει,



Μια ερμηνεία για τα όσα «ακατανόητα» και «ύποπτα» συμβαίνουν στο ΚΚΕ

Η διαπίστωση πως «αν οι εχθροί του ΚΚΕ μπορούσαν να υπαγορεύσουν στην ηγεσία του κάποια πολιτική αυτά θα της έλεγαν να κάνει», περιέχει τον πυρήνα της εκτίμησης για όσα συμβαίνουν στο Κόμμα και είναι μια βάση ερμηνείας των όσων «ακατανόητων» έως και «ύποπτων» συντελούνται σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια. Η διαπίστωση αυτή ερμηνεύει, ως ένα βαθμό, τόσο την πολιτική που ακολουθεί η κομματική ηγεσία όσο και την οργανωτική δομή που έχει εγκαταστήσει και τη χρησιμοποιεί για να υπηρετήσει αυτή την πολιτική.

Αυτό που παρατηρείται εδώ και καιρό είναι η συστηματική εγκατάλειψη του ενός μετά το άλλο των μετώπων, που προνομιακά θα μπορούσε να παίξει ρόλο το ΚΚΕ, οδηγώντας τον κομματικό οργανισμό – οργανώσεις και κάθε μορφής παρέμβαση στην κοινωνία – σε μια απονεύρωση και σε παροπλισμό:

Εγκαταλείφθηκε το μαζικό λαϊκό κίνημα αλλά και το εργατικό κίνημα, παρά τον ρόλο και την παρουσία του ΠΑΜΕ. Αυτό γιατί η παρουσία μιας «πρωτοπορίας» από μόνη της ούτε αποτελεί ούτε δημιουργεί κίνημα, καθώς το ζητούμενο δεν είναι κάποιοι ακτιβισμοί επιλεγμένων στελεχών αλλά η σχέση αλληλοτροφοδότητησης με τις εργατικές και λαϊκές μάζες, πράγμα που το αποτρέπει, αν δεν το απαγορεύει, η αποστειρωμένη παρουσία αυτής της «πρωτοπορίας», που θέτει πάντα σαν προαπαιτούμενο για την όποια συμπόρευση, τη συμφωνία με την «λαϊκή εξουσία» και τη στρατηγική του ΚΚΕ. Τελικά όλα δείχνουν πως κάποιοι δεν θέλουν να εκδηλωθεί η λαϊκή οργή και να γίνει οργανωμένη πάλη και όχι πως δεν είναι οι συνθήκες ώριμες για να γίνει αυτό.

Εγκαταλείφθηκαν έννοιες όπως «πατριωτισμός», «εθνικό», «ανεξαρτησία», «κυριαρχικά δικαιώματα». Επίσης ο όρος «αριστερά» έγινε απαγορευμένος και εγκαταλείφθηκε με ό,τι αυτός σήμαινε στη συλλογική μνήμη του λαού. Ετσι λοιπόν, αντί να δοθεί η μάχη για ν’ αποκτήσουν αυτές οι έννοιες, που είναι ριζωμένες στο συλλογικό υποσυνείδητο των ριζοσπαστικών στρωμάτων της κοινωνίας, τέτοιο περιεχόμενο που ν’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και να υπηρετούν την λαϊκή πάλη, αφέθηκαν – μάλιστα σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης – στην τύχη τους και μαζί τους τμήματα του ελληνικού λαού έγιναν έρμαια κάθε είδους πολιτικών μορφωμάτων ακόμα και φασιστικών. Τελικά το ΚΚΕ, δηλαδή η ηγεσία του, παρέδωσε τα όπλα του στους αντιπάλους του και στους εχθρούς του λαού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΑΙΜΟΥ Δ.Σ


