Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σύμφωνα με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή Ο Στουρνάρας επιβεβαιώνει την φορολογική ασυλία των βουλευτών



Την φορολογική ασυλία που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι βουλευτές επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο υπουργός περιγράφει τον περίπλοκο τρόπο φορολόγησης των εθνοπατέρων μέσω του οποίου το 65%-75% των βουλευτικών εισοδημάτων παραμένουν αφορολόγητα!
Την αποκάλυψη είχε κάνει το protothema.gr τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας την εγκύκλιο - «δώρο» στους
βουλευτές που είχε εκδώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την οποία ένας μισθωτός των 18.000 ευρώ ετησίως πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον βουλευτή που έλαβε 85.000 ευρώ!
Η εφαρμογή της εγκυκλίου «αποτυπώνεται» στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα:
- Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) εμφανίζει συνολικά εισοδήματα από την βουλευτική του ιδιότητα ύψους 87.866 ευρώ, εκ των οποίων φορολογήθηκαν μόνο τα 27.305 ευρώ.
- Η κυρία Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει 66.493 ευρώ ως αφορολόγητο ποσό και 18.397 ευρώ ως φορολογητέο
- Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 115.099 ευρώ, εκ των οποίων τα 86.378 ευρώ ήταν αφορολόγητα!
- Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 91.142 ευρώ, εκ των οποίων τα 64.986 ευρώ ήταν αφορολόγητα
- Το ίδιο και ο κ. Κώστας Καραμανλής: συνολικά βουλευτικά εισοδήματα 93.525 ευρώ, από τα οποία τα 63.742 ευρώ «μαύρα»
Πώς όμως γίνεται αυτό; Όπως παραδέχονται ορισμένοι πρώην βουλευτές στην πραγματικότητα φορολογείται μόνο ένα μέρος της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης και παραμένουν αφορολόγητα όλα τα επιδόματα, η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και οι κρατήσεις υπέρ κόμματος. 
Μόνο τα επιδόματα, οι ατέλειες και η συμμετοχή στις επιτροπές ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 5.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή. Δηλαδή, 60.000 ευρώ «μαύρα» το χρόνο στα οποία προστίθενται ένα ποσοστό περί το 25% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης καθώς και το ποσό που πηγαίνει απευθείας στο κόμμα! 
ΠΗΓΗ:.protothema.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες χάρη στον ΓΑΠ



Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν άραγε ότι το δικαίωμα να είναι «δωρητές» οργάνων χάνεται και τη… θέση του παίρνει νόμος που υποχρεώνει όλους να είναι πλέον «δότες» οργάνων;
Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες χάρη στον ΓΑΠ Το δικαίωμα της προσφοράς γίνεται υποχρέωση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο κινδύνους εγκυμονεί.
Μέχρι τώρα, η λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση.
Τη δε αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, κάτι που συμβαίνει εξάλλου και παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) , η αφαίρεση οργάνων θα πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης» που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια.
Παραχωρείται έτσι, το δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες. 
Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος δεν επιθυμεί τον τεμαχισμό του, θα πρέπει να έχει προλάβει να εκφράσει με νόμιμες διαδικασίες την αντίθεσή του, αν και εφόσον έχει πρώτα ενημερωθεί, για ένα νόμο τόσο σοβαρό που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα εν τω μέσω μιας κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Έναν νόμο που «βιάστηκε» να προωθήσει κακήν κακώς ο τότε υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στις 16 Ιουνίου 2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, μεταξύ Μνημονίου και Μεσοπρόθεσμου, κι ενόσω όλη η Ελλάδα περίμενε να δει αν ο πρωθυπουργός της παραιτείται ή όχι. Στις 16 Ιουνίου, ανήμερα των γενεθλίων του, ο τότε πρωθυπουργός βιάστηκε κάνει ένα ακόμα δώρο στον ελληνικό λαό…
Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν το νόμο;
Πώς εξασφαλίζεται η έγκαιρη ενημέρωση των ιατρών ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα όπως είναι το έγκυρο της υπογραφής και πόσοι συγγενείς θα είναι σε θέση να χειριστούν ταυτόχρονα το χαμό του ανθρώπου τους και την αγωνία να γίνει σεβαστή η επιθυμία του θανόντα; 
ΠΗΓΗ:news24gr.blogspot.gr

