Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Δύο λύσεις λοιπόν υπάρχουν για την Ελλάδα



Απόσπασμα από τη συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατικής Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην Καθημερινή:
Δύο λύσεις λοιπόν υπάρχουν για την Ελλάδα: είτε να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι όμως με την έννοια του αποκλεισμού, αλλά «να μπει στον πάγο», είτε να αποφασιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη με ισχυρή διεθνή παρουσία, όπως αυτή του ΔΝΤ, το οποίο υπαγορεύει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. 
Το ευρωπαϊκό περιβάλλον επέλεξε την παραμονή της Ελλάδας. Όχι λόγω φιλικής διάθεσης προς τη χώρα, αλλά επειδή θα κατέγραφαν μικρότερες απώλειες των πιστώσεών τους. Στην πραγματικότητα, αυτή η παρεχόμενη στήριξη δεν συνιστούσε εξυπηρέτηση απέναντι στην Ελλάδα και τον λαό της. Εγώ προσωπικά, ως φίλος της Ελλάδας, συνηγορούσα υπέρ της πρότασης της προσωρινής εγκατάλειψης της Ευρωζώνης. Έτσι, η Ελλάδα θα είχε εκδώσει το δικό της νόμισμα ενώ, παράλληλα, θα αναζητούσε ισοδύναμα δημοσιονομικά αποτελέσματα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δελτίο Τύπου - 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ




H απόκρουση των αντεργατικών, αντικοινωνικών και αναποτελεσματικών μέτρων αλλά και των αυταρχικών κυβερνητικών συμπεριφορών αποτελούν το βασικό στόχο και διεκδίκηση της 24ωρης Γενικής Απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου.
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για την Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για να ληφθούν επιτέλους μέτρα για την ανεργία, για να υπάρξουν δουλειές για όλους, για να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι διεκδικούμε αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση τιμών, απαγόρευση απολύσεων και όχι απεργιών.
Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και αντιαναπτυξιακές πολιτικές, που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση.
Όσο αυτές οι πολιτικές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζεται και ο αγώνας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Eυτυχώς που έχουμε το ευρώ...

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ" !...




Ας φανταστούμε έναν κόσμο πρόθυμων και πλούσιων μεγαλοεπενδυτών. Στη διάθεση τους έχουν σύγχρονες τεχνολογίες, ανοικτή πρόσβαση στις αγορές εργασίας ανά τον κόσμο και τη δυνατότητα να κινούν τα κεφάλαια τους διεθνώς, χωρίς σύνορα. Που θα επενδύσουν ;

Αν άλλοι παράγοντες δεν επηρεάζουν υπέρογκα είτε το κόστος (π.χ. κόστος μεταφοράς-γραφειοκρατία), είτε τον κίνδυνο (π.χ. έλλειψη πολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας) προφανώς θα επενδύσουν εκεί που οι μισθοί και οι φόροι είναι χαμηλότεροι.

  Αυτή είναι η πεμπτουσία της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης που ζούμε σήμερα ! Θεωρητικά, το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό για τον «τρίτο κόσμο», καθώς επενδύσεις και απασχόληση, αυξάνουν το εισόδημα των μέχρι πρότινος πάμφτωχων πληθυσμών.

Στην πράξη, πολύ συχνά τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ιδανικά. Ωστόσο αυτό που πρωτίστως αφορά εμάς τους Έλληνες και γενικότερα τον «Δυτικό Κόσμο», είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Η αρχή της διαδικασίας πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Ήταν τότε που ορισμένα είδη άρχισαν να κατασκευάζονται σε βιομηχανικά «σκλαβοπάζαρα» της Ασίας.

Η συνέχεια, ήταν περισσότερο ανησυχητική, καθώς η παραγωγή ολοένα και περισσότερων ειδών, μεταφερόταν σε χώρες αναπτυσσόμενων οικονομιών με χαμηλούς μισθούς και -τι σύμπτωση- ελκυστικά «κίνητρα», φορολογικά και άλλα, για τους αλλοδαπούς επενδυτές.
Οι καιροί όμως ήταν ευνοϊκοί στη Δύση. Λίγο οι αγορές με τα κέρδη τους, λίγο οι τράπεζες με τα δάνεια τους, λίγο τα κράτη με την κοινωνική τους πολιτική, μείωσαν τους κραδασμούς, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον τομέα των υπηρεσιών, κι αυξάνοντας τεχνητά το διαθέσιμο εισόδημα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε να αποκτήσουμε κομμωτήρια για σκύλους, καλλιτέχνες κήπων, διοργανωτές events, αλυσίδες για μανικιούρ πεντικιούρ και μια ατελείωτη σειρά καθαρά καταναλωτικών υπηρεσιών. Και ξεχάσαμε μια σημαντική λεπτομέρεια. Οτι οι καταναλωτικές υπηρεσίες, αποτελούν εποικοδόμημα σε μια «ανοικτή» οικονομία. Προϋποθέτουν τη δημιουργία πλούτου, σε άλλους πραγματικά παραγωγικούς τομείς, με διεθνή ανταγωνιστικότητα.
Αλλιώς, δεν υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα. Πως μπορεί, όμως, μια χώρα να παραμείνει ανταγωνιστική, απέναντι σε άλλες που έχουν χαμηλότερα μεροκάματα, ξεχειλωμένα ωράρια εργασίας και χαμηλότερους φόρους ;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο



Την ώρα που η δημόσια και δωρεάν υγεία στην Ελλάδα διαρκώς υποβαθμίζεται, την ώρα που τα νησιά μας αποψιλώνονται υγειονομικά και οι κάτοικοί τους μένουν υγειονομικώς ξεκρέμαστοι, οι Τούρκοι «τρίβουν τα χέρια τους» και ετοιμάζουν επιχειρήσεις. Πλωτό νοσοκομείο κατασκευάζουν οι γείτονές μας, όπως αναφέρουν οι «6μέρες», με σκοπό να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στο Αιγαίο. Την πληροφορία έφερε στο φως ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας με επιστολή που κοινοποίησε ο πρόεδρός του Γιώργος Πατούλης. 

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα 2-3 τουρκικά (Τένεδος, Ιμβρος), αλλά και στους χιλιάδες κατοίκων των ελληνικών νησιών του Αιγαίου. Γιατί; Οι γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; Σκέφτονται αλληλέγγυα; Εχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το ελληνικό κράτος; Οχι. Μάλλον, για άλλη μια φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση«, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο, τη Χάλκη, νησιά με τεράστια γεωπολιτική σημασία, η μέριμνα για τους κατοίκους από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη, λέει ο Γιώργος Πατούλης. 
Πρόκειται, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της εφημερίδας, για διαχρονική εγκληματική αδράνεια από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι σήμερα, αδράνεια που δίνει τα περιθώρια στη γείτονα χώρα να περιθάλπει, πολλές φορές και να προσφέρει δήθεν Υγεία στους ακριτές μας, έχοντας ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού της νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΖ: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης υγείας και ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής και δεν θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την εθνική μας κυριαρχία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλους τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά μας να δυναμώνουν την παρέμβασή τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές τους ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.
ΠΗΓΗ: 6μέρες 
ΠΗΓΗ:.real.gr

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ


Apofaseis

Εδώ και πολύ καιρό ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό, πολιτικό, αντιπροσωπευτικό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό Συνέδριο.
Θεωρήσαμε ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε σιωπηλοί την πορεία απαξίωσης του Κινήματος και την μετατροπή του σε ένα μικρό, φοβικό κεντροδεξιό κόμμα.
Επιδιώξαμε  με κάθε τρόπο την πολιτική του ενότητα αλλά και την πολιτική του στροφή, καθώς η ταύτισή του με σκληρές νεοσυντηρητικές πολιτικές το οδήγησαν σε πλήρη  ρήξη με την κοινωνία.
Ελπίζαμε ότι αυτή την παράταξη, που προσέφερε τόσα στον τόπο, θα την σεβόντουσαν τουλάχιστον όλοι όσοι πήραν πολλά από αυτή.
Πιστέψαμε ότι αυτή η αγωνία ήταν κοινή για όλους όσους θεωρούσαν πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί κεντρικό πόλο της προοδευτικής πολιτικής σκηνής και απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής σταθερότητας.
Ξέρουμε ότι η δική μας αγωνία είναι ταυτόσημη με την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων, των μελών, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Και όμως! Μια μικρή ομάδα διορισμένων και ανιστόρητων στελεχών λειτουργεί ακόμη και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές σαν τους διατεταγμένους εκτελεστές της ιστορίας του κινήματος. Με παραλήψεις, με προχειρότητες και με κατευθυνόμενες εγκυκλίους, οδηγούν σε ένα Συνέδριο παρωδία.
Με πολιτικές θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της πολιτικής περιόδου.
Με οργανωτικές επιλογές που οδηγούν σε ένα Συνέδριο κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο, σε ένα συνέδριο χειροκροτητή και όχι διαμορφωτή των εξελίξεων.
Είναι προκλητικοί και ανιστόρητοι.
Καταγγέλλουμε την ΕΚΑΠ με τη νέα της σύνθεση και τον Πρόεδρό της που αποδεικνύεται όχι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά τραγική φιγούρα εκτός χρόνου και τόπου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια οργανωτικού ελέγχου του Συνεδρίου που οργανώνεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν θέλουν να μιλήσουμε για την πολιτική αλλά μόνο να διασφαλίσουν τους προσωπικούς τους ρόλους.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσβολή στις οργανώσεις του εξωτερικού και την προσπάθεια εξαφάνισής τους, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να τις ελέγξουν.
Δεν σέβονται ούτε την τεράστια προσφορά τους στο κίνημα, ούτε την ιστορία τους.
Ζητάμε σταθερό αριθμό συνέδρων ανά δημοτική οργάνωση και ύπαρξη ενός συγκεκριμένου μέτρου εκλογής αντιπροσώπων για όλες τις οργανώσεις και για αυτές του Αποδήμου.
Απαιτούμε καθαρές διαδικασίες, με διαφανείς κάλπες, μία για κάθε δημοτική οργάνωση και με μοναδικές εξαιρέσεις εκείνες που οι αποστάσεις και η μορφολογία του εδάφους δημιουργούν προβλήματα.
Ζητάμε να αναιρεθεί η παγκόσμια πρωτοτυπία του υπολογισμού των αντιπροσώπων με βάση τον αριθμό των ψήφων του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές και να τηρηθούν οι αρχές της αντιπροσώπευσης με βάση τον αριθμό όσων ψηφίσουν στις διαδικασίες, χωρίς bonus και ποινές.
Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής εφορευτικών επιτροπών και όχι εν κρυπτώ διορισμός τους.
Απαιτούμε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής διαδικασίας.
Με δεδομένη την εκφρασμένη βούληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και καθαρό Συνέδριο, τον καλούμε να περιφρουρήσει αυτές τις διαδικασίες. Τον καλούμε να κάνει πράξη τη δέσμευσή του.
Ζητάμε ένα κανονικό Συνέδριο, με κανονικές διαδικασίες και κανονικούς Συνέδρους.
Ζητάμε δηλαδή το αυτονόητο.
Αν δεν τηρηθούν στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατικής διαδικασίας και της δεοντολογίας, εμείς δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τέτοιες προσπάθειες οργανωτικού ελέγχου.
Ας παίξουν μόνοι τους στο μισό γήπεδο και ας αναλάβουν τις ευθύνες για την επόμενη ημέρα.
Δεν πρόκειται πάντως, ότι και αν κάνει η ΕΚΑΠ, να κρυφτούν από την απαίτηση όλων να απολογηθούν για τις πολιτικές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση.
Αν αντέχουν πραγματικά πολιτικές διαδικασίες ιδού η Ρόδος… 
ΠΗΓΗ;papaioannou-giannis.net

Έτσι θα γίνουν οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων


Έτσι θα γίνουν οι μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων

Πριν από λίγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης με ανακοίνωσή του έκανε γνωστές τις θέσεις που υπάρχουν για τους δημόσιους υπάλληλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά:
"Με την ανακοίνωση του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ Αντώνη Μανιτάκη για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους, επιδιώκεται –στο πλαίσιο των σχετικών κατευθύνσεων της Υπουργικής απόφασης και των σχετικών εγκυκλίων- να στελεχωθούν ευαίσθητες υπηρεσίες πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Για παράδειγμα, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, σε υπηρεσίες των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα).
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Υπενθυμίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.
Οι θέσεις έχουν ως εξής:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891)". 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΟΑΕΔ: Αύξηση 4,04% στους εγγεγραμμένους ανέργους


ΟΑΕΔ: Αύξηση 4,04% στους εγγεγραμμένους ανέργους

Κατά 4,04% αυξήθηκαν οι εγγεγραμένοι άνεργοι στα 829.787 άτομα στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιανουάριο, με το 64% εξ αυτών να είναι ηλικίας 30-54 ετών. Χάθηκαν 17.507 θέσεις μισθωτής απασχόλησης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ από τους 829.787 εγγεγραμμένους άνεργους, 353.596 είναι άνδρες (ποσοστό 42,61%) και 476.191 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,39%). 
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 224.610 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά -9.845 άτομα, ποσοστό -4,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 55,15% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 32,81% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 9,29% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 2,10% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 0,43% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,22% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 53.515, αυξημένες κατά 8,12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (49.494) και αυξημένες κατά 22,02% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (43.856).
Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.469 (αυξημένες κατά 21,00% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -3,84% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 20.832 (μειωμένες κατά -28,29% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -3,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.721 (αυξημένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 11,78% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012).
Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 48.301, το 43,13% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 
ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Αλλάζουν οι Διοικήσεις σε ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΔΕΔΔΗΕ - Ποια Είναι τα Επικρατέστερα Ονόματα




Μία αλλαγή προσώπου στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και μία συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνουν οι τοποθετήσεις στις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα. Αντίθετα, δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, αλλαγή προσώπων στον ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, στη θέση του Ιωάννη Τσιπουρίδη, αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλος ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, οικονομολόγος, που εργάζεται από το 1993 στη ΔΕΗ και έχει θέσεις σε διάφορα όργανα της Ν.Δ.
Τη θέση του προέδρου στο ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κόλλιας, αντικαθιστώντας τον Αθανάσιο Σαφάκα.
Και στις δύο εταιρίες έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις και των υπόλοιπων μελών των διοικητικών συμβουλίων τους, τα οποία θα αντικατασταθούν.
Πηγές της ενεργειακής αγοράς που μίλησαν στο energia.gr, εξέφρασαν την άποψη ότι η αλλαγή προσώπων στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον είναι άκομψη, δεδομένου ότι ο Διαχειριστής της Διανομής έχει μόλις ένα έτος λειτουργίας. «Για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή; Απέτυχε στην άσκηση των καθηκόντων του ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, άρα κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση τους; Είναι ένα ερώτημα το οποίο χρήζει απάντησης», έλεγαν οι ίδιες πηγές.
Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες η θητεία του κ. Τσιπουρίδη είχε ολοκληρωθεί, οπότε εμφανίζεται πιο εύλογη η αντικατάσταση του. Το ερώτημα που διατυπώνεται είναι γιατί συμπαρασύρει και το σύνολο του δ.σ.
Η αλλαγή προσώπων στον ΑΔΜΗΕ είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα και δεν μπορεί να γίνει με απόφαση της μητρικής εταιρίας. Και γιατί πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή και γιατί τα μέλη της διοίκησης της ορίζονται από το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο. Και η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ αθροίζει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας και η όποια προσπάθεια αντικατάστασης της προβλέπεται να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες, όπως έλεγαν πηγές της αγοράς, ενώ θα πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.
Ο μόνος φορέας που παραμένει ακέφαλος, προκαλώντας την αντίδραση της αγοράς, είναι το ΚΑΠΕ, η στελέχωση του οποίου φαίνεται ότι θα πάρει ακόμη χρόνο, εκτός κι αν επισπευσθούν οι διαδικασίες. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



 
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Το σχέδιο εξόντωσης της χώρας μας προχωρά με γοργούς ρυθμούς και με υποδειγματική υπακοή της τρικοματικής κυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ προς τους δανειστές της μνημονιακής πολιτικής που θυμίζει άλλες εποχές .
Καταπατούν χωρίς ίχνος ντροπής το Σύνταγμα , τη Δημοκρατία , κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, εφαρμόζοντας μνημόνια που τους  επιβλήθηκαν – αν και λανθασμένα όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι – και που αρκετοί από αυτούς δεν είχαν καν διαβάσει.
Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να μας προκαλούν απροκάλυπτα με τις δηλώσεις τους κάθε λίγο : « Οι ΣΣΕ είναι παροχυμένο εργασιακό μοντέλο για την ΕΕ» , « Οι μισθοί είναι ακόμη υψηλοί στην Ελλάδα» κ.α.

Κάθε Νόμος που ψηφίζουν ή τροποποιούν, κάθε υπουργική απόφαση είναι και μια καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, μια κατάργηση κεκτημένων , μια ακόμη ληστρικού τύπου φοροεπιδρομή .