Πρεμιέρα για τα ελληνικά πετρέλαια στη Βαρκελώνη με θετικά σχόλια…



Επιλεγμένες γραμμές καταγραφής σεισμικών δεδομένων από τις έρευνες του νορβηγικού σκάφους «Nordic Explorer» σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη, παρουσίασε για πρώτη φορά μπροστά σε εξιδεικευμένο κοινό την Τρίτη (9 Απριλίου) η PGS σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.
Η 20λεπτη παρουσίαση έγινε στο διεθνές συνέδριο του ευρωπαϊκού σκέλους της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG) που φέτος διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, και σύμφωνα με παριστάμενους επιστήμονες, αν και δεν εμπεριείχε πολλές "αποκαλυπτικές" λεπτομέρειες, απέσπασε θετικές κριτικές.
Τίτλος της παρουσίασης, «Νέες ευκαιρίες έρευνας και εξόρυξης στην Ελλάδα με την χρήση νέων γεωφυσικών δεδομένων για τη βελτίωση της κατανόησης του γεωλογικού δυναμικού και των προοπτικών των υδρογοναθράκων».
Μπροστά σε στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών και γεωλόγους από όλο τον κόσμο, η ελληνο-νορβηγική ομάδα, αποτελούμενη από τους Τζέισον Ρόμπινσον (Petroleum Geo Services), Σπύρο Μπέλλα (έναν από τους δύο επιστήμονες που επέβαινε στο σκάφος καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών) και Αντώνη Αγγελόπουλο (σύμβουλο του υπ. ΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτου), παρουσίασαν απεικονίσεις σεισμικών τομογραφιών (fast track) από γραμμές συνολικού μήκους κοντά στα 1.000 χιλιόμετρα, αντιπροσωπευτικές των γεωγραφικών περιοχών που διερευνήθηκαν σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δημοσιοποιήθηκαν μεταξύ άλλων  γεωλογικές «τομογραφίες» της περιοχής δυτικά της Κέρκυρας έως και τα σύνορα των χωρικών μας υδάτων με την Ιταλία, της αντίστοιχης περιοχής στα δυτικά της Κεφαλονιάς, καθώς και των θαλασσίων εκτάσεων στα δυτικά τόσο του Κατακόλου όσο και της Πύλου στον ευρύτερο Κόλπο της Κυπαρισσίας. Αναφορικά με τη θάλασσα νότια της Κρήτης, έμφαση δόθηκε σε αντιπροσωπευτικά σημεία νότια της Κρήτης, από τον Νομό Χανίων έως και τον Νομό Λασιθίου, κοντά στο νησάκι Κουφονήσι.
Ζήτηση για αντίγραφα…
Δεν είναι τυχαίο, όπως λένε στελέχη εταιρειών και επιστήμονες που παρέστησαν στο συνέδριο, ότι υπήρξε σημαντική ζήτηση για… αντίγραφα της παρουσίασης της PGS, η οποία ωστόσο δεν δόθηκε.
Tο ενδιαφέρον δικαιολογείται από το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται σε διεθνές ακροατήριο έρευνες για το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη, οι οποίες βασίζονται σε μια νέα τεχνολογία (Geostreamer GS), απείρως ανώτερη από εκείνη με την οποία διεξήχθησαν έρευνες στις ίδιες περιοχές πριν από δεκαετίες.
Καλή διαφήμιση
Τα deals ωστόσο δεν κλείνονται στα συνέδρια, ασχέτως αν σε αυτά γίνεται ένα πρώτο βήμα.
Απλώς, όπως λένε στελέχη της αγοράς που παρακολούθησαν την παρουσίαση, η νορβηγική PGS «διαφήμισε» κατά τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα της, όπως ήταν και ο αρχικός της στόχος, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από πετρελαϊκές εταιρείες. Κάποια απ’ αυτά φυσικά έχουν ήδη πουληθεί, καθώς είχαν παραγγελθεί από εταιρείες κατά τη διάρκεια των τετράμηνων ερευνών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην παρουσίασή της η PGS δεν υπησείλθε σε λεπτομέρειες βαθύτερων στρωματογραφικών οριζόντων παρά περιορίστηκε σε αυτές των τελευταίων 5 εκατομμυρίων ετών. Αλλωστε, τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν ήταν χαμηλής επεξεργασίας, μόλις στο 30% (fast track), και στην ουσία οι Νορβηγοί δεν ήθελαν παρά να "γλυκάνουν" το ακροατήριο τους.
Στόχος τους δεν ήταν άλλος παρά να δείξουν την ποιότητα των δεδομένων, και να προσελκύσουν ένα πρώτο ενδιαφέρον, ώστε όταν προς το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους, η ζήτηση να είναι μεγάλη.
Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αντηλλάγησαν αρκετές επαγγελματικές κάρτες, ωστόσο όπως λένε άνθρωποι με εμπειρία από παρόμοια συνέδρια, «εκδηλώσεις σαν κι αυτήν προσφέρονται κατά βάση για μάρκετινγκ, τα deals έρχονται μετά». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΕΚΘΕΣΗ HSBC ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ 63 δισ. οι ανασφάλιστες καταθέσεις υποψήφιες για κατάσχεση στην Ελλάδα! - Είναι το 50%



Στο κολοσσιαίο νούμερο των 6,12 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην ΕΕ (αυτές που είναι πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ) και από αυτά τα 63 δισ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα, οι οποίες μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προχωρά στο Eurogroup η Γερμανία, θεωρητικά είναι υποψήφιες για να κατασχεθούν προκειμένου να καλυφθούν τραπεζικές επισφάλειες και όχι μόνο: Τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι το επόμενο βήμα!

Τα παραπάνω, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής τράπεζες HSBC η οποία για όλες τις χώρες της ΕΕ, ανέρχονται σε 23 δισ. ευρώ για την Κύπρο, 63 δισ. για την Ελλάδα, 73 δισ. για την Πορτογαλία, 78 δισ. για το Βέλγιο, 119 δισ. για την Αυστρία, 322 δισ. για τις σκανδιναβικές χώρες, 392 δισ. για την Ολλανδία, 458 δισ. για τη Γερμανία, 549 δισ. για την Ελβετία (είναι εκτός ΕΕ και ευρωζώνης και είναι διασφαλισμένες, μέχρι στιγμής, από το Βερολίνο, όπως συνέβαινε και στον Β'ΠΠ), 558 δισ. για την Ισπανία, 656 δισ. για την Ιταλία, 851 δισ. για τη Γαλλία και 1,980 τρισ. για τη Βρετανία (είναι εντός ΕΕ, αλλά εκτός ευρωζώνης και δεν κινδυνεύει, επίσης, όπως η Ελβετία, από το Βερολίνο) και 6,120 τρισ. για το σύνολο.

Για την Ελλάδα, η εκτίμηση είναι ότι τα ποσοστά επί του συνόλου είναι στο 50%, από τα υψηλότερα της Ευρωζώνης, υπερτερεί μόνον η Ολλανδία με 59%, ενώ η Γερμανία βρίσκεται στο 46%. Το χαμηλότερο ποσοστό διαθέτει η Ελβετία με μόλις 25%.

Από το ύψος του ποσού μπορεί να κριθεί και το επίπεδο του "κουρέματος" (διάβαζε "κατάσχεση") που μπορεί να επιβληθεί στην Ελλάδα, σε σχέση με τις δημοσιονομικές ανάγκες, δηλαδή πέρα από οποιαδήποτε "διάσωση" τραπεζών: Ένα ποσοστό 10% θα αφορούσε περίπου 6,3 δισ. ευρώ, ένα ποσοστό 20% θα αποτελούσε μια καλή "ένεση" στα δημοσιονομικά για να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι αλλά οι "πλούσιοι" με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Οι εξασφαλισμένες καταθέσεις (δηλαδή μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ) στην Ευρωζώνη ανέρχονται σε 8,9 τρισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 43% των χρηματοδοτημένων περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, αναφέρει  η HSBC.