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ




Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την προκλητική νέα δικαστική απόφαση της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζεται παράνομη η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΜ.
Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι με δικαστικές αυταρχικές και αντισυνταγματικές διατάξεις και συμπεριφορές δεν αντιμετωπίζονται και δεν λύνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζόμενων και των πολιτών, απεναντίας γιγαντώνονται, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
Καλούμε την κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να διαγράψουν οποιαδήποτε άλλη αντιδημοκρατική σκέψη και:
Να συγκαλέσουν ΑΜΕΣΑ ΣΎΣΚΕΨΗ με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ, της ΠΟΣ και των Σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ώστε στο πλαίσιο ενός ουσιαστικού διαλόγου και φυσικά με επίκεντρο τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ να βρεθεί λύση στα σοβαρά, ισοπεδωτικά και αντιφατικά προβλήματα που δημιουργεί το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο της λιτότητας και των περικοπών.
Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιβεβαίωση της ρήσης «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ηλεκτρονικό παράβολο και online ΔΟΥ στην υπηρεσία των πολιτών




Παρελθόν αποτελεί η αρμόδια ΔΟΥ για κάθε φορολογούμενο. Έρχονται οι συναλλαγές με όλες τις ΔΟΥ από το σπίτι σας και με ένα... κλικ. Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ
Με το νέο ΤΑΧΙS εγκαταλείπεται η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ και οι φορολογούμενοι θα  μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ. 
Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Ήδη, το νέο σύστημα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία πιλοτικά στη ΔΟΥ Κορίνθου, με στόχο την ένταξη σε αυτό όλων των ΔΟΥ της Επικράτειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.
"Το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου", αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφερόμενος εξάλλου, στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενημερώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:
* Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.
* Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.
* Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.
* Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.
* Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.
* Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.
Όσον αφορά το συντελεστή ΦΠΑ, ο κ. Μαυραγάνης γνωστοποιεία ότι "ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα".
Τέλος, για την αποκατάσταση των ομολογιούχων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει ότι το θέμα "εξετάζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις". 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Καρχιμάκης: Υπέρογκο δάνειο σε πρώην υπουργό της ΝΔ με επιτόκιο 1,25%


Καρχιμάκης: Υπέρογκο δάνειο σε πρώην υπουργό της ΝΔ με επιτόκιο 1,25%
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πως το δάνειο χορηγήθηκε με επιτόκιο 1,25% και δυνατότητα αποπληρωμής σε 111 μήνες.
Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, το 2009 ο πρώην υπουργός της ΝΔ πήρε έγκριση για δάνειο πάνω από 1 εκατ. ευρώ «προκειμένου να αναπτύξει και να μεγεθύνει τις κτηματομεσιτικές του ικανότητες και τις επιχειρηματικές του επιδιώξεις εκ του ασφαλούς με εκχώρηση εγγύησης άλλο ακίνητο που είχε εκμισθώσει σε άλλη τράπεζα».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:
«Υπέρογκο δάνειο το 2009 πάνω απο 1 εκατ. ευρώ σε πρώην υπουργό της ΝΔ από την proton bank με 1,25% επιτόκιο συν 0,6 εισφορά του ν.128/75 και αποπληρωμή σε 111 μήνες.
Ποιος πρώην υπουργός της ΝΔ αρχές του 2009 πήρε έγκριση πάνω απο 1 εκατ. ευρώ περίπου από την Proton bank με αποπληρωμή σε 111 μήνες και με το σκανδαλώδες επιτόκιο 1,25% προκειμένου να αναπτύξει και να μεγεθύνει τις κτηματομεσιτικές του ικανότητες και τις επιχειρηματικές του επιδιώξεις εκ του ασφαλούς με εκχώρηση εγγύησης άλλο ακίνητο που είχε εκμισθώσει σε άλλη τράπεζα.
Κύριε κεντρικέ τραπεζίτη,
Θα μπορούσε άραγε ένας κοινός και επιβαρυμένος θνητός να δανειοδοτηθεί με τέτοιους σκανδαλώδεις όρους;
Τι γνώμη λοιπόν έχετε για τα δάνεια αυτά;
Είχαν υποπέσει άραγε στην αντίληψη σας;». 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Επβεβαιώνει το Ισραήλ την είδηση για έκρηξη σε πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν



Ισραηλινές πηγές επιβεβαίωσαν ότι στο μυστικό ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Φόρντοου σημειώθηκε έκρηξη, γράφει η βρετανική εφημερίδα Times, επικαλούμενη πηγές στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.
Οι ισραηλινές πηγές ανέφεραν επίσης ότι δεν διαθέτουν στοιχεία για τα αίτια της έκρηξης, και δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το συμβάν στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου οφείλεται σε σαμποτάζ.
 Οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες ότι στην περιοχή Φόρντοου την ημέρα της έκρηξης είχαν εντοπιστεί αεροσκάφη της  Αεροπορίας του Ισραήλ. Η ιρανική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με την έκρηξη.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr  

Νέα επίθεση ισλαμιστών σε αγωγό φυσικού αερίου




Δύο φρουροί ενός αγωγού φυσικού αερίου σκοτώθηκαν και ακόμη επτά τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον του καταυλισμού τους στην Ντζεμπάχια, στην περιοχή Μπούιρα της Αλγερίας, 125 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.
Οι φρουροί που έχασαν τη ζωή τους ανήκαν σε μια ομάδα που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια και την επίβλεψη του αγωγού που μεταφέρει φυσικό αέριο στη βόρεια Αλγερία από την εγκατάσταση φυσικού αερίου του Χάσι Ρμελ στη Σαχάρα, επεσήμαναν οι κάτοικοι.
Ο αλγερινός στρατός έχει ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή για να βρει τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Το συμβάν αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται στην Αλγερία μετά την επίθεση ισλαμιστών εναντίον του συγκροτήματος φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας και την κρίση ομηρίας που ακολούθησε.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΗ: Ενημέρωση και Υποβολή Αιτήσεων για το ΚΟΤ με Πολύ Απλές Διαδικασίες




Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε: 
- Άτομα με χαμηλό εισόδημα
- Τρίτεκνους
- Μακροχρόνια άνεργους
- Άτομα με αναπηρία και σε
- Άτομα που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη
Εύκολα και γρήγορα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-9298000 (με αστική χρέωση) ή μέσω της ιστοσελίδας dei. gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις κατηγορίες δικαιούχων και τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΚΟΤ, καθώς επίσης να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.
Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί συνεχώς:
Δευτέρα έως Παρασκευή : 7πμ-10μμ
Σάββατο : 7πμ- 3μμ
Οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές, που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι:
1. Τα στοιχεία του λογαριασμού τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό λογαριασμού).
2. Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι).
3. Πέραν των ανωτέρω στοιχείων, στην περίπτωση ασθενών που χρειάζονται κατ΄οίκον μηχανική υποστήριξη θα πρέπει να γνωστοποιούν-δηλώνουν, με βάση τις διατάξεις του Ν. 1599/1986, τον ΑΜΚΑ τους, τον ασφαλιστικό τους φορέα και τον αριθμό πρωτοκόλλου της βεβαίωσης με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη της κατ΄οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του ασθενούς από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγονται οι δικαιούχοι.
Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζεται η γνωστοποίηση στοιχείων αντίστοιχης βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις αυτές δεν προσκομίζονται στη ΔΕΗ αλλά παραμένουν στην κατοχή των δικαιούχων.
Αναλυτικά οι όροι και προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπως και πίνακας χρήσιμων ερωτήσεων και απαντήσεων παρέχονται στη διεύθυνση:
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31170&nt=19&lang=1 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Kατατέθηκε το ν/σ που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι το 50% του βασικού μισθού άμεσα



Ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο (50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση), ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, σειρά ζητημάτων που αφορούν στους όρους συνταξιοδότησης εργαζομένων από το Δημόσιο, αλλά και ρυθμίσεις σχετικά με τις αδρανείς καταθέσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο νομοσχεδίου που έδωσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που δόθηκε σε διαβούλευση από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, φέρει τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».
Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «η ανάγκη για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που υφίστανται στο κράτος, καθώς και στις σχέσεις του με τους πολίτες, είναι επιτακτική. Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης και πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το (παραπάνω) σχέδιο νόμου. Πρόκειται για νομοθετική πρωτοβουλία, οι διατάξεις της οποίας, μεταξύ άλλων διευκολύνουν, αλλά και ανακουφίζουν συμπολίτες μας μέσω της επί τα βελτίω τροποποίησης ρυθμίσεων της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, ενδυναμώνουν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσω της ενίσχυσης των δυνατοτήτων του πλαισίου δημοσιονομικών ελέγχων, και διαμορφώνουν διαύλους στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης ως απόρροια του εκσυγχρονισμού του πλαισίου που διέπει τις αδρανείς καταθέσεις».
Ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων:
Α.
- Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο (50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση), ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, και το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη καταβολής της κανονιζόμενης σύνταξης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ" ΕΣΡ: Απαγόρευσε τα τηλε-ρεπορτάζ για φτωχούς!




Μια απίστευτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ... μετάδοση εικόνων απο την τηλεόραση ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάστασης εξαθλίωσης και φτώχειας λόγω των Μνημονίων, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης!
Το ερώτημα είναι αν θα πάψει να υπάρχει η φτώχεια και η εξαθλίωση επειδή δεν θα μεταδίδει τέτοιες εικόνες η τηλεόραση. Σε τελική ανάλυση υπάρχει και το διαδίκτυο για να ενημερώνονται οι Έλληνες.
Ας δούμε ολόκληρη την πρωτοφανή απόφαση:
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:
α) Το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το οποίο ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.
β) Το άρθρο 11 παρ. 1 του Π.Δ. 77/2003, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του και ο φερόμενος ως δράστης δεν πρέπει να αναφέρεται με απαξιωτικούς για το πρόσωπό του χαρακτηρισμούς.
γ) Το άρθρο 8 παρ. 2 του Ν. 3090/2002, κατά το οποίο η μετάδοση από την τηλεόραση των προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών απαγορεύεται.
δ) Το άρθρο 2 στοιχ. β του Ν. 2472/1997, κατά το οποίο ειδικά για σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 3, παρ. 2, εδαφ. β αυτού του νόμου, με διάταξη του αρμοδίου εισαγγελέα ενώ η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωση της πολιτείας για τον κολασμό των παρανόμων αδικημάτων.
ε) Το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000, κατά το οποίο το ΕΣΡ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του μπορεί να απευθύνει σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή αρχή υποδείξεις.
στ) Το υπ' αριθ. πρωτ 157/10.01.2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ




Oι αδιέξοδες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας ,της ύφεσης και της ανεργίας θα αποτελέσουν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη διάσκεψη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που πραγματοποιείται σήμερα στη Μαδρίτη με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας της ΣΕΣ.
Στη διάσκεψη στην οποία μετέχει  η ΓΣΕΕ με τον πρόεδρό της  Γ.Παναγόπουλο,
θα τεθούν επί τάπητος οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα κράτη μέλη  λόγω των υφεσιακών πολιτικών της λιτότητας οι οποίες ευθύνονται για
την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας αλλά και τις ευέλικτες και επισφαλείς μορφές απασχόλησης με δεδομένο το γεγονός ότι 26 εκ ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται χωρίς δουλειά και εισόδημα.
Βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων είναι και ο τρόπος με τον οποίο οι κοινωνικοί φορείς στο πλαίσιο των περιορισμών της νέας οικονομικής διακυβέρνησης θα διατηρήσουν την αυτονομία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συστημάτων διαμόρφωσης των μισθών(συλλογικές συμβάσεις εργασίας).
Στη διάσκεψη της Μαδρίτης μετέχουν εκτός από εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απ΄ όλη την Ευρώπη και αξιωματούχοι από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όπως οι κύριοι Μάρτιν Σούλτς και Όλι Ρεν.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος θα συμμετάσχει και στο τραπέζι διαλόγου με τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν και με θέμα την αδιέξοδη και αναποτελεσματική διακυβέρνηση η οποία δεν παράγει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Οι Συνομοσπονδίες της Ε.Ε συζητούν ,αναζητούν και απαιτούν πανευρωπαϊκή αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική ως τη μόνη αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης και των αδιεξόδων της.  
ΠΗΓΗ:gsee.gr

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ?...



Τι προτιμούμε; Να διατηρήσουμε την εναπομείνασα κόμη μας ή να διακινδυνεύσουμε ολοσχερή αποψίλωση ; Αν επιθυμούμε το πρώτο, υποχρεωτικά θα λουστούμε μεταφυσικές θεωρίες. Μας ψεκάζουν. Όχι ;
Αν όχι, πώς συμβαίνει -ανάδελφοι εμείς μεταξύ των «27»- να αποδεχόμαστε πως οι κανόνες και η μεθοδολογία αποτίμησης του δημοσίου ελλείμματος ανήκουν στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης και όχι της Eurostat ;
Αν όχι, γιατί εγκαλούμε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατά δημόσια παραδοχή της Κομισιόν μέτρησε με αξιόπιστο τρόπο το τεχνηέντως ξεφουσκωμένο έλλειμμα δια χειρός Ελλήνων αλχημιστών ;
Αν όχι, γιατί δεν εγκαλείται και η παρούσα κυβέρνηση, η οποία με παραδεκτό ποσοστό ελλείμματος το 15,6% για το 2009 μετρά μέχρι και σήμερα τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής εξυγίανσης ;
Αν όχι, γιατί θεωρούμε πως οι αγορές χρήματος που αποδεδειγμένα λειτουργούν με τον κυνισμό του... άτεγκτου κερδοσκόπου είχαν ανάγκη το «άλλοθι Γεωργίου» για να μας κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα του δανεισμού ; Και γιατί άνευ Ιρλανδού, Πορτογάλου και Κύπριου Γεωργίου συμπεριφέρθηκαν ομοίως σε Δουβλίνο, Λισαβόνα, οσονούπω και στη Λευκωσία ;
Αν όχι, πώς συμβαίνει να θεωρούμε λογική τη χρονική αντιμετάθεση των γεγονότων; Να υποστηρίζεται, δηλαδή, ότι το δήθεν «φουσκωμένο» έλλειμμα οδήγησε τη χώρα στον Μηχανισμό Στήριξης, όταν η δημοσιοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ των στοιχείων για το έλλειμμα έγινε τον Νοέμβριο του 2010 και η ελληνική προσφυγή είχε κυρωθεί πέντε μήνες νωρίτερα, στις 6 Μαΐου του 2010 ;
Αν όχι, πώς γίνεται να κλείνουμε τα μάτια μας στο «πρόβλημα των προβλημάτων»; Ανεξαρτήτως ύψους του ελλείμματος πώς ήταν δυνατό μια χώρα με θηριώδες χρέος, 300 δισ. ευρώ, τριπλάσιο από της γνωστής μας Αργεντινής να αποφύγει τον Μηχανισμό Στήριξης ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ενιαίος χώρος ασφάλειας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Νέα κοιτάσματα πετρελαίου στη Κύπρο!



Aυτό που πολλοί ανέμεναν σε ότι αφορά τα φυσικά ενεργειακά αποθέματα νοτίως της Κύπρου, δηλαδή όσο προχωρούμε δυτικότερα από τις ακτές της Α.Μεσογείου τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης πετρελαίων παρά φυσικού αερίου, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα.