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία που του δίνει η κυβέρνηση για μεγαλύτερο κέρδος με ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια .
Οι περισσότεροι κλάδοι βυθίζονται όλα και πιο βαθιά στην ύφεση και  όσοι κρατούν ακόμη είναι οι επόμενοι στη λίστα για κατακρεούργηση και ξεπούλημα .
Το 2013 η ανεργία θα σκαρφαλώσει πάνω από το 30% και η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από το 4%.

Το Υπουργείο εργασίας αρωγός και στήριγμα αυτής της αισχρής πολιτική αφού καταπατά το ιερό δικαίωμα στην εργασία , αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις , αφού γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση , έρχεται τώρα να διορθώσει και τα «κακώς κείμενα» στο Ν.1264/82 , το δικαίωμα στην απεργία , το μόνο μας όπλο ενάντια στην ισοπεδωτική θύελλα των αντεργατικών μέτρων.
Δίνοντας το δικαίωμα στην ανταπεργία των εργοδοτών ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμά μας στην απεργία . Φιμώνει τη φωνή των συνδικάτων . Καταργεί το δικαίωμά μας να αντιδράσουμε.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Η ανοχή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Η μη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δίνει το δικαίωμα να προσθέτουν καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες μας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Φεβρουαρίου 2013 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως  και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων .
Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα θα γίνει Μάρνης και Πατησίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να δώσουν το αγωνιστικό παρόν .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η αυταρχική φορομπηχτική, καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που  δίνει εξετάσεις δουλοπρέπειας στους πραιτοριανούς της τρόικας δεν έχει σκοπό να διορθώσει τίποτα παρά μόνο να τιμωρήσει.
          Να τιμωρήσει τους αγρότες που βγαίνουν ανάστατοι στους δρόμους, να επιστρατεύσει κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα αυτονόητα και να επιβάλλει τα «χρηστά ήθη» που παραπέμπουν στον σκοτεινό παρελθόν.
           Είμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας στο Θριάσιο Πεδίο, απέναντι στα έντονα προβλήματα ανεργίας και ανέχειας   που αντιμετωπίζουν.
           Το  ΠΣΕΕΠ  μαζί  με  όλες  τις  παραγωγικές  και  δημιουργικές  δυνάμεις  της  χώρας μας  συμμετέχει  στη  Γενική  Απεργία  την  Τετάρτη  20/02/13  για  να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον και μας ισοπεδώνουν τις ζωές.
           Σας καλούμε να συμμετέχετε σε όλες τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.  Στην Αθήνα η συγκέντρωση μας θα γίνει στις 11:00  π.μ.  οδό  Μάρνη  και  Πατησίων  κάτω από το πανό της Ομοσπονδίας και στη Θεσσαλονίκη στο Εργατικό Κέντρο    και ώρα 10:30.

Συνάδελφοι

           Η μη συμμετοχή μας στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις τους δίνει την ευκαιρία να προσθέτουν νέα βάρη στις πλάτες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20/02/13
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ



Ειδικότερα   οι  εκλογές  θα  γίνουν  στα  εξής  εκλογικά  κέντρα : 
• 18/02/13  στις  ΒΕΑ,  ΒΕΘ  και  ΒΕΕ   από  ώρα  06:00  έως  ώρα 19:00 
• 19/02/13: στις  ΒΕΑ,  ΒΕΘ  και ΒΕΕ   από ώρα  06:00  έως  ώρα  20:00 
• 19/02/13: στη   Χειµάρας  (Μαρούσι)  από ώρα  08:00  έως ώρα 16:00 
Για  να  ψηφίσετε  χρειάζεται  αστυνοµική  ταυτότητα ή υπηρεσιακή  ταυτότητα.