Η ανάλυση εκτιμά ότι, σε περίπτωση που θα έχουμε μια απώλεια από ζημίες της τάξης του 20% με βάση τις βασικές προϋποθέσεις της Βασιλείας ΙΙΙ, θα χρειαστούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα 3,3 τρισ. για να υποκαταστήσουν αυτές τις απώλειες.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τα ποσοστά εξασφαλισμένων καταθέσεων στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι χαμηλότερα σε σχέση με το ελληνικό, παράλληλα ότι οι ασφαλισμένες καταθέσεις στη Γερμανία είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με άλλες χώρες και, κατά τρίτον, ότι η τράπεζα – σηματωρός Deutsche Bank διαθέτει συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, μικρά ποσοστό κάλυψης ζημιών έναντι των ανασφάλιστων καταθέσεων.

Oι ευρωπαϊκές τράπεζες θα μπορούσαν να καλύψουν ζημίες μόλις 2,8 τρισ. (!) πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση καταθέσεων, αναφέρει η ανάλυση της HSBC, από πάσης φύσεως ομολογιακές εκδόσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Τα αποθεματικά αυτά για την Ελλάδα εκτιμώνται στα 31 δισ. ευρώ, για το Βέλγιο στα 35 δισ., για την Πορτογαλία 38 δισ., για την Αυστρία 44 δισ., για την Ελβετία 174 δισ., για τη Γερμανία 183 δισ., για τις Σκανδιναβικές χώρες 233 δισ., για την Ισπανία 249 δισ., για την Ολλανδία 308 δισ., για την Ιταλία 321 δισ., για τη Γαλλία 396 δισ. και για τη Βρετανία 752 δισ. ευρώ.

Από τις επιμέρους τράπεζες, η ελληνική Alpha bank, η Rabobank και η ING έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πάσης φύσεως ομολογιακών εκδόσεων που μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από ζημίες κεφαλαίων, ενώ, αντίθετα, με χαμηλό ποσοστό μόλις 8% εμφανίζεται η Deutsche Βank.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κοινή Γραμμή Αθήνας - Λευκωσίας Απέναντι στις Τουρκικές Επιδιώξεις



Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την Τουρκία, έστειλε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, πως η οικονομική δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα του «δεν θα πρέπει να δώσει την εντύπωση -και κανείς να μην διανοηθεί- ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, για επιβουλή εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας και άλλων συμφερόντων της Κύπρου»
Ο κ. Ομήρου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν Αθήνα και Λευκωσία, στα εθνικά ζητήματα.
«Μαζί θα δώσουμε τη μάχη του Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Ομήρου κατηγορώντας ευθέως τους Ευρωπαίους για παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της αλληλεγγύης. «Μας έδωσαν χολή και όξον», είπε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχιστεί το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου, καθώς δεν είναι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά και η πολιτική συνοχή, που θα μπει σε δοκιμασία.
"Η Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης", κατέληξε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής.
Εξάλλου, ο κ. Ομήρου συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά την οποία εξέφρασε την πικρία και την απογοήτευσή του για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων και και πρόσθεσε ότι η κρίση της Ευρώπης είναι, κατά βάση, κρίση αξιοπιστίας, γιατί, όπως είπε, παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή της αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα όχι μόνο για την κοινωνική συνοχή αλλά και για την πολιτική συνοχή. 
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Ψάχνετε για δουλειά; «Ραντεβού» στις 24 Απριλίου


Ψάχνετε για δουλειά; «Ραντεβού» στις 24 Απριλίου

Τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει σε ανέργους θέλει να προβάλλει ο ΟΑΕΔ και για το λόγο αυτό υλοποιεί «εργαστήρι ενημέρωσης» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

Όσοι άνεργοι θέλουν θα συμμετέχουν, θα πρέπει να παραλάβουν παραπεμπτικό σημείωμα από τον «εργασιακό σύμβουλο» της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Χώρος για όλους δεν θα υπάρχει και ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι η συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη δράση δεν επιφέρει διαγραφή της κάρτας ανεργίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μοσχάτο και θα έχει διάρκεια πέντε ωρών. Στο εργαστήρι, οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν μια πρώτη ιδέα για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε επόμενα προγράμματα συμβουλευτικής τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
Ποιες είναι οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς γυρίσαμε στο 1968




Του Λάκη Μπέλλου  twitter.com/pamelouketo (φώτο δική μας)

Μετά από 45 χρόνια, έχουμε αρνητικό πληθωρισμό -0,2! Γυρίσαμε στον Μάιο του 1968. Στη χούντα.

Μειώνονται οι τιμές σε είδη που δεν τα χρειαζόμαστε πια, π.χ. σε Καγιέν, Χάμερ, φακαρόλα για τα σώβρακα, καλτσοδέτες κ.λπ. Αυξάνονται σε βασικά είδη διατροφής, σουβλάκι σκέτο, φρόζεν γιόγκουρτ κ.λπ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον πληθωρισμό Μαρτίου παρουσιάζουν οι πατάτες κατά 27%. Ακολουθεί το πετρέλαιο θέρμανσης με «μόνο» 26,9% και μετά το ηλεκτρικό ρεύμα με 12,3%. Δίνουμε λοιπόν τα λεφτά για να ζεσταινόμαστε λίγο, να πληρώνουμε το ρεύμα και να τρώμε συνέχεια πατάτες.

Α! Εχουμε και μεγάλη αύξηση 23% στα αεροπορικά εισιτήρια. Είναι από αυτούς που πάνε αλλού να αναζητήσουν την τύχη τους.

Αλλά και στα είδη υπόδησης αύξηση 36%! Θέλουμε και παπούτσια, ε;

Μεγάλη μείωση τιμών κατά 5,1% συναντάμε στην ομάδα «Επικοινωνίες». Επικοινωνούμε πια με αναπάντητες κλήσεις.

Οι τιμές στο σούσι έχουν πέσει 75%.

Ναι, γυρίσαμε στο 1968. Φυσικά η ΥΕΝΕΔ το 1968 δεν θα επέτρεπε ποτέ να προβληθεί η γνωστή εκπομπή του Τράγκα. Θα έπεφτε λογοκρισία. Το πουλί της χούντας δεν θα επέτρεπε να μιλάνε για τα πουλιά των χρυσαυγουλιτών.

Το 1968 είχε γραφτεί και ένα άρθρο με τίτλο «Δέσποινα Παττακού».

Παλιά λέγαμε «Χούντα είναι, θα περάσει». Τώρα λέμε «Δημοκρατία είναι, θα περάσει».

Οχι, βέβαια. Δημοκρατία έχουμε, μέχρι πλήρους ασυδοσίας. Ο Παπανδρέου αντί να πάει στην προανακριτική έστειλε υπόμνημα από τη Νέα Υόρκη, γιατί είχε… δουλειά εκεί! Και η Βουλή τι είναι, δεν είναι δουλειά; Εδώ δεν χρειάζονται δημοκρατικές διαδικασίες. Κομμένος ο μισθός του.

Βέβαια και χάρη έκανε ο Γιώργος που έστειλε το υπόμνημα. Αρχικά ζητούσε 7.500 δολάρια.

Στο υπόμνημα αποδεικνύει πόσο ευγενής και διακριτικός είναι. Ενώ ήξερε ότι ήρθε η λίστα, δεν ζήτησε ποτέ να μάθει ποιοι είναι μέσα. Ζαμπούνης στους τρόπους ο άνθρωπος.

Φοβερή έκθεση της ΕΚΤ. Δεύτεροι οι Κύπριοι σε ακίνητα στην Ευρώπη, 9οι οι Ελληνες και τελευταίοι οι Γερμανοί! Το νόημα: ο έχων δύο δωμάτια, δίνει το ένα στους Γερμανούς.

Και κάτι ακόμα χειρότερο. Η Μέρκελ τηλεφώνησε τη νύχτα στον Σαμαρά και ζήτησε τις «ελληνικές επανορθώσεις».

Συμπέρασμα: στο τέλος του σωτήριου έτους 1968 που ζούμε, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο -13% και μόνος δείκτης καταναλωτή που θα γνωρίζει ανάπτυξη θα είναι τα «είδη τανκς».
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net