Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟΣ "ΈΝΟΧΟΣ" Με Α-235 «Samoliot-Μ» κτύπησαν τον μετεωρίτη;




Μια δεύτερη εκδοχή για το σύστημα που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι για να καταρρίψουν τον μετεωρίτη (έστω και αν υπήρξε μια αδέξια προσπάθεια διάψευσης του γεγονότος προκειμένου να μην αποκαλυφθούν οι δυνατότητες του ρωσικού συστήματος στρατηγικής αεράμυνας) έρχεται από την Μόσχα: Μπορεί το σύστημα που κτύπησε τον μετεωρίτη και τον διέλυσε σε μικρά κομμάτια να ήταν το μεγάλου βεληνεκούς αντιβαλλιστικό, «Gazelle», το οποίο βρίσκεται περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής της Μόσχας, όπως αποκάλυωε η εφημερίδα"Izvestia" .
Στο σύστημα είναι ενταγμένο στο Σώμα Αεροδιαστημικής Άμυνας  κωδικός του είναι Α-235 «Samoliot-Μ» και φαίνεται ως πιθανότερος "εκτελεστής" του μετεωρίτη από το S-400. Το σύστημα είναι ήδη σε λειτουργία αν και τελικές δοκιμές αποδοχής θα γίνουν στο τέλος της ανοιξης ή στην αρχή του φθινοπώρου.
Οι εργασίες για την ανάπτυξη τoυ συστήματος «Samoliot-Μ» ξεκίνησαν το 1997. Το 2011 διενεργήθηκαν οι πρώτες δοκιμές στο πολύγωνο – πεδίο δοκιμών «Sary-Shagan». Οι «Γαζέλες» θα είναι από τα βασικά όπλα του ρωσικού Σώματος Αεροδιαστημικής Αμυνας, μαζί με το αντιβαλλιστικό σύστημα Α-135, που βρίσκεται σήμερα σε υπηρεσία.
Το νέο σύστημα, «Samoliot-Μ», που αναπτύχθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο «Novator» στο Αικατερινμπούργκ, εκτελεί διαφορετικές αποστολές από τα γνωστά αντιαεροπορικά – αντιπυραυλικά συστήματα S-400 «Triumph» και το προηγμένο S-500 «Prometei» (Προμηθέας).
Έχει μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης σε ύψος (μέχρι 30 χιλιόμετρα υψόμετρο) και σε βεληνεκές (έως 100 χλμ).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΟΥ, 1949 Το Σκάνδαλο των Καυσίμων και η καταδίκη ενός Υπουργού




Υπόθεση Χατζηπάνου: Γνωστή και ως Σκάνδαλο των Καυσίμων, που έστειλε έναν υπουργό στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και τελικά στην καταδίκη.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1949 κι ενώ η Ελλάδα βίωνε την τελική φάση του Εμφυλίου Πολέμου με τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Εθνικού Στρατού στον Γράμμο και το Βίτσι κατά των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών προκήρυξε μειοδοτικό διαγωνισμό για τη μεταφορά καυσίμων ανά την επικράτεια.
Επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών ήταν ο Πάνος (Παναγιώτης) Χατζηπάνος, 62 ετών, στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος (της "Nέας Δημοκρατίας" της εποχής), που εκλεγόταν βουλευτής Ευβοίας συνεχώς από το 1926. Πρωθυπουργός, ο βετεράνος τραπεζίτης Αλέξανδρος Διομήδης, που ανήκε στον φιλελεύθερο πολιτικό χώρο και προΐστατο κυβέρνησης συνασπισμού, την οποία αποτελούσαν πολιτικοί του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Κωνσταντίνο Τσαλδάρη και Φιλελευθέρων με αρχηγό τον Σοφοκλή Βενιζέλο. Ο Χατζηπάνος, εκτός από την πολιτική, ασχολούνταν και με τα γράμματα. Έγραψε την ιστορική μελέτη Φραγκοκρατία εν Ευβοία, το ενθύμημα Ιστορία του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού (Μασόνος ο ίδιος) και τα θεατρικά έργα Ήταν Μοιραίο, Αγριολούλουδο και Τ’ Αγκάθια.
Ανάμεσα στους μειοδότες του διαγωνισμού για τη μεταφορά των καυσίμων στη Θήβα, το Αγρίνιο, την Πάτρα και την Τρίπολη ήταν και ο Βασίλειος Γ. Σκόπας, υπάλληλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Απόφαση 77.408/30.7.1949). Ο ίδιος δεν είχε βυτιοφόρο, αλλά συνεταιρίστηκε με τον αυτοκινητιστή Γεώργιο Πρεπέ. Στην ετερόρρυθμο εταιρεία που συνέστησε Σκόπας και Σία με συμβολαιογραφικό έγγραφο στις 17 Σεπτεμβρίου 1949, ομόρρυθμοι εταίροι ήταν ο ίδιος και η Όλγα Κυριαζοπούλου και ετερόρρυθμος εταίρος ο Γεώργιος Πρεπές. Σκοπός της εταιρείας ήταν η μεταφορά δια ξηράς και θαλάσσης προσώπων και πραγμάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΔΕΗ: Προς Παραίτηση τα Διοικητικά Συμβούλια των Θυγατρικών της




Τις παραιτήσεις των μελών των διοικητικών συμβουλίων των θυγατρικών εταιριών της ΔΕΗ ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αρ. Ζερβός.
Όχι επειδή συνέβη κάτι ύποπτο αλλά λόγω εντολών που έλαβε από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Α. Παπαγεωργίου με βάση την κυβερνητική απόφαση να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα στις ΔΕΚΟ.
Έτσι, πηγές αναφέρουν ότι αλλάζουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), πλην του διευθύνοντος συμβούλου, ίσως και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφορών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).
Επίσης σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» Γ. Τσιπουρίδη, του οποίου η σύμβαση έχει λήξει, ενώ αλλαγές αναμένονται και σε ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ.
(από την εφημερίδα "Ημερησία") 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Το Facebook μπορεί να ζητά από χρήστες την πραγματική τους ταυτότητα




Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει το δικαίωμα να αξιώνει από τους χρήστες του να δίνουν την πραγματική τους ταυτότητα, σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, παρά το ότι οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υπεράσπιση των προσωπικών δεδομένων ήθελαν να υποχρεώσουν τον ιστότοπο να ανέχεται την χρήση ψευδωνύμων.
Το Facebook ζητεί, κατά την δημιουργία ενός λογαριασμού, οι χρήστες να δίνουν το πραγματικό τους επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλλο.
Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναστείλει τη λειτουργία ενός λογαριασμού αν αντιληφθεί ότι ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ανακριβή, εφόσον ο χρήστης δεν εμφανίσει μια επίσημη ταυτότητα με την οποία να αποδεικνύει ότι δεν δήλωσε ψευδή στοιχεία.
Στηριζόμενο στους θεσπισμένους κανόνες που ισχύουν στη Γερμανία για το θέμα αυτό, το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είχε δώσει εντολή στο Facebook να σταματήσει να αξιώνει τις πληροφορίες αυτές και να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών εκείνων που είχαν δώσει ψευδή στοιχεία.
Το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε απειλήσει μάλιστα το Facebook με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών αυτών.
Το Facebook προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων αυτών του Γραφείου και το διοικητικό δικαστήριο του Σλέσβιχ δικαίωσε τον ιστότοπο σε απόφαση που εξέδωσε χθες, αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο αξιωματούχος του γραφείου προστασίας δεδομένων του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Τίλο Βάιχερτ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι θα φέρει την υπόθεση ενώπιον του εφετείου του κρατιδίου.
Η επιχειρηματολογία του διοικητικού δικαστηρίου με την οποία δικαιώθηκε το Facebook είναι κάτι «περισσότερο από εξωφρενική», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημείωσε ότι τα δεδομένα λαμβάνονται στην Γερμανία και η επεξεργασία τους γίνεται στις ΗΠΑ κι όχι από την ιρλανδική θυγατρική του. 
ΠΗΓΗ:zougla.g

Ραντεβού με τον Αστεροειδή




Η πτώση του μετεωρίτη στα Ουράλια και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή, πράγμα πρωτόγνωρο στην καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου, προκαλεί ήδη αντιδράσεις και ανακλαστικά που φθάνουν μέχρι και την παραφιλολογία.

Ήδη, κομμάτια του μετεωρίτη πωλούνται παράνομα από ρωσικές ιστοσελίδες για 500 ρούβλια έκαστο, έστω και εάν οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τον πληθυσμό πώς δεν πρέπει να έλθει σε επαφή με τα θραύσματα λόγω κινδύνου τοξικής μόλυνσης.

Εντούτοις, ο συνδυασμός της βροχής μετεωριτών και της εγγύτατης προς τη Γη τροχιάς του αστεροειδούς 2012 DA14 που στις 21:24 – ώρα Ελλάδος, έφτασε στο πλησιέστερο προς τον πλανήτη μας σημείο, 27.000 χιλιόμετρα, προκάλεσε δέος αν όχι φόβο και ενεργοποίησε θεωρίες καταστροφής που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί.


(H εικόνα που έδωσε η NASA στη δημοσιότητα 50 λεπτά μετά από την πλησιέστερη προσέγγιση του αστεροειδούς στη Γη, όπως απαθανατίστηκε από τηλεσκόπιο στην Αυστραλία)
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι,


Στις 18 και 19 Φεβρουαρίου καλούμαστε όλοι μας να εκλέξουμε εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ των ΕΛΠΕ και να κρίνουμε τον διοικητικό απολογισμό του σωματείου μας για το έτος 2012.

Μετά από συνεδρίαση της ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ. αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η συνεργασία σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ ΕΛΠΕ με σκοπό  την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ των ΕΛΠΕ


Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλα τα μέλη και τους φιλους της να στηρίξουν τους υποψήφιους  του κοινού ψηφοδελτίου με την ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ ΕΛΠΕ και να ψηφίσουν ΝΑΙ στον διοικητικό και ΝΑΙ στον οικονομικό απολογισμό για το έτος 2012


Συνάδελφοι να είστε σίγουροι ότι η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ είναι αρωγός στα προβλήματα σας και θα αγωνίζεται πάντα για τα δικαιώματα σας ειλικρινά και υπεύθυνα.



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ



Κύριε Πρόεδρε
Όπως είναι γνωστό, δυο (2) από τα συνολικά έντεκα (11) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, έτσι ακριβώς όπως προβλέπεται από τα άρθρα 8 και 9 του καταστατικού της εταιρείας «Όργανα Διοίκησης, Σύνθεση και θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου».
Τα δύο αυτά μέλη -σύμφωνα με την παράγραφο 2β του άρθρου 9 «Σύνθεση και θητεία του Διοικητικού συμβουλίου» του καταστατικού- εκλέγονται με άμεση και καθολική ψηφοφορία από το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας.

Κύριε πρόεδρε

Η σημερινή θητεία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε., συναδέλφων Γιάννη Καραβασίλη και Ευάγγελου Μπουζούλα, λήγει στις 28-2-2013 και επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως προετοιμασία για την πραγματοποίηση των εκλογών, δυστυχώς είναι βέβαιο ότι από 1-3-2013 οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν εκπροσώπηση στο ΔΣ της εταιρείας, την ώρα μάλιστα που είναι ανοιχτά μείζονος σημασίας θέματα, όπως αυτό των αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης παγίων (σενάρια μικρής ΔΕΗ).
Κύριε πρόεδρε
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, που είναι η πολυπληθέστερη Συνδικαλιστική Οργάνωση στη μητρική ΔΕΗ και εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους, αιτεί να μας ενημερώσετε για τους λόγους που καθυστερεί η διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων των εργαζομένων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχει και η Διοίκηση της εταιρείας, με απώτερο στόχο τον αποκλεισμό των εργαζομένων από τις διαδικασίες, έτσι ώστε να μην γνωρίζουν τα θέματα και τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε.
Επειδή προφανώς η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου που ορίζει ότι «η μη εκλογή ή η μη έγκαιρη συμπλήρωση από οποιαδήποτε αιτία, εκπροσώπων των εργαζομένων ή των εκπροσώπων της ΟΚΕ μέσα στην προθεσμία των δυο (2) μηνών από την ειδοποίηση των φορέων, δεν παρακωλύει την συγκρότηση και την λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς αυτά τα μέλη» σας καλύπτει καταστατικά, εμείς επισημαίνουμε ότι ως Πρόεδρος & Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. έχετε ταυτόχρονα και ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους. Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη την άμεση κινητοποίησή σας τόσο ως προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας των εκλογών όσο και ως προς την ενημέρωση που ζητάμε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα προβούμε σε κάθε ενδεδειγμένη συνδικαλιστική δράση και ένδικο μέσο.
     Τέλος, καλούμε τη ΓΣΕΕ να ορίσει τον εκπρόσωπο της ΟΚΕ για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. 
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

Έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή του Καστελλόριζου



Αντιμέτωπη με οδυνηρά τετελεσμένα σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου κινδυνεύει να βρεθεί την προσεχή άνοιξη η χώρα μας εξ αιτίας της αδράνειας...

και των εγκληματικών χειρισμών και παραλείψεων του παραπαίοντος πολιτικού συστήματος, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε έρευνες για αναζήτηση υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της εν λόγω περιοχής.

Το ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την άκρως επικίνδυνη κατεύθυνση η Άγκυρα το έκανε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2012 – δηλαδή εν μέσω της ελληνικής προεκλογικής (και ασταθούς οικονομικά και πολιτικά) περιόδου. Τότε, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν χάρτες με θαλάσσιες περιοχές εντός της ελληνικής ΑΟΖ νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, οι οποίες παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου TPAO. Σε αυτές ακριβώς τις περιοχές, όπως διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα σε τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξη ερευνών την προσεχή άνοιξη!

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τον Απρίλιο του 2012, όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας προχώρησε στη δημοσίευση των χαρτών, το καταρρέον ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχοντας κατά νου μόνο τη διάσωσή του στις επερχόμενες εκλογές (τις οποίες κέρδισε με ψεύτικες υποσχέσεις και απειλές περί χρεοκοπίας), δεν έδωσε καμία προσοχή στην τουρκική κίνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοσίευση των τουρκικών χαρτών δεν τράβηξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την προσοχή από την προεκλογική αντιπαράθεση.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ασυγχώρητη και επικίνδυνη ιστορική αμνησία των πολιτικών δυνάμεων (και της ελληνικής κοινωνίας), καθώς δεν θα έπρεπε να έχει λησμονηθεί ότι η οδυνηρή ελληνοτουρκική «περιπέτεια» με τις αλλεπάλληλες διεκδικήσεις και εντάσεις είχε αρχίσει το 1973, όταν πάλι στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν δημοσιευτεί ανάλογοι χάρτες με περιοχές για έρευνες βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.
Είχαν προαναγγελθεί
Η έλλειψη προσοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος γύρω από αυτήν την υπόθεση μπορεί να χαρακτηριστεί εγκληματική, αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι τουρκικές κινήσεις είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί έναν χρόνο νωρίτερα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ



Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 20 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
«Μόνος δρόμος για να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους είναι η μαζική συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μόνο με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας μπορούμε να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες πολιτικές τους που καθημερινά δημιουργούν νέα ανθρώπινα θύματα», αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Με το ευρώ καλύτερα…


image

Κινούμαι με τη μοτοσυκλέτα προς Ερμού και σταματώ για βενζίνη
- Καλημέρα, πόσο το λίτρο η απλή αμόλυβη σήμερα;
- 590 δραχμές
- Τι πράγμα;
- Με συγχωρείτε έκανα λάθος στην τιμή.1,73 euro εννοούσα
- Πες το ρε φίλε και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό…
- Πόσο να βάλω;
- Φουλαρέ το!
Πληρώνω,βάζω μπροστά, αφήνω συμπλέκτη, ανοίγω το γκάζι και φθάνω Ερμού. Παρκάρω και μπαίνω στο φούρνο να τσιμπήσω κάτι.
- Μια τυρόπιτα παρακαλώ;
- 510 δραχμές
- Πως; Θα πάρω όλο το ταψί;
- Έκανα λάθος. 1,50 euro εννοούσα.
- Τώρα μάλιστα. Βάλε μου δύο!
Τρώγοντας κάνω μάτι σε επώνυμη βιτρίνα με παπούτσια. Ζαχαρώνω ένα ζευγάρι καστόρι. Χωρίς δεύτερη κουβέντα μπαίνω μέσα και τα δοκιμάζω.
- Σας πάνε πολύ, μου κάνει ένας ξεραγκιανός πωλητής που μόνο τσιμπούκι δεν μου χει πάρει ακόμη
- Πόσο έχουν;
- 56.000 δραχμές
- Αδελφέ για τα παπούτσια σε ρώτησα. Όχι για να γίνω μέτοχος στο μαγαζί.
- Χίλια συγνώμη. Από το πρωί κάνω λάθη, δικαιολογείται. 165 euro ήθελα να πω.
- Είπα και γω. Θα τα πάρω.
Λίγο πριν γυρίσω σπίτι σταματώ στη Μιλιώνη για καφέ. Αράζω το βασανισμένο μου κορμί στην καρέκλα και παραγγέλνω ένα μέτριο φρέντο εσπρέσσο. Μετά από λίγο ο σερβιτόρος τον αφήνει στο τραπέζι και ζητάει να πληρωθεί
- 1360 δραχμές παρακαλώ
- Τι έκανε λέει. Πέρα από το καφέ θα πληρώσω και το μπανιστήρι που κάνω στο πεζόδρομο;
- Έχετε δίκιο. Mea culpa, μου κάνει λατινοθρεμμένα. 4 euro παρακαλώ…
Γυρίζω σπίτι και πετυχαίνω την κυρά μου στην είσοδο της πολυκατοικίας να προσπαθεί να δαμάσει ένα καρότσι παραφορτωμένο με κάθε λογής φρούτα και λαχανικά.
- Σταμάτα να με κοιτάς σα χάνος και έλα να με βοηθήσεις με αυτό το διάολο, μου κάνει με παράπονο
- Έγινε πραξικόπημα ή επιστράτευση και πήρες τόσα πολλά;
- Αχ αυτά τα αστεία σου…
- Πολλά αγγούρια βλέπω. Θέλουμε τόσα;
- Θα σου λεγα τώρα κάτι…
- Σοβαρά τώρα. Πολλά δεν είναι;
- Τα τρώνε τα παιδιά σου. Τελείωνε. Προχώρα…
- Και αν επιτρέπεται πόσο πήγε ο παράς;
- 14.000 δραχμές
- Πόσο;
- Αχ βρε Λούη έκανα λάθος. Νομίζεις ότι μου χει μείνει μυαλό με τόσες σκοτούρες; 41 euro εννοούσα
- Βρε πουλάκι μου πρόσεχε λίγο. Μου κοψες το αίμα.
- Τι βλέπω; Ψωνίσαμε, ψωνίσαμε; μου κάνει
- Κάτι παπούτσια πήρα μωρέ…
- Είχες λεφτά;
- Πληρώθηκα σήμερα
- Αλήθεια;
- 632 euro παρακαλώ!
- Λίγα δεν είναι;
- Μα τι λες τώρα! Ξέρεις τι είναι 632 euro;
- Τι είναι;
- 215.000 δραχμές
- Τόσα πολλά;
- Εμ!
- Για δες…
- Γυναίκα στο χω πει καιρό τώρα αλλά δεν θες να το καταλάβεις
- Τι πράγμα;
- Με το ευρώ καλύτερα… Με το ευρώ καλύτερα… 
ΠΗΓΗ:5manarmy.wordpress.com