Οι απώλειες μισθών του 2012



Περίπου 412.000 άτομα υπέστησαν μειώσεις το 2012, είτε με νέες συμβάσεις είτε με περικοπή των ωρών και των ημερών εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Συγκεκριμένα:
  1. Επιχειρησιακές συμβάσεις υπέγραψαν 91.020 εργαζόμενοι σε 756 επιχειρήσεις. Οι μειώσεις των μισθών κατά μέσον όρο ήταν 19,2%.
  2. Νέες ατομικές συμβάσεις υπέγραψαν 244.972 εργαζόμενοι σε 68.306 επιχειρήσεις. Οι μειώσεις έφθασαν (μέσος όρος) το 22,1%.
  Μειώσεις μισθών με τη μετατροπή των όρων απασχόλησης υπέστησαν 76.000 άτομα. Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετετράπησαν σε ευέλικτες μορφές εργασίας (μερική ή εκ περιτροπής εργασία).
  Σημειώνεται ότι το 44% των νέων προσλήψεων αφορά ευέλικτες μορφές απασχόλησης και περιορίζεται διαρκώς ο αριθμός όσων απασχολούνται με οκτάωρο.
  Εκτός ελέγχου είναι και η λεγόμενη «μαύρη εργασία». Το 2012 εκτινάχθηκε στο ποσοστό-ρεκόρ του 36,2% (από 25% το 2010). Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 19.083 επιχειρήσεις που απασχολούσαν συνολικά 60.796 άτομα. Από το σύνολο των εργαζομένων 22.006 ήταν ανασφάλιστοι.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έτσι θα μπει το "μαχαίρι" στους μισθούς - Κινδυνεύουν με μειώσεις έως και 30% περίπου 600.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι



 Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού έρχονται μειώσεις μαμούθ στους μισθούς
- Το μνημόνιο ζητά μισθούς Βαλκανικών χωρών στην Ελλάδα
- Τι αλλάζει από τον Απρίλιο στον καθορισμό του κατώτατου μισθού
- Σχεδόν το ένα τρίτο του μισθού τους κινδυνεύουν να χάσουν 600.000 υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των κλαδικών συμβάσεων που έληξαν
- Πόσο τυχαία ήταν η δήλωση του κ. Μέργου για τον "υψηλό" κατώτατο μισθό;
Μάλλον δεν ήταν γκάφα... ούτε καν τυχαίες οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου περί “υψηλού” κατώτατου μισθού στη χώρα μας! Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να το “συμμαζέψει” με διαψεύσεις και διαβεβαιώσεις δια στόματος πρωθυπουργού φαίνεται πως σύντομα θα δούμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα να συρρικνώνονται κι άλλο! 
Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη μέχρι τον Απρίλιο να εφαρμόσει νέο σύστημα για τον καθορισμό των κατώτατων μισθών. Μέχρι τώρα ο κατώτατος μισθός καθοριζόταν από τη ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Από τον Απρίλιο ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από την κυβέρνηση μετά από αξιολόγηση μιας σειράς παραγόντων όπως η ανεργία, η πορεία της οικονομίας κα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τον κατώτατο κισθό μέχρι το 2014 στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 586 ευρώ. Τι γίνεται ομως μετά;
Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ της Κυριακής”, το μνημόνιο ζητεί από την Ελλάδα να προσαρμόσει τους μισθούς στα επίπεδα της Πορτογαλίας και των χωρών της Βαλκανικής και Ανατολικής Ευρώπης.
ΦΩΤΟ από το ΒΗΜΑ της Κυριακής

ΦΩΤΟ από το ΒΗΜΑ της Κυριακής
Την ίδια στιγμή περίπου 600.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν με μειώσεις μισθών έως και 30% καθώς οι κλαδικές συμβάσεις τους έληξαν και η μετενέργειά τους ολοκληρώνεται μέχρι τις 14 Μαίου. Αν έως αυτή την ημερομηνία δεν υπογραφούν- ανανεωθούν οι κλαδικές συμβάσιες τότε οι εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με περικοπές μαμούθ! 
Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι με το νέο νομικό καθεστώς, ακόμη και στην περίπτωση που υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση, αυτή δεν είναι δεσμευτική για τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης που υπέγραψε τη σύμβαση. Πιο απλά, οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας να περιορίσουν τους μισθούς ακόμη και στα επίπεδα του κατώτατου μισθού! 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : Η ΚOΡΥΦΗ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ !...




Να σου πω κάτι για να τελειώνουμε; Χέστηκα και για την κεντροαριστερά και για τη σοσιαλδημοκρατία και το δημοκρατικό σοσιαλισμό. Μια ζωή στην κόψη των εσωκομματικών ισορροπιών και συσχετισμών, στη διάθεση της κάθε ομάδας και της κάθε κλίκας, στην όρεξη του κάθε παράγοντα ή του κάθε οργάνου.
Κουβέντες για βολεμένους και συζητήσεις για χορτάτους. Σοσιαλδημοκρατίες και πράσινα άλογα. Δεν θα λαϊκίσω μιλώντας για την κοινωνία που λιμοκτονεί, για τα μνημόνια, τον πολλαπλασιαστή κι άλλα, που καταναλώνονται εύκολα. Η συζήτηση όμως είναι αλλού, σύντροφοι, κι όλες αυτές οι κουβέντες, είναι κουβέντες του στυλ «σε δουλειά να βρισκόμαστε». Ψάχνουμε να οριοθετήσουμε το χάος, να χωρίσουμε ξανά στα δυο την Ερυθρά θάλασσα, να τραβήξουμε κι άλλες «κόκκινες γραμμές» παραβλέποντας, ότι μετά από τόσο κόκκινο μελάνι που έχει χυθεί αυτή την τελευταία τριετία για να τραβιώνται γραμμές, έχουμε χάσει και την άκρη και το μέτρο.
Πιείτε τον καφέ σας μαζί με τον σύντροφο Κουβέλη, σύντροφοι –αν το επιτρέψει βεβαίως ο κύριος Λυκούδης, όταν καταδεχτεί να διαβάσει την επιστολή σας– πείτε και κανένα καλαμπούρι και μετά ίσια στις κάμερες για τις δηλώσεις. Οι τηλεσχολιαστές θα αδημονούν και τα πάνελ θα ‘ναι έτοιμα να πάρουν φωτιά. Μπορεί να υπάρχουνε και «κάρτες», που ν’ αναπαριστούν φράση φράση τι ειπώθηκε ή μπορεί για χάρη σας να δημιουργήσουν για το κεντρικό δελτίο και animated movie για το πώς καθίσατε ή πώς πιάσατε τα φλιτζάνια. Κι αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε οι άνθρωποι.
Θα το γράψω όπως το αντιλαμβάνομαι κι από ‘κει και πέρα –μεγάλοι άνθρωποι είσαστε– κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Θεός, γιατί ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν γνωρίζω αν έχει κάτι να σας πει διαφωτιστικό, η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη καταλύει αυτή την εποχή σε πεντάστερα.
Ναι, υπάρχει, σύντροφοι, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που δεν εκπροσωπείται σήμερα από τα κόμματα που υπάρχουν. Υπάρχουν δυσαρεστημένοι, απογοητευμένοι, άνθρωποι που επιβιώνουν μετά βίας, άνθρωποι που έχασαν δουλειές, περιουσίες, παιδιά στην ξενιτιά και νέοι χωρίς μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που προβληματίζονται για το αύριο των οικογένειών τους, που αγωνιούν για τις επιχειρήσεις τους, που βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια και το φόβο στη γειτονιά τους. Άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση γιατί θλίβονται για την απαξίωση και την ανημπόρια της πατρίδας τους. 
Δεν χρειάζεται ν’ αναφερθώ σε μια προς μια στις περιπτώσεις, ούτε να επιχειρήσω να δημιουργήσω έναν ατέλειωτο κατάλογο από εν δυνάμει ψηφοφόρους, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν θα ψήφιζε σήμερα κάποια από τα κόμματα που υπάρχουν. Αυτό είναι όμως το ζήτημα; Υπάρχουν διαθέσιμοι ψηφοφόροι ας τους πλησιάσουμε, ας στοχεύσουμε στην ψήφο τους μην  τους «πάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Ρωσία εκτροχιάστηκαν δεξαμενές με θειικό οξύ


аммиак цистерна железная дорога грузовой вагон перевозка утечка

Στο εργοστάσιο επεξεργασίας χαλκού του Σρεντεουράλσκ κοντά στην πόλη Σβερντλόβσκ (Ουράλια) εκτροχιάστηκαν δεξαμενές με θειικό οξύ.
Από το ατύχημα που σημειώθηκε στην εσωτερική σιδηροδρομική γραμμή του εργοστασίου, το υγρό χύθηκε σε έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων περίπου. Στο εκτροχιασμένο συρμό υπήρχαν 12 δεξαμενές με θειικό οξύ.
«Δεν απειλούνται οικισμοί, διότι ο πλησιέστερος βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ από το σημείο του περιστατικού», δήλωσε εκπρόσωπος των Αρχών.
Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την εξουδετέρωση του οξέος. Το προσωπικό δεν απομακρύνθηκε από το εργοστάσιο, το οποίο συνέχισε τη λειτουργία του. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru