Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ Επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των Ρώσων για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ




Η ρωσική πολιτική ηγεσία εξέφρασε τη θετική της εκτίμηση για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ θα ιδιωτικοποιηθούν με βάση την καλύτερη προσφορά, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Μόσχα. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι καθοριστικό θα είναι όχι μόνο το υψηλότερο χρηματικό τίμημα, αλλά και το καλύτερο business / gaz plan, έτσι ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει φθηνότερη ενέργεια τα επόμενα χρόνια, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε πιέσεις από ρωσικής πλευράς για το θέμα.
"Περιμένετε τις εξελίξεις" απάντησε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση μήπως η επίσκεψή του ήταν καρπός της δυσκολίας της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ στις πλειοδοτούσες έως σήμερα ρωσικές προτάσεις.
Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στη Ρωσία, που είχε στόχο τις πολιτικές και οικονομικές διαβουλεύσεις για την προβολή του αναπτυξιακού νόμου και την προώθηση των επενδυτικών συνεργασιών, ο Σ. Κεδίκογλου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βλαντίμιρ Τιτόφ, με τον οποίον συζητήθηκαν εκτενώς οι διμερείς ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και η συνεργασία ΕΕ - Ρωσίας, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να επανέλθουν στο προσκήνιο της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου και θέματα, που προκαλούν τριβές μεταξύ των δύο πλευρών, όπως το Τρίτο Ενεργειακό Πρωτόκολλο, που θέτει περιορισμούς σε ρωσικές εταιρείες.
Σε ό,τι αφορά στις ελληνορωσικές σχέσεις αναμένεται το επικείμενο διάστημα σειρά επισκέψεων και επαφών με πρώτη τη συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα, που θα ακολουθηθεί από επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, "η οποία προετοιμάζεται", ενώ έκλεισε η ημερομηνία της επίσκεψης της προέδρου της Άνω Βουλής Βαλεντιλνας Ματβιένκο στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, "θα πρέπει να υπάρξει καλά προετοιμασμένο περιεχόμενο και να πέσουν υπογραφές".
Ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν έστειλε χαιρετισμούς στον Α. Σαμαρά μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, με τον οποίο συναντήθηκε νωρίτερα ο Σ. Κεδίκογλου, για να επιβεβαιωθεί το ενεργό ενδιαφέρον της ρωσικής ηγεσίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.
Μάλιστα οι δύο εκπρόσωποι συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία τους, ώστε να υπάρχει απευθείας διευθέτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για Κρεμλίνο και Μαξίμου.
Ως προς τα επενδυτικά σχέδια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συναντήθηκε σήμερα με τους αντιπρόεδρους των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Ολέγκ Ατκόφ και Αλεξάντρ Σαλτάνοφ (πρώην αναπληρωτή ΥΠΕΞ), οι οποίοι επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για συνεργασία στο επίπεδο του ΟΣΕ, η ιδιωτικοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη 2013 και θα καταλήξει το 2014.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "Ναι υπάρχουν υδρογονάνθρακες στην Κρήτη και στο Ιόνιο"




«Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο» λέει ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος, αναφορικά με τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου.

Σημειώνει πως "η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%. Και αυτό κάτι λέει…".

Ο κ Λιβιεράτος υπογραμμίζει στη «Realnews» πως «το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία, οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τα τρυπάνια».

Ο αντιπρόεδρος της Νορβηγικής εταιρείας PGS που έκανε τις έρευνες, Σβιρ Στράντενες είπε πως «στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες... Το κέλυφος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα του πυθμένα εκτιμάται ότι είναι πολύ κοντά στη γεωλογική κατάσταση που κρύβει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Συνήθως αυτές οι διατάξεις των στρωμάτων του υπεδάφους είναι πιο σκληρές και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους, σαν κάλυμμά τους, τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Για κατάσταση Συρίας στην Ελλάδα προειδοποιεί η ΕΕ! - Κείμενο-σοκ σε mail - Πλαστό ή γνήσιο;



Zητήματα ασφάλειας των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επισκέπτονται την Ελλάδα θέτει ηλεκτρονικό μήνυμα (email)  εν όψει της επίσκεψής τους στην Αθήνα το Μάρτιο, περιγράφοντας σενάρια με νεκρούς και πρωτοφανείς ταραχές στην Ελλάδα και το ερώτημα είναι αν το mail είναι αληθινό ή χαλκευμένο.

Ανάλογες ειδοποιήσεις έχουν σταλεί και σε στελέχη του ΔΝΤ που έρχονται στην Ελλάδα, ενώ κάνει λόγο και για ακόμα περισσότερες οδηγίες ασφαλείας που όμως, θα δοθούν προφορικά στους ενδιαφερομένους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής επιστολής πρέπει τα στελέχη της Επιτροπής που έρχονται στην Αθήνα – είτε ξένοι, είτε Έλληνες υπάλληλοι της Κομισιόν – μία σειρά από τρόποι για να μεγιστοποιήσουν την ασφάλειά τους που, υποτίθεται, ότι κινδυνεύει.