Μετά την αποκάλυψη του Κύπριου πρεσβευτή Ιωσήφ Ιωσήφ στο συνέδριο Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα την περασμένη Πέμπτη στο Ζάππειο ότι έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα αποθέματα 1,68 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 122 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ο πρωτεργάτης του κυπριακού προγράμματος εύρεσης υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ Σόλων Κασίνης αποκάλυψε ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι ένα δεύτερο κοίτασμα στα θαλάσσια οικόπεδα 10 και 11 στα οποία άμεση εμπλοκή έχει η γαλλική ΤΟΤΑL σε βάθος περί τα 7.400 μέτρα. πιθανότατα κρύβει μία ποσότητα 1-4 δισ. βαρελιών!
Μάλιστα οι Γάλλοι είναι τόσοι σίγουροι πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει κοίτασμα ώστε ζητάνε να «τρυπήσουν» αμέσως μόλις λάβουν την άδεια από την Κύπρο για τη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς πρώτα να προχωρήσουν σε σεισμικές τρισδιάστατες έρευνες (τα γνωστά πλέον σε όλους μας σεισμικά 3D).
Βέβαια να πούμε ότι το κόστους εξόρυξης σε τέτοια βάθη είναι αρκετά υψηλό και η ποσότητα δεν είναι αυτό που λέμε "Θα κρατήσει για πάντα" (π.χ. η Λιβύη κατ'έτος παράγει περί τα 400 εκατ. βαρέλια) , αλλά και πάλι εξασφαλίζεται η ευημερία του δεύτερου ελληνικού κράτους και τονίζεται ο χαρακτηρισμός El Dorado για την περιοχή.
Να πούμε ότι όσο πλησιάζουμε στο σημείο σύνδεσης της κυπριακής με την δυνητική ελληνική ΑΟΖ, τόσο "πυκνώνουν" τα κοιτάσματα, αλλά μεγενθύνεται και το πρόβλημα ασφάλειας λόγω των τουρκικών διεκδικήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λευκωσία: Δεν προβλέπεται αποφάση απο κοινού με την Τρόικα για το φυσικό αέριο



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόνοια στο μνημόνιο για συναπόφαση με την Τρόικα στο θέμα του φυσικού αερίου.
Σε γραπτή δήλωση, ο εκπρόσωπος προσθέτει ότι η Τρόικα απαιτούσε να υπάρχει συναπόφαση, αλλά η κυβέρνηση δεν δέχθηκε και ως εκ τούτου, αυτή η πρόνοια διεγράφη. Το ίδιο, σημειώνει, ισχύει και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Η κυβέρνηση, τονίζει ο Στέφανος Στεφάνου, δεν απεδέχθη την απαίτηση της Τρόικα για άμεσες ιδιωτικοποιήσεις και με σκληρή διαπραγμάτευση, δημιουργήθηκαν σοβαρές δυνατότητες για να αποφευχθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr    

Πως να εκδώσεις βεβαίωση ανεργίας με ένα... κλικ!!


Πως να εκδώσεις βεβαίωση ανεργίας με ένα... κλικ!!Θέλεις να πάρεις βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και ταλαιπωρείσαι στην ουρά; Θέλεις βεβαίωση επιδότησης ή εκκαθαριστικό απολαβών επιδόματος και το αναβάλλεις για να μην ταλαιπωρηθείς; Ευτυχώς τώρα όλα αυτά θα μπορείς να τα έχεις με ένα κλικ στον υπολογιστή σου.
Και αυτό γιατί ο Οργανισμός από εδώ και πέρα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανέργους να τα προμηθεύονται ηλεκτρονικά από το portal του, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψη σε γραφείο του οργανισμού.
Οι σχετικές βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη.
Η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Οι βεβαιώσεις
Αναλυτικότερα εκδίδονται:
Βεβαίωση ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
Βεβαίωση επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ' αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
Για την εφορία
Μέσω του portal είναι δυνατή και η έκδοση βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.
Όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας. 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Κατάργηση αντικειμενικών αξιών ζητά η τρόικα


Κατάργηση αντικειμενικών αξιών ζητά η τρόικα

Η τρόικα ξαναχτυπά με νέες αυστηρές απαιτήσεις. Αυτή φορά στο στόχαστρο έχουν βάλει τα ακίνητα. Η τρόικα ζητά  κατάργηση των αντικειμενικών αξιών αλλά πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας
Η τρόικα ισχυρίζεται ότι  οι αντικειμενικές αξίες συμβάλουν στις στρεβλώσεις της αγοράς ακινήτων και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Οι τροϊκανοί προτείνουν αλλαγή του συστήματος των αντικειμενικών με ένα άλλο το οποίο θα καθορίζει τις τιμές των ακινήτων βάσει των πραγματικών που ισχύουν στην αγορά.
Η τρόικα επί της ουσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” προτείνει τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αποτυπώνει τις πραγματικές τιμές των ακινήτων, ίσως μια φορά το χρόνο, και αναλόγως θα προκύπτουν και οι φόροι.
Ακόμη ζητούν την άρση  την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να προχωρούν άμεσα σε πλειστηριασμό της κατοικίας  για τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Φωτοβολταϊκά σε σχολεία του Δ. Δέλτα από τα Ελληνικά Πετρέλαια




Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας ισχύος 10KW ολοκλήρωσε η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» στο κτήριο του Λυκείου Νέας Μαγνησίας του Δήμου Δέλτα, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος και στα πλαίσια των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γλώσσης για το φιλόδοξο σχέδιο «στόχος του δήμου είναι η επέκταση της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών και σε άλλα σχολεία και δημοτικά κτήρια του δήμου, ώστε με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση δαπανών. Στα πλαίσια αυτά ολοκληρώνεται σύντομα η μελέτη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περίπου 25 περίπου κτήρια». Σειρά τώρα έχει το Γυμνάσιο Καλοχωρίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ




Σε 24ωρη απεργία προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωσή της αφήνει εκ νέου αιχμές κατά τη στάσης που έχει κρατήσει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ για το θέμα: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε αυτή την απόφαση επειδή η ΓΣΕΕ τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ΄αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες», σχολιάζει η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Είναι προφανές ότι ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, που φέρεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΓΣΕΕ, πιέζει την γενική Συνομοσπονδία να προχωρήσει σε γενική πανελλαδική απεργία τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη και Παρασκευή λόγω απεργίας των ναυτικών. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΟΠΕΚ: Τα έσοδα από ΕΦΚ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν σημαντικά




Με αφορμή τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει τα εξής:
Τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε Κυριακάτικη εφημερίδα σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού κ. Χ. Σταϊκούρα διαψεύδουν την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη.
Ειδικότερα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:
•1.215.356 m3 Χ 60 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 72.900.000
•1.215.356 m3 Χ 187 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1€/L)=
€227.270.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Φ.Π.Α . το 2011 € 300.170.000
Το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν 364.325 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:
•364.325 m3 Χ 330 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 120.556.000
•364.325 m3 Χ 240 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28€/L)
=87.438.000
Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Φ.Π.Α. το 2012 €207.994.000.
Προκύπτει δηλαδή από τους αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα από ΕΦΚ και ΦΠΑ του κράτους όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της πρωτοφανούς και δραματικής μείωσης της κατανάλωσης κατά 70 % που επίσης προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου. Και μάλιστα χωρίς σε όλα αυτά να υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα που έχασε το Δημόσιο από τη φορολογία των επιχειρήσεων (διϋλιστηρίων, εταιριών εμπορίας, πρατηριούχων και μεταπωλητών θέρμανσης).
Είναι προφανές για όποιον δεν θέλει να εθελοτυφλεί ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα (δημοσιονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό) καθώς τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κρυώνουν ή επέστρεψαν σε τζάκια και σόμπες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και η αγορά στενάζει. Εκφράζουμε δε τη λύπη μας για το γεγονός ότι αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει τις απαιτούμενες αλλαγές ή έστω να προσπαθήσει να πείσει την τρόικα γι αυτές, εμφανίζεται να υποστηρίζει μια αποτυχημένη πολιτική.
Όσο για το επίδομα θέρμανσης, εκείνοι που το σχεδίασαν αντί να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και να διαφημίζουν το γεγονός ότι έχει μείνει στα αζήτητα, θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γιατί αποδεικνύεται ότι το επίδομα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι δικαιούχοι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
ΠΗΓΗ:energypress.gr