Το μήνυμα, αν είναι γνήσιο και όχι χαλκευμένο ενσωματώνει της «προφορικά» εκφρασθείσες ανησυχίες για νεκρούς (!) στην Ελλάδα από κοινωνική αναταραχή και παρουσιάζει τρόπους και μεθόδους διαφυγής από μία χώρα που περίπου μοι΄ζει με το Ιράκ ή την Συρία!

Το περιεχόμενο του email είναι το ακόλουθο στα αγγλικά.... 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

 
Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!

 
ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr/

χίλιες λέξεις . . .


 ΠΗΓΗ:topontiki.gr/

Τα εκατό ένσημα γίνονται πενήντα για την ασφάλιση των εργαζομένων


Τα εκατό ένσημα γίνονται πενήντα για την ασφάλιση των εργαζομένων

Στα πενήντα ένσημα μειώνεται ο αριθμός τους για να εξασφαλίσει κάποιος το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθλαψης, όπως προκύπτει από έγγραφο του διοικητή του ΙΚΑ.
Η απόφαση θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου 2013 έως την 28η Φεβρουαρίου 2014.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Εθνική Σύνταξη στα 360 ευρώ!




 Η κυβέρνηση προωθεί σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις ταμείων ώστε να μείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία.
  Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας",  πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέθεσε σε επιτροπή "σοφών".
  Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μόνο Ταμείου που θα καταβάλλει την ενιαία Εθνική Σύνταξη ύψους 360 ευρώ και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.
  Το ΙΚΑ, θα αποτελέσει τον ασφαλιστικό "κορμό" της μισθωτής εργασίας και σε αυτό θα ενταχθούν το ΕΤΑΑ (Ταμείο που ασφαλίζει τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (στο οποίο έχουν συγχωνευτεί τα Ταμεία Τύπου).
  Ο ΟΓΑ θα διατηρηθεί ως Ταμείο ασφάλισης των αγροτών λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει, αλλά και ως προνοιακό Ταμείο.
  Προβλέπεται ακόμα συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ) και καθιέρωση μιας ενιαίας επικουρικής παροχής.
  Ο ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες, θα παραμείνει ως ανεξάρτητος λογαριασμός έξω από το σύστημα και σε αυτόν να υπαχθούν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί που είναι εκτός μισθωτής εργασίας και διατηρούν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και βιβλία.
  Η άλλη πρόταση στελεχών της γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιλαμβάνει την ένταξη του ΟΑΕΕ μέσα στο ΙΚΑ ως ανεξάρτητου λογαριασμού, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει "τρύπα" 400 εκατ. ευρώ, καθώς οι μισοί κυρίως έμποροι-βιοτέχνες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
  Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταβολή Εθνικής Σύνταξης ύψους 360 ευρώ από 1/1/2015 (νόμος Λοβέρδου) και επιπρόσθετη ανταποδοτική Σύνταξη με βάση τις εισφορές (όπως προβλέπει και ο νόμος).
  Όσον αφορά την εναλλακτική ασφάλιση, προτείνεται πρόσθετη ασφάλιση μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα οποία θα προέρχονται:
α) από επαγγελματικά ταμεία
β) από τις ιδιωτικές ασφαλίσεις που θα παρέχουν πρόσθετες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, είτε υπηρεσίες υγείας κ.ά., μέσω συγκεκριμένων φορολογικών κινήτρων. Ηδη, με τις πρόσφατες ενοποιήσεις των επικουρικών ταμείων τέσσερα ταμεία (ασφαλιστικών εταιρειών, πετρελαίου, εργαζομένων στο φάρμακο και τροφίμων) παρέμειναν έξω από το σύστημα και λειτουργούν πλέον ως Επαγγελματικά Ταμεία, και συνολικά τα επαγγελματικά ταμεία της χώρας μας γίνονται 13.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η Άγκυρα κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Παριαρχείου - Να ακυρωθεί το ταξίδι Σαμαρά




Ενάντια σε όλες τις διεθνείς συνθήκες η τουρκική κυβέρνηση με απόφασή της ουσιαστικά κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, προσπαθώντας να επιβάλλουν αντίποινα στην Ελλάδα για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε για τους ιμάμηδες της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη.

Έτσι, λίγα 24ωρα πριν από την σύγκληση του "συμβουλίου συνεργασίας" των δύο χωρών με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε ήδη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει ισχύ από χθες 1η Μαρτίου, οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος, το οποίο τουρκικό κράτος θα τους διορίζει όπου αυτό θέλει!

Στo πλαίσιo της νέας αυτής νομοθεσίας, όλοι οι διορισμοί ιερέων στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες θα γίνονται από το Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας μετά από τη σύμφωνη γνώμη μιας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών και τρεις Ελληνορθόδοξους θεολόγους.

Η απόφαση δεν είναι καθόλου "ανάλογη" με τον ελληνικό νόμο, καθώς εν προκειμένω παραβιάζει συνθήκες και θεσμούς αιώνων και εκτός όλων των άλλων υπαρκτών και  ουσιαστικών ζητημάτων σε επίπεδο ασφάλειας στις σχέσεις των δύο χωρών, πλέον δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα αυτού του "Συμβουλίου Συνεργασίας".
Με την αποδοχή σύγκλησής του η κυβέρνηση και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ουσιαστικά επιβραβεύει τέτοιες πολιτικές από την Άγκυρα. Η συνάντηση πρέπει να ματαιωθεί άμεσα.

Πως θα σφίξει το χέρι του Ρ.Τ.Ερντογάν ο Α.Σαμαράς όταν αυτό το χέρι υπογράφει τέτοιες ενέργειες και μάλιστα υπό την μορφή αντιποίνων σε έναν νόμο που η Ελλάδα είχε κάθε δικαίωμα να περάσει;

Τι άλλο θέλουν για να αντιληφθούν ότι τέτοιες συναντήσεις νομιμοποιούν την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας σε βάρος της χώρας; 
ΠΗΓΗ:.defencenet.gr

Ένας Βρετανός με καφέ για καύσιμο ανέπτυξε ταχύτητα έως τα 105 χλμ/ώρα


кофе чашка зерна

Τα αυτοκίνητα, που κινούνται με ηλεκτρισμό, υγραέριο ή υδρογόνο, έχουν γίνει συνηθισμένα, όπως και τα βενζινοκίνητα. Ο Μάρτιν Μπέικον από την Αγγλία αποφάσισε, ότι ο καφές είναι ικανός να αναζωογονήσει το παλιό του φορτηγάκι, όπως και τον ίδιο.
Ο Μπέικον και η ομάδα του χρησιμοποιούν κόκκους, που παίρνουν από τον φλοιό, ο οποίος δημιουργείται κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος των κόκκων καφέ. Οι κόκκοι θερμαίνονται σε ειδικό φούρνο-γεννήτρια, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και υδρογόνου. Μετά την ψύξη και το φιλτράρισμα προκύπτει εύφλεκτο αέριο, το οποίο χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας για να θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητο. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Εθνική προδοσία ! Παρέδωσαν τον χρυσό της Ελλάδος στους δανειστές, επίσημο έγγραφο στην Βουλή




 Επιβεβαιώθηκε με επίσημο έγγραφο η πληροφορία που ήθελε πέρσι τέτοια εποχή, το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας να βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουααρίου 2012 που επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα....
σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει οι δανειστές, μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.
Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα τυ χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτα βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία!
Η επίσημη επιβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου Ελένης Ζαρούλια
Αξίζει να πούμε ότι δεν χρειάζεται να ... πτωχεύσουμε για  να χαθεί ο χρυσός αυτός: Αρκεί να υπάρξουν ανέγκλιτες καταδικαστικές αποφάσεις στις εκατοντάδες αγωγές που έχουν καταθέσει σε βάρος της Ελλάδας και του ελληνικο΄πυ δημοσίου οι ιδιω΄τες των οποίων τα ομόλογα "κουρεύτηκαν" αναγκαστικά τον περασμένο Μάρτιο.
Να πούμε ακόμα, ότι ένα κράτος χωρίς χρυσό στα θησαυροφυλάκειά του σήμερα, ειδικά, απλά "δεν υπάρχει" σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη επί κυβερνήσεων Σημίτη και υπουργού Οικονομικών Γ.Παπαντωνίου καταληστεύθηκε ο ελληνικός χρυσός, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή πρόνοια από τα μεταλλεία στις Σκουριές και σε άλλα μέρη της Ελλάδας να υπάρξει πρόνοια για να καταλήγει στο εθνικό Θησαυροφυλάκιο ένα μέρος από τον χρυσό αξίας δεκάδων δισ. ευρώ που βρίσκεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Το ερώτημα είναι ποιος έβγαλε τον χρυσό της Ελλάδας εκτός Ελλάδας και το κυριότερο ποιος δεν φρόντισε να επιστρέψει ο χρυσός αυτός στην Ελλάδα πριν το κούρεμα; Η περσινή κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει τεράστιες εθνικές ευθύνες...
Η Ελλάδα είναι 30η χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού με 29η την Τουρκία! 

Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ και οι ράβδοι χρυσού που είναι σε διεθνείς προδιαγραφές φυλάσσονται στις εξής τράπεζες:
• στην Τράπεζα της Αγγλίας
• στη Federal Reserve («FED» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ)
• Στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα UBS. Στην Τράπεζα της Αγγλίας, ο χρυσός βρίσκεται από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου! 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Ένα κερί για τους φοιτητές που έφαγε το Μνημόνιο




Μετέχουμε στο πένθος για την απώλεια των φοιτητών. Διαμαρτυρόμαστε γιατί στην Ελλάδα του 2013 πεθαίνουν παιδιά λόγω κρίσης. Δηλώνουμε παρόντες και αλληλέγγυοι. Έξω από κόμματα και σκοπιμότητες. Κυριακή βράδυ, όλοι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με ένα ρεσό…ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ! 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ KAVALA OIL ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ


Επεισόδια προκάλεσε η επίσκεψη του Βορίδη στην Καβάλα

Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου "Ωκεανίς" και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές. Έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του ξενοδοχείου και πέταξαν μπογιά. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο χώρο όπου επρόκειτο να δοθεί η συνέντευξη αναποδογύρισαν τραπέζια και καρέκλες και έσπασαν ποτήρια και πιάτα.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ευθυμιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε «οι εργαζόμενοι ήρθαν αποφασισμένοι στο ξενοδοχείο για να προκαλέσουν επεισόδια. Εμείς είχαμε την επιθυμία να κάνουμε διάλογο μαζί τους αλλά δυστυχώς δεν μας έδωσαν κανένα περιθώριο. Εκφράζω την λύπη μου γι' αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».
Η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη για πάρα πολύ ώρα με αποτέλεσμα ο κ. Βορίδης να παραμείνει αποκλεισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και οι διοργανωτές ν΄ ακυρώσουν όχι μόνο τη συνέντευξη Τύπου αλλά και την προγραμματισμένη ανοιχτή εκδήλωση φίλων και στελεχών του κόμματος όπου επρόκειτο να μιλήσει ο πρώην υπουργός.
Η αντίδραση των εργαζομένων της KAVALA OIL σχετίζεται άμεσα με την ψήφιση από την Βουλή την προσεχή Τρίτη της νέας τροποποιητικής σύμβασης για την επέκταση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο για άλλα 25 χρόνια. Η νέα σύμβαση που θα ψηφιστεί θα αντικαταστήσει τη σύμβαση του 1999.
Πηγή βίντεο: kavalawebnews 
 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr


"Κλειδώνει" τη διαφάνεια στις προμήθειες καυσίμων των ΕΔ



Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας και ανάπτυξης των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού, λύνεται για πρώτη φορά ένα μεγάλο πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφορά στον τρόπο προμήθειας καυσίμων για την κάλυψη των  αναγκών όλων των Κλάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η διακήρυξη για την διακλαδική προμήθεια καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω Σ.Ο.Τ.Α. (Προμήθειες Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας). Προηγήθηκε η συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων της Βουλής, σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπουργείων.
Με την υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, δημιουργείται πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας στις διαγωνιστικές διαδικασίες και επιτυγχάνονται σημαντικές οικονομίες κλίμακας, λόγω της διακλαδικότητας της προμήθειας των καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε ελληνικό νησί στο Ιόνιο




Ολική επαναφορά για το Κατάρ που μετά την επαναδιεκδίκηση του Ελληνικού σειρά έχει η νησίδα Οξυά, η οποία πέρασε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας.
  Η νησίδα της Οξιάς του συμπλέγματος Εχινάδων στο Ιόνιο, ανοικτά του Αστακού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τον Εμίρη του Κατάρ, αλλά τα σχέδια είχαν ναυαγήσει με καυστικές δηλώσεις από τον τελευταίο πως: ''Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε επενδυτές αλλά μαζοχιστές''.
  Μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αραβική χώρα το κλίμα αναθερμάνθηκε και ο εμίρης αποφάσισε να επενδύσει στη χώρα, αγοράζοντας την Οξιά.
  Με την κίνηση αυτή ξεπεράστηκαν τόσο τα γραφειοκρατικά εμπόδια, όσο και η άσχημη εντύπωση που είχαν προκαλέσει τα σχόλιά του Αλ Θανί, μέσω του εκπροσώπου του.
  Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Ιθάκης, καθώς υπάγεται διοικητικά στον συγκεκριμένο δήμο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- την επόμενη εβδομάδα θα μπουν και οι υπογραφές για να περάσει και επίσημα η νησίδα στην ιδιοκτησία του Κατάρ.
  Το τίμημα παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή άγνωστο.
  Η Οξιά η οποία είναι εκτάσεως 4,2 τ.χλμ. θα αξιοποιηθεί τουριστικά από το Κατάρ. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr